Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כולם עובדים "שחור"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחשבה שעלתה לאיש תמים שכמותי שכל יום מגלה מחדש את נפלאות המדינה:

בעל עסק/עסק שלא מוציא קבלה, לא משלם מס מלא, אם בכלל.

אני יכול למנות עשרות תשלומים שביצעתי בחודש האחרון שבהן לא קיבלתי חשבונית, העסק, כנראה, מדווח לפי ראות עיניו על מצבו...

אולי זה נשמע תמים ואני משער שזה כבר ידוע לרוב כאן, אבל האם אני מפספס משהו?

Insane things comes from insanely people.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין מה לפספס. הרבה מאוד בעלי עסק לוקחים חלק מההכנסה שלהם שחור בעוד החלק האחר מדווח כחוק ועליו משולם מס. מה שעושים עם ההכנסה השחורה זה כבר עניין של אינטיליגנציה.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

ישנה רשימה ארוכה של התחומים , שעניין "השחור" מאוד אופייני:

קבלני שיפוצים,

כל מה שקשור לחתונה (צלמים\DJ\קייטרינג, אולם),

חלק מנהגי מוניות (כאשר הם נוקבים במחירי הנסיעה, ללא הפעלת המונה),

צהרונים\מטפלות\

שיעורים פרטיים.

תשלימו את החסר...

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נשאלת השאלה למה המדינה לא עושה עם זה משהו?

כמה "סוכנים סמויים" למשך שבוע שבועיים מטעם מס הכנסה "יתחזו" ללקוח של עסק מסויים, משטרת התנועה לדוגמא, כבר עשתה מבצעים מרשימים יותר...

Insane things comes from insanely people.

פורסם

עושים את זה לא מעט. כנראה שלא מספיק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

העסק הזה בדרך כלל קצת יותר מתוכחם :

השיטה הנפוצה היא כן לתת קבלות.. לחלק מהסכום (חלק יותר קטן).

לפי כך קשה יותר להוכיח את המרמה.

וכן פועלים סוכנים, הם באים אפילו לחתונות, תופסים את הלהקות\נגנים, סופרים את האנשים באולם ועוד.

אבל, כאשר קיימת קבלה כלשהי, אין דרכים לדעת מה היה הסכום הכולל או המחיר שסוכם עליו.

להתחזות לצרכנים, זאת הדרך שצריכה לעבוד טוב יותר.

כמו בעבירת תנועה, גם כאן העבריין בונה על זה שלא ייתפס, ואם כן, עו"ד \רואה חשבון יוציאו אותם מהברוך (והם כן מוציאים).

אולי הענישה גם חייבת להיות אחרת.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה שלא קיבלת קבלה לא אומר שבעל העסק לא הוציא קבלה.

יש לא מעט אנשים שעובדים שחור,לרוב כמו שנאמר זה קבלני שיפוצים.

ולמה המדינה לא עושה עם זה כלום? אתה תסכים איתי גם שעניין המס הכנסה והמס בכללי במדינה שלנו גם דפוק?

שאם מישהו מרוויח משכורת של 20K נשאר לו רק 12-13 ביד זה דפוק? שאתה משלם על רכב פי 2 ממה שהיית יכול לשלם עליו אם המדינה לא היתה לוקחת כל כך הרבה מיסים?

בן.

Got To love It

פורסם

בוא ניקח אותם לדוגמא, בשביל קצת חומר למחשבה ,על כל השיטה (כולל מיסוי) ועל "שרשרת התשלומים בשחור":

קבלן שיפוצים קונה חומרים, מזמין בעלי מקצוע שונים.

גם להם הוא (בתורו) משלם במזומן.

אם הוא ידרוש מכל אחד קבלות (כדי להגיש הוצאות לרשויות), ובעצמו ייתן קבלות ללקוח,

הוא יצטרך להכפיל את המחיר, כדי להרוויח משהו נורמאלי.

ואם הוא יכפיל את המחירים שלו, הוא לא יעמוד בתחרות מול אלה שממשיכים לעבוד שחור.

לכן זה המצב כאן עם קבלני שיפוצים.

פורסם
זה שלא קיבלת קבלה לא אומר שבעל העסק לא הוציא קבלה.

ולמה המדינה לא עושה עם זה כלום? אתה תסכים איתי גם שעניין המס הכנסה והמס בכללי במדינה שלנו גם דפוק?

שאם מישהו מרוויח משכורת של 20K נשאר לו רק 12-13 ביד זה דפוק? שאתה משלם על רכב פי 2 ממה שהיית יכול לשלם עליו אם המדינה לא היתה לוקחת כל כך הרבה מיסים?

בן.

וממה המדינה תתקיים? המצב במדינה לא גרוע כמו שנוטים לחשוב הרבה אנשים. בנוסף, ברחבי אירופה מס ההכנסה גבוה עוד יותר. פשוט בארץ יש ריכוז גבוה של אגואיסטים אנטיפאתים.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם
ואם הוא יכפיל את המחירים שלו, הוא לא יעמוד בתחרות מול אלה שממשיכים לעבוד שחור.

לכן זה המצב כאן עם קבלני שיפוצים.

אז מה שאתה אומר בעצם, זה שאם כולם עושים את זה - זה בסדר?

וממה המדינה תתקיים? המצב במדינה לא גרוע כמו שנוטים לחשוב הרבה אנשים. בנוסף, ברחבי אירופה מס ההכנסה גבוה עוד יותר. פשוט בארץ יש ריכוז גבוה של אגואיסטים אנטיפאתים.

פרט למדינות הסקנדינביות - המס הכנסה באירופה נמוך יותר מזה בארץ.

אבל כשעושים חישוב על מס אי אפשר לבדוק דבר אחד בלבד. צריך לעשות שורה של חישובים:

מס ישיר (מס הכנסה) מס עקיף (מע"מ וכו') היטלים שונים (כמו הבלו) ומה אתה מקבל מהמדינה בתמורה לכל המס הזה (זאת אומרת, שכאשר נשאר לך נטו, על מה הוא יוצא).

בגדול כולם חושבים שהם משלמים יותר מידי ומקבלים פחות מידי.

עפ"י מחקר בנושא שקראתי לפני כמה שבועות - נטל המיסים בארץ אמנם גבוה יותר מהממוצע בעולם המערבי, אך לא בצורה דרמטית.

(אמנם המכוניות בארץ יקרות להחריד, אבל על דברים שקונים לעיתים קרובות יותר, כמו מוצרי חשמל קטנים (אין מס פרט למע"מ) או ירקות (אין מס בכלל) - הפער לטובת ישראל)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אי אפשר להגיע למצב שכולם משלמים מיסים מבלי ליצור הפחתה במיסים ובמקביל להעלות את הקנסות והעונשים על העלמות מס.

בארץ מונהג מעבר למס הכנסה\מע"מ ושות' גם מס מחזור,שזה מס שמשלמים על כל ההכנסה (לא רק על הרווח).

ברגע שיהיה מיסוי נמוך יותר לבעלי עסקים יהיה יותר "מוטיבציה" לעבוד עם חשבוניות במטרה להמנע מקנסות על העלמות מס.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כולם מדברים על לשלם מיסים כאילו כולנו לא העלמנו בצורה זאת או אחרת או גרמנו לאחרים להעלים.

אני גם לא מופתע מזה,כאשר שומעים על כל השחיתות בצמרת המדינה,והבזבוז על חשבון הציבור או על המשכורות המופרזות בשירות הציבורי,אני בתור אזרח פשוט שמשלם בעל כורחי מיסים ישירים ועקיפים למיניהם ומממן את כל הבזבוז והשחיתות הזאת(וכן אני חושב שאני משלם יותר ממה שצריך),בכל מקום שבו אוכל להרוויח על חשבון המדינה,אעשה זאת ואני דיי בטוח שכל אחד פה שיודה או לא יודה בזה,יעשה כמוני.

פורסם
אז מה שאתה אומר בעצם, זה שאם כולם עושים את זה - זה בסדר?

פרט למדינות הסקנדינביות - המס הכנסה באירופה נמוך יותר מזה בארץ.

אבל כשעושים חישוב על מס אי אפשר לבדוק דבר אחד בלבד. צריך לעשות שורה של חישובים:

מס ישיר (מס הכנסה) מס עקיף (מע"מ וכו') היטלים שונים (כמו הבלו) ומה אתה מקבל מהמדינה בתמורה לכל המס הזה (זאת אומרת, שכאשר נשאר לך נטו, על מה הוא יוצא).

בגדול כולם חושבים שהם משלמים יותר מידי ומקבלים פחות מידי.

עפ"י מחקר בנושא שקראתי לפני כמה שבועות - נטל המיסים בארץ אמנם גבוה יותר מהממוצע בעולם המערבי, אך לא בצורה דרמטית.

(אמנם המכוניות בארץ יקרות להחריד, אבל על דברים שקונים לעיתים קרובות יותר, כמו מוצרי חשמל קטנים (אין מס פרט למע"מ) או ירקות (אין מס בכלל) - הפער לטובת ישראל)

אני לא יודע איפה אתה בודק אבל הנה מה שמצאתי:

http://www.wealthprotectionreport.co.uk/public/282.cfm?sd=2

והנה בישראל:

Tax % Income (IS)

10% 1-57,240

14% 57,241-101,640

23% 101,641-152,640

30% 152,641-219,000

33% 219,001-472,080

45% 472,081 and over

ההפרש קטן אבל ברוב המדינות מס ההכנסה גבוה יותר או זהה, ואני לא דיברתי על נטל המס, אלא הגבתי על טענה של מישהו בנוגע למס הכנסה. אסור גם לשכוח שישראל נמצאת במצב של מלחמה מאז הוקמה, מה שגורר לצערנו את יחס התקציב לבטחון לתל"ג הגבוה בעולם.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם
כולם מדברים על לשלם מיסים כאילו כולנו לא העלמנו בצורה זאת או אחרת או גרמנו לאחרים להעלים.

אני גם לא מופתע מזה,כאשר שומעים על כל השחיתות בצמרת המדינה,והבזבוז על חשבון הציבור או על המשכורות המופרזות בשירות הציבורי,אני בתור אזרח פשוט שמשלם בעל כורחי מיסים ישירים ועקיפים למיניהם ומממן את כל הבזבוז והשחיתות הזאת(וכן אני חושב שאני משלם יותר ממה שצריך),בכל מקום שבו אוכל להרוויח על חשבון המדינה,אעשה זאת ואני דיי בטוח שכל אחד פה שיודה או לא יודה בזה,יעשה כמוני.

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

פורסם

+1

ע"ע בנקים,ביטוח לאומי,מקורות,דואר,וכל ארגון גדול שקשור בדרך אחת או אחרת למדינה מוצצת המיסים שאנו גרים בה.

כמובן שיש מיליוני דוגמאות לכל דבר שקצרה היריעה (או השרת) מלהכיל את כולן.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...