Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנטיום D מול פנטיום 4HT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פנטיום D מעבד כפול ליבה

פנטיום HT טכנלוגיה שמדמה מעבד כפול אך בעצם זה מעבד אחד :o !

כמובן שפנטיום D זה יותר טוב אם אתה עדיין מנסה להבין את מה שרשמתי ובכל המעבדים שיצאו אחרי ה HT קיימת הטכנלוגיה

שנקראת HYPER THREDING משהו כזה רק שהם לא משתמשים בטכנלוגיה הזאת היא מיושנת ולא מתאימה לטכנלוגיה של היום .

אין כזה דבר גנוב , יש כזה דבר נפל בטעות מהמשאית לידיים הלא נכונות ! D:
פורסם

חצי ממה שאמרת נכון , חצי ממה שאמרת הוא במילים עדינות לא מדויק.

HT הכוונה היא לHyper threading - היפר תרדינג הוא בעצם ריבוי משימות על ליבה אחת - כלומר הרצת שתי תרדים על ליבה אחת בו זמנית.

יש פנטיום 4 שנקראים כך ספציפית כי בתחילה לא היה לפנטיום 4 HT , ואז זה נכנס לגירסאות שרתים ולאחר מכן לגירסאות הביתיות.

פנטיום D הוא אכן השם של כפולי הליבה הראשונים בעיקר שהורכבו מליבות על בסיס פנטיום (ולא מרום) מודבקות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, הסיבה שאני שואל היא מפני שהבנתי לאחרונה שפנטיום D אינו מכיל בעצם 2 ליבות אלא מדובר בליבה אחת שחצויה בצורה לוגית לצורך ריבוי משימות. מה שבעצם די דומה לפנטיום 4HT, לא? :roll:

במידה ואני טועה אז מה בעצם ההבדל בין פנטיום D לבין DUAL CORE? כמות ה-CACHE?

פורסם

סליחה שמתעלק על השירשור,אבל מעבד אינטל אטום שמוכרים במחשבים המיני לפטופים הוא גרוע?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

הוא לא מעבד גרוע רק שכמות זיכרון המטמון (CACHE) קטנה מאוד ולכן המחשבים הללו יעילים בערך בשביל לגלוש באינטרנט, להדפיס ב-WORD ו... זהו.

ליביו - תודה על ההבהרה. לא צריך להתעצבן :wink:

פורסם

האמת אני נתקלתי בתהיה ממש דומה לאחרונה.

התקנתי WIN7 על פנטיום 4 HT מהירות 3 גיגה (לא פרסקוט) ועל פנטיום D מהראשונים שיצאו.

המהירות של ה D ירדה משמעותית (נדמה לי שזה שהתקנתי עליו היה 1.8G) אבל טענו שהם לא פחות חזקים מה 4 שהם החליפו

מה רבה היתה הפתעתי שה 4 קיבל ציון מעבד של 4.1 ב WIN7 ואילו ה D קיבל 3.6 בחלון הביצועים של חלונות...

לא הצלחתי להסביר את הדבר הזה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

האמת האטום פשוט בנוי די שונה - וקצת יותר קרוב לסלרון ולפנטיום 4HT באמת בהרבה קטעים יותר מהבעית CACHE הקטן.

יותר בעיה של סידור עדיפויות של תרדים שרצים וככה אתה יכול ל"להיתקע" בתור.

דרור - יש חזרה של HT ל7 בצורה די רצינית - ככה שהוא מנצל דווקא פנטיום 4 יפה יחסית.

לגבי החוזק של שניהם - המדד של WINDOWS לא ממש שווה כלום - ובאפליקציות כבדות שיודעות להשתמש ביותר מליבה אחת ביעילות - עדיין הD יאכל אותו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...