Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ערך של לירה בשקלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך למצוא ערך של לירה ארץ ישראלית מ1920 במונחים של היום, במסגרת השבת רכוש של ניצולי שואה.

אם מישהו יכול לשפוך קצת אור אני אשמח,

תודה.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

לא הלכתי כל כך רחוק אבל קודם כל בערך נומינלי

אאל"ט בתחילת שנת 80 הוחלפה הלירה לשקל ו-10 לירות היו שוות 1 שקל (להלן: שקל ישן).

בשלהי שנות ה- 80 (כמדומני 1985) הוחלף השקל הישן לשקל חדש ו-1000 שקלים ישנים היו שווים 1 שקל חדש.

כלומר 10,000 לירות = 1 שקל חדש.

מדד המחירים לצרכן החל ב-16/10/1951. אם נשקלל ערכה של לירה אחת משנת 1951 להיום, נקבל כ- 31 ש"ח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אני צריך למצוא ערך של לירה ארץ ישראלית מ1920 במונחים של היום, במסגרת השבת רכוש של ניצולי שואה.

אם מישהו יכול לשפוך קצת אור אני אשמח,

תודה.

אולי המשפט הבא שלקוח מויקפדיה יוכללעזור לך:

"הלא"י הייתה שווה בערכה ללירה שטרלינג הבריטית, וצמודה אליה"

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%99%D7%A8%D7%94_%D7%90%D7%A8%D7%A5_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%AA

אם תוכל למצוא נתונים על ערך הליש"ט האנגלית מהשנים הללו זה תוכל למצוא מה ערכה היום.

עריכה:

ראה גם:

http://www.measuringworth.com/ukcompare/result.php#

פורסם

העובדה שהוא היה צמוד (וקראתי את זה גם) לא אומרת כלום על השווי, רק שהוא היה... צמוד. כמו דברים שצמודים למדד למשל.

תודה :)

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

שלח דוא"ל לבנק ישראל. אני בטוח שמח' פניות הציבור שם תעביר את השאלה לגורם המוסמך ותשלח לך תשובה.

• תוכן חדש...