Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קורא הרבה שאנשים מדברים על טורבו ואני אף פעם לא הבנתי את כל העניין של הטורבו מכיוון שאף פעם לא קראתי משהו שבאמת מסביר מה זה טורבו וכיצד הוא פועל.

מישהו פה יכול להפנות אותי למקום שאפשר לקרוא בו על טורבו או לספר לי בכמה מילים על הטורבו?

דברים כמו כיצד הוא עובד, מתי הוא נכנס לפעולה בזמן נסיעה, מה קורה שהוא נכנס לפעולה, האם הוא נכנס לפעולה בטורים מסויימים רק וכדומה.

בנוסף, כמה דברים שלא קשורים לנושא.

ראיתי אנשים שכאשר הם מדברים על טורבו הם מדברים הרבה על מכוניות "VAGיות" שאין לי מושג מה זה ולכן אני שואל פה, מה זה?

מה איזה איביזה FR? אני יודע שיש איביזה רגילה ואיביזה קופרה אבל על FR לא שמעתי.

מה זה STI?

זהו לבינתיים, אם אני יזכר בעוד שאלות אני יערוך.

תודה.

פורסם

תוצאה ראשונה בגוגל של how turbo works:

http://auto.howstuffworks.com/turbo.htm

VAG - קבוצת פולקסווגן , אאודי , סיאט , סקודה

איביזה FR זו גירסא ספורטיבית של האיביזה - מנוע 1.8 טורבו , אבל חלש מהקופרה ורכה יותר מהקופרה.

מאין גירסאת ביניים (אבל יותר לכיוון הספורטיבי)

STI - דגם / סדנא של סובארו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ממש על רגל אחת ובלי להיכנס ליותר מידי פרטים:

בגדול טורבו זו בעצם טורבינה שמופעלת מגזי פליטה ומסובבת משאבה אשר דוחפת אוויר בלחץ לסעפת היניקה של המנוע.

ככל שתכניס יותר אוויר, כך תוכל להכניס יותר דלק ובעצם "תגדיל" את נפח המנוע שלך.

לטורבו יש שסתום אשר מאפשר לקבוע מתי יוזרמו הגזים לטורבינה אבל הוא צריך גם מספיק גזי פליטה כדי להיות אפקטיבי לכן דרוש סל"ד מסויים כדי לספק לו את כמות האוויר הנחוצה.

ככל שהטורבו יהיה יותר גדול כך ידרשו יותר גזי פליטה כדי לסובב את הטורבינה ולכן טורבו קטן יהיה יותר זמין בסל"ד נמוך מטורבו גדול אך יספק גם פחות כוח ולא יהיה יעל בסל"ד גבוה.

נפח מנוע גדול יותר יתן יותר גזי פליטה ויאפשר גם לטורבו גדול להיות זמין יותר.

VAG זה השם הישן של קונצרן פולקסווגן בין השנים 1970-1992.

בבעלות קונצרן זה ישנם היצרנים הנ"ל:

1. אודי
  2. פולקסווגן
  3. סיאט
  4. סקודה
  5. למבורגיני
  6. בוגאטי
  7. בנטלי
  8. סקניה
  9. מאן

לאיביזה קופרה ול-FR מנוע זהה 1.8 טורבו עם 20 שסתומים אך בקופרה קיים גם אינטרקולר חזית, בולמים וקפיצים נוקשים יותר, בלמים גדולים יותר ותוכנה שונה לכן הקופרה חזקה יותר.

STI או Subaru Tecnica International היא סדנה אשר משפרת עבור סוברו את ה-WRX שלה ולמעשה שיכת לקבוצת Fuji סוברו STI היא בסך הכל סוברו WRX משודרגת מהמפעל ולכן היא חזקה יותר.

***Skodillac***

פורסם

ממש בגדול... להתאים את המנוע לקבל אוויר ממקור אחר ולהתאים את כל פרוצדורת הפליטה.

בנוסף שלל רכיבים בדרך ועוד מספר חיזוקים של דברים ליד הדרך בכדי שיעמדו בעומס

לא צעד טריוויאלי ברוב הרכבים, אולי בכולם (מלבד אלה עם הנהגים הלא טריוואלים...:lol: )

GOLF GTI 1.8T

פורסם

שלום לכולם , אני חדש כאן :)

יש לי שאלה בקשר לטורבו ואשמח אם יענו לי עליה .

1. זאת אומרת איזה אביזרים\ חלקים צריך חוץ מהטורבו כדי שיהיה אפשר להרכיב אותו על הרכב ולקבל את התוצאה שהוא יכול לתת .

תודה רבה.

פורסם

אהה, הבנתי אותך.

למען האמת? גם אני נמשכתי לפורום הזה קודם כל בגלל האודיו ורק לאחר מכן התחלתי להתעניין יותר ברכבים עצמם.

היום אודיו לא מעניין אותי כ"כ כמו רכבים :)

Twincharger Stratified Injection

פורסם

כרגע אני מחפש ללמוד עוד , למה לא לדעת ?

עברתי על כמה דפים וקראתי מושגים כמו "סעפת יניקה " פילטר פתוח , מזרקים , קאמשפטים , ועוד כמה מושגים שלא הבנתי.

מישהו יכול להבהיר לי בערך מה אומרים המושגים הללו ?

יש פה למשל faq שאפשר לקרוא ולא להטריח את החבר'ה(כמו בפורום אודיו )?

פורסם

אני לא יודע אם יש פה FAQ, אבל מה שיש פה בטוח, זאת אפשרות החיפוש.

האפשרות הכי מומלצת ע"י מנהלי הפורום.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

• תוכן חדש...