Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה הרי דבילי לשנות צורה ולא לשדרג יכולות,אין ולא אפילו פרט הכי קטן שונה מבחינת ביצועים מהישנים האלו לזה אתה אומר כאילו? מייק נואו סנס..דבילים

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

על מה אני אמור לשים דגש כשאני קונה מונו? על ההספק האפקטיבי או ההספק המקסימלי?

כלומר, אם יש לי נניח את הסאב של קנווד ויש לו 1200W 400RMS מה ההספק האפקטיבי וההספק המקסימלי שאני צריך שיהיה לי במונובלוק?

פורסם

רק שאני אבין, ההספקים של המונו שהצעת והסאב של הקיקר הם שונים, של המגבר הוא הספק אפקטיבי: 1x225 וואט RMS

וההספק של הקיקר 800 וואט RMS

אני לא מבין גדול בחשמל, אבל זה לא תואם לא? אני מבין נכון?

פורסם

המגבר אכן 225RMS,אבל הסאב הוא 800W ו400RMS,הייתה לך טעות.

המגבר יגביר בצורה די טובה את הסאב.מה גם שאתה תוכל להוציא ממנו עוד הרבה במידה ותרכוש מונו כבר יותר רציני מזה.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

אתה לא צריך מונו יותר חזק

זה מונו עוצמתי ,בכוונה אני אומר לך שתקנה CVR עם שני סלילים של 4 אום

כי בחיבור מקבילי של הסלילים של הסאב אתה מקבל מעגל סופי של 2 אום

המונובלוק JBL הנ"ל מוצהר 225RMS ב-4 אום ו-360RMS ב-2 אום

בפועל המגבר הנ"ל מצוייד בשני פיוזים של 30A שזה אומר כמעט בוודאות שהוא דיי אנדרייטד

משמע מוציא יותר עוצמה ממה שהוא מוצהר.

כאמור הסאב 400RMS והמגבר מוציא 360RMS {לפחות.!} ב-2 אום

הם יעבדו טוב מאוד ביחד.

פורסם

המונובלוק JBL הנ"ל מוצהר 225RMS ב-4 אום ו-360RMS ב-2 אום

בפועל המגבר הנ"ל מצוייד בשני פיוזים של 30A שזה אומר כמעט בוודאות שהוא דיי אנדרייטד

משמע מוציא יותר עוצמה ממה שהוא מוצהר.

.

אז רק רגע אם זה מה שאתה אומר יש לי מגבר פיוניר GM4200 שהוא מוצהר 120RMSX2ב4אום

240RMSX2 ב2אום

320RMSX1 ב4אום גישור,והוא גם מצוייד בזוג פיוזים של 30A זה אומר שרוב הסיכויים שגם הוא אנדרטייד?

מוציא מעל המוצהר? והאם ידוע לך אם המגבר הזה יכול לעבודה גם בגישור ב2אום?

פורסם

ערך הפיוזים יכול לתת לך אינדיקציה {בערך לא במדוייק.!} לעוצמה RMS המקסימאלית של המגבר

במקרה שלך 240X2 =480RMS {ב-2 אום סטריאו}שזה בערך העוצמה המקסימאלית המתקבלת ממגבר קלאס A\B

עם שני פיויזם של 30A = סה"כ 60A.

לכן אמרתי כי המונובלוק JBL הנ"ל הוא מגבר אנדרייטד כי הוא מוצהר מקסימום 360RMS ב-2 אום

בעוד שערך הפיוזים שלו מתאים למגברים שמוציאים 500RMS מקסימום ב-2 אום.

במקרה שלך ,המגבר פיוניר הנ"ל לא עובד ב-2 אום בגישור

אבל הוא עובד ב-2 אום סטריאו לערוץ ומספק 240RMS

הייתי מנסה לחבר את ה -CVR שלך ב-2 אום בחיבור מקבילי ומחבר אותו רק לערוץ 1

שיספק לו 240RMS לדעתי תקבל תוצאה טובה יותר מגישור וחיבור המגבר ב-8 אום

עבודה ב-8 אום תוריד את הספק המגבר {בגישור} בערך בחצי משמע 320 לחלק ל-2 =160RMS

זה בערך מה שהסאב שלך מקבל כרגע.

לכן לדעתי עדיף לעבוד ב-2 אום כפי שציינתי.

פורסם

אוק'יי תודה רבה רבה,רק בקשר לפיוזים שיש לי במגבר שוב,אפשר להגיד אליו גם שהוא מוציא יותר ממה שהוא מוצהר (בערך)? כי לא הבנתי אם אמרת שכן או לא .תודה

פורסם

עם כול ההסבר הזה ולא הבנתה.?

הבדיקה לפי ערך הפיוזים היא לא מדוייקת כי אם הערכה בקירוב

כיוון שנוסחאת החישוב תלויה גם במתח בפועל וגם ביעילות המגבר ששניהם משתנים ממגבר למגבר

וממערכת חשמל אחת לאחרת ,מגברים עם ערך סה"כ פיוזים של 60A כמו שלך

מוציאים הספק מקסימום אופיני של 500RMS

המגבר שלך מוציא 240RMSX2=480RMS ולכן לא ניתן להגיד שהוא אנדרייטד

אלא עומד פחות או יותר בהצהרות שלו.

פורסם

אודיו קינג, המגבר הזה יכול להרים לי את הסאב של הקנווד? מבלי להיכנס לפרוטקשן? אנחנו מדברים על סאב שהוא 1200W 400RMS

• תוכן חדש...