Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפות הרגעה Rescue Remedy

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאני פשוט לועג לשטויות האלה, אני מקווה שאתה לא הולך לנסות אותם פעם ראשונה במבחן עצמו.

קח אותם בכמה מהסימולציות, שתדע איך זה משפיע.

אני ניסיתי Concerta 36 כמה פעמים, המוח עבד כל כך לאט שגם כשישבתי 5 דקות על יחידת פטל אחת, לא הצלחתי יותר משאלה אחת.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
אתה מודע לזה שאם אתה הולך לחנות וקונה "פלסיבו" אתה דופק את כל הרעיון מאחורי הפלסיבו והתפקוד הפסיכולוגי שלו.

ברור, אני מאלה שכל הפתרונות מהסוג הזה בחיים לא יעזרו לו,

מצד שני, מעולם לא הייתי לחוץ-עד-כדי-חוסר-תפקוד. או ממש-לחוץ.

לכן המלצתי לקנות את הכי זול שיש, הרי מה שיש בתוכם ממש לא חשוב, העיקר שתאמין.

there can be miracles, when you belieeeeve

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
תחת איזו זכות ניסית את החומר הזה על הכלב שלך בדיוק?

הזכות לשלוות נפש?

אולי ה"זכות לשלוות כלב"?? :|

תשיג חברה ותשכנע אותה שזה "טוב לעור כמו פילינג"

קאט קלין

+1

:lol:

פורסם
כמה שאני פשוט לועג לשטויות האלה, אני מקווה שאתה לא הולך לנסות אותם פעם ראשונה במבחן עצמו.

קח אותם בכמה מהסימולציות, שתדע איך זה משפיע.

אני ניסיתי Concerta 36 כמה פעמים, המוח עבד כל כך לאט שגם כשישבתי 5 דקות על יחידת פטל אחת, לא הצלחתי יותר משאלה אחת.

הכדור מרגיע אבל יותר מידיי.

בבחינה צריך להיות מאוד קשוב לעניין הזמן כי יש נטייה לשקוע בשאלות בבחינה ובהרהורים על החיים.

RESCUE לא השפיע ולא עזר בשום צורה שהיא.

פורסם

אתה מדבר על הכדור הנקרא קונצרטה?

כי זה כדור שהיינו נותנים אותו לילדים בפנימיה שעבדתי בה כשהריטלין לא השפיע, הוא חזק ומחוץ לסל הבריאות. ניתן רק באישור נוירולוג.

את זה אתה ממליץ לו כדי להירגע?

פורסם

"ברור שריטלין עדיף על קונצרטה, ריטלין אפשר להסניף וקונצרטה לא!", אסי דיין- דיקן הפקולטה למדעי הסוטול (לימודי ערב בהתכתבות).

עכשיו, אחרי שאסי דיין שיחרר לי את המקלדת, ובתור בן של ד"ר למדעי הרפואה (יש לזה פלוסים- אבא שלי לא שולל נטילת סמים מסוגים מסוימים מטעמי צביעות), אני מוכרח לציין שנטילת קונצרטה ללא צורך (מי שאינו סובל מ ADHD, ADD והנגזרות שלהן) עושה לעצמו רק נזק (פה הגיע המינוס- אבא חפר לי על זה במשך 90 דק'+זמן פציעות כאשר ביקשתי עצה לגבי נסיוב פלא שיקל עלי בזמן הבחינות). נטילת קונצרטה ללא צורך גורמת ל"עודף רוגע" כפי שתיארו מעלי, ואילו ריטלין יגרום לתחושת "היפר", כי אחרי הכול מדובר באמפטמין לכל דבר. על אותו משקל אפשר להציע גם קוקאין- תחושת החרדה תיעלם באלף אחוז ומצב הרוח יהיה בשמיים (הדימוי הגיע מבית מדרשו של ד"ר אבא, הקוק לעומת זאת הגיע בתור נוסע סמוי ברקטום של אבא של מישהו אחר) וכמו הקונצרטה- גם הוא (עדיין) מחוץ לסל הבריאות.

התרופות הנ"ל אינן משחק, זה שכל ילד שני בישראל נוטל ריטלין בגלל שאמא שלו לא מוכנה לקבל שהוא לקוי למידה, או חלילה "טמבל", היא ישר רצה לסניף קופ"ח הקרוב לביתה בשביל לשכנע את הנוירולוג שהילד שלה סובל "מהפרעת קשב". אם הוא לא משתכנע- היא רוץ תרוצה לנוירולוג פרטי, ותמורת 400-500 ש"ח שהיא תשלם עבור סשן של שעה (שבו היא בעיקר תדון עם הרופא החביב על הא ודא, בזמן שהצוציק יעסיק את עצמו בחיטוט מסיבי באף)- היא תקבל את המרשם הנכסף, וגם תמליץ לשכנה שלה, זאת עם הילד השמן שמרביץ לכל ילדי השכונה כי הוא מתוסכל שהוא בכיתה ה' ועדיין לא יודע לקרוא, גם היא תקפץ בדילוגים אל הד"ר החביב שתמורת 450 ש"ח/שעה מחלק רצפטים לסמים מסובסדים לתפארת מדינת ישראל.

אבל, וזה אבל גדול- הילדים הללו אינם נוהגים בכביש, אין להם משפחות לפרנס ועד גיל 14 (בעזרת הקב"א לא לפני,כי אופטימיסט מדופלם או דביל מושלם עלולים לחשוב שאחרי) הם לא יגלו את השילוב המסוכן של ריטלין ואלכוהול שהפך להיות המרענן הרשמי בפיקאפ ברים בת"א והסביבה. כן, שאריות האבקה הלבנה על הניאגרה בפאבים לרוב כבר מזמן אינם קוק, אלא תחליף באיכות פארמקולוגית לאבקה המדוללת באיכות זבל שהיתה נמכרת בעבר וגרמה לגל של צינון ונזלת כרונית אצל כל באי המקום (איזו סיבה אחרת יש להם אשר גורמת להם למשוך באף כל 7 שניות :roll:) ולכן הילדים הללו לא מסכנים אף אחד בסוטול המגניב שלהם, בניגוד למבוגרים שבין היתר גם נוהגים מסטולים בכביש.

אחרי החפירה הנ"ל (כי הרי הנני בנו של אבי ואם חפרתי במשך 90 דק' כולל זמן פציעות, אז דעו לכם כי אין זה נורא- אם בכדורגל ישראלי עסקינן, הרי שהתוצאה הסופית עומדת על תיקו מאופס שערים ולכן לא הפסדתם כלום) הנק' היא לא לקחת ריטלין/קונצרטה ללא צורך ולא להמליץ עליהם לאף אחד.

אני מכיר הרבה (מדי) אנשים (אסי פה לידי, הוא אומר:"תכתוב נשים") שעושים זאת בגלל לחץ בחינות ואין להם מושג איזה סכנה הם מהווים (הן מהוות, א.ד.) כאשר הם נוהגים (הן נוהגות, {אבא של ליאור})בכביש כשהחומר הנ"ל זורם בדמם.

ושמישהו יזמין מונית מהר, אסי מאיים שאם אני לא אחלוק איתו בריטלין שלי הוא יוציא סרט המשך ל"בנות", ובמקום עירום מרומז של קרוליין לנגפורד, הוא יכניס עירום פרונטלי מלא של חנה אזולאי הספרי. על אחריותכם.

פורסם

אם מדובר באירוע חד פעמי ולא תהפוך את זה להרגל לתקופות המבחנים או לכל שעת דחק אחרת לדעתי אין מניעה. ההשפעה של זה דיי חלשה וכנראה שזה לא ממש ירגיע אותך מספיק כדי שהחרדה תעלם. בכ"ז זה קצת יעזור.

פורסם

אני וחברה שלי משתמשים ברסקיו לפני בחינות וזה עוזר לשנינו בוודאות, על מה זה עובד בדיוק אני לא יודע, אולי על הראש ואולי לא אבל במבחן התוצאה זה עושה את מה שצריך.

היה לי מבחן מסויים שזה לא הכי עזר כי הייתי ממש ממש לחוץ אבל בכל שאר המבחנים זה עבד.

בהצלחה.

פורסם
פלסיבו, הכול פלסיבו. קנה את הפלסיבו הכי זול שיש, תאמין שהוא יעזור לך והוא באמת יעזור לך.

אני חולק עליך בכל הקשור לרסקיו, אני ניסיתי את התכשיר בגישה של "זה עוד אחת ממחלבות הכסף של הרפואה המשלימה",

לא חשבתי שתהיה לו השפעה בכלל ולהפתעתי הרבה הייתה השפעה מורגשת.

קצת מרגיע...קצת משחרר...וזהו. אל תצפו ממנו ליותר מזה.

אם אתם לחוצים "עד חוסר תפקוד" זה לא יעזור לכם, לפני מבחן חשוב,

אם אתה קצת מתרגש/חושש - זה יכול להיות כלי יעיל.

פורסם

אבל זה בדיוק מה שאני אומר, שלפלסיבו יש השפעה.

אני פשוט אומר שלא צריך להיצמד לחברה מסוימת.

אתה או המוח שלך או התת-מודע שלך או לא יודע מה

האמינו במקרה של התרופה הזאת שהיא עוזרת, והיא אכן עזרה.

לא כאילו, באמת.

לבנאדם אחר יכול להיות שיתאים פלסיבו שונה (אותו דבר, זאת אומרת, אותו כדור שמכיל פשוט כלום),

בגלל שהצבע של התווית הרגיע לו את התת-מודע או בגלל שהוא שמע עליו סיפורים חיוביים ממקור שהוא מעריך/סומך עליו.

פלסיבו זה דווקא עניין מאוד מדעי...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
האם מותר לנהוג תחת השפעת טיפות הרסקיו?

נראה לי שהתגנבות הריטלין והקונצרטה לדיון הטעו פה חלק מהאנשים בצורה קשה.

ההשפעה של רסקיו היא נמוכה ואין בעיה לעסוק בכל פעילות "על רסקיו".

אבל זה בדיוק מה שאני אומר, שלפלסיבו יש השפעה.

אני פשוט אומר שלא צריך להיצמד לחברה מסוימת.

אתה או המוח שלך או התת-מודע שלך או לא יודע מה

האמינו במקרה של התרופה הזאת שהיא עוזרת, והיא אכן עזרה.

לא כאילו, באמת.

לבנאדם אחר יכול להיות שיתאים פלסיבו שונה (אותו דבר, זאת אומרת, אותו כדור שמכיל פשוט כלום),

בגלל שהצבע של התווית הרגיע לו את התת-מודע או בגלל שהוא שמע עליו סיפורים חיוביים ממקור שהוא מעריך/סומך עליו.

פלסיבו זה דווקא עניין מאוד מדעי...

אני בהחלט מכיר בפלסיבו, אבל אתה כבר מגזים ולא מפנים את העובדות.

ברגע שלחומר יש השפעה כלשהיא שרוב האנשים מרגישים אותה תחת השימוש, אז החומר עובד, על מי יותר ועל מי פחות.

אם כל חומר טבעי שלא משפיע בקיצוניות על גוף האדם/לא משפיע על כולם באותה המידה/לא פיתוח מעשה ידי אדם -

הוא אוטומטי פלסיבו...

אז חבל על הזמן שאני משקיע בדיון איתך, כי זה לא רציני.

פורסם

קשה, קשה להסביר.

אני בכוונה שם את רוב הכדורים האלה תחת אותה מטריה

מכיוון שהריכוז של החומרים שקיימים בהם הוא אפסי.

זה נוגע גם לתמציות פרחי באך וגם לכדורים הומאופתיים - הרי כל הקטע

של הומאופתיה הוא דילול לריכוזים של מולקולות בודדות, ואין לריכוז כזה של חומרים

שום השפעה על הגוף (אני לא מדבר על LSD...)

משמעות הריכוז האפסי היא שאין הבדל מעשי בתרכובת של כדור כזה לבין כדור דמה, שמכיל רק טאלק.

פלסיבו זה מושג, לא חומר, ונחש מה אחוז ההשפעה? 40 אחוז בממוצע, בקיצור, לא רע בכלל.

• תוכן חדש...