Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כולם עובדים "שחור"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Discover[/b];2457165]אז מה שאתה אומר בעצם, זה שאם כולם עושים את זה - זה בסדר?

איפה ראית שרשמתי את זה?

בבקשה, אל תכניס לי מילים לפה.

אני אומר, שבתחום הזה, מי שנוהג לפי החוקים, או שלא מרוויח טוב (נטו),

או שמתקשה בתחרות מול הרמאיים, בגלל כמות הרמאיים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור בעל עסק אני לא יכול להרשות לעצמי לעשות עסקים עם מקומות שלא נותנים קבלה וחשבונית.

בא אלי יועץ, קנה לנו מחשב מחדש לפאב ממש בזול ולא הביא קבלה כי הוא קנה אותו ממישהו שלא מביא קבלות והוא לא ראה שום דבר לא תקין בזה.

העפתי אותו באותו רגע כי אז גם אין החזר על המע"מ וגם הוא הכניס אלמנט לא חוקי לעסק שלא יכול להרשות לעצמו את זה אפילו לדקה.

(זה בן אדם בן 30+, לא בן 18, אז הוא יודע מה הוא עושה ויודע שהוא מצפצף על החוק).

יש הרבה שעובדים שחור אבל זה לא כולם.

נכון, כיף לקבל כסף ולא להצהיר עליו אבל כאב הראש כשאתה יודע שיכולים לתפוס אותך פשוט לא שווה את זה.

החפיפניקיות והלגיטימציה בארץ משפיעות על הרבה דברים בעסקים. למשל, אתם יודעים כמה זה קשה לפתוח עסק שלא יעשנו בו? אני צריך כל היום לרדוף אחרי לקוחות שיפסיקו לעשן בפנים, ואז הם זורקים לי הערה שאני היחיד שאוכף את החוק ושבכל מקום ציבורי אחר אפשר בכל מקרה לעשן (יש לי את הפאב היחיד בלי עישון ברדיוס של 40 קילומטר).

ברגע שיתחילו לחלק קנסות רציניים ולהסביר לציבור ש"חוק זה חוק", יפסיקו התופעות המאוד מעצבנות האלו.

מן הסתם, לא עוזר שיש לנו כמה קבוצות ספציפיות שלא מאמינות במערכת החוק ומרות המדינה, אז הן לא משלמות מיסים (גם בעסקים), ככה שהמחירים יורדים לרמה שאי אפשר להתחרות עם אף אחד בלי להעלים מיסים.

אגב, משהו שהרבה לא מבינים זה שאם אתה עושה את התזרימים שלך כמו שצריך ומצהיר עליהם, בסוף שנת המס אתה יכול לקבל בחזרה כמות רצינית של כסף גם בלי העלמת מס. זה דבילי לעשות את זה.

ולפותח השרשור, שתדע שלמרות ההרגשה שכולם עובדים בשחור, אני מעריך שהיקף התופעה פחות רחב ממה שאתה חושב. הרבה רואים את השקיפות כערך וכמטרה שצריך להגיע אליה, בלי קשר לפחד מרשות המיסים.

פורסם

פרנקוס כל הכבוד.

ולעניין שלנו - אכיפה אכיפה ושוב אכיפה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

צריך לחלק את ה"בעיה" ל-2:

1. אלה שמעלימים פה ושם, רק בשביל השלמת הכנסה.

2. אלה שמעלימים בדרך קבע ובצורה שיטתית.

אלו בסעיף 1 זה כולם, אין מה לעשות, המדינה הזו נכנסת לך כלכך עמוק לכיס שפה ושם אתה מרגיש שאתה חייב לדפוק אותה, אפילו ממש קצת, רק בשביל ההרגשה הטובה.

את אלו שבסעיף 2 צריך להוקיע.

בכל מקרה, לגבי מיסים והשוואה למדינות אחרות, נטל המס הכללי בישראל הוא מהגבוהים בעולם.

מעבר למס על השכר ומעבר למע"מ אנחנו משלמים פה מס כמעט על כל מוצר צריכה שנמכר באחוזים מטורפים כמו למשל 100% מס על מכוניות. על אלכוהול, סיגריות, מוצרי חשמל, דלק ועוד מספר לא מבוטל של דברים אנחנו משלמים המון מס.

מעבר לזה, מדינת ישראל מוצאת עוד המון שיטות להשחיל אותנו, כשאתה קונה דירה יש לך מס רכישה שזה אחד האבסורדים הגדולים בעולם, אתה הרי קונה את הדירה מהנטו שלך, אתה משלם עליה מע"מ, וחלק גדול מהתשלום שלך הולך למדינה כי שטח הקרקע פה הוא פשוט פסיכי, אז בנוסף, משחילים אותך עוד קצת. למה ? כי אפשר.

עכשיו מצאו עוד שיטה חדשה, מס בצורת.

מחר ימציאו עוד שיטה שנקראת מס שטפונות.

ומחרתיים יבואו ויגידו לנו שצריך מס חדש על ריבוי שיטות המס.

ואנחנו, נאכל את זה כמו פראיירים.

פורסם

טוב, אני מבין לפי הדיבורים שלכם שחוץ מפרנקוס, כולם שכירים שלא יודעים מהחיים שלהם מה זה מס הכנסה (עבורכם אגף המיסים מתחיל ונגמר באיזה שורה בתלוש שמורידה לו כסף מהשכר).

אז ככה:

יש עשרות חוליות של מס הכנסה שכל עיסוקן כל יום/ כל היום הוא להתחזות ללקוחות ולתפוס בעלי עסקים שלא מוציאים קבלות.

העונשים הם חמורים בצורה לא שפויה, מתחילים בפסילת תיקים 5 שנים אחורה (מתחילים כי פסילת תיקים אינה עונש, היא רק הליך בקביעת שומת מס חדשה), בחישובי שומה מחדש, קנסות מטורפים ובמקרים לא ממש קיצוניים, עונשי מאסר בפועל.

אם נתפסת מעלים עבודה של 500 ש"ח. ההליך הראשוני (שלא כולל כל עונש בתוכו) הוא פסילת תיקים ל 5 שנים.

תכלס, מה זה אומר?

כל דיווחי המיסים בארץ מתבססים על אמונה ביושרו של המדווח ואינם נבדקים (סתם לדוגמא, אני עצמאי מזה 10 שנים, מעולם לא בדקו לי את התיקים).

בא פקיד השומא ואומר לך, "אני לא מאמין לכל מה שדיווחת לי ב 5 שנים האחרונות, אני תפסתי אותך על500 ש"ח, ואני מאמין שאתה מעלים לפחות 1000 ש"ח כל יום.

1000 ש"ח כפול 300 (בערך) ימי עבודה בשנה כפול 5 שנים זה העלמה של מליון וחצי ש"ח.

אז עכשיו אתה תקבל בנוסף על זה גם קנס, מס הכנסה וביטוח לאומי עכשיו גם ידרשו את כספם וכל זה לפני משפט שבו אתה נאשם בעבירה פלילית שדינה מאסר (ואנשים אשכרה נכנסים בארץ לכלא עם עונשי מאסר של שנים).

אין עצמאי אחד בארץ שכל פעם שהוא מחליט לא להוציא חשבונית, לא רועדות לו הידיים וזאת גם הסיבה שמעולם לא העלמתי אגורה!

יש הרבה גופים ממשלתיים בארץ שעובדים עקום ובחוסר יעילות, אגף המיסים הוא לא אחד מהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• אחראי פורום
פורסם

אין עצמאי אחד בארץ שכל פעם שהוא מחליט לא להוציא חשבונית, לא רועדות לו הידיים...

מעניין, אם הייתי מקבל שקל על כל פעם שעשו לי פרצוף של "הרגת אותי עכשיו" כשביקשתי חשבוניות :?

וזה ישר מצטרף ל"למה לא אמרת קודם (!)" "זה לא יהיה אותו מחיר" ועוד ועוד פנינים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני חושב שהפרצוף שעושים לך כשאתה מבקש חשבונית עושים לי כשאני מוכן לשלם בלי :p

משום מה כולם בטוחים שאם אתה אשכנזי שמוכן לשלם בלי קבלה אתה בטח מרשות המיסים

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

איתי,

כל בוקר אני מתעורר, עושה קפה, פותח YNET ורואה מלא מקרי אונס ורצח, זה עדיין לא עושה מכולם אנסים ורוצחים.

• אחראי פורום
פורסם

יניב, ממש לא כולם!

אתה צריך לראות את הספָּר שלי, אולי אחד המקומות שהכי קל להעלים בגלל התעבורה הגדולה,

מקפיד למלא חשבונית אחר חשבונית בשביל כל לקוח. וכמובן עוד הרבה עסקים קטנים

של אנשים ישרים שאפילו לא שואלים אותך, ממלאים - תיקח/לא תיקח זה כבר לא משנה.

אבל התופעה כ"כ רחבה וממש מושרשת שלא סתם אני זוכה לתגובות הנ"ל.

אני חושב שהפרצוף שעושים לך כשאתה מבקש חשבונית עושים לי כשאני מוכן לשלם בלי :p

משום מה כולם בטוחים שאם אתה אשכנזי שמוכן לשלם בלי קבלה אתה בטח מרשות המיסים

בוא תעלה פה על מונית, תראה איך הנהגים מחליפים צבעים :lol:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני לא מבין בכלל מה כל ההתלהמות מהעלמת מס,אני מדגיש העלמה חלקית.

המציאות הכואבת מוכיחה, ותסלחו לי.. אדם עצמאי שלא מעלים קצת לא גומר את החודש. מתנות מהמדינה לא מקבלים.

כל המשפחה שלי עצמאיים ובהחלט רואים את קשיי הקיום את הנוקשים של מס הכנסה, את הביקורות ואת הקנסות הענקיים על כל מאה שקל. יש לנו חבר טוב במס הכנסה וממנו נאמר שאין אפשרות שמס הכנסה יבוא לביקורת בעסק ולא ימצא על מה להעניש את בעל העסק גם אם הכל מתוקתק. את החברה של אבא שלי (לא קטנה במיוחד) ישבו 2 פקידים במשך שעות ארוכות ועד שלא מצאו אלף שקל לא מוצדקים במאת האחוזים הם לא זזו. בהתחלה הם חייבו את העסק במסכומים אסטרונומיים על כל מיני דברים שלא היו! התעקשנו וקראנו לרואה החשבון של החברה ושילמנו לו 300 דולר לשעה שישב ראש בראש מול הפקידים עד שלבסוף הדבר היחידי שלא היה מוצדק הוא שיש 2 רכבים בחברה (טנדרים) שמצדיקים השתתפות עצמית מצד הונו הפרטי של האדם שנוסע בהם במכיוון שגם הוא נהנה מהרכב שלא בזמן העבודה. אין לי מושג איך אפשר ליהנות מהיילוקס מודל 98 חד קבינה עם ארגז. אבל בסוף קיבלנו על זה 12 אלף כנס. אלוהים יודע מה ההצדקה.

יש הרבה דברים בהחלט שגם בעל העסק לא עושה כשורה ואותם אני לא מצדיק. אבל גם צדיקים נחשבים כרשעים בידי מס הכנסה.

מס הכנסה בכבודו ובעצמו גורם לאנשים להעלים מס שלא נדבר על המס הגבוהה במדינתו שלא נישאר לך שום דבר מהמשכורת המנופחת (במצב הטוב).

אין בתגובה שלי עידוד להעלמת מס אני רק מביע את המחשבות מהצד השני של המיתרס. ואני חושב שמי שלא מוציא בכלל חשבונית זו חוצפה אבל מי שמוציא חלקית וכמה גרושים שומר בכיס לא עשה שום עוול. תחלקו עליי, זה בסדר. אני בשלי.

dreams dreams dreams do not come true

פורסם

שמע,

עם רוב מה שכתבת אני בהחלט מסכים אבל התוצאה של הביקורת הזאת הייתה כמו שהייתה רק כי אתם מנהלים ספרים מסודרים, שוכרים מנהל חשבונות ובסוף ביקורת מעמיקה, יצאתם בנזק קל בלבד.

אני מכיר אנשים שנתפסו מעלימים סכומים פעוטים או שנפלו לביקורת אקראית ולא מנהלים ספרים כראוי ופשוט הפסידו מפעל חיים של 20-30 שנה.

עכשיו, כל אחד יעשה את הסיכום שלו אבל אם בשביל 1000-2000 ש"ח מישהוא מוכן לסכן את מפעל חייו ואת מקור פרנסתו, אז שיבושם לו, למרות שלדעתי הוא עושה שטות ממדרגה ראשונה.

בקשר לחבר ממס הכנסה, למרות שאם יתעקשו, תמיד ימצאו על מה "להשחיל", מס הכנסה עושים פה הרבה ביקורות, מתחזים ללקוחות, מבקשים לראות תיקים וכו'. כל פעם הם מנומסים, אומרים תודה, לוחצים יד והולכים לדרכם.

בכל מקרה, פותח השרשור נובח על העץ הלא נכון.

דווקא בתחום הזה יש אכיפה מרובה, יש שיאמרו יותר מידי.

פורסם

לא חובה להוציא חשבונית מס לכל לקוח, מספיק שאתה מתקתק את העסקה בקופה וזה מספיק. חשבוניות המס נועדו למי שמבקש.

עבדתי בעסק חדש בת"א, בעל המקום רב עם אחד השכנים, ולפתע התחילו לעשות ביקורים של מס הכנסה במסווה.

בסוף הם באו בצורה גלויה (כנראה השכן נידנד להם יותר מידי), וביקשו לראות ספרים (העסק היה בן חצי שנה בערך). אחרי שהוצאתי להם את הכל, הם התחילו לצחוק עלי שאני מוציא חשבונית מס על כל עסקה. לטענתם מספיק שאני אתקתק בקופה את העסקה. מאז היה מהם שקט.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לא יודע אם היה קשר לשכן ולריב אבל רק לידע כללי, בחצי השנה הראשונה של העסק, פקידי השטח של מס הכנסה מגיעים כמעט כל שבוע (לא תמיד אפילו מזדהים אבל נכנסים, עושים סיבוב והולכים) וזאת בכדי לוודא שבאמת העסק קיים.

מס הכנסה לא רק לוקח כסף מהאזרח, הוא גם נותן.

מתי הוא נותן הכי הרבה, כשפותחים עסק.

בא נגיד שאני פותח עסק חדש וההקמה שלו עלתה מיליון ש"ח.

מתוך זה , המעמ בלבד ששילמתי לספקים הוא 160,000 ש"ח ואותו אני אמור לקזז ממה שאני אמור לשלם למס הכנסה.

אבל אני לא אמור לשלם שקל כי העסק עוד בכלל לא נפתח ולכן אני אקבל מהמדינה צק ע"ס 160,000 ש"ח.

לא חסרים נוכלים ששולחים חשבוניות פיקטיביות ומקבלים מהמדינה מיליונים ונעלמים ולכן היום כשפותחים עסק חדש, הם אצלך כל שבוע.

דרך אגב, זה בכלל מעניין מישהוא? :-D

פורסם

הם לא עשו סיור, הם קנו דברים במטרה לתפוס פעם אחת שלא מוציאים חשבונית. הם גם אמרו שהם הגיעו בגלל דיווח (לא אמרו מי אבל זה היה די ברור).

בכל מקרה, עסק שמוציא חשבוניות, לא צריך לפחד.

אני מאמין שאם המס היה יורד, והאכיפה היתה כבדה יותר, היו פחות מעלימי מס. אבל במדינה שלנו המס עולה ואיתו גם האכיפה.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...