Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

יש לי תקלת כרית אוויר מנורה דולקת בקביעות בלוח שעונים.

עשיתי בדיקה במוסך מזדה ואמרו לי שהמחשב נישרף - הם רצו 4000 שח להחלפת מחשב.

אני קניתי מפירוק מחשב כרית אוויר ב 500 שח השאלה שלי האם אני יכול להתקין את זה לבד או עדיף ללכת למוסך מזדה מורשה ?

כי זה ניראה ממש פשוט להחליף השאלה איך אני מבצע איפוס למחשב ?

אני פשוט מפחד שהכרית אוויר תיפתח לי האם יש סיכוי לזה בכלל??

פורסם

לא מכיר ספציפית את הרכב ולא יודע לייעץ נקודתית.

רק במידה והחלטת להחליף לבד את המחשב אז מטעמי בטיחות שהכרית תתפוצץ תקפיד על שני דברים בסיסים:

1. תעשה את כל העבודה כאשר המצבר מנותק מהרכב כמה דקות עוד לפני העבודה כך שלא ישאר שום מטען חשמלי שלא נפרק במודולים האלקטרוניים ברכב.

2. אחרי שתסיים ותוודא שכל הקונקטורים מחוברים היטב צא מהרכב וחבר את המצבר כאשר אין אף אחד ברכב.

מעבר לזה כדאי שתתעדכן בהוראות היצרן אם יש הנחיות בטיחות ואחרות נוספות.

פורסם

יש המון דגשי בטיחות בספרות היצרן ואני מדבר על כלל הדגמים. העבודה מצריכה לעיתים ציוד בדיקה מיוחד והקפדה על נהלי עבודה נכונים. מספיק סגירת מומנט לא נכונה של יחידת הבקרה כדי לגרום לפתיחת כרית אויר לא רצונית.

אנשי מקצוע עוברים הדרכה פרטנית לעסוק במערכות הפירוטכניות הללו ואני מציע בחום להשאיר תיקון מערכת זו למקצוען בלבד.

פורסם

לדעתי מוסך מורשה לא יסכים להשתמש במחשב A/B מפירוק ויש הגיון מאחורי הדברים - מצבו וההסטוריה שלו ברכב ממנו פורק לא ידועים וזה לבד יכול לגרום להפעלת כרית / מותחן חגורה במקרה הרע או שהוא עצמו ידליק מנורה במקרה הטוב .

אמנם יכול להיות שהוא תקין אבל מוסך מורשה לדעתי לא יקח את הסיכון משום שהוראות הבטיחות ע"י היצרן בעניין זה מחמירות מאד .

תוכל ליצור עימי קשר וננסה לחשוב על דרך לתת מענה לעניין .

צביקה

• תוכן חדש...