Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Top Gear בגרסה הישראלית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היוזמה שלך ברוכה וגם מרגישים את ההתלהבות מהרעיון, אם כי זה פול גז בניוטרל (לפחות נכון לעכשיו). אולי כשהחוק המוטורי יחל להראות עצמו ובעקבות כך גם יקומו מסלולים חדשים, ומכוניות אקזוטיות יזכו לגעת בכבישי מע"צ, יגדל גם הצורך בתוכנית רכב טובה ומושקעת (והזכייניות יהיו שם כשזה יקרה). עד אז, כל מה שאתה יכול לעשות זה רק לזרוק את החכה למים, ולקוות (ולהתפלל) שתצליח לדוג משהו.

אני מסכים איתך, אבל כדאי לחשוב קצת קדימה. ייקח מלא-מלא זמן עד שהקבוה בפייסבוק תיגדל למימדים רציניים. אח"כ, ייקח עוד מלא-מלא זמן עד שפונים להנהלת קשת ועד שהם מתייחסים. אח"כ זה עוד המון זמן עד שבודקים את הכדאיות ועוד המון זמן (במידה ומוצאים כדאיות) עד שפונים להנהלה בבריטניה ומנהלים מו"מ ארוך ומייגע. צריך להקים הפקה שלמה (ובמקרה הזה, מדובר בהפקה חסרת תקדים לחלוטין בארץ). זה תהליך ארוך שיכול לקחת אפילו כמה שנים. עד אז, אני משער, כבר יהיה כאן ספורט מוטורי מפותח יותר.

ובקשר לתוכן של התכנית: התכנית הזו היא לא רק "מבחני דרכים" - היא עוסקת בכל מה שקשור לעולם הרכב ולעתים אף יוצאת מהעולם הזה לעולם התחברוה באופן כללי. מוסכים, שוטרים, פקקים, אנשים שלא מתעניינים במכוניות..אגב - אחד היתרונות של תכנית כזו הוא שבמדיה והתכנית תהיה מוצלחת כמו בחו"ל - ההתייחסות לעולם הרכב כאן תשנה פלאים. פתאום אנשים יבינו שלמכונית - גם כיום - יש נשמה והיא הרבה יותר מקופסית פח עם 4 דלתות, הרבה יותר.אולי יהיו כאן כמה אנשים שיקנו מכוניות בצורה נכונה יותר (כך למשל, נראה פחות הייטקיסטים צעירים, רווקים, עם משפחתית קומפקטית במקרה הטוב ומכונית מנהלים במקרה הרע..)

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את המופע המוטורי אתה יכול אולי להשוות למגזין רכב טלוויזיוני, אבל עם כל הכבוד למגזין בו אני עובד (או לכל מגזין אחר), הסרטונים שבו הם לא בפורמט שמתאים לפריים-טיים. לפינות בתוכניות כלכליות (כמו הפינה של אביב פרנקל בלילה כלכלי) - כן. לתוכנית קצרה בסדר גודל של ערוץ 5 - כן. אבל מזה לא עושים את הכסף הגדול, אתה יודע. רוב הסרטונים הללו נעשים בתקציב זעום ועם כוח אדם מצומצם מאוד (אצלנו מי שמגיש הוא גם התסריטאי, והצלם הוא גם העורך והבמאי). בשביל תוכנית שתתאים לקהל הרחב, צריך הרבה הרבה יותר מזה...

ואגב - לתוכנית של אילדיס היה תקציב ממש לא נמוך. לא שזה משנה - בשביל לקנות את הפורמט והשם של טופגיר יעלה מיליונים, ומה שהזכרת לגבי הסטנדרטים נכון מאוד - הבעיה העיקרית היא שאני לא רואה איך מגיעים פה לסטנדרטים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
E.T יקירי,

הדברים שאתה אומר הם כנים ואמיתיים, וככאלו נוגעים לליבי (וזה נאמר ללא שמץ ציניות).

אבל, יש מקרים בהם ראיה מפוכחת, היכרות עם הנפשות הפועלות והכוחות המסחריים הם חשובים יותר ממשאלות לב כמוסות.

הרצון לראות תוכנית רכב איכותית, עשויה היטב, מופקת בטוב טעם, נקייה מאינטרסים מסחריים ודוברת עברית הוא משהו שאני לא חושב שמישהו היה מתנגד לו, או מחזיק באידיאולוגיה מבוססת נגדו. ממש כמו שלא היינו מתנגדים לראות ספורט מוטורי (כן חוק או לא חוק) עממי או מקצועי בפריחה.

העניין הוא שמדינה כמו ישראל, שרק בשנים האחרונות מתחילה לזהות באופק מרוחק וערפילי את קצה קצהו של המושג "תרבות מוטורית" רחוקה מהבשלות הנדרשת לקבלת תוכנית רכב כזו. הן כמופע בידור עם מכוניות, והן כתוכנית רכב מבדרת.

אל תטעה לפרש את התגובות כאן כמרושעות (למרות שיש כאלו שנובחים חזק ונורא מתאמצים להיראות כאלו).

אבל באמת תפנים שמאחורי הכינויים פה בפורום יושבים אנשים שראו דבר או שניים ויודעים על מה הם מדברים.

ולסיכום: איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו... :wink:

תודה רבה רבה :) אני יודע שאני עוד לא יודע מספיק, אבל אני מרשה לעצמי כאן ללכת אחרי הלב ולהיכנס לתחום הזה, כי חוץ מזה שזה חלום, הרי שאין לנו כאן מה להפסיד ולכן זה יהיה חבל לא לנסות =]

פורסם
את המופע המוטורי אתה יכול אולי להשוות למגזין רכב טלוויזיוני, אבל עם כל הכבוד למגזין בו אני עובד (או לכל מגזין אחר), הסרטונים שבו הם לא בפורמט שמתאים לפריים-טיים. לפינות בתוכניות כלכליות (כמו הפינה של אביב פרנקל בלילה כלכלי) - כן. לתוכנית קצרה בסדר גודל של ערוץ 5 - כן. אבל מזה לא עושים את הכסף הגדול, אתה יודע. רוב הסרטונים הללו נעשים בתקציב זעום ועם כוח אדם מצומצם מאוד (אצלנו מי שמגיש הוא גם התסריטאי, והצלם הוא גם העורך והבמאי). בשביל תוכנית שתתאים לקהל הרחב, צריך הרבה הרבה יותר מזה...

ואגב - לתוכנית של אילדיס היה תקציב ממש לא נמוך. לא שזה משנה - בשביל לקנות את הפורמט והשם של טופגיר יעלה מיליונים, ומה שהזכרת לגבי הסטנדרטים נכון מאוד - הבעיה העיקרית היא שאני לא רואה איך מגיעים פה לסטנדרטים...

רוני

ההשוואה שלי התייחסה לקונספט של מגזין מול תכנית טלוויזיה - ברור שמבחינה מעשית (תקציבים, צוות הפקה) יש כאן הבדלים תהומיים, אך הרעיון - לפחות לפי נקודת מבטי - זהה :)

בקשר לסטנדרטים (וגם לתכנית של אילדיס): האמת שזה תלוי כבר בזכיינית ובהנהלה ובכל מי שאחראי לתוכן בחברה. בגלל זה אגב - ומבלי לפגוע באף אחד - השאיפה היא שהזכיינית של טופ-גיר תהיה "קשת", כי איכשהו, כמעט תמיד התכניות שלה הן המולצחות ביותר (ולכן גם אצלם, איכשהו, לתכניות יש רייטינג סופר-גבוה [וזה לא קשור בהכרח לזה שזה ערוץ 2, כי כשרשת משדרים, יש להן לא מעט תכניות עם רייטינג נמוך יחסית, כי התכניות שלהן באמת לא תמיד מוצלחות].תארו לכם מה שם חזק כמו "טופ-גיר" יכול לעשות - זה נשמע כמו השלכת פצצת אטום במציאות שבה משחקים בפיינטבול..). בתכנית של אילדיס, אגב, ניכר כי ערוץ 10 די זילזל בתכנית - שם אותה בשעות הזויות ולפחות ממה שאני ראיתי, ההפקה של התכנית הזו (למרות שלא פיספסתי אף פרק מאז שנחשפתי לתכנית הזו) לא הייתה "טופ" בלשון המעטה..

פורסם

דבר אחד אתה לא מבין, זה לא משנה כמה ישקיעו וכמה תרצה, טופ גיר את הכסף שלה עושה מכל העולם, ובגלל זה יש להם כסף להשקיע בתכנית כדי שעוד יראו והם ירוויחו עוד כסף בעולם.

הקהל היחידי של התכנית שאתה רוצה הם ישראלים, שגם ככה רובם אהבלים שלא מבינים דבר במכוניות, מי שיראה את זה זה אולי 5% מהאוכלוסיה, הם לא יעשו את זה, הם לא יגיעו לרמה של טופ גיר, ולא כי טופ גיר זה איזה משהו שובר גבולות, זה פשוט באנגלית עם מכוניות מעניינות לכל העולם, אצלנו זה יהיה בעברית עם מכוניות שטובות בשבילנו, למה שמדינה אחרת תשקיע בלדובב את זה?

פורסם

זה לא רק עיניין של נכונות להשקיע כסף, זה גם עיניין של עוצמה. טופ גיר, מגובים ב-BBC, מרשים לעצמם לעשות ולהגיד דברים שאף מגזין רכב מכובד בעולם לא היה מרשה לעצמו - הם לא רק מסתכנים בתביעות, הם גם לא מהססים לקטול מכוניות בצורה ברוטלית - שזה מה שהופך אותה לתוכנית שנויה במחלוקת, וכפועל יוצא מזה, מצליחה מאוד. ברגע שתוכנית רכב ישראלית תנסה לעשות משהו כזה, יבואני הרכב יטרפדו אותה מיד: טופ גיר פועלת ישירות מול היצרנים, ובישראל הפעילות של המגזינים מתבצעת מול היבואנים המקומיים, שלהם ה-final say בנוגע להשאלת רכב למבחן.

יש עוד בעיה עם זה. בריטניה היא מדינה עם תודעה מוטורית גבוהה מאוד. טופ גיר פונה לקהל הרחב ולאו דווקא מכריחה את עצמה להגיע למכנה המשותף הנמוך ביותר, בגלל שהם יודעים שיש גם אנשים שלא זורם להם בנזין בדם שרוצים לשמוע קצת על מכוניות ולצחוק. בישראל אין קהל לתוכניות כאלה - תוכנית כזאת, אם תהיה, תעניין יותר את הצופים בכל מה שקשור לצרכנות, או שתצטרך להיות ברמה נמוכה שתתאים, למשל, לבני נוער. וזה לא טופ גיר. לא משנה כמה מכוניות עם מיליון כוחות סוס נעות על הכבישים כאן, ישראל היא עדיין לא מדינה בשלה מבחינה מוטורית בהשוואה למדינות אחרות בעולם. אין לנו מסלול נורמלי אחד ואין תודעה ציבורית מקיפה לספורט מוטורי מעבר ל"וואוו איזה עונדה", ולכן אתה גם לא תמצא כאן רשתות טלוויזיה שמעוניינות להשקיע בתוכנית כזו ולתת לה שעות לא "הזויות".

בשנה שעברה, שודרה בערוץ 1 התוכנית "טסט ראשון". הכוונה היתה טובה, אבל הביצוע היה על הפנים. תוכנית רכב היא הפקה יקרה מאוד, ו"טסט ראשון" היתה תוכנית ברמה נמוכה - לפעמים עדיף שלא יהיה כלום מאשר שיהיה משהו רע. "טסט ראשון" היתה תוכנית קלישאתית וסופרלטיבית מאוד, עם צילום לא מאוד מושקע (הצילום אצל אוטו בפירוש יותר טוב) ורמה רדודה. אולי היא היתה מצליחה בתור סוג של ספין אוף של אתר אינטרנט (גם את זה היא ניסתה לעשות), אבל לא כתוכנית בפני עצמה.

תמיד נחמד לחלום ולרצות לשפר, אבל יש עוד זמן עד שישראל תהיה בשלה לתוכנית מוטורית אובייקטיבית אמיתית, עם כוח ואמרה צרכנית חזקה.

פורסם
דבר אחד אתה לא מבין, זה לא משנה כמה ישקיעו וכמה תרצה, טופ גיר את הכסף שלה עושה מכל העולם, ובגלל זה יש להם כסף להשקיע בתכנית כדי שעוד יראו והם ירוויחו עוד כסף בעולם.

הקהל היחידי של התכנית שאתה רוצה הם ישראלים, שגם ככה רובם אהבלים שלא מבינים דבר במכוניות, מי שיראה את זה זה אולי 5% מהאוכלוסיה, הם לא יעשו את זה, הם לא יגיעו לרמה של טופ גיר, ולא כי טופ גיר זה איזה משהו שובר גבולות, זה פשוט באנגלית עם מכוניות מעניינות לכל העולם, אצלנו זה יהיה בעברית עם מכוניות שטובות בשבילנו, למה שמדינה אחרת תשקיע בלדובב את זה?

שלום ירון,

הרעיון הוא לא לדובב, אלא לרכוש את הזכות להשתמש במותג "טופ-גיר" בארץ ולעשות תכנית רכב מושקעת מאוד.

זה לא רק עיניין של נכונות להשקיע כסף, זה גם עיניין של עוצמה. טופ גיר, מגובים ב-BBC, מרשים לעצמם לעשות ולהגיד דברים שאף מגזין רכב מכובד בעולם לא היה מרשה לעצמו - הם לא רק מסתכנים בתביעות, הם גם לא מהססים לקטול מכוניות בצורה ברוטלית - שזה מה שהופך אותה לתוכנית שנויה במחלוקת, וכפועל יוצא מזה, מצליחה מאוד. ברגע שתוכנית רכב ישראלית תנסה לעשות משהו כזה, יבואני הרכב יטרפדו אותה מיד: טופ גיר פועלת ישירות מול היצרנים, ובישראל הפעילות של המגזינים מתבצעת מול היבואנים המקומיים, שלהם ה-final say בנוגע להשאלת רכב למבחן.

יש עוד בעיה עם זה. בריטניה היא מדינה עם תודעה מוטורית גבוהה מאוד. טופ גיר פונה לקהל הרחב ולאו דווקא מכריחה את עצמה להגיע למכנה המשותף הנמוך ביותר, בגלל שהם יודעים שיש גם אנשים שלא זורם להם בנזין בדם שרוצים לשמוע קצת על מכוניות ולצחוק. בישראל אין קהל לתוכניות כאלה - תוכנית כזאת, אם תהיה, תעניין יותר את הצופים בכל מה שקשור לצרכנות, או שתצטרך להיות ברמה נמוכה שתתאים, למשל, לבני נוער. וזה לא טופ גיר. לא משנה כמה מכוניות עם מיליון כוחות סוס נעות על הכבישים כאן, ישראל היא עדיין לא מדינה בשלה מבחינה מוטורית בהשוואה למדינות אחרות בעולם. אין לנו מסלול נורמלי אחד ואין תודעה ציבורית מקיפה לספורט מוטורי מעבר ל"וואוו איזה עונדה", ולכן אתה גם לא תמצא כאן רשתות טלוויזיה שמעוניינות להשקיע בתוכנית כזו ולתת לה שעות לא "הזויות".

בשנה שעברה, שודרה בערוץ 1 התוכנית "טסט ראשון". הכוונה היתה טובה, אבל הביצוע היה על הפנים. תוכנית רכב היא הפקה יקרה מאוד, ו"טסט ראשון" היתה תוכנית ברמה נמוכה - לפעמים עדיף שלא יהיה כלום מאשר שיהיה משהו רע. "טסט ראשון" היתה תוכנית קלישאתית וסופרלטיבית מאוד, עם צילום לא מאוד מושקע (הצילום אצל אוטו בפירוש יותר טוב) ורמה רדודה. אולי היא היתה מצליחה בתור סוג של ספין אוף של אתר אינטרנט (גם את זה היא ניסתה לעשות), אבל לא כתוכנית בפני עצמה.

תמיד נחמד לחלום ולרצות לשפר, אבל יש עוד זמן עד שישראל תהיה בשלה לתוכנית מוטורית אובייקטיבית אמיתית, עם כוח ואמרה צרכנית חזקה.

שלום קלאץ',

העלית נק' כואבת בכל הקשור להתבטאות ה..מיוחדת של שלישיית "טופ-גיר" המקורית. מה שאני שואל את עצמי, אם כן, למה אם הם מעליבים יצרן בחו"ל הוא ימשיך לתת להם מכוניות למבחן וכאן, בארץ, היבואן יעשה בעיות. זו סוגייה בעייתית מאוד, אך צוותי התוכן וההפקה של התכנית יצטרכו להתמודד עם מציאת פתרון לבעיה.

בקשר להייחסות לעולם הרכב בארץ ולבעיית הרייטינג: זה נכון שהמצב כיום עגום, זה נכון שיש לנו ספורט מוטורי ומסלולים סגורים רק בתיאוריה, אבל כפי שאמרתי - עד שהתכנית הזו באמת תתקיים, זה ייקח שנים ועד אז - יהיו שינויים משמעותיים ברמת הספורט המוטורי, דבר שעשוי להשפיע על היחס לעולם הרכב. אני מאמין שאם התכנית תהיה מספיק מוצלחת - היא תביא (גם כן) לשינוי תהומי ביחס לעולם הרכב בארץ. עד היום לא נעשתה כאן אף תכנית רכב בסדר גודל שכזה. הזכיינית שתרצה להשקיע תצטרך באמת להתבסס על "שואו" מוצלח במיוחד שכביכול משלב גם מכוניות. לאט לאט, במידה והתכנית תתפוס, יהיה כבר יחס אחר למכוניות ונהיה מדינה מפותחת מוטורית. תכנית כמו טופ-גיר, אגב, לא יכולה להיות ברמה של תכניות רכב אחרות שהיו כאן, כי כפי שציינתי, ישנם כללים מאוד ברורים בעת רכישת פורמט. חוץ מזה, אני סומך על קשת, שתדע לעשות מזה להיט. איכשהו, לצוות של "קשת" יש יכולת לבחור בפורמטים מוצלחים ולהביא אותם לשידור כך שהם יהפכו ללהיט. קשה לי לחשוב על תכנית לא-מולצחת של "קשת" בשנים האחרונות.

אפשר לעשות שינוי, גם אם המציאות מנסה לגרום לנו שאי-אפשר. כן אפשר. כל מה שצריך לעשות זה להיות רק חלק מהקבוצה שלנו בפייסבוק - זה לא עולה כסף, אתה לא תקבל כל מיני ניג'וסים לאימייל וכד'..רק להצטרף. עוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד - ככה עד שנגיע ל- 15,000 - 20,000 איש לפחות.

פורסם

E.T

אני אוהב את הרוח שלך ואת הניסיון הכנה לחולל "שינוי" - הכוונה שלך מבורכת.

עם זאת אני חייב לומר לך - הדרך בה בחרת לפעול, ככל הנראה, תוביל אותך ישר לתוך קיר בטון.

אבל, וזה הכי חשוב לדעתי - אני בטוח שתלמד משהו בדרך וזה נראה לי הכי חשוב במקרה שלך.

כבר למדת הרבה לדעתי - תקשיב למה שאומרים לך פה בפורום, תנסה לחשוב איך אתה מעדכן את החזון שלך שיתאים יותר למציאות הישראלית.

TOP GEAR יש רק אחת ואין להם צורך למכור את הפורמט שלהם מהסיבה הפשוטה שרואים את התוכנית הזו כמעט בכל מדינה בעולם, זו אחת התוכניות הפופולריות ביותר בעולם.

אל תנסה לאסוף אנשים שיגרמו לקשת לקבל החלטות. זה ממש נאיבי לחשוב שזה עובד ככה אבל זה מה שאתה אמור לעשות בגיל 18 - לחלום. אם זה באמת בוער בעצמותיך אז תנסה אתה ליזום תוכנית מוטורית ואז תבוא לקשת ותמכור להם את התוכנית שלך - טופ גיר הישראלית מבית ET הפקות בע"מ.

בהצלחה

:-)

פורסם

עצה לי אלייך ,תשקיע את המאמצים והאנרגיות ואפילו התמימות שלך , לתועלתך.

בלי להיות גאון ,אני יגיד לך שמה שאתה עושה עכשיו זה "לטחון מים" , אנחנו מדברים על תוכנית טלויזיה סה"כ:shock:

צר לי שאני ואתה חיים במדינה שבה תוכנית רכב איכותית זה "לוקסוס" , אבל זה המצב והוא לא הולך להשתנות.

תשקיע את המאמצים שלך בדברים ריאליים .

בכל אופן , אתה צריך להבין , שוק הרכב כאן הוא "פיצפון" ,כולם מכירים את כולם וכולם אוכלים את כולם.

כשמכניסים למשוואה את שוק "הלא ליסינג" (מין הסתם ,זה מה שאנשים ירצו לראות בתוכנית רכב) אז בכלל אין על מה לדבר , הגודל של השוק הזה הוא פשוט גרגיר ביחס לעולם ואנגלייה בפרט.

כל הקסם של טופ גיר זה שהיא תוכנית "נשכנית" שיכולה להרשות לעצמה לרדת על מכוניות עוד לפני שהם ירדו מפס הייצור.

אתה יכול לדמיין את אלי אילדיס יורד על מאזדה 6 ,אני מתכוון ממש יורד על מאזדה 6 ,במושגים של "זבל" חרא" וכו'.

זה רק היה דוגמא.

בכל מקרה , בראייה מפוקחת חסרת רוח נעורים והגיונית , כל הסיבות מראות (באמת כל הסיבות8))למה תוכנית רכב כזאת לא יכולה להצליח בארץ. תשכח מזה ,קונספט כמו טופ גיר ,דורש שוק עולמי ולא 7 מיליון תושבים שמחצית מהם חרדים , רבע מהם לא יודעים לתלק רכב והרבע הנותר לא יודעים לתקן פנצ'ר. וכן ,אנחנו "חובבי ההגה/הרכב" מיעוט שבמיעוט ואל תתן לגודל הקהילה בקארספורום להטעות אותך.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם
שלום ירון,

הרעיון הוא לא לדובב, אלא לרכוש את הזכות להשתמש במותג "טופ-גיר" בארץ ולעשות תכנית רכב מושקעת מאוד.

אתה לא הבנת מה אמרתי בכלל אהה? :shock:

נסה לקרוא שוב

אני אמרתי מי ידובב מאיתנו? איך התכנית הזאת (טופ גיר ישראל) תגיעה לחו"ל? כמובן שהיא לא, ואתה גם לא מצפה שהיא תגיעה לחו"ל אבל אז גם לא יהיה לה רווח, טופ גיר את הרווח שלה עושה מזה שהיא מופצת בכל העולם

פורסם

אם יש TOP-GEAR למה צריך תוכנית בפורמט דומה ? זאת אחת הסיבות שראיתי את כל הפרקים ולא נהנתי אפילו מאחד, אילדיס נכנס לנעליים של קלארקסון קצת הזוי ,לא ? אחד קומיקאי והשני מגיש חדשות .

הרבה יותר נהנתי מהתוכנית באגו גם אם לא היו שם רכבים מעניינים ,וגם שם הייתה הפקה דלת תקציב .

גברי לוי יוביל את הספורט המוטורי ,נקווה שיצליח לכבוש את הפסגה ואת ארנק המשקיעים :twisted: .

אני אישית מחזיק אצבעות ומקווה לטוב ,לגבי תוכנית טלויזיה רצינית הסיכויים טובים אבל רק אם מגזין "אוטו" יפרוס עליה חסות .

פורסם

ראשית,

אני לגמרי מפרגן לך על היוזמה והדבקות.

דבר שני, בוא ניהיה קצת ריאלים:

גם אם יביאו לארץ מותגים כמו פרארי\מזארטי ועוד מותגי על,למה אתה חושב שמישהו יתן לך רכב כזה לטובת מבחן דרכים ?

אף יבואן רכב לא ישחרר לך את הרכב הזה לטובת תכנית טלויזיה שעיסוקה 75% בידור ועוד 25% של קצת מקצועיות.

בטח לא בכמויות שהמכוניות האלה יימכרו בארץ,במילים אחרות, נניח ופרארי תגיע לארץ,ונניח והיא תמכור 5 מכוניות בשנה, אתה באמת חושב שעבור ה-5 מכוניות האלה שהיא מוכרת היא תסכן מכונית מבחן עבור התוכנית ?

ממש ממש לא.

יתרה מכך,תיהיה סמוך ובטוח שבגלל גודל השוק הישראלי והמכירות הנמוכות שצפויות לרכבים מהסוג הזה, ישראל באופן אוטומטי תקבל רמת תיעדוף נמוכה יותר לאספקת מכוניות.

אז מה,תעשה מבחן לפרארי קליפורניה בעוד שנה ? (כשהפרארי קליפורניה מצוייה על הכבישים כבר מעל שנה ?).

אתה באמת חושב שאתה יכול להקדים את התוכניות השולטות (טופ גיר,פיפט' גיר ושות') בבחינה של איזשהו רכב ספורטיבי רציני ?

אתה לא יכול.

עכשיו,אתה חושב שאנשים יגידו לעצמם "אמנם אני יכול כבר לראות את הכתבה על הרכב הזה שטופ גיר,אבל אני מעדיף לחכות עוד חצי שנה שתיהיה הכתבה בישראל" ?

ממש לא.

אל תשווה אותנו למדינות אחרות,כולל אנגליה,שם יש תרבות מוטורית רצינית,משמע אנשים קונים רכבים רציניים ומגיעים למסלולים (ויש כאלה "קצת" יותר ממה שיש בארץ).

טופ גיר זו תכנית שתפסה את מקומה וביססה את שמה לאורך שנים,לכן הם גם יזכו להיענות ושיתוף פעולה מצד יבואנים של רכבים "רציניים".

שאיפות זה יפה,אבל צריך גם לעצור לפעמים ולבחון את הדברים מבחינה ריאלית:

1.אין בישראל מסלול אחד לרפואה שניתן לבחון בו מכונית ספורט בצורה רצינית (כולל כוכב יאיר,ערד,פיק וכו').

2.כמעט כל רכב שמגיע לישראל מגיע לאחר שהוא כבר נחשף והתחיל שיווק במקום אחר.

3.בכמות רכבי על שנמכרת בישראל,ספק אם תצליח לקבל רכבים למבחן.

4.הרייטינג שתקבל תכנית כזאת בארץ (משעשעת ובידורית ככל שתיהיה) יהיה נמוך כי שורה תחתונה-זה מוטוריקה ולא כולם מתחברים לזה.

5.בהעדר מסלול אתה תגיע למצב שתוך 5 פרקים כל המגישים יהיו בשלילה,ואז כבר לא תיהיה מוטוריקה בתכנית,רק בידור.

6.אל תשווה תקציב של מגזין רכב לתקציב של תכנית טלויזיה,אתה מדבר על דברים שונים לגמרי,מה גם שמגזין רכב יוצא פעם בחודש,תכנית טלויזיה אמורה להיות פעם בשבוע.

בשורה התחתונה, קשה לי להאמין שאיזשהו גוף תקשורתי יקח על עצמו להרים תכנית בסדר גודל שאתה מדבר עליו עבור קהל יעד כל כך מצומצם.

צר לי לאכזב אותך,אבל זו פחות או יותר המציאות.

בכל אופן,בהצלחה!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

העלית נק' כואבת בכל הקשור להתבטאות ה..מיוחדת של שלישיית "טופ-גיר" המקורית. מה שאני שואל את עצמי, אם כן, למה אם הם מעליבים יצרן בחו"ל הוא ימשיך לתת להם מכוניות למבחן וכאן, בארץ, היבואן יעשה בעיות. זו סוגייה בעייתית מאוד, אך צוותי התוכן וההפקה של התכנית יצטרכו להתמודד עם מציאת פתרון לבעיה.

בקשר להייחסות לעולם הרכב בארץ ולבעיית הרייטינג: זה נכון שהמצב כיום עגום, זה נכון שיש לנו ספורט מוטורי ומסלולים סגורים רק בתיאוריה, אבל כפי שאמרתי - עד שהתכנית הזו באמת תתקיים, זה ייקח שנים ועד אז - יהיו שינויים משמעותיים ברמת הספורט המוטורי, דבר שעשוי להשפיע על היחס לעולם הרכב. אני מאמין שאם התכנית תהיה מספיק מוצלחת - היא תביא (גם כן) לשינוי תהומי ביחס לעולם הרכב בארץ. עד היום לא נעשתה כאן אף תכנית רכב בסדר גודל שכזה. הזכיינית שתרצה להשקיע תצטרך באמת להתבסס על "שואו" מוצלח במיוחד שכביכול משלב גם מכוניות. לאט לאט, במידה והתכנית תתפוס, יהיה כבר יחס אחר למכוניות ונהיה מדינה מפותחת מוטורית. תכנית כמו טופ-גיר, אגב, לא יכולה להיות ברמה של תכניות רכב אחרות שהיו כאן, כי כפי שציינתי, ישנם כללים מאוד ברורים בעת רכישת פורמט. חוץ מזה, אני סומך על קשת, שתדע לעשות מזה להיט. איכשהו, לצוות של "קשת" יש יכולת לבחור בפורמטים מוצלחים ולהביא אותם לשידור כך שהם יהפכו ללהיט. קשה לי לחשוב על תכנית לא-מולצחת של "קשת" בשנים האחרונות.

אפשר לעשות שינוי, גם אם המציאות מנסה לגרום לנו שאי-אפשר. כן אפשר. כל מה שצריך לעשות זה להיות רק חלק מהקבוצה שלנו בפייסבוק - זה לא עולה כסף, אתה לא תקבל כל מיני ניג'וסים לאימייל וכד'..רק להצטרף. עוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד - ככה עד שנגיע ל- 15,000 - 20,000 איש לפחות.

היצרנים ממשיכים להביא לטופ גיר מכוניות מבחן משום שזוהי תוכנית עם עוצמה אדירה. כמות הצפיות שלה כל כך גבוהה וההשפעה שלה על עולם הרכב בעולם ובבריטניה בפרט גדולה מספיק כדי שהיצרנים יתייחסו לזה בגישה של "פרסום רע הוא פרסום טוב". חוץ מזה, גם אם יצרן כלשהו מסרב (וקרו דברים מעולם - למשל, עם הרובר הקטנה שהתבססה על טאטא) לתת לטופ גיר מכונית, הם ימצאו דרך להשפיל אותו ולהשיג מכונית בדרכים אחרות. בסופו של דבר, הם יצאו באור פחות טוב מאשר אם הם יתנו מכונית למבחן ויקטלו אותה.

בישראל, הגישה שונה. ברגע שתוכנית עם עוקץ - אל-לה טופ גיר - תטיח ביקורת במכוניות, היבואנים יעשו חשבון עלות מול תועלת. הם יגלו שהנזק שיעשה גדול מהרווח הפרסומי "נטו", ופשוט לא ישחררו את המכונית למבחן.

עוד נקודה שאתה מפספס: אי אפשר לשנות תרבות באמצעות תוכנית טלוויזיה. זה הולך הפוך: קודם יש תרבות, אחרי זה יש תוכנית טלוויזיה שמגיעה לענות על הצורך של צופים רבים ככל האפשר. רייטינג היא נקודה קריטית בהפקה של כל תוכנית - אף אחד לא יתנדב לשפוך כסף על תוכנית שאולי במרוצת השנים תהפוך להיות מוצלחת. בדרך כלל, לתוכנית כזו יש עונה אחת להוכיח את עצמה, ואם הנתונים שלה לא מספיק גבוהים - היא לא תחזור.

הפורמטים ה"מעוברתים" של קשת הם לא אותו הדבר כמו תוכנית רכב. בסופו של דבר, התוכניות המכובסות הללו פונות לקהל הרחב. תוכנית רכב - לא בהכרח. תחשוב על העיניין שמביע הישראלי הממוצע ברכב שלו, או בכלל. אחרי זה, בקר בארה"ב או בריטניה, ותראה שהאדם הממוצע שם מעניק הרבה יותר תשומת לב לרכב שלו. בין אם מדובר בהשקעה בטיפולים, ניקיון או רמת תחזוקה גבוהה יותר - זה עולם אחר, והוא משקף תרבות מסויימת ששם יש, וכאן (עדיין) אין.

אני בהחלט מעריך את המאמץ שלך ואת היכולת לפעול, אלא שקבוצה בפייסבוק לא תשנה תפיסה של מאות אלפי ישראלים שדרושים כדי לגרום לתוכנית כזו להיות כדאית עבור הערוצים הגדולים. בכל הכנות, אני לא יכול להאשים אף חברה בכך שהיא לא מרימה את הכפפה - כרגע אין דרישה לתוכנית כזו.

פורסם

בואו נעשה סדר בעניין טופ גיר הבריטית:

1.זו לא רק תכנית טלויזיה,זו גם "הצגה" עם סבב הופעות בינלאומי (לפני כחצי שנה היו בהונג קונג).

2.מקור התכנית בארץ דוברת אנגלית,משמע התכנית יכלה להפך להיות בינלאומית (כפי שקרה בפועל).

3.השם של התכנית הולך לפניה,משמע,גם אם יבואן מסויים לא ירצה לשחרר רכב,פנייה שלהם ליצרן תדאג להעמיד לרשותם איזו מכונית שהם ירצו (אתם צריכים לראות איזה LINE UP של מכונות הם מעמידים בהופעה שלהם...).

שורה תחתונה,

כל תכנית שתופק בארץ תיהיה כמובן בעברית,מה שימנע ממנה את הגישה לקהל הרחב בחו"ל,מה שאומר שהיא מראש פונה לקהל יעד מאוד מאוד מצומצם.

בשביל זה לא מרימים תכנית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...