Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה מנוע פיג'ו 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 205 שנת 1990 מנוע 1400 גיר רגיל 270 אלף ק"מ שמורה מנוע לא מתחמם אין נזילות שמן מים הרכב מתנהג כמו חדש באמת מטופל ואני לא "קורע תאוטו" והשאלה שלי היא כזאת אם אני ממשיך ככה מטפל בזמן ונוסע רגוע כמה האוטו יכול לסחוב יש מצב כזה שאני מגיע ל 350 400 אלף ק"מ יש חיה כזאת? או שלא משנה מה אני צריך לדעת שהמנוע זקן ואין מה לעשות?

פורסם

תמשיך כך והמנוע יחזיק גם עד 500000 אני לא מגזים, רק אל תתן למנוע להתחמם אפילו פעם אחת זה יותר מידי, ושים אך ורק נוזל קירור איכותי (לא את זה שמוכרים ב10 ש"ח ל4 ליטר)

פורסם

הרכבים האלה שירתו את צה"ל בכבוד רב והרבה רכבים כאלה הגיעו לקילומטרז' רב ביותר. מדובר במנוע אמין מאוד, כמובן טיפול לפי הספר ותחזוקה למערכת הקירור למניעת התחממות תביא אותו גם לקילומטרז' כפול ממה שהגעת אליו ברכב שלך.

לא לחינם פיג'ו-סיטרואן שידכה את המנוע הזה ב206 ובC3.

בהצלחה.

פורסם

יצא לי להיות במוסך , שמבצע את הטיפולים , בפיגו 205 הצבאיות

הסתכלתי בקילומטרז של כולם , היו שם יותר מ 20 מכוניות , כולן פיגו 205 , הקילומטרג הכי נמוך היה 200000 קילומטר

הכי גבוה היה 400000 , רובן היו עם כ 300000 קילומטר, כולן עם המנוע המקורי . אין ספק אוטו אמין ביותר.

פורסם

תודה רבה ועוד שאלה אם השתמשתי במים לא איכותיים מדי פעם שהייתי עצלן גם מי ברז מה כדאי לעשות להחליף רדיאטור ולהתחיל מהתחלה ולהשתמש במים איכותיים? או פשוט לרוקן ולמלות מים איכותיים?

פורסם
יצא לי להיות במוסך , שמבצע את הטיפולים , בפיגו 205 הצבאיות

הסתכלתי בקילומטרז של כולם , היו שם יותר מ 20 מכוניות , כולן פיגו 205 , הקילומטרג הכי נמוך היה 200000 קילומטר

הכי גבוה היה 400000 , רובן היו עם כ 300000 קילומטר, כולן עם המנוע המקורי . אין ספק אוטו אמין ביותר.

מנוע, מנוע! לא אוטו....לאוטו כמו להרבה רכבים אחרים יש מחלות ידועות וכרוניות. המנוע, בתנאי שטופל ונשמר כראוי, כמו שפירטתי בהודעה הקודמת, יפגין אמינות מופלגת!

פורסם
מישהו?

תראה, אני לא יודע כמה זמן הרכב נסע עם "מים לא איכותיים" (מי ברז, מי ברז בצבע ירוק וכ"ו) אך ידוע שהרכב הזה רגיש למי ברז, ושימוש בהם יכול לגרום לצרות צרורות לרדיאטור ולמעברי המים וכ"ו.

אצלי נעשה שימוש במים ולאחר שרכשתי את הרכב השתמשתי אך ורק בנוזל קירור "פרסטון" עקב כך, הוא המיס את כל המשקעים שנותרו מהמים ברדיאטור והוא התחיל לנזול לי והיה צורך לפתוח אותו ולהלחים. אז להעריך את הנזק שנגרם אצלך לדעתי יהיה מעט קשה.

פורסם

אז לפי מה שהבנתי אם אני מחליף לפרסטון יש סיכוי שייגרמו נזילות ואני לא כל כך מת על הרעיון, ואם אני ממשיך עם מי ברז מה קורה אז מה הנזק?.

השאלה המסכמת מה ייגרום יותר נזק להחליף סוג מים או להישאר עם המים הקיימים(מי ברז)?

פורסם

לטווח הקצר, הישאר עם מי ברז.

לפי מה שהבנתי מהודעתך, אתה מעוניין לשמור את הרכב, אי לכך ובהתאם לזאת, לטווח הארוך, עבור לנוזל קירור איכותי.

תהיה עירני מאוד לאחר המעבר ושים לב לנזילות כלשהן, אם יש תקן.

בדרך הראשונה אתה מטאטא מתחת לשטיח וזה יעלה לך ביוקר מאוחר יותר, שוב, טוב לטווח הקצר.

בדרך השניה, אתה מטפל באמת ברכב, וזה ישרת אותך בטווח הארוך יותר.

זכור: רכב שאתה משרת אותו טוב ישרת אותך טוב כפליים בחזרה!

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

שלום רב אלירן !

מצאתי לנכון להפנות את תשומת לבך, שבניגוד להמלצת חברי הפורום שהגיבו עד כה, מומלץ שבשלב ראשון, תמנע מלהחליף את מי הקירור, ממי ברז למים המומלצים על ידי היצרן(טכניק או משהו כזה), או פרסטון, ולו רק מהסיבות, שעקב שימוש ארוך ולא ידוע , במי ברז במערכת הקירור, הצטבר אבנית ואכילת מעברי המים, שעקב האבנית סתמו מעברי מים בבלוק ובראש, מצד שני גמו לסתימה מסויימת של אכילת הבלוק במקומות של מעברי מים, וריקון מי הברז, ושטיפת המערכת מבפנים במי ברז לשם ריקון האבנת והחלודה, עלולה לפתוח "פצעים" ישנים, שעלולים לחורר פקקי מים בבלוק או בראש המנוע, במקומות קלים לגישה, במקרה הטוב, ובמקומות קשים לגישה, בנוסף עלולים כפי שכבר רמזתי, המעבר למי קירור איכותיים לפתוח פצעים ישנים, שבהם הנזק הוא בלתי הפיך, מנזילת מים ממשאבת מים במקרה הטוב, ועד לאכילת וסדק פנימיים או חיצונים בבלוק, שבלתי ניתנים לתיקון.

לא ניתן להעריך ולתת לך מחיר, על כל תיקון כלשהו, שאין כלל צורך בו כעת, ועלול להיות הו צורך באם נוזל הקירור יאכל אבנית שסתמה אכילת בלוק או ראש באבנית במשך השנים.

קח זאת בחשבון , בשיקול בין נזק אפשרי לתועלת !

סקופ קטן , רק לפני יומים קיבלתי טלפון צלקוח וותיק שלי, שרכבו מסוג גאסטי הושבת, בשל מנוע שהלך, ועלות התיקון עלתה על ערך הרכב, שקנה אונו פייר מנוע 1100, הבחור הופתע לדעת שבמערכת הקירור יש מי ברז חלודים לגמרי.

הוא החליט לאחר עיון מעמיק בפורום זה ובפורום פיאט, לרוקן את מי הברז, ולהחליפם במי קירור מומלצים לפיאט מסוג פראפלו.

יומים לאחר ההחלפה, פקקי המים החלו לנזול בצורה מסיבית והוא נאלץ, להגיע למוסך לשם החלפת פקקי המים.

במוסך רוקנו את מי הקירור מסוג פראפלו, החליפו את פקקי המנוע, ומילאו את מערכת הקירור במי ברז !

כשהגיע הלקוח למוסך לשחרר את הרכב, הופתע והתאכזב לראות שבמוסך מורשה מילאו לו מי ברז.

המוסך הרגיע אותו, ואמר לו בדיוק את הסיבות לכך.

ברכב שבשנים רבות נהגו להשתמש במי ברז, לא מומלץ לחזור למי קירור, מהסיבות שפרטתי למעלה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שאלה לצביקה, הרכב עבר 270K כמה ק"מ וזמן לדעתך הוא עוד יחזיק עם מיים חלודים ומלאי אבנית?

אני באונו שלי החלפתי למיים אדומים של טויוטה לבד +צינורות כניסה ויציאה מהראדיאטור לפני שנתיים, מאז לא היה חסר לי אפילו מיליליטר. (באמת שלא מילאתי מיים שנתיים)

השעון חום תמיד במצב אופטימלי, יצא לי לראות הרבה רכבים חדישים תקועים בקיץ עם המכסה למעלה ואני משוכנע שחלקם הגדול בגלל "חיסכון בנוזל קירור יעודי"

• תוכן חדש...