Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לבעלי רכב דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה באמת אתם משלמים על ליטר סולר והאם יוצא לכם הרבה לתדלק בתחנות של 11 ש"ח?

אני פשוט חושב שהסוס של מנוע בנזין מת. הדיזלים החדשים יותר חזקים, יש להם יותר מומנט והם יותר חסכוניים.

הבעיה יחידה זה עלות הרגילה של סולר. למרות שבתחנות שבהן אני מתדלק בנזין הוא יותר זול מבנזין 95.

השאלה האם זה רק אצלי באיזור או בכל מקום יש סולר מוזל?

פורסם

11 ש"ח ? מה אני מצ'וגע ? יותר בזול לי כבר לנסוע בספיישלים...

אני מתדלק תמיד בפחות מ 6 ש"ח לליטר, ולמזלי התחנות הזולות ביותר בישראל נמצאות במסלולי נסיעתי : כפר קאסם, פז זיו און, דור עמית בראשל"צ, סונול וסד"ש באותה סביבה.

יוצא לי כמעט תמיד קרוב לשקל פחות לליטר מבנזין. הבעיה היא רק שבאדיבות ממשלת ישראל שוק הדיזלים החדשים מת. המיסוי הירוק מייקר אותם בצורה לא רציונלית ויקנו אותם רק מי שיסע כמויות אדירות של ק"מ, ואז הם ימכרו כמשומשים במצב חצי פגר. לא יהיה יותר רכב דיזל משומש "נורמלי".

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

המחיר הרשמי, שהוא כיום 11.49 לליטר זה סתם אחיזת עיניים, ואף אחד לא משלם את המחיר הזה, בשום תחנה.

ההנחות נעות בין 4 ל 5.5 ש"ח +- עוד כמה אגורות לכאן או לשם.

לגבי מה שרשמת בשורה השניה :

שים לב, שיותר ויותר יצרנים משיקים מנועי בנזין "משפחתיים" עם טורבו, ששוב חוזרים להוביל על דיזלים בתחום ההספק והמומנט.

כך שלעומת המנועים האלו אין לדיזל יתרון של ממש, חוץ מצריכת דלק טובה יותר, שמתקזזת עם מחיר רכישה גבוה בהרבה של מכונית דיזל, כי הן מופלות לרעה על ידי המס הירוק.

מנועי טורבו בנזין החדשים (של פולקסווגן לדוגמה) נמצאים בדרגת זיהום 3 או 4, בזמן שכל מנועי הדיזל הן בדרגות 12-15.

פורסם

ערב רב

תחפש בגוגל פול טנק

ותגיע למקום הנכון

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

אני מתדלק ב 5.69 ש"ח לליטר (אחרי העליה האחרונה במחירי הדלקים) - תחנת פז בדרך טייסים ת"א.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני מתדלק ב 5.69 ש"ח לליטר (אחרי העליה האחרונה במחירי הדלקים) - תחנת פז בדרך טייסים ת"א.

גם לי יצא לתדלק שם באחת הגיחות לגוש דן כמה מוניות בתור חבל"ז

אבל תקרא את מה שכתבתי פה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=311255

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

אבל תקרא את מה שכתבתי פה

שא ברכה

אני מתדלק ב-5.64-5.68, בכלל לפני 6 שנים אבא שלי היה מתדלק ב-2.90 לליטר.

בכל מקרה, זה לא חדש שרכבי דיזל (או טורבו דיזל) חסכוניים משמעותית (מבלי להחשיב באופן יחסי את מנועי ה-TSI), הרכב של אבא שלי כבד יחסית במשקלו, והמנוע הוא 2200 טורבו דיזל, ועדיין בינעירוני משהו כמו 1:17.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

אבל תקרא את מה שכתבתי פה

שא ברכה

לא ברור לי, מה הקשר בין שתי תחנות דלק בצפון מהודעתך שבלינק לבין תחנת פז בת"א.

אני מתדלק באותה התחנה "רק" 9 שנים - לא היו לי תלונות על איכות הסולר.

ב 22:00 אין שום תור של מוניות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
המחיר הרשמי, שהוא כיום 11.49 לליטר זה סתם אחיזת עיניים, ואף אחד לא משלם את המחיר הזה, בשום תחנה.

נסה פעם לצאת מהשטח לכביש הערבה עם רכב עם מיכל דלק ריק :evil:

חוויה מרוקנת ארנקים! :evil:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני מתדלק תמיד בפחות מ 6 ש"ח לליטר, ולמזלי התחנות הזולות ביותר בישראל נמצאות במסלולי נסיעתי : כפר קאסם, פז זיו און, דור עמית בראשל"צ, סונול וסד"ש באותה סביבה.

באיזו מהתחנות בכפר קאסם אתה מתדלק? דלק או סול-זול?

אני שואל כי אני מחפש אנשים שיכולים להמליץ על סול זול עקב עליית המחירים של דלק (6.33)

תודה

פורסם

גם אני מתדלק בסביבות ה5 וחצי.

יש בכפר סבא בכניסה לאזור התעשיה תחנה של דלק,

שליטר סולר עולה 5.80 בתשלום במזומן.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

בכפר קאסם אני מתדלק (יותר נכון תידלקתי, אני כרגע על פוקוס בנזין) בסול-זול פעמים רבות ללא כל בעיה.

פורסם

המיסוי הירוק מייקר אותם בצורה לא רציונלית ויקנו אותם רק מי שיסע כמויות אדירות של ק"מ, ואז הם ימכרו כמשומשים במצב חצי פגר. לא יהיה יותר רכב דיזל משומש "נורמלי".

אתה טועה!

ג'טה 1.6 CRD (מנוע מסילה משותפת) יקר ב-3000 ש"ח בלבד מג'טה מקבילה עם מנוע 1.4 TSI. יתרון של מעל 5 קג"מ לדיזל וחסכון של יותר מ-30% בדלק. לפי דעתי אין מה לשקול את ה-TSI בתמחור הנ"ל.

קיה סיד סטיישן 1.6 CRD החל מ-130000 ש"ח.

רומסטר 1.9 TDI נמכר ב-130000 ש"ח, כ-12000 ש"ח יותר מדגם הבנזין אבל ראבק, יתרון הביצועים גם כן משמעותי מאד מול מנוע ה-1.6 בנזין העתיק.

יש מבחר של מכוניות דיזל מצויינות (אמנם מבחר לא גדול, אך זה נובע מביקוש אפסי מהסקטור הפרטי שלא ממש ברור לי) במחירים טובים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

נו, וכמה סיד סטיישן בנזין ? 124K. ששת אלפים ש"ח הבדל. זה די הרבה.

במקרה של הפולקסווגן אם זה אכן כך (וצריך לראות רמות אבזור וכד') אז זה באמת פער קטן.

• תוכן חדש...