Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה .

יש לי רכב מאזדה 323 מודיל 2000 1.6L , אני רוצה לחבר סאב של KENWOOD 800 WATT עם מגבר ישירות לרדיו דיסק בנוסף לרמקולים שיש ברכב , כלומר האורגנילים.

אמרו לי שהרמקולים יתפוצצו אם אין להם הספק של 300 WATT כל אחת ובגלל זה כדי לשנות אותם למשהו אחר , האם זה נכון ?

וכמה הוא ההספק של הרמקולים המקוריים שבאות עם הרכב ?

אני מעוניין לא להשקיע כסף עכשיו , כלומר אם זה ילך אז אני מסתפק בזה .

תודה מראש :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כל כך הבנתי את השאלה -

למה שהרמקולים יתפוצצו? איך בדיוק זה קשור למה שאתה עומד לעשות? (אתה עומד לחבר אותם גם למגבר או להשאיר אותם איך שהם מחוברים כרגע? כתבת שאתה מחבר רק סאב)

דבר שני - תחפש מגבר עם כניסות Hi Level או שתשיג מנחת טוב, אחרת לא רק הרמקולים יתפוצצו לך...

פורסם

כן הבנת נכון , אני הולך לחבר רמקולים עם הסאב בעזרת מגבר . אז אתה אומר שזה בסדר ? חברים שלי אמרו לי שהאם אני מחבר את הסאב למגבר עם רמקולים כאלה חלשים (כלומר בעלי הספק פחות מ200 WATT ) הם יתפוצצו .

אתה יכול בבקשה להסביר לי מה ז"א HI LEVEL ? אני פשוט לא מבין כלום בדברים האלה כי רק בזמן האחרון התחלתי להתעניין בהם .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין סיבה שהרמקולים יתפוצצו, בהנחה שאתה עומד לחבר אותם על זוג נפרד מהזוג שאתה עומד לגשר לסאב.

אם הבנתי נכון - אתה עומד לחבר את הכל למגבר 4 ערוצים -

2 ערוצים בגישור לסאב

2 ערוצים לרמקולים קדמיים.

מעבר לעניין של איכות לא גבוהה של רמקולים מקוריים של הרכב, לא תהיה בעיה כי אתה יכול לכוון את הגיין (רגישות כניסה במגבר- שקול לווליום יציאה שלו) של כל זוג ערוצים.

אם אתה מרוצה מאיך שהרמקולים שלך נשמעים כרגע- אז הכל סבבה (הם מן הסתם יישמעו יותר טוב בחיבור למגבר).

כניסות hi level - היות ואתה עומד לחבר למערכת מקורית של הרכב, לרוב היא לא באה עם יציאות line out אלא רק עם יציאות מוגברות לרמקולים.

במקרה כזה, אתה צריך מנחת שימיר את האות המוגבר לאות שמתאים לכניסות של מגבר.

ראיתי כמה מגברים שבאים עם אפשרות להזנה בHi- level, כמו אודיסון לדוגמה.

במידה ואתה לא מוצא כזה מגבר - אתה תצטרך מנחת.

פורסם

את האמת אני לא מעוניין להשקיע הרבה כסף , כי אני עדיין תיכונסט ואין לי מאיפה להשיג הרבה כסף בשביל זה .

אז ראיתי מגבר , שנתנו עליו הרבה חוות דעת טובות למרות שהשם לא כל כך נוצץ , Platinum Audio USC9980 .

האם יש בו את המנחת שדיברת עליו ?

ויש לי עוד שאלה , איך אני יודע אם המגבר מתאים למערכת שיש לי או לא ? כאילו אם יש לי סאב של קינווד 800 WATT אני יכול לחבר אותו למגבר של 600 WATT למשל ? ומאיפה אני יכול לדעת את המידות של הרמקולים שיש לי ברכב ?

תודה על העזרה אחי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי המגבר- לא מצאתי מפרט שלו,

וכל תוצאות החיפוש שיצאו לי בגוגל הפנו אותי לאתרים בעברית (ובעיקר לזאפ),

מה שגורם לי לחשוב שמדובר במוצר מדבקה סיני...

לגבי התאמה של הרכיבים- זה מאוד תלוי בטיב הרכיבים, ולא רק בהצהרות היצרן (יצא לי לשמוע מגברים שמוצהרים כ50 וואט לערוץ שהשאירו עשן למגברים שמוציאים 75 וואט ויותר).

ככה שמה שנשאר לעשות זה רק לבדוק איך זה נשמע...

הנזק היחידי שיוכל להיגרם זה אם תעבוד בהתנגדויות לא סטנדרטיות (2 אוהם או 1 אוהם),

אבל סאבים בהתנגדות הזו לא נפוצים כל כך, במיוחד לא בטווח מחירים שלך.

עריכה: ככל שאני קורא יותר על המגבר הזה, אני מגיע למסקנה שלא כדאי לקנות אותו.

אני במקומך הייתי הולך לכיוון של יד שניה ומחפש משהו איכותי יותר.

פורסם

וואלה אחי אין לי ידע בדברים האלה ופשוט אני מתלבט בין כל הנתונים הכתובים על כל מגבר ומגבר !

הסתכלתי ביד 2 ולא ידעתי איך לבחור וגם אני פוחד שתהיה תקלה במגבר ואז אני אתחרט ששילמתי 400 שיקל על מגבר משומש ולא עובד .

הצרכים שלי הם לשמוע מוזיקה נקייה עם באס נקי וחזק , אני לא מחפש עוצמה מי לא יודע מה וכל השטויות .

האם המגבר שהצעתי בכלל לא שווה את זה ? הוא לא יענה לי על הצרכים ?

ומה אתה מציע ?

פורסם

שיעור ראשון במערכות :

אל תתיחס לוואט כולל, זה שרשום על המגבר שהוא 600W זה לא אומר שהוא מוציא לך 600W נקי, אתה צריך להתייחס לRMS אם רשום לך מגבר שמוציא 1000W זה לא מבטיח שהוא יהיה יותר טוב ממגבר שמוציא 800 וואט אבל יותר RMS, RMS זה הספק נקי בלי עיוותים מוגזמים אם רשום לך על מגבר 1000W ו50RMS ועל אחד אחר 400W ו100RMS ה400W יותר משתלם כי הוא מוציא צליל נקי יותר חזק מה1000W, יכול ליהיות שאני מדבר איתך סינית נסיתי להסביר כמה שיותר טוב אם אתה לא מבין תשאל שוב יותר ממוקדם, אבל המלצה שלי לבינתיים תחסוך כסף ובינתיים תשמע איך שאתה עדיף לך לא לקנות מוצר שישרף לך אחרי יומיים, מקסימום אם אתה רוצה להשקיע עכשיו תתן לנו כמה אתה מוכן להשקיע וניתן לך הצעה בדיוק בשבילך.

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

אז מה הוא ההבדל בין המגברים ? אם אתה אומר שההספק שכתוב עליו לא משקף אז מה כן אומר שזה מגבר טוב או לא ? למה מגברי JBL בעלי 600 ווט הספק יקרים יותר ממגברים של חברות אחרות בעלי הספק של 1500 ווט ולמה הם ידועים כמגברים הכי טובים שיש ?

אני מעוניין לדעת איך להבחין כי אני לא רוצה שיצחקו עליי במחירים ויסבירו לי הסברים טפשיים ואני אשלם על דבר שאין לי ידע בו .

יש לי סאב של KENWOOD בעל הספק 800 ווט ויש לי רכב של מאזדה 323 מודיל 2000 , אני רוצה לחבר את הסאב הגדול הזה עם מה שיש לי ברכב , עם אותם רמקולים שבאו עם הרכב . אני מוכן להשקיע עד 400 שיקל על מגבר טוב שיענה לי על הדרשיות , אני לא אודיופיל ולא מוכן לשלם הרבה על מערכת שמע לאור העובדה שאני תלמיד בית ספר תיכון .

תודה על הסבלנות חברה , חח כי אני פשוט חסר ידע בכל העניין של אודיו ברכב .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה אתה חושב שאנחנו יודעים משהו שאתה לא יודע? :-P

הדבר היחידי שלמדתי בינתיים מהפורום זה שאין טוב ממשמע אוזניים,

ובד"כ - מה שעולה מעט שווה מעט.

אם אתה שואל לדעתי- לא תוכל להשיג משהו שישמע טוב וגם לא יישרף לך תוך חודשיים בסכום של 400 שקל.

אני במקומך הייתי חוסך לפחות עוד 200 שקל וקונה משהו יד שניה מחבר פורום.

תבוא למפגש בשבת הזו, תקשיב למערכות שונות, תכיר קצת את האנשים (ככה גם יהיה לך יותר קל לקנות יד שניה אם תבחר)

פורסם

אחי אולי אתה לא יודע יותר ממני בהרבה אבל אחרים כן יודעים :)

אני פשוט רוצה להבין על מה מדובר ואיך זה עובד , לא רוצה לקנות סתם מבלי לדעת איך אפשר למיין מגברים , טובים לעומת זבל .

• תוכן חדש...