Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הרבה חיפושים אחר מוסך אמין וטוב, מצאתי מוסך שסמכתי מאוד על המנהל עבודה שם, במהלך התיקונים הוא היה מסביר בדיוק מה נעשה ולא ניסה לדחוף תיקונים יקרים כמו המוסכים הקודמים.

לפני כשבועיים הכנסתי לשם את הרכב שלי (קסרה 2001 בנזין) למוסך לטיפול שנתי שבו הוחלפו כל הרפידות ודיסקים אחוריים. הייתי מרוצה מהשירות והטיפול. לאחר כמה ימים כאשר לחצתי אפילו לחיצה קטנה על דוושת הבלם נדלקה נורת בלמים כתומה ונכבתה עם עזיבת הדוושה.

נסעתי לאותו מוסך והמנהל עבודה הסתכל על הבלמים וראיתי שהוא חותך איזשהו חוט חשמל (לפי דעתי החוט שנותן אינדיקציה אם הרפידות גמורות) וכאשר הבעיה נעלמה הוא הלך וחתך גם בצד השני וזרק לפח. זה נראה לי ממש מוזר, וכאשר שאלתי אותו מה הייתה הבעיה, בניגוד לפעמים קודמות שהסביר לי בדיוק מה הייתה הבעיה ומה הוא עשה, אמר שזה סתם בעיה בחוט והסתלק.

האם החשדות שלי נכונות לגבי ה"תיקון" הנ"ל, או שאני סתם פרנואיד?

פורסם
אחרי הרבה חיפושים אחר מוסך אמין וטוב, מצאתי מוסך שסמכתי מאוד על המנהל עבודה שם, במהלך התיקונים הוא היה מסביר בדיוק מה נעשה ולא ניסה לדחוף תיקונים יקרים כמו המוסכים הקודמים.

לפני כשבועיים הכנסתי לשם את הרכב שלי (קסרה 2001 בנזין) למוסך לטיפול שנתי שבו הוחלפו כל הרפידות ודיסקים אחוריים. הייתי מרוצה מהשירות והטיפול. לאחר כמה ימים כאשר לחצתי אפילו לחיצה קטנה על דוושת הבלם נדלקה נורת בלמים כתומה ונכבתה עם עזיבת הדוושה.

נסעתי לאותו מוסך והמנהל עבודה הסתכל על הבלמים וראיתי שהוא חותך איזשהו חוט חשמל (לפי דעתי החוט שנותן אינדיקציה אם הרפידות גמורות) וכאשר הבעיה נעלמה הוא הלך וחתך גם בצד השני וזרק לפח. זה נראה לי ממש מוזר, וכאשר שאלתי אותו מה הייתה הבעיה, בניגוד לפעמים קודמות שהסביר לי בדיוק מה הייתה הבעיה ומה הוא עשה, אמר שזה סתם בעיה בחוט והסתלק.

האם החשדות שלי נכונות לגבי ה"תיקון" הנ"ל, או שאני סתם פרנואיד?

לאון שלום רב !

איני מטיל ספק, ביושרו של בעל המוסך, ועל הגישה הגלוייה, שהוא נוקט , בהסברים לגבי מהות הביצוע והתקונים שהוא מבצע ברכבך.

אך מסתמן לצערי , ריח רע מהעובדה שציינת, שברכב בוצעה,לא מכבר החלפת רפידות ודיסקים אחוריים, ולאחר מספר ימים נדלקה מנורת אזהרה כתומה] המעידה לרוב על תקלה בבלמים, במקום לבדוק את הסיבה לכך(רפידות קדמיות בעלות כבל חשמלי המתריע, על שחיקה גבוה מדי הדרושה החלפה למשל.), המכונאי נקט בצעד חאפרי במקרה זה, ולא ספק לך הסבר לכך, וכך אתה נזקק לעזרת חברי הפורום, כדי לנחש זאת.

האם החשדות שלך מוצדקים אינני יודע, אך עד שלא נשמע הסבר מפורט מבעל המוסך, העינין יעורר חשד וסירחון.

פנה שוב למוסך אפילו טלפונית, כדי לקבל הסבר לכך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הנורה היא חיווי שהרפידות גמורות כנראה שבהרכבה אחד החוטים ניקרע והדליק לך את הנורה מה שהמכונאי עשה

הוא לקצר את הקונקטור כדי שהמנורה לא תידלק

פורסם

זו לא אותה הנורה.

ולגביי העיניין החיווטים שנחתכו הם חוטים אשר נותנים אינדיקציה לגבי שחיקת רפידות הבלם כיוון שהרפידות חדשות כרגע אין בהם צורך ויש הרבה יצרנים שלא משתמשים כלל בשיטה הזו ואין אינדיקציה על הרפידות.

אבל כל מה שכתבתי לא מצדיק את זה שאם אין צורך בהם כרגע לחתוך אם כבר היצרנית החליטה שתיהיה פונקציה שכזו ברכב אז המוסך המטפל הוא לא יהיה זה שיחליט אחרת.

כל מה שיקרה עכשיו זה שאם ויקרה ויגמרו לך הרפידות לפני טיפול תתחיל לשמוע רעש חריג כמ בכל הרכבים.

• תוכן חדש...