Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיפ - 7 מקומות עד 100,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, הייתי רוצה לקבל קצת הנחיות/עצות לגבי קניית גיפ. כרגע אני בליסיניג מהחברה ונראה לי שהגיע הזמן לנטוש את הליסינג ולקנות רכב פרטי.

המטרה היא גיפ עם אופציה ל 7 מקומות, הכי חשוב לי זה אמינות, כמה שפחות לראות מוסך.

מבחינת שטח, אני מאמין שנרד לשטח פה ושם אבל ממש לא משהו רציני.

ראיתי שבתקציב שלי אני יכול לקנות גיפים כמו טוסון, סנטה פיי, קינג ארוך, טאראקן. מה דעתכם על אלו?

האם קינג ארוך עם 200,000 ק"מ זה לא מוגזם? כמה הם נוסעים לפני שמתחילות בעיות הבלאי?

אשמח לכל עיצה/לינקים ...

תודה מראש

שימי

פורסם

האם חובה אוטומט?

בשביל לקבל אמינות כדאי לקנות רכב כמה שיותר חדש. רנו לוגאן עולה 111K ש"ח לידנית (125K ש"ח לאוטומט), אני מאמין שאת ההפרש תוכלו לממן עם הלוואה קצרת/ארוכת טווח. היתרון הוא שאתה מקבל רכב עם שקט ל-3 שנים, החסירון הוא שמדובר ברכב שבנוי על פלטפורמה לא הכי חדשה, ביצועים עלובים ביחס לג'יפים החסונים, השורה השלישית של המושבים מתאימה לילדים בקושי וכאשר היא פתוחה אין כמעט בכלל תא מטען (אבל המצד הזה זהה כמעט לכל הרכבים מהסוג הזה).

לאיזה שטח הרכב מיועד?

אם מדובר בסך הכל בטיולי שבילים אז זה לא משהו שרכב משפחתי יוכל לעמוד בו. פה כבר נכנסים למשוואה המיניוואנים, אני מאמין שפיקסו/גרנד סניק משומשות (3 שנים על הכביש) יכנסו בתקציב.

האם 6 מקומות מספיק?

אם כן אז פיאט מולטיפלה משומשת בת כשנתיים תכנס בתקציב. הם מאוד נדירות מכיוון שבשנים האחרונות המחיר שלהם מתקרב למתחרות מצרפת (שציינתי למעלה) והעובדה שאין גיר אוטומט מלא גם פוגעת המכירות אבל כתור משומשת אני חושב שמדובר במציאה רצינית (ורכב לא רע בכלליות).

אופציה נוספת היא מזדה 5 משומשת.

אם חייבים שטח ו-7 מקומות תקח בחשבון שיכנסו לך בתקציב רק ג'יפים מיושנים (5-7 שנים על הכביש) עם ק"מ גבוה שלא יפגינו אמינות גבוהה ועלויות התיקון שלהם יגרמו לך לקלל את הרגע שרכשת אותם.

האם קינג ארוך עם 200,000 ק"מ זה לא מוגזם? כמה הם נוסעים לפני שמתחילות בעיות הבלאי?

הממוצע לרכב משפחתי הוא בין 20K ל-25K ק"מ בשנה, אני מאמין שלג'יפים (במיוחד לאלו המונעים בסולר) הממוצע מעט יותר גבוה.

אין נוסחא לנבואת בעיות הבלאי, בלאי הוא תוצאה של אופן שימוש ואופן טיפול. לדוגמא רכב שנסע 100K ק"מ וננהג בפראות לא יפגין אותה אמינות כמו רכב שננהג 100K ק"מ ללא שום טיפול במוסך ולא יפגין אמינות כמו רכב שננהג 100K ק"מ בצורה מתונה ועם טיפולים סדירים במוסך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
האם חובה אוטומט?

בשביל לקבל אמינות כדאי לקנות רכב כמה שיותר חדש. רנו לוגאן עולה 111K ש"ח לידנית (125K ש"ח לאוטומט), אני מאמין שאת ההפרש תוכלו לממן עם הלוואה קצרת/ארוכת טווח. היתרון הוא שאתה מקבל רכב עם שקט ל-3 שנים, החסירון הוא שמדובר ברכב שבנוי על פלטפורמה לא הכי חדשה, ביצועים עלובים ביחס לג'יפים החסונים, השורה השלישית של המושבים מתאימה לילדים בקושי וכאשר היא פתוחה אין כמעט בכלל תא מטען (אבל המצד הזה זהה כמעט לכל הרכבים מהסוג הזה).

הבחור מבקש ייעוץ לקניית רכב שטח אוטומאטי ואתה מציע לו דאצ'יה לוגאן ידנית??

אגב, המקום בשורה השלישית של הלוגאן מספק גם עבור מבוגרים (בניגוד למאזדה5).

בהצלחה!

פורסם

אני חושב שבתקציב של ~114K תוכל להכניס גראנד וויטרה שנת 2007 שמצב טוב.

תבדוק.

או מיצובישי אאוטלנדר החדשה עם 7 מקומות.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אאוטלנדר החדש משווק רק מ-2008 ולגרנד ויטארה אין 7 מקומות.

לדגם הקודם שלה שנקרא סוזוקי XL7 יש 7 מקומות עם מנוע בנזין (2.7 או 2.8 ליטר), זה רכב מיושן יחסית שמבוסס על הגרנד ויטארה ותא הנוסעים שלו דיי מיושן ופלסטיקי.

פג'ארו או לאנד קרוזר זה לא זול להחזיק, הוצאות הדלק גבוהות, הביטוחים גם כן וגם טיפולים שוטפים ואחזקה.

לטוסון 5 מושבים בלבד וכך גם לסנטה פה שנכנס בתקציבך (הדגם הקודם). לדגם הנוכחי אופציה ל-7 מושבים אבל משומשים כאלה נמכרים רק בסביבות 145 אלף שקלים למודל 2007.

פורסם

רקסטון 2006 בתקציב, תעשה את העבודה.

אמינה וזולה לאחזקה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...