Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוגי תיבת הילוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבקשה ממכם אל תגידו לי לחפש באינטרנט ותנעלו לי אני חיפשתי .

צריך שתסבירו לי בבקשה על התיבות הילוכים הבאות ותגידו לי אם זה נכון מה שאני חושב.

אוטומט:

P-חנייה.

R-רוורס.

D-נהיגה.

N-לא יודע.

1ו2 -אני חושב מוסיף כח בעליות.

טיפטרוניק:אוטומט שאפשר להעביר הילוכים אבל מה זאת אומרת יש גם דרייב וגם 12345 תפרטו לי יותר בבקשה.

חצי אוטומט:אני לא יודע.

רובוטית:ידני רק בלי קלאץ מה אפשר להעביר הילוכים ללא לחיצה על קלאץ

פורסם

בקשר לתיבה האוטומטית, אז N זה ניוטרל.

1 ו 2, זה למקרה שהאוטו עמוס מאוד ואתה בירידה תלולה.

אז, אם אתה תהיה על D האוטו פשוט יקבל מהירות ואז תהיה לך בעיה לעצור עם הברקסים.

1 ו 2, זה לא נותן לאוטו להגיע למהירות שמעבר להילוך הזה.

(תקנו אותי אם אני טועה, ככה המורה לנהיגה שלי אמר לי).

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

n זה ניוטרל.

1 ו2 זה מגביל את הגיר להילוך 1 \ 2, שמים כשאתה רוצה להגביל את הרכב להילוכים הנ"ל [בדרך כלל בעליות קשות וכד' אם אני לא טועה].

רובוטי= מבחינתך זה אוטומטי לכל דבר, הגיר פשוט בנוי בצורה אחרת.

טיפטרוניק= מצב באוטומטי שנותן לך להעלות ולהוריד הילוכים לבד.

פורסם

גיר רובוטי זה גיר ידני עם "רובוט" שעוסק בהעברת ההילוכים (עם קלאץ' רגיל, לפעמים כפול) הוא לא נוח כמו תיבה אוטומטית רגילה אשר מורכבת מהמון קלאצ'ים שונים, יש על זה הסבר ביוטיוב אתה יכול לחפש, בעקרון בתיבה אוטומטית לפי מה שאני יודע אז כל ההילוכים מחוברים וגלגלי השיניים כל הזמן מסתובבים אבל הוא כל פעם "מתמקד" בגלגל שיניים אחר, בגלל זה ההעברה כלכך חלקה, יש עוד סיבות אני פשוט לא זוכר, אני זוכר שראיתי סרטון ביוטיוב שמסביר הכל גם על ידנית וגם על אוטומטית...

אני מצטרף לשאלה שלו ואני מעוניין לדעת מה זה תיבה רציפה ואיך היא עובדת?

תודה.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

ואני רוצה לדעת מה האות E מייצגת...נסעתי בטויוטה (מהשנים האחרונות,2008 לדעתי) עם גיר רובוטי,

ואיפה שבגיר אוטומט רגיל רשום D,שם רשום E.מה זה אומר?

There is no fate but what we make for ourselves

פורסם

מדובר במקרה ביאריס?

כשיצאה היאריס החדשה שאלתי נציג מכירות מה זה אומר, הוא אמר שהכוונה ל ECONOMY, לא ממש הבנתי למה הם החליטו לקרוא לזה ככה (הרי אין מצב אוטומטי אחר).

לפותח השרשור- בטיפטרוניק אין מספרים אלא (בד"כ) מקום שאליו אתה מכניס את הידית ומזיז אותה קדימה ואחורה על מנת להחליף הילוכים, ברכבים שאני מכיר המצב מסומן ב M (הכוונה ל MANUAL- ידני בעברית)ויש סימני + ו - .

"ai motoare capul doare"

פורסם

לא,לא יאריס,קורולה.

באמת לא הגיוני ECONOMY,אם יש מצב חסכוני אז חייב להיות מצב "לא חסכוני" :|

There is no fate but what we make for ourselves

פורסם

אפשר להבין את זה איך שרוצים: E-conomy, או E-טומאט...

איך שלא יהיה, אני חושב שגם הכיתוב הזה מראה שטויוטה פשוט לא כל כך סגורה על עצמה בנושא ההילוכים האלה. הם בנו תיבה רובוטית טובה, אבל התוכנה שלה הופכת אותה לגרועה מאד בהפעלה עצמאית (אוטומאטית), ולא יותר מסבירה בהפעלה ידנית.

חבל, כי לדעתי שינוי תוכנה בלבד היה משנה אותה לגמרי. מה לעשות.

דני

פורסם

אוטומט:

P-חנייה.

R-רוורס.

D-נהיגה.

N-לא יודע.

ניוטרל, פשוט לא משולב בהילוך

1ו2 -אני חושב מוסיף כח בעליות.

1 ו2 זה כמו 1 ו2 בידני רגיל, אם אתה בעלייה תלולה ואתה רואה שהטורים מאוד נמוכים אז אתה מוריד הילוך הטורים עולים ואתה עולה מהר יותר.

ואם אתה נוהג בידני ויש ירדה תלולה ואתה לא רוצה לשחוק את הברקסים, אתה מוריד הילוך ככה שהמנוע בולם את הירידה,

אותו דבר גם באוטומט.

טיפטרוניק:אוטומט שאפשר להעביר הילוכים אבל מה זאת אומרת יש גם דרייב וגם 12345 תפרטו לי יותר בבקשה.

חצי אוטומט:אני לא יודע.

רובוטית:ידני רק בלי קלאץ מה אפשר להעביר הילוכים ללא לחיצה על קלאץ

עד כמה שאני יודע רובוטית וחצי אוטומט זה אותו דבר, אתה שולט בהילוכים אלקטרונית המחשב ברכב אחראי לקטע המכני.

יוסי,

mazda 323 glx 1997

פורסם

אפשר להעלק על השירשור לרגע..

אם אני נוסע חזרה מירושלים לת"א לדוגמא, חצי מהדרך היא ירידה ואני לא רוצה לשרוף את הבלמים,

אז כיצד אני מתפעל תיבת טיפטרוניק באוטו שלי על מנת לבלום עם המנוע?

אני בספק אם התיבת תיתן לי להעביר מהילוך 4 ל-3 במהירות של 100 קמ"ש למשל, אז חשבתי לבלום קצת עד 80 ואז

לנסות להעביר להילוך 3.. אני צודק? טועה?

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

השאלה אם היא תיתן לך להוריד הילוך תלויה ברכב.

מה שכן, הירידה מירושלים לתל אביב אפילו לא אמורה לחמם לך יותר מדי את הבלמים אם אתה נוהג כמו שצריך וברכב תקין.

אבל כן, עדיף להוריד את ההילוך בלי להגיע לסל"ד יותר מדי גבוה כי זה עושה למנוע בלאי יותר גרוע מהתחממות של בלמים.

אם הטמפרה שלי שרדה את סדום ערד בלי בעיה, אין סיבה להתחממות של הבלמים בירידה מירושלים ברכב כמו מאזדה 3.

בלי קשר לזה, ישנן תיבות הילוכים שאם אתה מגיע לסל"ד גבוה מספיק, הרכב מעלה הילוך לבד, אפילו שהוא במצב ידני (פולו 1.4 חדשה).

פורסם
תיבה רציפה עד כמה שאני יודע מורכבת,משני גלילים שרצועה מחברת ביניהם, וההילוכים נקבעים לפי התכנון של היצרן.

כן, אך ישנו עוד סוג שפועל בעזרת גלגלות. יש תמונות שממחישות את הפעולה (ובנוסף הסבר על כל סוגי התמסורות בכלל) באתר Cars Bible

http://www.carbibles.com/transmission_bible_pg3.html

Daihatsu Charade 1.5i Classic

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

• תוכן חדש...