Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוגי תיבת הילוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
N-אני יודע שזה ניטרל אבל נגיד בידני שאני חונה אני שם ניוטרל אז למה יש את זה גם באוטומט אם יש P

כשאתה חונה מכונית עם גיר ידני, אתה בחיים לא חונה עם הילוך N.

כשאתה בעלייה, אתה חונה ומעביר את הגיר להילוך 1.

כשאתה בירידה, אתה חונה ומעביר את הגיר להילוך R.

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

השרשור הזה מוכיח בצורה נפלאה את הביטוי "אם מילים שוות כסף, שתיקה שווה זהב". נכתבו פה כלכך הרבה שטויות :shock:

חבר'ה, אם מישהו לא יודע, לא בטוח, שלא ירשום. אתם טועים ומטעים.

אוטומט:

P- פארקינג (חנייה), הילוך חנייה שבו אין חיבור בין המנוע לגלגים, בנוסף הגלגלים (אם אני לא טועה, הקדמיים) ננעלים.

R- רוורס, הילוך לנסיעה אחורה.

N-ניוטרל, הילוך שבו אין חיבור בין המנוע לגלגלים, אך אין נעילת גלגלים. (למה צריך אותו, לא יודע).

D-דרייב (נהיגה), הילוך שבו מחשב המנוע (לחץ שמן בתיבות ישנות יותר) שולט על העברת הילוכים באופן עצמאי לחלוטין (אפשר לשלוט קצת בעזרת דוושת בגז אבל לא לחלוטין).

3, כפתור OD (OverDrive). - הגבלת הגיר לשימוש בשלושה הילוכים (ראשון שני ושלישי) בלבד. (כביכול כולל בתוכו את מצבים "1" ו"2")

2- הגבלת הגיר לשימוש בשני הילוכים (ראשון ושני) בלבד. (כביכול כולל בתוכות את מצב "1")

1- הגבלת הגיר לשימוש בהילוך הראשון בלבד.

*לגבי 1,2,3: אם אני נמצא בהילוך שני ושמתי את בורר ההילוכים על 3, לא יהיה שום שינוי, לעומת זאת אם אני נמצא בהילוך רביעי ומעביר את בורר ההילוכים ל2 (מעבר לזה שאני אנזוק מאוד את המנוע) הגיר יוריד להילוך שני (אלא אם כן כמו שפרנקוס אמר יש מנגנון בטיחות שמונע את זה).

טיפטרוניק:

מצב M מאפשר שליטה "כאילו ידנית" על החלפת ההילוכים כשההילוך הנבחר הוא ההילוך הפעיל (בשונה ממצבי 1,2,3 באוטומט)

רציף:

גיר שבנוי מ"קונוס" במקום מספר גלגלי שיניים קבועים (3-4-5) שנותן כביכול מספר אין סופי של יחסי העברה.

רובוטי:

גיר ידני לכל דבר, שההבדל היחיד בו הוא שנלקחה דוושת הקלאץ' מהבנאדם וניתנה ל"רובוט" שיושב במנוע ומחבר/מפריד את המנוע והגלגלים.

שכחתי משהו?

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...