Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות: גולף 1.6 - DSG7.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אייל (הגודש ב-1.4 לא אייל GTI), אם זכור לך לפני שרכשתי את הלאון, יצא לי לדבר איתך פעם או פעמיים בטלפון ונתת לי את חוות דעתך גם לגבי הגולף וכמה אתה שבע רצון ממנה. למרות זאת, אני לא חושב שההפרש של קרוב ל-30 אלף ש"ח מצדיק את ההפרש בין הגולף 160 ללאון, נכון, היא מאובזרת יותר, אך לא כה רחוקה מהאיבזור בלאון. איכותית יותר? נניח. עדיין, אם מחירה היה שפוי יותר וצ'מפיון לא היו דופקים לה מחיר בכזו עזות מצח, תהיה בטוח שהייתי קופץ על המציאה בתור לקוח חוזר שכבר קנה גולף חדשה מהניילונים לפני שנתיים בדיוק והיה מאוד מרוצה ממנה. עוד משהו, לפני שרכשתי את הלאון, הייתי בצ'מפיון ורציתי לקנות את הגולף החדשה, אך ללא כל התגמשות במחיר וקמצנות בלתי מבוטלת מצידם - גרמה לי לפזול לסוכנות של סיאט.

א. אין ספק שכרווק גם אני הייתי לוקח לאון, אם כי את ה- FR. ואתה צודק שההפרש באבזור בין הלאון שלך לגולף שלי לא מצדיק 30K ש"ח.

ב. כיצד אתה מתמחר כוכב ריסוק נוסף? 30,000 ש"ח? 3,000 ש"ח? כששאלתי באאודי מדוע החברה לא טורחת לשלוח למבחן הריסוק A3 מעודכנת, התשובה שקיבלתי היתה: כי זה לא קהל היעד שלהם, והמסר של אאודי A3 זה לא בטיחות. גם לא של הלאון.

ג. כיצד אתה מתמחר תא כפפות שאפשר לשים בו דברים שצריך כשיש ילדים? (מגבונים וכו') שוב - הלאון לא נועדה למשפחות, אלא לרווקים פוחזים (כמחמאה) ותוכננה בהתאם.

ד. לגבי מחיר, הוא אכן גבוה. התגמשויות הן כנראה עניין פרטני.  נראה אם תהיינה יותר כשתגיע הג'וליטה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא רק באשמת היבואן, גם היורו גבוה יחסית כיום.

* לא שזה מונע ממנו למכור היום סיאט מאובזרת כמו GTI ב-90K.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

כספר, אם הגולף ברמת גימור בינונית אז מי מובילה את הקטגוריה? הרי כדי להיות בינוני צריך להיות מישהו שהוא יותר טוב ממך. מי יש יותר טוב בקטגוריה? קאיה ?

רכב קומפקטי עם מראות וידיות דלתות שחורות וטאסות (15" אני חושב) זה רמת גימור בינונית ביותר לרכב שעולה 130K ש"ח.

אני משתמש במילה בינונית למרות שבא לי להשתמש במילה ביקורתית יותר, אבל אם יש מסך מגע ומחליף דיסקים בכל הדגמים (כמו ש-BAR72 טוען) אז נישאר עם בינונית.

איך שלא תהפכו את זה, התמורה לכסף בכל דגמי הגולף היא בינונית (אולי למעט ה-GTI). מקבלים הרבה תדמית ופחות איבזור "אמיתי". כמובן שכל אחד עושה את ההחלטה שלו ותדמית היא חשובה מאוד לחלק מהאנשים, אבל לפחות אל תנסו לשכנע שמדובר בעסקת השנה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני מסכים איתך שידיות שחורות זה מכוער וקמצנות מיותרת בלי קשר למחיר של הרכב.

עם זאת בכל הגרסאות הבסיסיות של כל היצרנים מוכרים עם ידיות שחורות.

אני אישית לא מוכן וגם לא מסוגל לשלם את המחירים של הגולף כחדשה , אבל אני לא מוכן לרדת ברמה למשהו אחר אז אני מוכן להתפשר בשנתון במקום להתפשר במחיר.

לדעתי תמורה למחיר זה דבר סובייקטיבי. למה לקנות גולף אם אפשר באותו כסף לקנות רכב מקבוצה 4 או קומפקטית מאובזרת של יצרן אחר? אז יש לך רכב פשוט מקבוצה יותר גבוהה או רכב מאובזר על הנייר אבל פשוט במציאות (שאר הקומפקטיות בקבוצה)

למה לקנות 3 חדרים בתל אביב אם אפשר לקנות באותו מחיר 5 חדרים בפתח תקווה? יותר חדרים באותו כסף. זו באמת אותה תמורה חוץ מיותר מטרז' לשקל ?

זו לא אותה התמורה. זה אולי לקבל כמה שיותר בכמה שפחות אבל להתפשר בכל שאר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לדעתי תמורה למחיר זה דבר סובייקטיבי. למה לקנות גולף אם אפשר באותו כסף לקנות רכב מקבוצה 4 או קומפקטית מאובזרת של יצרן אחר? אז יש לך רכב פשוט מקבוצה יותר גבוהה או רכב מאובזר על הנייר אבל פשוט במציאות (שאר הקומפקטיות בקבוצה)

למה לקנות 3 חדרים בתל אביב אם אפשר לקנות באותו מחיר 5 חדרים בפתח תקווה? יותר חדרים באותו כסף. זו באמת אותה תמורה חוץ מיותר מטרז' לשקל ?

למה באמת לקנות גולף?

אם השיקול הוא אמוציונאלי בלבד, אז אתה צודק.

בדיוק מאותה סיבה שאנשים קונים שעון רולקס ב 40K במקום סיטיזן או סייקו שעולים 5% ממנו.

אם השיקול הוא ראציונאלי, זהו סיפור אחר.

130K זה סכום לא מבוטל, והגולף ממוצבת כיקרה בקבוצתה, לפחות ברמת הגימור הפשוטה.

שוב, על הנייר היונדאי I30 2.0 מעניקה תמורה טובה יותר לכסף, וכך גם המאזדה 3 2.0.

נדל"ן אל תערב בדיון הזה, אין כל הקבלה או השוואה בין המקרים, מאחר ובנדל"ן יש את רכיב התשואה ורמות הסיכון, מה שאין ממש במכוניות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בגולף 1.6 טרנדליין אין מסך מגע.

והנה השוואה קצרה שממחישה את הבדל התמורה העיקרי בין מגאן שעולה 127,000 שקל לגולף שעולה 130,000 שקל.

אבזור - - - - גולף - - - - - - - - - - - - - - - מגאן

מערכת שמע: AUX + MP3 - - - - - - - - - - שליטה מההגה + MP3 + AUX + USB

תא כפפות קדמי: רגיל - - - - - - - - - - - - - - מקורר

בקרת אקלים + מאחור: יש - - - - - - - - - - - - יש

חיישני חנייה: אין - - - - - - - - - - - - - - - מקוריים

חיישני אורות וגשם: אין - - - - - - - - - - - - - יש

פנסי ערפל קדמיים: אין - - - - - - - - - - - - - יש

בטיחות: שבע כריות אוויר/ESP - - - - - - - - - שש כריות אוויר/ESP

תא מטען: 350 ליטר - - - - - - - - - - - - - 368 ליטר

צמיגים: 195/65-15 - - - - - - - - - - - - - 205/65/15

מראות בצבע הרכב: לא :shock: - - - - - - - - - - - ברור :lol:

אבל כמובן שאין מה להשוות רנו מתפרקת לתמורה של פולקסווגן איכותית עם דשבורד מחומרים רכים ונעימים.

פורסם

אבל כמובן שאין מה להשוות רנו מתפרקת לתמורה של פולקסווגן איכותית עם דשבורד מחומרים רכים ונעימים.

:-D:-D:-D אהבתי

אין מה לעשות על סמל בגריל משלמים כסף, תרצו או לא תרצו, משלמים

שהסמל הוא BMW אין על זה וויכוח, שהסמל הוא מרצדס אין על זה וויכוח שהסמל הוא VW מתחיל על זה וויכוח :)

הסיבה שרנו מפוצצים אבזור באותו מחיר זה בדיוק כדי לקדם מכירות, כי אם תקבל גם מותג עם תדמית גרועה

וגם אבזור לקוי - מה הסיבה שתקנה ?

מנגד מותג מכובד עם אבזור לקוי יש כאלו שמוכנים, וגם מותג עם תדמית לקויה אבל אבזור נדיב גם אנשים מוכנים

אם יש לך מספיק כסף בארנק תוכל להנות מכל העולמות ולקבל גם מותג וגם אבזור :),

פורסם
רנו זו לא דוגמא טובה כ"כ בגלל ירידת ערך.

יונדאי i30 ומאזדה 3 לעומת זאת...

בעוד כשנה בערך תהיה גם אלנטרה החדשה, שיהיה לה איבזור שאין אפילו באופציות של גולף לדעתי, כמו חימום מושב אחורי וקסנון עם עזרה בפניות. נדע יותר כאשר תהיה השקה מלאה של הרכב.

פורסם
לא רק באשמת היבואן, גם היורו גבוה יחסית כיום.

* לא שזה מונע ממנו למכור היום סיאט מאובזרת כמו GTI ב-90K.

הפוך ! שער היורו נמוך היום בכ 15% יחסית לשערו לפני חצי שנה. כמובן שההוזלה הזו לא מגיעה לצרכן, ומבחינה זו אין חדש. כנראה שזו בדיוק הסיבה בשלה ניתן למכור כאן איביזות חדשות במחיר זול יחסית. העובדה המצערת היא כאמור שההוזלה הזו נראית כמו איזו מתנה, למרות שכל המכוניות בין של היצרן הזה ובין של כל יצרן אחר שמתמחר באירו, היו צריכות להמכר במחיר נמוך בהרבה.
פורסם

והנה השוואה קצרה שממחישה את הבדל התמורה העיקרי בין מגאן שעולה 127,000 שקל לגולף שעולה 130,000 שקל.

רואה מוסך : כנראה שלא ------------------- אף פעם לא ! :D (על מי אתם עובדים)

גיר ומנוע מחרידים : לא כלול ----------------- כלול

שיק של צפרדע : אין ------------------------כלול

ימבה בעיות חשמל : אין ---------------------יהיו גם יהיו

אבדן ערך פנומנלי : אין ----------------------יש

סתם ככה בשליפה...

5 תווים

זורע, האיביזה שנמכרת במבצע דיי ערומה מאיבזור...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אותה השוואה שאתה עושה כאן אפשר לעשות בין יונדאי ורנו, ויונדאי תנצח. האם זה אומר שרנו קניה לא טובה? קרסו מנצלים את התמימות של לקוחותיהם? ד"א בגולף יש גיר עדיף בהרבה מהרנו ומוניטין הרבה יותר טוב מרנו, אלה גם שיקולים (ומן הסתם הרבה יותר חשובים מחיישני גשם).

הגולף (1.6 טרנדליין) יקרה יחסית למשפחתיות מסויימות, היא זהה לאחרות מבחינת מחיר, היא נהנית ממעמד גבוהה בסגמנט ועל זה גובה כסף (כמו שטויוטה ופיג"ו גובות לא פחות כסף על מוניטין), אנשים לא חייבים להתיישר לזול ביותר תמיד, לפעמים זול עולה ביוקר.

נ.ב בטרנדליין DSG שבתצוגה יש מסך מגע, בידנית אין.

פורסם

כשתגיע בחיים למצב של לקראת חתונה ושיהיו לך באופק (אפילו הרחוק כי דירה לא קונים ל-3 שנים) מחשבות מסויימות על צאצאים, תאמין לי שגם אתה תרכוש דירת 4 או 5 חדרים בפ"ת או נתניה ב-70% מהעלות של דירת 3 חדרים מזדקנת בת"א.

ככה זה בנדל"ן, אנשים מחפשים את המוצר המתאים להם ביותר לתקציב נתון.

ברכב זה גם פועל כך אבל מעורבות יותר אמוציות. אם נסתכל על דברים בצורה רציונלית רכישת גולף מעניקה תמורה בינונית.

צוקרמן שיחק לך לידיים עם ההשוואה למגאן, נסה את אותה השוואה לפוקוס גיאה 2 ליטר...אפילו שהפלטפורמה כבר ותיקה, היא לא פחות טובה מהגולף והרבה יותר חזקה ומאובזרת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ברמת גימור טרנדליין דוקא יש רדיו עם מסך מגע, אני לא מקשקש כי יש לי אחת כזאת בחניה, יש לו גם מקום ל-6 דיסקים וגם חריץ לכרטיס זכרון SD.

חוץ מזה - לאוטו יש את כל הדברים החשובים באמת - גלגל הגה מצופה עור - בקרת אקלים שמאחוריה מזגן חזק עם פתחי מיזוג במיקום מעולה וגם פתחי מיזוג למושב האחורי, כסאות נוחים ותומכים ואת כל כריות האוויר שמישהו יכול לבקש.

ובלי קשר לאבזור, בוא נדבר על המכונית עצמה שהיא קודם כל שילדה-מנוע-גיר:

כמה שווה לקונה מתלה אחורי עצמאי מאחור? כמה שווה לך גיר רובוטי כפול מצמד? הרבה יותר מה-3000 שקל תוספת המדוברת.

ודרך אגב לרוב המכריע של הקונים עדיף צמיגים בחתך 65 מאשר חתך 55 בגלל נוחות הנסיעה העדיפה.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

בטרנדליין החדשות (2010) אין ר"ד עם מסך מגע אלא ר"ד רגיל (RCD310?).

לפחות כך היה ברכב שהיה אצלי...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...