Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Top Gear בגרסה הישראלית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. המופע המוטורי מומן ע"י אלי אילדיס בעצמו - כן,כן - בעצמו.

4. .אולי הן כן יכולות להקים מסלול?

חוץ מזה,הספורט המוטורי רק יצא לדרך החודש וייקח לו כמה שנים עד שהוא יגיע לרמה..מסויימת.

6. לידיעתך, רשת H&M הגיעה לארץ בעיקר בגלל קבוצה שבפייסבוק קראה להם להגיע - והקבוצה הזאת מנתה משהו כמו 10,000-15,000 איש.

פרארי ומזראטי יגיעו לארץ בחודשים הקרובים

כל אחת ואחת מהקביעות הנחרצות שלך פה נשמעת לי יותר תמוהה מהשניה.

איזה חוק מוטורי?

איפה פרארי ומאזרטי?

H&M הגיעו בגלל פייסבוק?

אלי אילדיס מימן את המופע המוטורי?

זכייניות יקימו מסלול מרוצים?

יש סימוכין לכל ה"עובדות" האלה?

בכל מקרה, רעיון מצוין, יוזמה ברוכה, אל תצפה ליותר מידי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום רוני,

ברור לי שמדובר כאן במשהו ענק, אדיר מימדים, אולי אפילו חסר תקדים. אממה - אני מאמין שזה אפשרי ובגלל זה אני הולך עם זה עד הסוף. אם אפשרי או לא אפשרי - את הדין הזה ייתנו הזכייניות אם נהייה קבוצה מספיק גדולה. אני מאמין שיש להן את הכוח לפתור את כל הבעיות. כבר עו כאן תכניות ריאלטי מסביב לעולם ("המירוץ למיליון"). תהיינה בעיות, אבל עם קצת רצון וקצת יכולת - אני מקווה לטוב.ל"קשת" יש המון המון כוח.אני מאמין בהם.

הצוות: ברור שלקח להם מלא-מלא זמן להתגבש ובלי נדר - זה ייקרה גם כאן.אגב - השלישייה הזאת ביחד רק מ-2001 אם אני לא טועה.בשנות ה-90' הייתה לג'רמי קלארקסון תכנית אחרת (לא זוכר את שמה..).

בקשר לעיתונאי רכב שיגישו את התכנית: זו בהחלט הייתה מחמאה.אני מאוד אוהב את קטעי הווידאו שלכם,באתר אוטו.אני בטוח שתוכל להיות בצוות התסריטאים של התכנית,במידה והיא אכן תתקיים :smile:

בקשר לכל העובדות שהוצגו (אלי אילדיס,H&M) - הכל אמיתי,אתה מוזמן לבדוק בעצמך.לא המצאתי כלום.על רשת האופנה הייתה כתבה בחדשות2 ובעיתונים.

הרבה ידע בנושאי כלכלת טלוויזיה אין לי לצערי,אך אני מודע ללוגיסטיקה המסובכת שיש כאן.הקטע הוא שמבחינתי,כרגע,זה לא רלוונטי.אני מוביל אחרי אנשים שיש להם חלום קטן שהם רוצים להגשים - כי מי לא רוצה תכנית כזו בארץ? אני כאן כדי שאני,כאחד,אהיה עם עוד אנשים וכך נהיה קבוצה ענקית עם כוח אדיר :smile:

נ.ב: אם יש לך פייסבוק, תצטרף - זה בחינם וזה בעיקר עוזר =]

פורסם

אי.טי פון הום ברכב שטח,

שוב, אני מצטער אבל לפתוח קבוצה בפייסבוק זה לא ללכת עד הסוף. זה להשקיע חמש דקות באינטרנט. השאלה היא מה אתה מתכנן אחרי שתקבל את ה-15000 איש (בתקווה).

באשר לעובדות - אני לא פוסל שהכל אמיתי, אבל א. את אילדיס אפשר לשאול בלי בעיה (אם כי לא נעים לי להתקשר אליו רק בגלל זה, כמובן). ב. אני מאמין שנרשמו 15000 איש לדף שקורא להביא את H&M לארץ, אבל אני מבטיח לך שזו לא הסיבה שהם הגיעו - הם הגיעו אחרי שבדקו וראו שזה ישתלם להם. אם זה לא היה משתלם להם, גם 150000 איש בפייסבוק לא היו עוזרים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כל אחת ואחת מהקביעות הנחרצות שלך פה נשמעת לי יותר תמוהה מהשניה.

איזה חוק מוטורי?

איפה פרארי ומאזרטי?

H&M הגיעו בגלל פייסבוק?

אלי אילדיס מימן את המופע המוטורי?

זכייניות יקימו מסלול מרוצים?

יש סימוכין לכל ה"עובדות" האלה?

בכל מקרה, רעיון מצוין, יוזמה ברוכה, אל תצפה ליותר מידי.

שלום bagira,

1.חוק הספורט המוטורי יצא החודש לדרך באופן רשמי וחוקי.

2.ע"פ דיווח באתר מוטוקאר השבוע, פרארי ומזראטי כבר כמעט כאן. כבר יש יבואן ("אוטו איטליה") ובימים אלו מתוכנן אולם התצוגה (המיקום עדיין אינו ידוע). ע"פ ההערכות - עד סוף השנה יוקם אולם התצוגה.

3.h&m אכן הגיעו בעיקר בגלל קבוצה בפייסבוק עם מספר כלשהו שנע בין 10,000 ל-15,000 איש.זו אינה המצאה.היתה על זה כתבה בערוץ 2 באולפן שישי וידעתי על זה קודם (כנראה מכתבות בעיתונים - אני לא בדיוק זוכר).חשוב לציין שלא חסרות דומגאות נוספות לכוח של אזרחים פשוטים.לא מזמן הייתה כתבה, גם כן באולפן שישי, על כך שבעלי מועדון "ברל'ה" שבאיזור הצפון,החתימו 20,000 איש וגרמו לשלמה ארצי לבוא להופיע אצלם במועדון - דבר שהזמר אינו נוהג לעשות.

4. גם על אלי אילדיס קראתי (בעיתון כלשהו,אם אני לא טועה) שהוא מימן בעצמו את התכנית.

5. לא אמרתי שהזכייניות בהכרח יקימו מסלול. אמרתי שבמידה ותהיה זכיינית שתחליט להשקיע - היא תעשה את מירב המאמצים על-מנת למצוא פתרונות לבעיות שיצוצו במהלך הקמת התכנית.

אמנם איני זוכר חלק מהמקורות מהן קיבלתי את הידע,אבל אני לא אומר סתם. אני בטוח שבעזרת שיטוט באינטרנט, אפשר למצוא הכל. בכל מקרה, אני עומד מאחורי מה שאני אומר.

תודה על התמיכה =] כרגע, אני מתכנן לתת לדברים לקרות. פרסמתי כאן,בקארספורום ובפייסבוק. כך אבדוק "לאן נושבת הרוח".

פורסם

ברשותו של באגירה (או לא :wink: ) אני אגיב:

1. יצא לדרך? הוא בסה"כ אושר. יש עוד זמן עד שהגלגלים יתחילו להסתובב (תרתי משמע).

2. כשיהיה אולם תצוגה + הזמנות ראשונות, אז נדבר. כרגע - יש מספיק סיבות מדוע זה יתמסמס ולא יקרה עם זה כלום.

3. עניתי לך כבר על H&M, אבל בלי קשר - אל תאמין לכל מה שכתוב בעיתון...

4. שוב, קראת בעיתון. אני מבטיח לך ש-50% ממה שכתוב בעיתונים לא נכון. ומצער אותי לומר את זה, בתור עיתונאי (ונא לא להשליך מזה על עיתוני הרכב - יש כאן הבדלים משמעותיים).

5. יש הבדל בין "מירב המאמצים" ל"השקעה של עשרות מיליוני שקלים שיקח שנים להשלים". לידיעתך, כבר מזה לא מעט שנים יש מאמצים להקים מסלולי מירוץ בגדלים שונים בארץ. בצפון, במרכז, בדרום. עד כה מה נבנה מזה? כלום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אך, התמימות והשאפתנות של נערים צעירים בעולם האינטרנט ...

פעם גם אנחנו היינו כאלה.

תגיד, בן כמה אתה ?

אני בן 18 וקצת =]

אי.טי פון הום ברכב שטח,

שוב, אני מצטער אבל לפתוח קבוצה בפייסבוק זה לא ללכת עד הסוף. זה להשקיע חמש דקות באינטרנט. השאלה היא מה אתה מתכנן אחרי שתקבל את ה-15000 איש (בתקווה).

באשר לעובדות - אני לא פוסל שהכל אמיתי, אבל א. את אילדיס אפשר לשאול בלי בעיה (אם כי לא נעים לי להתקשר אליו רק בגלל זה, כמובן). ב. אני מאמין שנרשמו 15000 איש לדף שקורא להביא את H&M לארץ, אבל אני מבטיח לך שזו לא הסיבה שהם הגיעו - הם הגיעו אחרי שבדקו וראו שזה ישתלם להם. אם זה לא היה משתלם להם, גם 150000 איש בפייסבוק לא היו עוזרים.

רוני

אני עושה כמיטב יכולתי כרגע - וכרגע המקסימום שאני יכול לעשות זה לפרסם את הרעיון באינטרנט.

בקשר ל-H&M: ברור שעשו בדיקה - אבל הקבוצה עודדה אותם לבצע את הבדיקות. זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות כאן. מובן שאני לא יכול להכריח אף אחד להביא את טופ-גיר לארץ - אבל אני מנסה. ברגע שיהיו מספיק אנשים, אפשר יהיה להציג מול ההנהלות של הזכייניות את הנתונים. משם - צריך להחזיק אצבעות חזק-חזק..

בקשר לאילדיס: זה ממש מגניב שיש לך טלפון של אדם כה דגול כמו אילדיס (ולא, לא רק כי הוא/אשתו נוהגים באאוטבק 3.0R). הוא אחת הדמויות שאני הכי מעריך. אם יאיר לפיד היה שואל אותי עם איזו אישיות הייתי רוצה להיפגש לארוחת ערב (זו שאלה בסגנון הזה, אני כמעט בטוח..) - יש סיכוי גבוה שהייתי בוחר באילדיס =]

פורסם

עם כל הכבוד לכתבי הרכב בארץ, אני בספק שאפשר למצוא 3 אנשים עם מספיק ידע ובאותו זמן מספיק משעשעים בשביל לעשות כזה דבר.

זה פשוט לא מתאים לתרבות הישראלית.

המופע המוטורי הוא הדבר הכי קרוב לתוכנית על רמה שאפשר להגיע אליו בארץ.

בגלל שאי אפשר באמת לבחון את הרכבים כמו בחו"ל (בגלל הגבלות על ההפקה וממשלה שרק מחפשת לדפוק את מי שעובר את ה90 קמ"ש), אין יותר מדי היגיון לעשות את זה.

אם היו למשל עושים כתבות מצחיקות על מוסכים שדופקים אנשים, על שוטרים אידיוטים או כל מני דברים שונים שאנחנו חיים ביומיום, ולא מתמקדים במכוניות שלעולם לא נראה כאן, זה יכול להצליח, אבל עדיין צריך להשיג את האנשים.

פורסם
אם נהיה מספיק אנשים, נוכל לשכנע את הזכייניות לגבי כדאיות הבאת התכנית לארץ. רוצים להתטרף? חפשו את הקבוצה שלי בפייסבוק. בהצלחה שיהיה לנו :)

כן...

מישהו בכלל מתייחס לקבוצות האלה?

ולגבי ההצעה שלך, להזכירך ולצערי אתה נמצא במדינה שבה מכונית קונים לפי סחירות ועמידות להזנחה, כששאר הפרמטרים לא כ"כ מעניינים. מה גם שבטבלאות הרייטינג שולטים ביד רמה תוכניות ריאליטי זוג ז', ו-22 ערסים שרצים אחרי כדור (כי זה מה שהעמחה רוצה).

אני אני לגמרי בטוח שלא יימצא מי שישקיע כסף בתוכנית כזאת.

וגם אם יהיה, נגיד אם יקנו את הפורמט מ-BBC, יקראו לזה TOP GEAR ISRAEL, וימצאו מנחים מתאימים (אלי אילדיס ושות' הציבו כאן סטנדרטים די נמוכים, כך שלא חושב שתהיה בעיה), עדיים הבעיה המרכזית היא שמהר מאוד ייגמרו להם מכוניות למבחנים שלהם, כי אל תשכח שאתה נמצא במדינה שבה VW נחשבת למותג יוקרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

היוזמה שלך ברוכה וגם מרגישים את ההתלהבות מהרעיון, אם כי זה פול גז בניוטרל (לפחות נכון לעכשיו). אולי כשהחוק המוטורי יחל להראות עצמו ובעקבות כך גם יקומו מסלולים חדשים, ומכוניות אקזוטיות יזכו לגעת בכבישי מע"צ, יגדל גם הצורך בתוכנית רכב טובה ומושקעת (והזכייניות יהיו שם כשזה יקרה). עד אז, כל מה שאתה יכול לעשות זה רק לזרוק את החכה למים, ולקוות (ולהתפלל) שתצליח לדוג משהו.

פורסם

רק הבהרה בנוגע לאילדיס - אני לא יודע אם כתבת את מה שכתבת ברצינות או בציניות, אבל האמת היא שאין לי את הטלפון של אילדיס. לא שאני חושב שצריכה להיות בעיה להשיג איתו דיבור, כן? מהפגישות המעטות שלי איתו הוא עשה רושם של אדם נחמד שהמוטוריקה באמת מעניינת אותו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני אצנן את ההתלהבות מהחוק המוטורי. אם תעשו את החשבון הכלכלי תגלו שלא יקומו מסלולים ולא יהיו מירוצים ברמה גבוהה בארץ. אין כאן מספיק אנשים עם מספיק כסף כדי ליצור נפח פעילות מספק. תבדקו כמה עלה לישראלים שהתחרו במכוניות פשוטות מוסבות למסלול בטורקיה.

אם יהיו מירוצים, הם יהיו ברמה חובבנית עם כלים פשוטים יחסית, שזה עדיין סבבה לגמרי (גם למתחרים וגם לצופים), אבל כסף לא יהיה בזה. קארטים "כבדים" עם מנועי 1K סמ"ק, ראלי קרוס, במכוניות פשוטות מוסבות, באגים למיניהם... זה מה שיילך פה. מי שרואה בעיני רוחו מסלול גרנד פרי עם מכוניות פורמולה מעוטרות ספונסרים דוהרות, לדעתי, שוגה באשליות. השוק קטן וכסף איין.

באותה מידה, לא תהיה תוכנית כמו Top Gear. עלות כל פרק הוא כ-200 אלף. פאונד. זה יותר מפרק של "השרדות"

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מהפגישות המעטות שלי איתו הוא עשה רושם של אדם נחמד שהמוטוריקה באמת מעניינת אותו.

לפני 12 שנים (ברשית דרכו שלו ושל זוגתו) הם היו שכנים שלי בצפון דיזינגוף, זוג חמוד מאוד ודרך אגב, גם מיקי חובבת מוטוריקה ו F1.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
רק הבהרה בנוגע לאילדיס - אני לא יודע אם כתבת את מה שכתבת ברצינות או בציניות, אבל האמת היא שאין לי את הטלפון של אילדיס. לא שאני חושב שצריכה להיות בעיה להשיג איתו דיבור, כן? מהפגישות המעטות שלי איתו הוא עשה רושם של אדם נחמד שהמוטוריקה באמת מעניינת אותו.

מה שאמרתי על אילדיס נאמר ברצינות לחלוטין. כבר אמרתי שאני עומד מאחורי המילים שלי? :)

כן...

מישהו בכלל מתייחס לקבוצות האלה?

ולגבי ההצעה שלך, להזכירך ולצערי אתה נמצא במדינה שבה מכונית קונים לפי סחירות ועמידות להזנחה, כששאר הפרמטרים לא כ"כ מעניינים. מה גם שבטבלאות הרייטינג שולטים ביד רמה תוכניות ריאליטי זוג ז', ו-22 ערסים שרצים אחרי כדור (כי זה מה שהעמחה רוצה).

אני אני לגמרי בטוח שלא יימצא מי שישקיע כסף בתוכנית כזאת.

וגם אם יהיה, נגיד אם יקנו את הפורמט מ-BBC, יקראו לזה TOP GEAR ISRAEL, וימצאו מנחים מתאימים (אלי אילדיס ושות' הציבו כאן סטנדרטים די נמוכים, כך שלא חושב שתהיה בעיה), עדיים הבעיה המרכזית היא שמהר מאוד ייגמרו להם מכוניות למבחנים שלהם, כי אל תשכח שאתה נמצא במדינה שבה VW נחשבת למותג יוקרה.

אני מסכים חלקית עם דבריך. לא הייתי ממהר לומר שהמכוניות ייגמרו אחרי כמה תכניות. אני מציע (שוב) להשוות את התכנית הזו, ברמת הקונספט, למגזין רכב טלוויזיוני. לצורך העניין, קח את מגזין אוטו ותשדר אותו בטלוויזיה. למה לא? למה תכנית טלוויזיה על מכוניות תהיה שונה ממגזין רכב מודפס, למשל?

אני מזכיר שוב: יש לשער כי לתכנית של אילדיס היה תקציב אפסי. ההבדל בינו לבין הרעיון שאני מציע הוא שטופ-גיר זה כבר מותג ענק וחזק - ניתן לשער כי יש בארץ יותר אנשים שמכירים את טופ-גיר ולא מכירים את המופע המוטורי.. אני סומך על ההפקה של קשת/רשת/ערוץ 10 (למען האמת - עדיף שזו תהיה "קשת"..) שבמידה ויחליטו להשקיע בתכנית - הם יעשו את זה על הצד הטוב ביותר. ואני מזכיר שוב - יש כללים בעת קניית פורמט בסדר גודל שכזה, שכן בחו"ל לא היו רוצים ששמו של המותג ייפגע בשל איכות נמוכה. יש סטנדרטים מסויימים שחייבים לעמוד בהם. לכן, הסירו דאגה מלבכם, אם יש אפשרות כלכלית או לא, אם כן יקימו מסלול או לא, אם יכולים לשלוח צוות צילום שלם לחו"ל או רק 3 וחצי כתבים וצלם או רק חתול. המטרה כאן היא קודם כל להראות שיש קליינטורה, שאם מביאים תכנית כזו לארץ - יהיה, אולי, מי שייצפה (ברגע שנהיה כמות רצינית של אנשים - הם יוכלו לבדוק מה אפשר לעשות בעניין טופ-גיר בגרסה ישראלית).

נ.ב:

גם למי שאין פייסבוק - אפשר לעשות. זה בסך-הכל אתר אינטרנט. זה לא עולה כסף. אפשר לפתוח חשבון (לוקח שתי שניות) ופשוט להיכנס דרך הקישור שצירפתי.אתם אפילו לא חייבים להוסיף חברים אם יש לכם משהו נגד הפייסבוק..

פורסם

E.T יקירי,

הדברים שאתה אומר הם כנים ואמיתיים, וככאלו נוגעים לליבי (וזה נאמר ללא שמץ ציניות).

אבל, יש מקרים בהם ראיה מפוכחת, היכרות עם הנפשות הפועלות והכוחות המסחריים הם חשובים יותר ממשאלות לב כמוסות.

הרצון לראות תוכנית רכב איכותית, עשויה היטב, מופקת בטוב טעם, נקייה מאינטרסים מסחריים ודוברת עברית הוא משהו שאני לא חושב שמישהו היה מתנגד לו, או מחזיק באידיאולוגיה מבוססת נגדו. ממש כמו שלא היינו מתנגדים לראות ספורט מוטורי (כן חוק או לא חוק) עממי או מקצועי בפריחה.

העניין הוא שמדינה כמו ישראל, שרק בשנים האחרונות מתחילה לזהות באופק מרוחק וערפילי את קצה קצהו של המושג "תרבות מוטורית" רחוקה מהבשלות הנדרשת לקבלת תוכנית רכב כזו. הן כמופע בידור עם מכוניות, והן כתוכנית רכב מבדרת.

אל תטעה לפרש את התגובות כאן כמרושעות (למרות שיש כאלו שנובחים חזק ונורא מתאמצים להיראות כאלו).

אבל באמת תפנים שמאחורי הכינויים פה בפורום יושבים אנשים שראו דבר או שניים ויודעים על מה הם מדברים.

ולסיכום: איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו... :wink:

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...