Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משהו קטן ורע מסלקום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבועות האחרונים סלקום מפרסמת משהו קטן וטוב, צריך לסמס מילה "טוב" ומקבלים מתנה לסופ''ש

מה שהם לא מגלים לכם (כתוב בקטן ) שבשליחת SMS אליהם אתם מסכימים למשלוחי דואר פרסומי למכשיר.

בדקו אם משתלם לכם.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן. גיליתי את זה בשלב מוקדם של הרישום ועשיתי אחורה פנה. הפרטיות שלי שווה יותר מחלה לשבת או זר פרחים.

העסק מאוד מקובל. למשל אופיס דיפו עושים מבצעים של "כסף בחזרה" שינתן בזיכוי בדואר תמורת ויתור על פרטיותך. בכל מקום ינסו לפתות אותך להסכים במודע או בחוסר תשומת לב לחתום על הסכמה לקבל זבל שיווקי. השיא מבחינתי היה שפקידת משרד הפנים בביה"ח בו אשתי ילדה את בני, מילאה את פרטי האישיים (שהיו בידה כמובן) על איזשהו טופס, עוררה את חשדי כשביקשה ממני מספר טלפון סלולרי, ולבסוף ביקשה ממני "רק תחתום פה לאשר שקיבלת את כרטיס המועדון" (ונחשו מה היה הטופס שקרעתי מול עינייה.).

:turn-l:
פורסם

מיכאל אני מבין את הראייה שלך וגם אני לא אוהב שחודרים לי לפרטיות כל מיני חברות סחר פרסום סקרים וטלמרקטינג למיניהם אבל במקרה הזה אני חושב שאתה מעט מגזים.

אני מתכוון במקרה זה לגובה התועלת אל מול ההפסד. במקרה השבוע האחרון היה זר פרחים שגם זה מתנה יפה וראויה לשבת, ואם זה בחינם אדרבה.

אך לרוב, וזאת מידיעה, המתנות שמקבלים שוות לך כסף, אם זה הטבות בזמן אויר ואם בשליחת SMS.

השבוע למשל, המתנה השבועית הינה שיחות חינם ברשת סלקום מיום חמישי בלילה עד שבת בשעה כלשהי, לא הקשבתי בבירור כי ניתן להרשם אליה רק החל ממחר. עשה את החשבון אם זה כזה נורא שמדי פעם תצטרך למחוק הודעה ממכשירך ותמורת זה תחסוך עשרות שקלים מחשבון הטלפון הנייד.

אני מנוי פרטי ולכן הצעות אלו שוות לי.

מעבר לזה, למתעניינים, אין חובה לשלוח הודעת SMS, ניתן להתקשר למספר 515* בעלות שיחה חינם.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אם היית מבין עד לאן הולך המידע עליך ועד כמה מידע נאסף עליך היית מוותר על המתנות שסלקום נותנת לך

לחברות הללו יש מרכזי מידע ענקיים שכל תפקידם זה לאסוף עלינו מידע, אני לא מוכן להיות חלק מהמידע שנאסף שם.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני התייחסתי בתגובתי להודעתך הראשונה.

כעת אתה מוסיף מידע חדש אשר לא ידעתי, בהודעתך הראשונה לא ציינת את מה שאתה רשמת כעת, רשמת ואני מצטט "שבשליחת SMS אליהם אתם מסכימים למשלוחי דואר פרסומי למכשיר.".

אם תוכל להרחיב טיפה על מה שרשמת בהודעה האחרונה אני אשמח, כי אני לא מבין מה הקשר בין לאפשר קבלת דואר פרסומי לבין איסוף המידע של חברות כריית מידע עלי.

פורסם

כל נותן שירות בארץ הוא מכרה זהב לחברות הללו, תחשוב שסלקום יודעת עליך המון, היא יודעת היכן אתה מבלה, היכן אתה מחנה את הרכב, היכן אתה אוכל, היכן אתה מסתובב ועוד המון מידע אחר. בעצם יש עליך GPS שמנתר אותך באופן קבוע.

עשיו תחשוב שיש חברות שמעוניינת להציע לך שירותים שאתה נמצא ליד רשת חנויות שלה או משהו דומה.

המידע הזה זורם לחברות האלה ואתה חשוף לכל החברות הללו.

אז עדיין עדיף לקבל הנחה של 10 שקלים בסוף החודש?

פורסם

סלקום לא מחתימה על הסכמה לאיסוף מידע והצלבתו. במקרה הזה מדובר "רק" בהסכמה לפירסומת. למרות שסלקום יכולה טכנית לאסוף עלינו מידע (כמו באיזה איזור אנחנו נמצאים, לאלו מספרי טלפון אנו מחייגים ואילו שירותים טלפונים אנחנו רוכשים וכו') אני (בתמימות) מאמין שהיא לא תעשה כן בלי לקבל הסכמה של המנוי לכך.

אבל למשל, אם תצטרף למועדון You בגלל ההנחות והמתנות: באותיות הקטנות:

7. מאגר מידע

7.1. תוכנית הנאמנות YOU, הנה מאגר מידע אשר הוגש לרישום על פי דין, ומספרו 868705.

7.2. הפרטים שימסרו על ידי חברי You עם הצטרפותם ל-You וכן המידע שיאסף אודות חברי You תוך כדי השימוש שיעשה על ידם בכרטיס אשראי You, וכן כל נתון שיופק על סמך ניתוח המידע כאמור (להלן – "המידע") יישמר כולו במאגר המידע של You ושל חברת האשראי ו/או מי מטעמן. מובהר כי חברי You אינם חייבים לפי חוק למסור פרטים אלה ל-You ו/או לחברת האשראי, ומסירתם תלויה ברצונם של חברי You בלבד. עם זאת מובהר כי לא ניתן יהיה להנפיק כרטיס אשראי You ולהצטרף ל-You ללא מסירת הפרטים המוגדרים כשדות חובה.

7.3. מובהר כי המידע ישמש את הנהלת You ו/או את חברת האשראי ו/או את רשתות You ו/או את החברות אשר יתנו הטבה לחברי You לצורך הפעלת כרטיס אשראי You, קידום פעולות You ורשתות You לצורך מתן הטבות לחברי You, לצורך מתן הטבות המותאמות אישית לצרכי והרגלי חברי You, לעריכת סקרים ומחקרי שוק, לדיוור ישיר ולצורך הפקה וניתוח של מידע סטטיסטי. הנהלת You ו חברת האשראי יהיו רשאיות למסור נתונים סטטיסטיים שהופקו ממאגר המידע לצדדים שלישיים כל עוד לא מתייחסים הנתונים אישית לחבר You כלשהו.

7.4. הנהלת You, רשתות You והחברות אשר יתנו הטבות לחברי You שומרות על זכותן להעביר את המידע בינם לבין עצמם וכן לחברת האשראי.

7.5. מוסכם שכל המידע אשר נאגר במאגר המידע כאמור יחשב לקניינה של הנהלת You והחבר מוותר בזאת על כל טענה על פי כל דין בגין שימוש במידע כאמור, לרבות ויתור על כל טענה על פי חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א - 1981.

7.6. כל מי שהצטרף כחבר You יקבל מ-You דיוורים, חומרים פרסומיים וכל מידע אחר אשר קשור לפעילות You – במישרין ו/או בעקיפין.

7.7. ככל שחבר You יתנגד לשימוש במידע אודותיו כאמור או יבקש שלא לקבל דיוורים ישירים לביתו, יהא עליו להודיע להנהלת You, לכתובתה במשרדי הנהלת You ובמקרה זה ימחק שמו ממאגר המידע והוא יחשב כמי שפרש מ-You – וכרטיס אשראי You שלו יבוטל.

7.8. על פי בקשת לקוח, יוכל הלקוח לקבל רק דף פירוט ללא חומרים שיווקיים.

7.9. בכל מקרה מובהר כי כל חבר יהיה זכאי לפרוש מ-You ורישומו כחבר יבוטל וימחק תוך 30 יום מיום הודעתו, במכתב רשום, על רצונו כאמור. במקרה כזה הודעתו כאמור תחשב כויתור על צבירת You, והטבות אחרות.

פורסם

אני, אתה וכל השאר נשארים עם זכות הבחירה, לכן, שישלחו הודעת SMS אם מתחשק להם.

מה שרשמת שמתבצע אינו חוקי, אף גוף מלבד ממשלתי ובאישור בית משפט בלבד אינו יכול לקבל מיקום שלך בזמן נתון. ואני די משוכנע שסלקום לא תתן יד לזה.

אז שוב אני חוזר לנקודת ההתחלה, שבה אני פשוט מוחק תוכן פרסומי שאיני מעוניין בו, מבזבז 5 שניות מחיי, ועדיין נהנה מהטבות בשווי עשרות שקלים כל חודש.

שכל אחד יעשה את החשבון לעצמו, לדעתי, זה שווה וטוב.

עריכה:

נזכרתי שעד היום קבלתי אולי 2 הודעות פרסומיות. ואני מנוי ותיק.

פורסם

תקרא היטב את מה שרשום מעליך ותראה שיש חברות שמתשמשות במאגרי המידע, זה אולי לא חוקי אם אתה לא מאשר להם אבל הרי לא קראת איזה הסכם אישרת ששלחת את ה SMS.

בכל מקרה כל אחד עושה מה שטוב לו.

פורסם
אם היית מבין עד לאן הולך המידע עליך ועד כמה מידע נאסף עליך היית מוותר על המתנות שסלקום נותנת לך

לחברות הללו יש מרכזי מידע ענקיים שכל תפקידם זה לאסוף עלינו מידע, אני לא מוכן להיות חלק מהמידע שנאסף שם.

יש לך ג'ימייל? שכחת לבטל את שירות ה"גוגל באזז", שחצה כל גבול בפרסומיו לכל העולם ואישתו עם מי אתה נוהג להתכתב ובאיזו תדירות? אתה משתמש בחיפוש של גוגל? או בכל שירות אחר של גוגל?

אישרת שמירה של "עוגיות" בשביל חיים קלים יותר בכניסה לאתרים? אישרת פעם שליחת דו"ח מצב\טעות למייקרוסופט?

כל דבר כזה מגלה עליך מידע אישי רב אשר נאסף ע"י תאגידים, חברות זדוניות וארגונים תאבי בצע וחסרי מצפון.

אין הרבה מה לעשות בנידון, בעידננו. על המאגר הביומטרי שאושר זה לא מכבר בקריאה ראשונה בכנסת(אאל"ט) שמעת? ואם זה ייפול לידיים הלא נכונות כמו שמאגר הפרטים האישיים של משרד הפנים נפל לידיים הלא נכונות והופץ בפרהסיה??? (למי שלא ידע: כל הפרטים העדכניים לשנת 1993(כולל נפטרים) וגם לשנת 2003(תושבים חיים בלבד) חופשיים באינטרנט לכל החפץ בכך! מספרי זהות, טלפונים, כתובות, בני משפחה ואפילו מצב משפחתי. הכל חופשי.

איש אחד, מקורב למדיי לנושא סיכם את הנושא באימרה אחת קצרצרה.

"עידן הפרטיות חלף." \מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג.

Mazda 2 2013

פורסם
יש לך ג'ימייל? שכחת לבטל את שירות ה"גוגל באזז", שחצה כל גבול בפרסומיו לכל העולם ואישתו עם מי אתה נוהג להתכתב ובאיזו תדירות?

חס וחלילה!

אתה משתמש בחיפוש של גוגל? או בכל שירות אחר של גוגל?

כן. גוגל לא יודעת מי אני אבל יודעת מה אני מחפש ושמה לי פרסומות מתאימות פחות או יותר. אז?

אין הרבה מה לעשות בנידון, בעידננו. על המאגר הביומטרי שאושר זה לא מכבר בקריאה ראשונה בכנסת(אאל"ט) שמעת? ואם זה ייפול לידיים הלא נכונות כמו שמאגר הפרטים האישיים של משרד הפנים נפל לידיים הלא נכונות והופץ בפרהסיה??? (

אם זה יאושר, אני אסרב לתת את תביעות אצבעותי. אני בטוח שלא אהיה לבד, ושזה לא יעבור את בג"צ.

למי שלא ידע: כל הפרטים העדכניים לשנת 1993(כולל נפטרים) וגם לשנת 2003(תושבים חיים בלבד) חופשיים באינטרנט לכל החפץ בכך! מספרי זהות, טלפונים, כתובות, בני משפחה ואפילו מצב משפחתי. הכל חופשי.

אתה לא מעודכן. מאגר 2006 (כלומר מעודכן עד 2005) פנוי להורדה.

פורסם

דימה את כל מה שכתבת כולם יודעים אז מה זה אומר שמהיום כל מי שיבקש ממני את הפרטים שלי אני אגיד בבקשה, הרי במילא עשיתי חיפוש בגוגול.

אין לי גוגל באז, בפייסבוק אני לא מכניס שום מידע אפילו תמונה אין לי כי החוצפנים יודעים לתייג אותך לפי תמונות בכל מקום שיש תמונה שלך.

בקיצור צריך להמעיט כמה שיותר בחשיפה.

פורסם

בדיוק עכשיו התקשרו אלי מסלקום לעדכן אותי שיש מבצע בסופ"ש ואם אני אחייג למספר כלשהו אני אקבל שיחות ברשת סלקום חינם לכל הסופ"ש הקרוב.

האם זה כולל את מה שאתם רושמים כאן?

פורסם
מיכאל אני מבין את הראייה שלך וגם אני לא אוהב שחודרים לי לפרטיות כל מיני חברות סחר פרסום סקרים וטלמרקטינג למיניהם אבל במקרה הזה אני חושב שאתה מעט מגזים.

אני מתכוון במקרה זה לגובה התועלת אל מול ההפסד. במקרה השבוע האחרון היה זר פרחים שגם זה מתנה יפה וראויה לשבת, ואם זה בחינם אדרבה.

אך לרוב, וזאת מידיעה, המתנות שמקבלים שוות לך כסף, אם זה הטבות בזמן אויר ואם בשליחת SMS.

השבוע למשל, המתנה השבועית הינה שיחות חינם ברשת סלקום מיום חמישי בלילה עד שבת בשעה כלשהי, לא הקשבתי בבירור כי ניתן להרשם אליה רק החל ממחר. עשה את החשבון אם זה כזה נורא שמדי פעם תצטרך למחוק הודעה ממכשירך ותמורת זה תחסוך עשרות שקלים מחשבון הטלפון הנייד.

אני מנוי פרטי ולכן הצעות אלו שוות לי.

מעבר לזה, למתעניינים, אין חובה לשלוח הודעת SMS, ניתן להתקשר למספר 515* בעלות שיחה חינם.

BMW, תקרא מה שרשמתי, המספר הוא 515*.

• תוכן חדש...