Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיןת בהעברת בעלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אחרי חיפושים ממושכים ואכזבות פה ושם, מצאתי עוד סאאב 96 למכירה בתקציב שלי.

היום הלכתי עם מי שמחזיק ברכב ולו יש יפוי כח של בעל הרכב ואת הרשיונות האחרונים (2007 לדעתי) לסניף הדואר לבצע העברת בעלות.

הגענו לשם אני עם ת.ז והוא עם יפוי כח, רשיונות ותעודות הזהות שלו ושל בעל הרכב, הגענו לדלפק והתחלנו לבצע את העברה אך הפקידה אמרה שלא ניתן לבצע את ההעברה אך הסיבה לא רשומה לה.

ששאלנו האם זה בגלל הגיל שלי (17) אחד הפקידים ענה לנו שזה כנראה בעייתי, אז הלכתי להביא ת.ז של אמא עם יפוי כח שלה ולהעביר את הרכב על שמה.

גם אז לא יכלנו לבצע את העברה ואותו הפקיד אמר שזה שוב בגלל הגיל שלי ואני לא יכול להיות מיופה כח של אמא שלי.

אז עשיטנו עוד יפוי כח לחבר של המחזיק ברכב שיעביר את הרכב על שם אמא שלי וגם אז "העברה לא התבצעה" ללא סיבה מנומקת. :cry:

יש לי כמה שאלו אליכם:

האם יכול להיות שבגלל שרשיונות הרכב מוקפאים\מופקדים כדי שלא יצבור טסטים יש בעיה להעביר בעלות? אם כן אז מה עושים כדי להמשיך מכאן?

איך בודקים שהרכב לא מעוקל או עם חובות כלשהן?

הרכב רשום כאספנות ברשיון האחרון, האם הוא יכול לצבור טסטים וחובות או שלא?

אשמח לעזרה בהקדם, תודה לכולם,

דקל.

פורסם

בוודאי, שאתה לא יכול להעביר בעלות לרכב עם הרישיונות המופקדים!!! אין כל קשר לגילך- אין בעיה להעביר בעלות בגיל 17! אתם צריכים ללכת למשרד הרישוי, ולבקש, ש"ישחררו" את הרישיונות, בתור רכב אספנות- ורק אז ניתן יהיה לעשות העברת הבעלות! ה"שחרור" נעשה מיידית- תוך כמה דקות אפשר להעביר בעלות בדואר. וגם במשרד הרישוי אפשר במקום- צריך לשלם טת הטופס, שהם נותנים!

אין כל צבירת חובות ע"י רכב האספנות- רק האגרה הרלוונטית האחרונה, לטסט!

האם רכב מעוקל- קודם כל, גם אז לא תוכל לעשות העברת הבעלות- המחשב חוסם את זה. דבר שני- צריך להיות כתוב על הרישיון, ב"תנאים ומגבלות": מעוקל.

חובות האחרים- כגון שעבוד וכ"ד- לא ניתן לראות בקלות כזאת, נידמה לי, שהדואר בודקים את זה תמורת תשלום!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אין בעיה להעביר בעלות בגיל 17!

גנאדי, דווקא יש בעיה. :cry: ניסיתי כמה פעמים וזה לא הלך. לעומת זאת מגיל 18 ויום אין שום בעיה...

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

העברת בעלות לרכב אספנות ללא טסט מתבצעת אך ורק במשרד הרישוי.

במשרד הרישוי אתה מקבל שובר תשלום, הולך לשלם אותו בדואר, ושב למשרד הרישוי ומקבל את הרישיון החדש על שמך.

פרוצדורה מעט מעצבנת, אך עובדת היטב. מנסיון...

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם
העברת בעלות לרכב אספנות ללא טסט מתבצעת אך ורק במשרד הרישוי.

במשרד הרישוי אתה מקבל שובר תשלום, הולך לשלם אותו בדואר, ושב למשרד הרישוי ומקבל את הרישיון החדש על שמך.

פרוצדורה מעט מעצבנת, אך עובדת היטב. מנסיון...

לא מדויק.

האפשרות להעברת בעלות לרכב אספנות ללא טסט נחסמת אוטומטית במחשב. מה שעושים זה:

1. ניגשים למשרד הרישוי להסרת המגבלה. הפקידה תתן לך כפל רישיון ואין חובה לשלם את אגרת הרישוי ע"מ להעביר בעלות.

2. ניגשים לדואר ומעבירים בעלות. כאן משלמים כסף (194 ש"ח נכון להיום).

פורסם
לא מדויק.

האפשרות להעברת בעלות לרכב אספנות ללא טסט נחסמת אוטומטית במחשב. מה שעושים זה:

1. ניגשים למשרד הרישוי להסרת המגבלה. הפקידה תתן לך כפל רישיון ואין חובה לשלם את אגרת הרישוי ע"מ להעביר בעלות.

2. ניגשים לדואר ומעבירים בעלות. כאן משלמים כסף (194 ש"ח נכון להיום).

משונה...

בשלושת הפעמים האחרונות (פעמיים בירושלים ופעם בנתניה) בהן העברתי בעלות לרכב אספנות ללא טסט, הפרוצדורה היתה כפי שאני תיארתי.

למען האמת, זה לא ממש משנה, כי נקודת ההתחלה זהה, והיא משרד הרישוי. משם הפקיד/ה כבר יסבירו לו מה עליו לעשות.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

את הרכב הראשון שלי קניתי בגיל 17 והעברתי אותו על שמי

לכן אני לא רואה בעיה עם הגיל

אלא אם שונה משהו בתקנון ב11 שנים האחרונות

פורסם

+1!!!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

זה כבר לא בנושא השירשור - אבל היום לפי החוק לא ניתן לבצע העברת בעלות לקטין (עד גיל שמונה עשרה) בסניפי הדואר.

שמעתי על מספר אנשים שכן הצליחו להעביר בדואר, אבל זה "לא תקין", כלומר עובדי הסניף לא בדקו/לא מכירים את ההגבלה.

במשרד הרישוי אפשר לבצע העברת בעלות גם לילד בן חודשיים (עם אישור מההורים)

פורסם
את הרכב הראשון שלי קניתי בגיל 17 והעברתי אותו על שמי

לכן אני לא רואה בעיה עם הגיל

אלא אם שונה משהו בתקנון ב11 שנים האחרונות

מתי זה היה? יתכן שעד לפני כמה זמן זה עוד היה אפשרי מאחר והמחשב (אם היה כזה) לא היה חוסם את האפשרות.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

האם ניתן להעביר בעלות על רכב מיושן שעדיין אינו רכב אספנות (פחות מ 30 שנה) במשרד הרישוי, גם אם לרכב חובות של אגרות רישוי רבות בעברו ? מישהו שיכול להעיד מניסיון שיש או שעשה כזה דבר ומהי הפרוצדורה לשם כך ?

פורסם

אם לרכב יש כבר יש הורדה מהכביש, בגלל שלא ביצע טסטים מעל שנתיים - לפי מייטב ידעתי לא ניתן להעביר בעלות, גם לא במשרד הרישוי.

אם אין עדיין הורדה מהכביש (חלפו פחות משנתיים מהטסט האחרון) - ניתן להעביר בעלות במשרד הרישוי, לאחר תשלום החוב של האגרותת, אך ללא מעבר טסט בפועל. זה מניסיון אישי.

• תוכן חדש...