Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול בדגים, הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, כי זה תקף לכולנו.

גני חיות מאכילים רק 6 ימים בשבוע וכל מיני רוחניקים כאלה עם גישה בריאה לחיים גם כן ממליצים על יום צום בשבוע.

תכלס לדגים, האכלת יתר גורמת למספר בעיות הישירה ביותר, תמותה מיידית של דגים כתוצאה מאכילת יתר מיידית, אבל לא בזה אנו דנים כאן.

כאשר אתה מאכיל את הדגים, חלק מהאוכל לא נאכל ונכלא בחצץ בתחתית הצנצנת.

המזון הזה גורם לשתי בעיות:

1. הוא נרקב במים ומביא את הרכב המים לרמה כזאת שפוגע מאוד בבריאות הדגים.

2. הוא צובע את המים באדום ומצריך אותך להחלפות מים יותר תכופות, מה שמאוד לא בריא לדגים.

אז אם אתה מאכיל כל יום, המזון הזה בקרקעית נשאר שם, הולך וונאגר כל הזמן וגורם בסופו של דבר לתמותת דגים.

מצד שני, אם אתה מאכיל יום כן, יום לא, ביום שאתה לא מאכיל, הדגים רעבים והם מתחילים לחפש מזון בסביבת המחיה שלהם.

בצורה זאת הם גם אוכלים שאריות וגם תורמים לנקיון האקוריום, להשבחת המים ולבריאותם שלהם.

זה היה מבוא לגידול דגים בצנצנת על רגל אחת (המבוא, לא הצנצנת).

אלקמינו,

גישה קצת מגעילה, אם לקחת אחריות בכדי לגדל בעל חיים, נסה לתת לו את מיטב התנאים שהוא צריך ולא לזלזל מתוך גישה של "כולה 3 ש"ח, מקסימום נקנה חדש".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, נושא לא פשוט.

לי היה אקווריום קטן - 40 ס"מ פנורמי עם כל הציוד.

רכשתי בקיץ (לפני 6-7 שנים) .

הכל התחיל מזה שבגן הילדים של האחיינים שלי, נתנו להם 2 דגי זהב בשקית הבייתה.

ישר אמרתי לעצמי שזו מתנה מוזרה מאד עד כדי התעללות בדגים וגם לא שאלו את ההורים.

הילדים מאד נהנו מהדגים וכל הזמן רצו לתת להם אוכל.

מזל שאמא שלהם - אחותי - לא נתנה להם.

עד שיום אחד, אחיין שלי שהיה אז בן4 או 5, החליט שהדגים כ"כ חמודים ונורא כיף לשחק איתם

עד שהוא החליט שיהיה ממש כיף להוציא אותם לשעת שעשוע על הספה בסלון.

וכך היה, הוא לקח את הדגים ושם אותם על הספה עם שאר הצעצועים ושיחק איתם.

מקץ דקה אחותי הגיעה והתחלחלה נורא מכל העניין ובמיוחד מהעובדה שהיא צריכה למרבה הגועל, לאסוף בידיה ולהחזיר מיד

לאקווריום. וכך עשתה למרות הדחייה הגועל והזעזוע.

כששמעתי, מיד החלטתי שאני אטפל בהם.

ישבו אצלי יומיים בתבנית חד פעמית עמוקה, ואז רכשתי בהמון כסף אקווריום וציוד, מחצץ עד פילטר ושאר דגים קטנים.

כשהגיע החורף, הבנתי שאולי יהיה להם קר ורכשתי מד חום ומשהו שיחמם את המים.

הדג האהוב עלי ביותר היה דווקא הדג שכולם קוראים לו דג נקאי - שמנקה. וכולם אומרים שהוא מכוער וקונים אותו

רק לתחזוקה,אבל אותי הוא ריתק.

דווקא דגי זהב שמעתי מהרבה אנשים שהם עושים טינופת בכל המים ובאמת ראיתי אותם שוחי להם להנאתם וצואתם בעכוזם

משתלשלת לה כאורך הדג.

מעולם לא גידלתי דגים בעבר ולא ממש הבנתי מה קורה שם, אבל היה מעניין מאד.

עד שאחר מת (דג אלמנה משהו קראו לזה) ומצאתי אותו למחרת צף ונגוס :-(

וכשדג הקרב שלי גם הראה סימני תשישות, למרות שאני יודע שהוא מרבה לא לזוז - עד שזה היה מוגזם

וצדקתי כי אחרי 3 ימים הוא עבר לשכיבה על הצד ונשאר בלי סנפירים הודות לשאר הדגים הקצבים.

עד שכולם נפטרו להם.

ואז נמאס לי, כי כל מה שלא עשיתי לא הלך. יותר אוכל, פחות אוכל. להחליף הרבה מים או להחליף קצת מים.

היום יש לי אקווריום גדול בהרבה - 80 ס"מ או מטר לא פנורמי שיש בו ככל הנראה פילטר מובנה.

אבל אין לי מושג איך ומה עושים איתו ולכן הוא סתם עומד לי בבית מיותם ממים ודגים.

מאד הייתי רוצה להשמישו, אבל לא היה לי זמן לזה וללמוד מחדש איך להתעסק עם זה ואיך לעזאזל מפעילים אותו.

את האקווריום הזה קיבלתי ממישהו שנמאס לו מדגים.

אם כן אשמיש אותו, אשמח לקבל הסברים וסיוע מאנשים פה שמבינים ויגידו האם יש לחטא אותו לפני שימוש ?!

שכן מתו שם דגים.

פורסם

אנצל את השירוש לשאלה הקשורה בדגים.

חברי לעבודה רכשו לי דגים יחד עם כל הציוד ליום הולדת שלא מזמן חגגתי.

הבעיה היא שהם לא בטוחים איך להביא את הדגים למקום העבודה המרוחק ממקום רכישתם.

האם דגים פשוטים כמו זהב יכולים לבלות כמה שעות בשקית סגורה?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אם מדובר בשעה-שעתיים, אז בשקית גדולה אין שום בעיה.

אם מדובר ביותר, לכיוון של כחצי יום, אפשר בכל דלי מיםן גדול, היתרון הגדול של דגי זהב הוא שהם יודעים לנשום אויר מפני המים.

מומלץ לא לשים אותם ישירות בתוך הדלי כי אף פעם לא יודעים אם לא נשארו שאריות אקונומיקה וכו' ולכן שמים בתוך הדלי שקית זבל וממלאים מים בתוך השקית.

במידה ומדובר בדגים אחרים, אין ברירה חוץ מאשר להכנס לחנות דגים ולבקש מהם למלא את השקית בחמצן, במידה ועשית זאת, הדגים ישרדו שם עד 48 שעות בלי בעיה.

דרך צלחה.

פורסם

בגידול נכון דגים מחזיקים הרבה מאוד זמן.

יש לי אקווריום שקיבלתי מחברים שעזבו, עם אותם דגים שקיבלתי איתו והם כבר חיים יותר משנה וחצי ועדיין שמחים.

אבא שלי עוד יותר משוגע ומחזיק אקווריום מים מלוחים (אין ספק שזה עולם אחר, אך הרבה יותר יקר ועדין)

המילה החשובה בכל הסיפור הזה היא: איזון.

לא יותר מידי אוכל, לא מעט מידי אוכל.

לא קר מידי לא חם מידי.

לא מלוכלך מידי, ולא נקי מידי!.

חשוב שיהיה פילטר, אחרת זה להחליף חלק מהמים בצורה די תכופה שיכול להפר את האיזון של המים (מבחינה כימית), דבר שעלול לגרום לדגים לחלות ולמות.

צריך לשים לב למחלות אם יש ולטפל בהתאם.

החזקה של צמח באקווריום (כזה שגדל מתחת למים), מאוד מועילה בתהליך של פירוק הפסולת באקווריום (משמש מזון לצמח).

כשמחליפים מים, מאוד ממולץ לעשות את זה עם צינור מיוחד שמשמש לניקוי החצץ מכל הקקי של הדגים (לא תאמינו כמה זבל יש שם).

תקנו רק מזון איכותי, רואים את ההבדל על הדג!

אל תשאירו דג מת במים, הוא נרקב ומזהם את כל המים.

מים ששינו צבע לא טובים ומחייבים החלפה (כנ"ל מים מסריחים).

אם יש כסף לקניית ערכת בדיקה כימית - לא יזיק לרכוש אך אקווריום מים מתוקים אפשר לתחזק ללא הערכה.

ניתן לבצע תקופתית חיטוי למים עם תכשירים המתאימים לכך לפי הוראות היצרן אך לא לחרוג מהכמות המותרת.

וכמו שבגירה אמר, תתיחסו לדגים שלכם בכבוד הראוי כמו כל בעל חיים אחר!

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אני חושב שהכי חשוב להדגיש שאקוריום זה לא אנדרטה, זה לא ציור יפה וזה לא קישוט לסלון.

אקוריום זה תחביב לכל דבר שמצריך השקעת זמן, כסף ותשומת לב, אם זה לא מתאים לכם, אל תקנו בכלל אקוריום כי זה יסתיים מהר מאוד בעוגמת נפש, הפסד כלכלי וחיפוש למי להוריש את האקוריום.

פורסם

כמו שבגירה אומר,דגים זה ל אנדרטה,יש לטפל באק'.

אני מחזיק 2 אק' ,נהנה מהטיפול ומההסתכלות עליהם ,אם מטפלים בהם נכון הם מחזיקים שנים,יש לי ציקלידים מלאווים כבר 5 שנים שמתרבים חופשי באק'.

הטיפול לא כ"כ קשה,ולמי שקצר בזמן יש מכשירי האכלה אוטומטים,אצלי יש גם מערכת פיצוי -אידוי .

לסיכום,הטיפול לא קשה ולא יקר אחרי ההשקעה הראשונית,חשוב לקנות אוכל איכותי ולגוון במזונות והכי חשוב,למצוא זמן לשבת סתם ולבהות באק':-)

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
גישה קצת מרשעת, לא?

רק בגלל שזה "דג מחמד" הגישה נשמעת קצת מרשעת.

אנחנו אוכלים או לפחות רובנו כל יום מס' חיות שקיפחו חייהם למעננו.

לבאגירה:

אני מחזיק אקווריום של מים מלוחים ויש לי מספיק גישה וידע לדגים. כאן כל דג עולה 200 ש"ח ומעלה.

ליפני זה היה לי אקווריום של להקת פירנות והייתי מאכיל אותם בדגי זהב מוכרים אותם בתור דגי האכלה. גם לציקלידים טורפים נותנים דגים קטנים.

זה הטבע שכל אחד בביתו רוצה לראות. אני מאמין שאת הנחש הראשון שלך האכלת רק במזון "צימחוני".

לא תמיד צריך להצטדק ולהיות יותר צדיק מהאפיפיור.

פורסם

רק למען הרקורד, אני לא מגדל או מחזיק בעסק נחשים, אך ורק בגלל המזון שלהם.

אם דג מסוגל לאכול מזון מוכן, אני לא רואה סיבה להאכיל אותו בדגים חיים בדיוק כמו שאתה לא מאכיל את הכלב שלך בחתול שאתה תופס ברחוב.

אם דג מסוגל לאכול אך ורק מזון חי (כמו ראשי נחש או דגי תנין) והחלטת לגדל כזה דג, זאת חובתך המוסרית לספק לו את המזון שלו (וזאת בדיוק הסיבה שאני בוחר לא לגדל נחשים או דגים שכאלה).

אין שום סיבה שבעולם להאכיל פיראנות או ציקלידים במזון חי חוץ מאשר הרצון האינפנטילי והאכזרי של "לראות אותם טורפים".

אין שום בסיס להשוואה בין לאכול סטייק לבין לזלזל בבעל חיים שאתה מגדל בבית כי "הוא עולה כולה 3 שקל".

פורסם

בעניין דגים טורפים.

עבדתי פעם במקום שהיו בו דגים טורפים באקווריום. לא יודע איזה.

בהתחלה היו קטנים וחמודים, ולא שגדלו הרבה, אבל גדלו.

אני זוכר שהייתי שולף איזה פסטרמה או נקניק מהכריך שלי, מנגב מהממרחים וזורק למים.

תוך שניה ---> %$#GE%$$#*

ממש רואים את הדגים מתבייתים על האוכל וכמו טיל נשגרים עצמם ונוגסים תוך כדי שחייה.

אלימות לשמה !:twisted:

אוו, עכשיו כשאני חושב על זה, זה היה ממש ממש פעם. בשנת 1995.

פורסם
דגים נוטים לאכול את כל האוכל נותנים להם, בלי קשר למצב הרעב שלהם.

אז ניקח לדוגמא ים/כינרת..נגיד ואני מתחיל לזרוק אוכל לדגים הם יאכלו עד שימותו?

פורסם

אתה לא יכול להשוות את כמות האנרגיה שדג בים מוציא מול הבטלה של דג באקוריום אבל ברמת העיקרון, האנטומיה זהה ולכן התשובה היא כן.

פורסם

הכי חשוב החלפות מים.

החלפות זה אף פעם לא את כל המים בבת אחת.

אתה רוצה להיות בסדר עם הדגים, תחליף 30% מים של שבוע.

אפשר אחת לשבוע וחצי.

בצינצנת קטנה זה לא ממש מסובך.

פורסם

הבוקר אחד הדגים באקווריום נפח את נשמתו. הוא כבר סדרך למקום טוב יותר, כנראה.

אני מאמין שהוא מת בגלל שהוא לא אכל כמו הדג השני, משום מה לדג הזה לא היה תיאבון, מה עושים במקרים כאלו?

Polo 2012

פורסם

ואם הבנתי נכון יש לך סה"כ 2 דגי זהב שהם קלים לגידול ומאד עמידים.

מניסיון שלי, זה מאד מסובך לגדל דגים בצורה נכונה.

מגדל מומחה אולי היה יכול לשים לב שהדג הלא רעב חולה באיזה משהו.

איזה כתם קטן בגוף שלו, או איזה התנהגות דגית לא אופיינית לסוג הדג...

דבר, שעד שאתה תגיע אליו אם בכלל, ייקח שנים.

זה הסיבה שאני לא ממהר להשמיש את האקווריום הגדול שלי, שממילא אינני יודע מה עושים איתו.

כל פעם מחדש זה היה עצוב לראות דג מת ונגוס.:cry:

• תוכן חדש...