Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC ראלי ניו-זילנד 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד המירוצים המותחים והצמודים שהיו בתקופה האחרונה,אחלה אקשן,סולברג לא עמד בלחץ כמו בהרבה מקרים בעבר,חבל.

לואב איש הקרח כמעט גם נפל אבל עדיין מס' 1,אוגייר כוכב עולה,ולטבלה טוב אך לא יציב.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחר צהריים טובים

ההסבר מאד פשוט .

סדר הזינוק בראלי ביום השני והשלישי נקבע על פי הדירוג בסוף כל יום ולכן מי שמסיים ראשון בסופו של היום הראשון יזנק כך בתחילת היום השני , כל זה מצויין - אבל...

במרוצי ראלי שנערכים על שבילי עפר הנהג שמזנק ראשון נאלץ "לנקות ולטאטא" את השביל או את שכבת העפר העליונה שנמצאת על השביל . ניקוי כזה גורם לחיכוך נמוך יותר ולכן גם לאחיזה פחות טובה, מה שכמובן משפיע על השעון ולכן נהגים מעדיפים לאבד זמן במכוון בסופו של יום בכדי ליפול מיקום או שניים-שלושה בדירוג, לזנק למחרת במיקום נמוך יותר ולקבל שביל "נקי" עם יותר חיכוך ואחיזה .

במרוצי ראלי מסויימים ההפרש יכול להגיע במקרים חריגים עד למעל חצי דקה וזה משמעותי מאד.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

האם לא כדי לאמץ מנהג חדש

בכל פעם לפני זינוק לסטייג' יעבורו 2 רכבי אפס כדי לנקות את המסלול יותר טוב

?

פורסם

בוקר טוב

רכב-0 אף פעם לא נוסע בקצב תחרותי אמיתי וכך גם לא 2 או 3 , זה פשוט לא אותו הדבר.

הפיתרון הכי פשוט, לדעתי, להזניק במשך כל הראלי על פי התוצאות של המרוץ שלפניו.

מי ניצח יזנק ראשון וכו' , מבלי להחליף את הסדר במשך כל שלושת ימי הראלי.

הדבר הזה היה בעבר, בשנות ה-80 והיה מוצלח מאד , אז לא השתמשו בטקטיקות אלא נתנו בגז.

דובי

פורסם
בוקר טוב

הפיתרון הכי פשוט, לדעתי, להזניק במשך כל הראלי על פי התוצאות של המרוץ שלפניו.

מי ניצח יזנק ראשון וכו' , מבלי להחליף את הסדר במשך כל שלושת ימי הראלי.

הדבר הזה היה בעבר, בשנות ה-80 והיה מוצלח מאד , אז לא השתמשו בטקטיקות אלא נתנו בגז.

דובי

דובי

השיטה שהונהגה בשנות ה-80 לא הטיבה עם הנהג המהיר כנהוג בספורט מוטורי ולכן זה שונה.

להזכירך שלאחרונה עלתה האפשרות לתת לנהג המהיר אפשרות בחירה באיזה מיקום לזנק , עדיין לא שמענו תגובות ממנהלי ה-WRC .

לדעתי השיטה שתפתור את הבעיה ותחסל את "טקטיקת ההאטה" (אם לא תונהג שיטת בחירת המיקום כאמור) היא לקחת את 10 הנהגים המובילים לפי תוצאות הראלי הקודם ולהזניק אותם בסדר הפוך !! המהיר - עשירי והעשירי - ראשון !

כאן אף אחד לא יחשוב על טקטיקות וכדומה.

מישל

פורסם

שלום לכולם

מישל ישנה עוד הצעה שחושבים עליה והיא להכניס לכובע את שמות המתחרים ולהגריל מי יוזנק ובאיזה סדר יום למחרת, לדעתי זה יהיה הפתרון וטקטיקה לא תשחק בסופו של היום הראשון.

המטיףף

פורסם

מישל

השיטה לא בוטלה בגלל שלא הטיבה אלא בגלל פוליטיקה ובכיינות.

השיטה הזו הוסיפה הרבה עניין למרוצי הראלי והוציאה לחלוטין את הטקטיקה מהמשוואה.

נכון, היא לא מטיבה עם מי שמנצח, אז מה ? יש עניין, יש יותר מנצחים והאליפות מתוחה וצמודה ומי שטוב מגיע לצמרת בכל מקרה.

הרי אם זה היה מתקיים גם היום, לואב למשל היה מזנק ראשון בכל מרוץ ונאלץ להילחם כל הזמן, לעבוד קשה - הוא היה ממצה עד הסוף את הכישרון והיכולת שלו ואנחנו, כחובבי ספורט מוטורי, היינו נהנים, שווה , לא ?

זלמן

להוציא פתקים מהכובע זה ממש לא רציני לדעתי. אם דבר כזה מתוכנן (אני לא שמעתי על זה..) שיחליטו גם על המנצח כך, לא חבל על הכסף שמבזבזים - דף נייר A4 יותר זול מסיטרואן C4 ...

דובי

פורסם

דובי

נראה לך ש"פטר" זלמן היה רציני בהצעה שלו ? הוא פשוט לא שקט כשאני מציע משהו :wink:

לגבי מה שאתה אומר ש"יש עניין, יש יותר מנצחים והאליפות מתוחה וצמודה ", זה מזכיר לי את "שיטת הקיזוז" של לוזון בכדורגל שתעשה עוול גדול למכבי חיפה אם לא תזכה באליפות !!!! עוול גדול , תסכול הפסד כספי ונזק שנוגד את רוח הספורט בכדורגל !!!

הדברים מקבילים למה שאתה מציע !!

מישל

פורסם
דובי

...

לגבי מה שאתה אומר ש"יש עניין, יש יותר מנצחים והאליפות מתוחה וצמודה ", זה מזכיר לי את "שיטת הקיזוז" של לוזון בכדורגל שתעשה עוול גדול למכבי חיפה אם לא תזכה באליפות !!!! עוול גדול , תסכול הפסד כספי ונזק שנוגד את רוח הספורט בכדורגל !!!

הדברים מקבילים למה שאתה מציע !!

מישל

מישל

צר לי שאתה משווה בין הדברים.

פה מדובר בספורט טהור ולא ניסיון לגנוב אליפות.

הסדר נקבע בצורה ברורה על פי התוצאות שאתה משיג. לא מורידים לך כלום ולא משנים כלום, תוצאת הסיום היא שקובעת את ההמשך, הכי טבעי והגיוני שיש.

אגב- שיטת הבחירה של הנהגים - בהתחלה 15 הראשונים ולאחר מכן השתנתה ל-10 ראשונים שבוחרים לעצמם את סדר הזינוק היא נהדרת לנהגים אבל מאד בילבלה את הקהל והרי בסופו של יום הקהל הוא זה שצריך להנות.

לא היה ברור בכל שלב ושלב מי נוסע על השביל, רק למתחרים זה היה ברור.

אני עוד זוכר את זה בראלי קפריסין 2001 - עומדים בסטייג' ולא יודעים מי אמור להגיע, זה בעייתי ולכן גם בוטל.

דובי

פורסם

השיטה חייבת להיות כזו שלא תפגע בנהגים לא ראשון ולא אחרון

לא צריך "לאתגר" את המוביל רק בגלל שהוא מוביל או בשביל שיהיה לדובי מעניין וגם לא לתת למזל חלק בעניין

צריך הוגנות מוחלטת, לכולם!

איך? צריך לחשוב חכם

חזרה להיפוך 15 הראשונים נראית לי הכי הגיונית כי אחרי ההיפוך ארבעת ה"מנקים" גם ככה מחוץ לסיכוי לקבל נקודות אמיתיות ומהם והלאה לכולם מחכה מסלול נקי...

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

לסלי

בהיפוך 15 הנהגים הראשונים אוטומטית עדיין יכול לשחק תפקיד עניין הטקטיקה .

אני "מנקה" כל היום ואיבדתי זמן, אבל הנהג הכי מהיר, זה שניקו לו את הקטע וזינק בתחילת היום 15 או 10 לא חשוב יעדיף לאבד זמן במכוון בסוף היום בכדי לא לזנק ראשון ביום השני...

דובי

• תוכן חדש...