Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה היא הנאה מנהיגה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם :) הייתי רוצה לדעת,_בבקשה,_איך מגדירים את המושג "הנאה מנהיגה"._כמו כן,_הייתי שמח אם מישהו היה יכול להסביר מה הם:

הגה מתקשר/עם שטח מת במרכז/מדויק (אם תוכלו,_בבקשה,_גם לנסות לתאר את התחושה במציאות - מה,בעצם,הנהג מרגיש?); שלדה מתקשרת/הדוקה וכו'... ובעצם - את כל הרכיבים שמרכיבים את ההנאה מנהיגה.

ולסיום - יונדאי אקסנט 2003 (אחרי מתיחת הפנים) - מהנה לנהיגה?

תודה רבה ^^

פורסם

בדיוק כמו ל"מוסיקה יפה", למונח "מהנה לנהיגה" יש המון פירושים של אנשים שונים, וזה מה שיפה בתחום הזה. יש אנשים שאוהבים את תחושת התאוצה שמדביקה את הצוואר למושב. יש אנשים שמעדיפים מכונית אתלטית והדוקה בפניות. יש אנשים שבכלל אוהבים שיוט רגוע על אמריקאית רכה.

לכן, את המונח "הנאה מנהיגה" פרש בעצמך. קח סיבוב על מכוניות "נחשבות" ותמצא מה מושך אותך, ומה לא (אם בכלל).

לגבי המונחים ששאלת אליהם, אענה בקצרה מה משמעותם עבורי. הגה מתקשר הוא הגה שאפשר ללמוד ממנו על המתרחש בכביש מתחת - הגה טוב - לטעמי - הוא הגה שנותן לנהג אינפורמציה אפילו על מאפייני הכביש הקטנים ביותר ועל איכות הסלילה. מעבר לכך, הוא מוסר לנהג מידע בכל הקשור למגבלות האחיזה. כנהג, זה מתפרש אצלך כ"מלחמה" בהגה. ככל שההגה "מדבר" יותר כך יותר קל לנהג להגיע למגבלות המכונית בבטחה.

שטח מת בהגה היא התחושה שאתה מרגיש כשאתה משייט בכביש המהיר ומפנה את ההגה לצדדים. בהגה טוב יש איזון - מצד אחד, המכונית לא מחליפה שלושה נתיבים כשאתה מתעטש, ומצד שני היא מאפשרת לך לזוז לצדדים בצורה חופשית.

הגה מדויק הוא מושג שמתקשר לפעמים ל"הגה מתקשר". תשאל את עצמך: עד כמה אני מרגיש איפה הגלגלים של הרכב נמצאים עכשיו? האם כשאני מפנה את ההגה אני יודע מתי הרכב ישבור ויכנס לפנייה בחדות אך בלי הגזמה? וכן, יש הגאים שהם שתקנים אך מדוייקים. ע"ע "תגבור חשמלי"...

לגבי האקסנט, כל אחד וכוס התה שלו :lol: שלי היא לא.

פורסם

הנאה מנהיגה יכולה להתקיים בכמה תחומים, יש שנהנים מנסיעה איטית ונהנים מהנוף והנסיעה השקטה, ויש שנהנים לשמוע את המנוע צורח ב200 קמ"ש ויש שפשוט נהנים לנסוע בדרכים מפותלות, כל אחד וההנאה שלו.

לי הייתה סוזוקי שנת 90 ונורא נהנתי לנהוג בה למרות שזה לא רכב ספורט ובקושי אמצעי תחבורה הגון, ועדיין היה לי כיף לנהוג.

פורסם

אתה מבקש לתאר במילים משהו תחושתי.

זה כמו להסביר סקס לבתול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

:lol::lol::lol:

אכן אי אפשר להסביר בת'כלס מהי הנאה בנהיגה.

הגה מתקשר כשמו הוא - מקשר בין הנהג לבין מה שמתרחש עם הרכב על הכביש. משדר אינפורמציה לנהג שמאפשרת לו שליטה טובה יותר ברכב.

מכונית מהנה היא מכונית שאוחזת טוב בפניות, חלק מהאנשים אוהבים שהרכב מחליק את הזנב החוצה וחלק כמו שנאמר פה, אוהבים נטו קו ישר.

אין דרך להסביר את זה. בכל אופן, לא הייתי מכניס משפחתיות וכו' לקטגוריה הזאת.

הן לא תוכננו למטרה הזאת ואין להן שום קשר לעניין.(גם אם כתבי רכב רשמו שמזאדה 3 היא מהנה לנהיגה, זה יחסי והיא עדיין לא נכנסת לקטגוריה הזאת)

בד"כ רכבים כאלו הם רכבים ברמות גבוהות יותר(בין אם זה פאר/סלון או מנהלים[בסגנון נניח, סדרה 3] לבין רכבים ספורטיביים, רכבי על וכו' וכו'..)

פורסם

הנאה מנהיגה לדעתי היא כשאדם באמת נהנה מהשורש של הנהיגה, זאת אומרת שאדם הנהנה לנהוג על רכב ספורטיבי יכול להבין גם את ההנאה מנהיגה על משאית כבדה!

זו היא דעתי.

REALITY BEATS FICTION BY FAR!!!

פורסם
הנאה מנהיגה לדעתי היא כשאדם באמת נהנה מהשורש של הנהיגה, זאת אומרת שאדם הנהנה לנהוג על רכב ספורטיבי יכול להבין גם את ההנאה מנהיגה על משאית כבדה!

זו היא דעתי.

אופיר, מילים כדורבנות!

חושב בדיוק כמוך

מחזק :mm_yeah:

פורסם

הנאה היא דבר סובייקטיבי, לכן הנאה מנהיגה היא יותר דיון פילוסופי.

אין תשובה חד משמעית. לכן יכול להיות שעבור פותח שרשור רכבו (אקסנט) יהיה מהנה לנהיגה.

יש כאלה שנהנים מנהיגה על רכב ספורטיבי, משפרים אותו, שמים בלמ"ז וקפיצים קשים, מרגישים כל אבן על הכביש וזה כיף להם שרכב מתנהג כמה שיותר קרוב לקרטינג. יש כאלה שנהנים משיוט חלק, שקט.

כל אחד והכיף שלו.

הכי חשוב: E.T 4x4 - אתה נהנה על אקסנט? אם כן, עבורך רכב הזה מהנה לנהיגה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פתגם עממי אומר ש"רכב ואישה לא נותנים".

אני מקווה שכשאתה נמצא עם חברתך, אתה נהנה.

עכשיו תקרא שוב מה כתב falou.

תתחיל לנהוג...

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא מסכים. מי שחושב שאקסנט מהנה לנהיגה כנראה נהג רק על אקסנט. אם נשתמש באלגוריה של falou, כנראה שהוא שכב רק עם אשה אחת, ואין לו מושג שסקס יכול להיות משהו אחר לגמרי.

לשאלות פותח השרשור:

כשמדברים על "רכב מהנה לנהיגה" לרוב מתכוונים להנאה ממעשה הנהיגה הספורטיבית (ברמות שונות - לא חייבים להיות שומאכר, אתם יודעים). מי שמתכוון למשהו אחר ככל הנראה מתייחס ל"רכב מהנה לנסיעה", שזה משהו אחר לחלוטין. לצורך העניין, מרצדס S קלאס היא מאוד מהנה לנסיעה, אבל לנהיגה הרבה פחות. בעצם, הדבר היחיד שאפשר להגיד עליה במובן של הנאה מנהיגה הוא הביצועים, למשל בדגם ה-S500, שהם מאוד מרשימים ובוודאי יהנו רבים.

אבל הנאה מנהיגה (שוב, לא מנסיעה) היא השילוב של כל המרכיבים הללו, שביצועים הוא רק אחד מהם - יכולת בלימה, אחיזה, התנהגות דינמית, היגוי, תקשורת וכדומה. רבים מהם אי אפשר ממש להסביר מעל דפי הפורום. זה עניין של תחושות.

בנוגע לשאלות על ההיגוי - כתבתי בעבר מאמר בנושא. אתה מוזמן לקרוא.

בנוגע לשלדה - יש כאן עניינים קצת יותר טכניים. כשמדברים על "שלדה מתקשרת" זה בערך כמו "הגה מתקשר" (קרא במאמר) - כלומר מושג לא באמת מדויק. למאפייני השלדה (שכוללים במקרה זה גם את המתלים ועוד דברים) יש מגוון השפעות על היכולות הדינמיות של המכונית, וגם זה דבר שלא פשוט להסביר מבלי להרגיש אותו. אולי אח"כ אנסה קצת להסביר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יד לי רק שלוש מספרים+ארבע אותיות לתאר הנאה מנהיגה כמו שרוני תיאר:

106 ראלי

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

רוני, מסכים עם כמעט כל מה שאמרת - ומתפלא שהדיון הזה לא זכה ליותר פופולריות. אני גם חושב שיש מקום להסביר את המונחים האלה. אמנם הם תחושתיים במידה רבה, אבל אפשר להגדיר קריטריונים להערכתם באופן המקובל.

לא מסכים איתך לגבי פירוש המונח "הנאה מנהיגה". גם רכב לא ספורטיבי בעליל יכול להיות מהנה לנהיגה. ראה ערך קבריולה לא ספורטיביות (אפילו מייקרה CC), אמריקאיות ומכוניות יוקרה. כפי שציינתי, יש אנשים שנהנים מעצם הרגיעה שבנהיגה או התחושות הקשורות בה. כלומר, כל אחד מפיק משהו שונה מה"הנאה מנהיגה". בפירוש הנפוץ ביותר, אתה נהנה מעצם תחושת השליטה על המכונית והבאתה לקצה. אחרים נהנים מתחושות אחרות שנגזרות מהנהיגה במכונית.

פורסם

clutch אמר את מה שחשבתי בדיוק.

רוני אכן תיאר נכון את זה, שבד"כ שאומרים הנאה מנהיגה מתכוונים להנאה מנהיגה ספורטיבית, שמה ההתנהגות חשובה.

אבל לדעתי גם אם אתה נוסע לעשות איזה סיבוב סיגריה באקסנט שלך, מוריד ת'משענת יד, שם דיסק טוב במערכת וסתם נהנה, לדעתי זאת גם הנאה מנהיגה.

• תוכן חדש...