Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין עיה עם קוד מהירות גבוה יותר.

T1R אחלה בחירה.

בנושא ה"ברכות" מלפני חצי שנה, ומכיוון שהיוום ערב יום כיפרו, ונהוג לבקש סליחות, אז אני מבקש סליחה !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
כבר הרבה שנים קיימת טכנולוגיה שתאפשר לצמיג לחיות גם 10 שנים.

אף יצרן לא יוציא את זה לשוק, זה מתכון בדוק לפשיטת רגל.

עוד קונספירציה נחשפה.

למה רק 10 שנים? מה רע ב 100 שנה?

יותר מזה, כבר המציאו מכונית מעופפת שלא דורשת צמיגים בכלל, אבל "אף יצרן לא יוציא את זה לשוק, זה מתכון בדוק לפשיטת רגל"

יהודה

פורסם
אין עיה עם קוד מהירות גבוה יותר.

T1R אחלה בחירה.

בנושא ה"ברכות" מלפני חצי שנה, ומכיוון שהיוום ערב יום כיפרו, ונהוג לבקש סליחות, אז אני מבקש סליחה !!!

ליאור

הסליחה התקבלה :-) גמר חתימה טובה!

פורסם
אתה משחק באש:shock: תחליף ומהר

תגובתך/כם?

צמיגים מינואר 2005,נסועה של 6500 ק"מ בשנה,חונה בשמש רוב הזמן,לוחץ מעט ורק בגלגול,מקפיד לבדוק לחץ אויר כל שבוע.

אם זה כ"כ מסוכן אז למה מעבירים אותי טסט כל שנה ?

מה האינטרס שלהם?לסכן את החיים שלנו?

turboy

פורסם

צמיג שמתקרב לגיל שש ועבר 40K קמ' ראוי להחלפה בעיניי, כשתחליף לסט טרי תבין לבד את ההבדל.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

אם זה כ"כ מסוכן אז למה מעבירים אותי טסט כל שנה ?

מה האינטרס שלהם?לסכן את החיים שלנו?

בטסט בודקים כמה "בשר" נשאר בסוליית הצמיג ואת תקינות המידה, כמעט ולא מתעכבים על תאריך הייצור (פשוט כי זה הפרט הפחות נוח לקריאה על הצמיג).

בוא נצא מנקודת הנחה שגומי מטבעו נוטה להתייבש עם הזמן, בייחוד באקלים חם.

גומי יבש=פחות אחיזה.

תוסיף למשוואה את השחיקה שהצמיג עובר שגם היא לאט לאט מפחיתה מאחיזתו.

עכשיו בוא נעשה משוואה פשוטה:

נניח שרבעיית צמיגים איכותית תעלה לך 2000 שקלים, ואתה תחזיק אותה רק למשך 3 שנים, שזה פרק זמן סביר בהחלט (שנתיים זה מצויין אבל לא באמת הכרחי בכל מצב).

נחלק את העלות של 2000 שקלים על פני 1095 ימים (3 שנים), יוצא שהעלות של הצמיגים היא 1.82 שקלים ליום.

עכשיו ביננו, לא שווה לך להשקיע 1.82 שקלים ליום כדי לנסוע ברכב הרבה יותר בטוח ? (בייחוד שביום יום אנחנו מוציאים הרבה יותר מ-1.82 על דברים הרבה יותר שוליים).

בקיצור, לא חייבים "להסחף" ולהחליף צמיגים כל שנתיים, מצד שני לא צריך להסחף ולעשות את זה פעם ב-5 שנים, זה מוצר שנשחק והעלות שלו לא גבוהה (ביחס למשך השימוש בו).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לבחור שמחנה רק בחניה מקורה מה שהורס את הצמיגים הוא החור באוזון, וכשאתה נוסע הצמיג מתחמם ואז הוא מתקרר ,

ואז שוב הוא מתחמם וחוזר חלילה , גם הדברים האלה עוזרים בהרס הצמיגים , לאחר תקופה מסוימת הצמיג הופך לפלסטיק

והוא מאבד את כל התכונות שלו . מומלץ להחליף כל 3 שנים .

פורסם
ראשית אני מצטער שאני מקפיץ שירשור אחרי חצי שנה, רק עכשיו שמתי לב שהוגדרתי בתור אידיוט. :roll:

תודה ליאור, אבל אני לא זקוק למחמאות שלך, תשאיר אותם לעצמך.

לגופו של עניין, היום החלפתי את הצמיגים אחרי 5 שנים על האוטו. לא היו סדקים בדפנות וגם הם לא נשחקו

יותר מדי (46K תוך 5 שנים, חניה מקורה). אז נראה לי הייתי אידיוט אם הייתי מחליף אותם כל שנתיים, צמיגים

של בריג'סטון שעולים 800 ש"ח כל אחד.

בכל אופן, קניתי היום טויו T1R, מהשבוע השני של דצמבר 09, זאת אומרת הם בני 9 חודש.

הבעיה שמקדם המהירות היה לא V (עד 240 קמ"ש) אלה W (עד 270 קמ"ש).

האם זה משנה או משפיע על משהו?

תודה,

גבי

46K זה המון לצמיגים. אין שום מצב שבעולם שהם היו ראויים לשימוש . גם לא לפני שנה.

את עייפות החומר לא תמיד ניתן לראות בעיניים.

כשרכשתי את הרכב שלי עם 60 אלף ק"מ היו על הציר האחורי רביעייה בת 4 (דאנלופ מקוריים שבאו על הרכב,רכב ננהג עדין ,חניה מקורה וכו')

שויזואלית נראו טוב אבל מעשית היו במצב פשוט גרוע . והיה המון בשר ! בצורה שטחית הם נראו בסדר, במבט יסודי הם היו סכנת נפשות.

(היו גם על הציר הקדמי זוג יחסית חדש שגם הוא עף כי הוא חצה את רף השנתיים גיל והתחיל מעט להתעייף)

לא משחקים עם צמיגים, במיוחד כשיש לך צמיג טוב כמו טויו שלא מאוד יקר להחליפו פעם בשנתיים שלוש. (כמה כבר עולה רביעייה T1R במידה של המזדה? 1800 שקל? )

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
.

כשרכשתי את הרכב שלי עם 60 אלף ק"מ היו על הציר האחורי רביעייה בת 4 (דאנלופ מקוריים שבאו על הרכב,רכב ננהג עדין ,חניה מקורה וכו')

מזל טוב,

מתי החלפת את ה-GTI בשברולט סילברדו ?

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא משחקים עם צמיגים, במיוחד כשיש לך צמיג טוב כמו טויו שלא מאוד יקר להחליפו פעם בשנתיים שלוש. (כמה כבר עולה רביעייה T1R במידה של המזדה? 1800 שקל? )

2300 ש"ח (באר-שבע), לאחר שעברתי בכל הפנצ'ריות בעיר, מה לעשות... אני שמח שבשבילך זה לא יקר, בשבילי זה יקר מאוד מאוד וכולי תקווה שהם יחזיקו את אותם החמש שנים כמו הבריג'סטון המקורי.

אתם מקצינים פה דברים ומחמירים מצורה מוגזמת. אני מכיר אנשים שנוסעים גם 6 ו- 7 שנים על אותם צמיגים ועוברים טסט כמו גדולים. אז לא קניתי זבל סיני ב 300 ש"ח לצמיג, דווקא בגלל שאני מצפה מצמיג איכותי למשך חיים יותר ארוך.

למרות שכמו שנוהגים אצלינו, לא מפתיע אותי שמחליפים צמיגים כל חצי שנה. פתיחות מטורפות, שוחקים דפנות על מדרכות, דופקים אותם, לא שומרים על לחץ תקין... התוצאה, אורך חיי הצמיג יורד משמעותית. אני אפילו בור בכביש מנסה לעקוף שלא לדבר על לגרד סף מדרכה עם דופן הצמיג. נראה לי ההודעה הבאה בשרשור הזאת תהיה - זה רק אני מחליף פה צמיגים כל שבועיים? :lol:

הייתה לנו פיאט אונו כ 16.5 שנה, כל סט צמיגים החזיק בממוצע 5-6 שנים גם כן, בלי שום בעיה (3 סטים של צמיגים במשך כל חיי האוטו).

פורסם

הבעיה העיקרית של צמיג כזה ישן לפי מה שהבנתי היא מרחקי הבלימה. כל נהג מעדיף בלימה חזקה יותר. לא כל נהג יודע לשייך את זה לצמיגים איכותיים. לא כל נהג רוצה להוציא עוד 400 שקל על סט צמיגים כדי לקצר מרחקי בלימה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...