Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אונו 94 עם קרבורטור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה שאני מקפיץ את האשכול

דובר כאן שמשנת 94 התחילו לשווק מכוניות אם הזרקה.

האם יתכן שיש במקור פיאט אונו בציר 94 אם קרב'?

או שהרכב הגיע במקור אם הזרקה ועבר הסבה לקרב'?

האם לרכב במודל 94 בעל קרב' יהיה יותר קל לעבור בטסט את הבדיקה של הזיהום אוויר על פני רכב זהה בעל מערכת הזרקה?

איך אפשר לדעת אם הרכב הגיע במקור אם הזרקה או קרב' אם בעל הרכב לא יודע?

תודה.

פורסם

פיאט אונו 1994 כולן הגיעו עם הזרקה, בכל נפחי מנוע.

רוב הסיכויים, שהרכב שאתה מתעניין בו לא עבר שום הסבה לקרבורטור, פשוט בעל הרכב לא מבין בזה הרבה, ולא בדיוק יודע, על מה הוא מדבר.

פורסם

תודה בוקי

אם הרכב הזה אכן בעל קרב' (אם במקור או לא), ובלהיתחשב בזה שהוא מודל 94, יהיה לו יותר קל לעבור בטסט את הבדיקה של הזיהום אוויר על פני רכב זהה בעל מערכת הזרקה?

פורסם

זה לא שיש הנחות, נמדדים פחות ערכים. אין לך ממיר קטליטי ברכב ונבדק הCO ועוד ערך אחד. (יותר קל גם לשקר את מכשיר הבדיקה ע"י סגירת בורג בקרבורטור טרם הכניסה למסלול)

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

בדיקת זיהום אוויר בטסט :

רכב מתחת לשנת 1971- לא נבדק זיהום אוויר - כל עוד אין עשן נראה לעיין, לא משנה מה הרכב פולט, גם אם זה 100% חנקן טהור.

1972-1987 - עד 4.5%CO, הבדיקה בסל"ד סרק.

1988-1993 - עד 3.5%CO , הבדיקה בסל"ד סרק.

1994 - עד 1.0%CO, הבדיקה בסל"ד סרק.

1995- ומעלה בדיקת 4 גזים עם אנלייזר, הבדיקה בסל"ד סרק ובסל"ד בינוני.

משנת 2003 או 2004 החמרה נוספת בבדיקה, נדמה לי שאחוז CO מותר בסל"ד בינוני ירד מ 0.5 ל 0.3.

HEBO - התשובה היא לא. אם הרכב הוסב לקרבורטור, לא יהיה לו יותר קל לעבור טסט, בדיוק ההפך.

על תקנה אוטו כזה, כי הוא מלא בקומבינות במערכת חשמל.

ארז- עד 1995 חוץ מ CO לא נבדק שום ערך נוסף.

פורסם
זה לא שיש הנחות, נמדדים פחות ערכים. אין לך ממיר קטליטי ברכב ונבדק הCO ועוד ערך אחד. (יותר קל גם לשקר את מכשיר הבדיקה ע"י סגירת בורג בקרבורטור טרם הכניסה למסלול)
,סליחה לא ראיתי את התשובה האחרונה,עכשיו הכול מובן ותודה רבה.
פורסם

אני חושב, שנתתי לך תשובה 2 תגובות למעלה, אם זה עדיין לא מובן, תרשום, מה בדיוק לא הבנת, אני אנסה להסביר יותר.

פורסם
אוקיי,

עוד סוגיה שמעניינת אותי במיוחד היא כדלקמן:

לפי מה שהבנתי בשנת 94' רוב יצרני הרכב עברו לייצר רכבים עם מערכות הזנת דלק ממוחשבת במקום הקרבורטור הפשוט והוותיק.

נגיד ואני על תקציב מוגבל ואני יכול להרשות לעצמי רק רכבים משנת 93-94 שלצורך העניין אין ביניהם הרבה הבדל חוץ משיטת הזנת הדלק (93-קרב', 94-הזרקה).

מבחינת אמינות, האם עדיף לקנות את הרכב עם הקרבורטור או את זה עם ההזרקה?

שיקולים: קרבורטור הוא רכיב מכני אמין ופשוט יחסית ללא חיישנים מיותרים וע"י טיפול אחד גדול (שיפוץ קרב') אתה מסדר אותו כך שיחזיק לאורך הרבה זמן.

הזרקה אני לא מכיר מקרוב אבל זה נראה לי כמו מערכת הרבה יותר מסובכת עם חיישנים ומחשב, ועוד בהתחשב בזה שזאת השנה הראשונה (94) שלה כל העסק נראה לי לא אמין בעליל.

שאלה קצת מוזרה, אבל הרבה זמן היא מעסיקה אותי - אם לדבוק (עקב התקציב הדל) בקרבורטור או "להשתדרג" לרכב עם הזרקה בעתיד הלא רחוק.

קרבורטור !

הציבור משלם סכומים גדולים בזמן בדיקת גזים בטסט ובעבור משאבות חיישנים וחיישנים,כעת לאחר זמן רב אין ספק ,הקרבורטור ניצח בגדול מבחינת אמינות,בעיקר הטובים שבהם.

אני אישית הייתי בוחר קרבורטור.

פורסם

אני לא חושב, שאפשר היה להסתובב ברחובות הערים בארץ ללא מסכות אב"כ, אם לא היו עוברים להזרקות דלק ומחייבים להשתמש באמצעים נוספים להפחתת זיהום אוויר של מכוניות.

פורסם
אני לא חושב, שאפשר היה להסתובב ברחובות הערים בארץ ללא מסכות אב"כ, אם לא היו עוברים להזרקות דלק ומחייבים להשתמש באמצעים נוספים להפחתת זיהום אוויר של מכוניות.

לא כצעקת !

גם כך יש חלוקי דעות בין מדענים באשר להתחממות.

לדעתי לא צריך להקצין,קטנוע 50 על 2 פעימות מזהם פי מאה וחונק ומחניק והנה ממשיכים לנסוע עליו ולא בודקים לא גזים ולא בטיח.

אני רואה מכוניות מוזרקות בעיר שמעשנות לבן כמו קטרי קיטור,אז מה עשינו ?

פורסם

קודם כל, מכונית שמעשנת לבן, היא מכונית לא תקינה, וזה לא משנה, אם היא חדשה או ישנה.

קרבורטור גם במצב הכי תקין ומוכוון מזהם יותר מהזרקה, כי לא ניתן להגיע עם קרבורטור לתערובת מדוייקת בכל מצבי פעולת המנוע, כי כמות האוויר הנכנסת לא נלקחת בחשבון. ומערכת ניהול מנוע ממוחשבת כן מאפשרת זאת.

לגבי קטנועים 2 פעימות - אכן מזהמים המון, ולכן החוק שונה, ואיפשר מגיל 16 לרכב על קטנוע 125 סמ"ק, שהם כולם 4 פעימות.

נכון להיום - לא עולים כמעט על הכביש קטנועי 50 סמ"ק 2 פעימות, ואלו שיש יעלמו בעוד כך וכך שנים.

קטנועי 125 סמ"ק, שגם כן התחילו לעבור להזרקת דלק מזהמים הרבה פחות מכל מכונית.

פורסם

נניח ואתם צודקים.

אבל גם חיפושית ופיזו 404 לא היו נשברות.

סיבה זו מספיקה בשביל להעדיף אותן על פני אוטו מודרני ?

וכמו שכתבתי כבר בתחילת השירשור הזה לפני כמה שנים - אם לא היו עוברים להזרקות וממשיכים עם קרבורטורים עד היום - היו מציידים אותם במיליון חיישנים ומערכות היקפיות,

• תוכן חדש...