Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לגבי צילום חתונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני את זה כבר עברתי (חתונה בשוויץ ובארץ).

אחות של אישתי מתחתנת (שווצרית), פה נהוג לעשות חתונה גם בעריה וגם אחרי זה בכנסיה ולעשות כמובן מסיבה קטנה.

אחות של אישתי ביקשה ממני לצלם בשבילה את החתונה בעיריה בגלל שצלם חתונות רק למספר שעות בעיריה יעלה לה בסביבות

2000 פרנק (תכפילו כמעט ב4).

וחוץ מזה היא משכירה צלם לכנסיה, ובשביל 6 שעות הוא לוקח 3500 פרנק (וזה עוד זול), ללא אלבום וללא התמונות המקוריות על דיסק, אם רוצים אלבום עוד 1000 פרנק, ותמונות מקוריות עוד 300 פרנק.

השאלה היא האם כדאי להסכים ולצלם את החתונה בעריה? הפחד שלי שלא יצאו תמונות הכי טובות וחבל לי להרוס, אבל בכל זאת אין להם כסף לשלם לצלם מקצועי גם בשביל היום הזה (גם ככה במחיר של החתונה שלהם ל50 איש אפשר לעשות בארץ חתונה ל300 איש).

מה אתם אומרים?

פורסם

אני לא רואה איך אפשר לייעץ לך בנושא כזה.

רק אתה יודע האם תצליח לבצע את זה בצורה סבירה או לא.

אני הייתי מחפש חבר שמצלם סביר ונותן לו כמה שקלים.

פורסם

יש לך ידע בסיסי בצילום?

יכולת קימפוז נורמלית?

אם כן, אל חשש. ואם אין להם כסף לשלם,זה אומר שאולי לא יצלמו? אם זה כך, אין לך מה להפסיד.

חוץ מזה עם המצלמות הדיגיטליות של היום, אתה יכול להרביץ מאות תמונות ולבחור מתוכם כמה עשרות או יותר טובות - אתה רואה את זה על המקום.

פורסם

יש לי מעל יד בסיסי (אבל עדין לומד את המצלמה החדשה) , הבעיה אף פעם לא צלמתי בחתונה.

לנסות תמיד אפשר :-D

לזרוק כמה שקלים זה בעיה:

1. זה פרנקים ולא שקלים וזה יוצא יקר מאוד :roll:

2. רוב מי שאני מכיר אינם חברים כאלו טובים והם רוצים לפחות 1000 פרנק.

יום שישי הבא החתונה מקווה שיצא טוב, לבנתיים יש לי רק עדשה שבאה עם המצלמה (CANON 500D 18-55)

ופילטר ND8 של HOYA

פורסם

לדעתי תסביר לזוג המאושר את ההתלבטות.

ואיך אומרים בבדיחה הידועה?

ירצו? יאכלו. לא ירצו? לא יאכלו.

אגב, במחירים שאתה מתאר, נראה לי שווה לעבור אליכם לכמה זמן.

פורסם

חחח, מקסימום נביא לאישתי גם מצלמה (למרות שבאוסטרליה היא העיפה לי אותה במקרה לנהר)

חכה שתראה את המיסים שאנחנו משלמים פה, אתה כבר לא תרצה להיות פה :lol:

פורסם

אני משלם מיסים שנתיים בסביבות ה12 אלף פרנק, אישתי יותר.

דיברתי עם אחות של אישתי, היא מעוניינת שאני אצלם להם את החתונה, והזמנתי לה 3 אלבומים מhttp://www.ronomesi.com

פורסם

יא ווראדי, איזה מחירים, אני עדיין בשוק.:shock:

לפי הצילום המושלג שהבאת, יש לך טביעת עין טובה, לדעתי האחות תהיה מרוצה.

מה שנשאר הוא לקנות/לשכור פלאש טוב, לבדוק מראש איך הכי כדאי "להקפיץ" אותו

(תלוי במבנה של החדר בעירייה) ולהתאמן קצת על צילום אנשים.

אגב, את המחירים עוד אפשר איך שהוא לבלוע אם מדובר בצלם מדהים,

אבל הקטע של 300 פרנק נוספים עבור הקבצים המקוריים הוא פשוט מסריח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה :)

לצערי כן אלו המחירים (ואלו לא יהודים או ישראלים).

הצלמים הם רגילים, בארץ ראיתי תוצאות יותר יפות.

פה מה שאתה מקבל, זה רק דיסק אחרי סינון תמונות, שיתוף התמונות באתר אינטרנט ממ וזהו.

אתה רוצה אלבום תשלם 1000 פרנק לפחות, רוצה דיסק עם כל התמונות 300 עד 500 פרנק.

רוצה דיסק שערכו אותו בפוטושופ עוד כסף כ100 פרנק לשעה.

לצערי פה הכל בכסף - רוצה חבילה שלמה של צלם 8 שעות פלוס 3 אלבומים (2 קטנים אחד גדול) פלוס דיסק

אתה מגיע בכיף ל8 אלף פרנק.

פורסם

אני לא אגזים אם אני יעלה רעיון של יבוא צלם?

אני מאמין שאפשר לסגור סיפור כזה ב2000-3000 פרנק (אולי מישהו שירצה לבוא לטיול עם אישתו או משהו בסגנון)

והוא כבר ישלח לך מהארץ את כל העניינים.

*ואז כבר אפשר לבדוק אופציה של וידאו וכל מיני כאלה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אחלה רעיון מקורי.:mm_yeah:

כרטיס הלוך-חזור לשוויץ זה בסביבות 500-600 דולר/פרנק שוויצרי (הם די זהים עכשיו), לא נורא.

זה בטוח יעלה פחות מ-8000 פרנקים, אבל מדובר בכאב-ראש לא קטן של סידורים וכיו"ב,

והצלם חייב להיות אדם אמין שבמקרה גם יודע גרמנית/צרפתית...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אחלה רעיון מקורי.:mm_yeah:

הצלם חייב להיות אדם אמין שבמקרה גם יודע גרמנית/צרפתית...

אין בעיה "לארגן" איזה צלם תותח שיודע במינימום אנגלית

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אני ממליץ לך לא לקחת על עצמך את ההתחייבות הזו. צילום אירועים זה לא רק קשה טכנית (להוציא תמונות טובות מבחינת תאורה, קומפוזיציה ועוד) זה גם קשה מבחינת היכולת לתפוס רגעים ואנשים משמעותיים. באירוע אתה לא יכול לפשל. אתה חייב ציוד גיבוי ויש תמונות/רגעים שאתה חייב לתפוס.

ואם אתה חושב שזה אלמנטרי, אז אתה טועה. הבנה אלמנטרית בצילום ותפעול מצלמה לא מספיקות ופדיחות, אם יהיו, יהיו מאוד לא נעימות.

מתחתנים רק פעם בחיים (או חמש-שש, מקסימום), ושווה לא לפספס את הרגע הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...