Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי בפורום כמה הודעות שקשורות לכיוון פרונט והיו שם כמה עיצות שבעזרתן אני אוכל

לזהות מתי יש צורך בכיוון פרונט אך הייתה עיצה אחת בולטת שהיא פשוט ללכת למכון פרונט

ולבקש בדיקה האם יש צורך או אין צורך בכיוון פרונט ושזוהי בדיקה של 5 דקות.

השאלה היא, נניח ואני אבקש בדיקה... הבודק ב-90 אחוז מהמקרים בטוח יגיד לי שאני צריך לעשות כיוון לא? אז מה הטעם בעצם?

האם יש לי אפשרות לבקש ממנו טופס בדיקה שיוכיח אם הרכב צריך או לא צריך פרונט? (כמובן בתשלום אם צריך)

פורסם

שלום

אם אתה מרגיש חוסר יציבות או משיכה של ההגה לאחד הצדדים זה סימן שצריך לבצע כיוון פרונט. אם הכל בסדר

והרכב נוסע יציב ואתה מרגיש בטוח בכל מצב - אין צורך לעשות כיוון . תראה כמה פשוט, לא צריך לחפש כל הזמן איך להתגונן מפני איזה מוסך שינסה לסדר אותך.

אגב , אם אתה מרגיש שהרכב לא יציב בעיקר בסיבובים או מהמורות, קרוב לודאי שבולמי הזעזועים ברכב שלך גמרו שעות.

שבוע טוב

פורסם

תעמיד רכב בחניה ישרה. גלגל הגה ישר . נא להקפיד.

תעמוד 10 מטרים מאחורי הרכב.תרד לכיפוף ותביט . אם הגלגלים אחורי ימין וקדמי ימין - לא בקו ישר אז יש לך בעיה. כנל בצד שני שמאל. הגלגלים אחורי וקדמי צריכים להיות בקו ישר כשהרכב על הכביש. זו דעתי לפחות.

פורסם

לצערי אין אצלינו בסביבה כביש ישר, כביש מהיר תמיד יש לו צורה קמורה כזאת, אין לנו אוטובאן בארץ..

בכל מקרה בכביש מהיר שהוא הכי ישר שאני מכיר אני עוזב את ההגה ואחרי כ-2.5 שניות מתחיל לסטות ימינה בעדינות (לא בפתאומיות ובצורה חדה), אם אני בכוונה מסיט אותו טיפה לשמאל ועוזב אז לוקח לו איזה 3.5 שניות להתחיל לסטות ימינה בעדינות.

כאמור הכביש קמור והנטייה של הכביש היא להסיט אותי ימינה, ככה אני מאמין .

החלפתי גלגלים קדמיים לפני כחודש וחצי וכמובן שעשו לגלגלים איזון (עם משקולות) לפני שהרכיבו באוטו (צמיגי גוד איר אגב לפאסאט 2000, עלו לי 700 ש"ח אחרי הנחת חבר).

גלגליםפ אחוריים החלפתי לפני כחצי שנה של דנלופ, במצב טוב עדיין.

עשיתי גם טסט לפני כחודש ולפי מה שהבנתי בטסט בודקים גם כיוון גלגלים, וכנראה שזה עבר את הבדיקה הזאת.

אמרו לי שאם ההגה רועד במהירות 140 או 150 קמ"ש אז אני צריך כיוון פרונט ושהוא לא אמור לרעוד אלא רק ב-180 קמ"ש, ניסיתי את זה פעם

אחת והוא באמת רועד בסביבות ה-150 קמ"ש אבל טאכלס אני אף פעם לא עובר את ה-130 אפילו לא בטעות, אז זה משנה משהו ?

פורסם
לצערי אין אצלינו בסביבה כביש ישר, כביש מהיר תמיד יש לו צורה קמורה כזאת, אין לנו אוטובאן בארץ..

בכל מקרה בכביש מהיר שהוא הכי ישר שאני מכיר אני עוזב את ההגה ואחרי כ-2.5 שניות מתחיל לסטות ימינה בעדינות (לא בפתאומיות ובצורה חדה), אם אני בכוונה מסיט אותו טיפה לשמאל ועוזב אז לוקח לו איזה 3.5 שניות להתחיל לסטות ימינה בעדינות.

?

זה אומר שצריך לעשות כיוון פרונט.

פורסם

למה אנחנו הולכים רחוק...

-אם עד החלפת הצמיגים קדמיים לפני כחודש וחצי לא הייתה לך משיכה ימינה אז סביר שהבעייה נובעת מהצמיגים. בדוק כי לחץ האוויר זהה בכולם. מניסיוני, החלפת צמיגים משנה כמעט תמיד את התנהגות הכביש. לדוגמה, לאחר שעשיתי הצלבה (קדימה-אחורה) לפני מספר חודשים הרכב שלי החל למשוך טיפה ימינה (באופן רגיל הוא מאוזן כמו טנק, אין כמעט צורך להחזיק בהגה) החלפתי שוב בין הצמיגים והתופעה נעלמה.

-הסתייגות אחת. אחד מהכיונונים ב "כיוון פרונט" (שאני לא זוכר את שמו) קובע כמה הרכב יישר את עצמו (על חשבון זריזות ההיגוי למרבה הצער) אם אצלך ברכב הכיונון הזה הוא גבולי או לא מספיק אז החלפת הצמיגים תגרום לסטייה ואז כדאי לבצע "כיוון פרונט".

פורסם

כיוון פרונט הוא בלוף והונאה ברוב המכוניות

לגלגל קידמי יש שלוש זויות שבודקים ראה תמונה.

קמבר - זוית שאחראית לשחיקה שווה של הצמיג

קסטר - זוית שאחראי להתמרכזות ההגה

התכנסות (טו אין - טו אאוט)

ברוב המכוניות הקמבר והקסטר לא ניתנות לכיוון, אם הן נפגעו כתוצאה מתאונה או מכה ברכב התיקון דורש בדיקה של חלקי מתלה או שילדה שנפגעו.

רק זוית ההתכנסות (כיוון הגה) ניתנת לכיוון.

לכן במכון פרונט יש לבקש כיוון הגה בלבד שהוא יותר זול ואם ניראה בדף הבדיקה ששאר הזויות לא תקינות לאחר שכיוון ההגה בוצע יש לגשת למומחה שיוכל למדוד ולהעריך אייזה חלק במתלה או בשלדה חטף זאפטה והתעוות ולתקן בהתאם.

הסיבה שאני ממליץ ללכת בדרך זו היא שראיתי מכוני פרונט שינסו לתקן קמבר או קסטר על ידי מכות על חלקי המתלה בנסיון לישר את הזוית הסוררת, בדרך כלל זה לא מועיל ורק גורם לנזק למתלה.

untitled.JPG

פורסם

כשאתה נוסע בכיש מהיר ועוזב את ההגה, האם ההגה מיושר לחלוטין?

אם כן - בהנחה שהרכב לא עבר כיוון פרונט שפגע בפרמטר הזה - סביר להניח שה- toe in/out -תקין.

פורסם

בדיקה נוספת היא האם ההגה חוזר באותו הכוח למרכז הן מפניה ימינה והן מפניה שמאלה או שלאחר פניה לאחד מהצדדים צריך לעזור לו לחזור למרכז כי הוא חוזר עד לרבע סיבוב לפני המרכז באחד הצדדים.

במקרה כזה הקסטר לא זהה בין ימין ושמאל וכאן לא יעזור כיוון פרונט אלא בדיקה ומדידה של זויות פרונט לאיתור המקום שחטף את הזאפטה.

• תוכן חדש...