Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[שאלה] לגבי מעבר צומת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

שאלה קטנה לגבי חוקי תנועה,

כשאני נכנס לצומת בירוק, והרכב שלפניי עצר בסוף הצומת בגלל פקק או כל דבר אחר שהפריע לו, (מה שגרם לי לעמוד באמצע הצומת),

אם מגיע אור אדום ואני עוד באמצתע הצומת בגלל הרכב שלפני, זה נחשב שעשיתי עבירה כלשהי? ואם הוא המשיך לנסוע והתפנה לי הכביש והאור עדיין אדום, אם אני גם ייתקדם זה יהיה בסדר?

אני שואל את זה כי אני נוסע בכבישים נורא פקוקים כל יום ויכול להיות להיות שמשרד התחבורה טוען שלא הייתי אמור להיכנס לצומת אם אני רואה שיש פקק או משהו דומה , לא יודע.. :shock:

תודה רבה לעונים..

גיא

פורסם

תקנה 65 לתקנות התעבורה:

לא ייכנס נוהג רכב לצומת או למפגש מסילת ברזל אלא אם ביכלתו לעבור ולהמשיך בנסיעתו ללא הפרעה, גם אם תמרור הכוונה (רמזור) מתיר כניסה לצומת או למפגש כאמור.

לעניות דעתי הבלתי משפטית, אתה עובר על החוק רק אם ידעת מראש שלא תצליח לעבור את הצומת ובכל זאת החלטת להכנס פנימה. אם אין הפרעה ברגע הכניסה לצומת אז הכניסה אליה מותרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי, תודה רבה אחי.

דרך אגב,

אם נהג חדש נכנס לצומת כשהוא יודע מראש שלא יוכל לעבור אותה, האם הוא יוכל לקבל שלילה?

פורסם

לצומת נכנסים רק כאשר יש לך אפשרות לצאת ממנה.

לכן כאשר אתה נוהג בכבישים פקוקים, ברגע שהגעת לקו הצומת ואתה רואה שהרכב שלפניך אינו מאפשר לך לסיים את חציית הצומת במלואה עצור למספר שניות וברגע שיתפנה לך מקום סע וחצה את הצומת בבטחה.

כניסה לצומת כאשר אין

אפשרות להמשיך בנסיעה

סמל הסעיף 5426

קנס 500 ש"ח

ניקוד 6

"נהגת ברכב הנ"ל ונכנסת לצומת מבלי שהיה

ביכולתך לעבור ולהמשיך בנסיעה ללא הפרעה לתנועה,

בניגוד לתקנה 65 לת"ת." (תקנות התעבורה).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הלוואי והיו אוכפים את התקנה הנ"ל במרץ (כמו למשל המרץ המופרז המושקע בעבירות מהירות). היה מקצר לי את זמן הנסיעה לעבודה בחצי.

כל מי שחוצה עורקי תנועה עמוסים מכיר את הבעיה: נוצר פקק תנועה גם בנתיבים החוצים את אותו עורק תנועה,נתיבים פנויים ודלי תנועה. רק בגלל הישראלי שלא רוצה לצאת פראייר. יש לי ירוק? אני עובר! (ונתקע כמו ש***ק באמצע הצומת). אז מה אם אני חוסם את הנתיב לתנועה החוצה? שגם הוא יעמוד קצת בפקק בדרך לעבודה, למה רק אני?

הכי חצופים הם נהגי אגד. מעמידים את הבהמה הירוקה שלהם לכל רוחב הצומת. אפילו בהשתחלות לא תעבור. תצטרך פשוט לחכות שהנתיב שלו יתפנה והוא יסע. בתקווה שלא יגיע הקולגה שלו מיד אחריו.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בלונדון הפקוקה מצאו פתרון מרתיע לבעיה: בצמתים המרכזיות צבעו על הכביש רבוע צהוב שתופס כמעט את כל שטח הצומת ושמו מצלמות.

כל רכב שנתקע בתוך הרבוע זוכה לצילום וקנס של 100 פאונד.

אולי כדאי לאמץ את הרעיון ולחסוך מאיתנו את התופעה המעצבנת הזו.

פורסם

כנראה שפשוט זו עברה שקשה לאכוף. אני בספק שיש מישהו שאף פעם לא קרה לו שהוא נתקע בצומת. לא תמיד אפשר לראות/לתכנן הרבה קדימה ואם הרכבים שלפניך נכנסים לצומת במהירות אתה תיכנס אחריהם ולא תבלום כל פעם כדי לראות אם הם עוברים את הצומת או לא.

למרות שלדעתי מורגש שיפור בנושא הזה בשנים האחרונות, נדמה שאנשים יותר מודעים לזה ופחות נכנסים לצומת לא פנוי.

פורסם

הכי חצופים הם נהגי אגד. מעמידים את הבהמה הירוקה שלהם לכל רוחב הצומת. אפילו בהשתחלות לא תעבור. תצטרך פשוט לחכות שהנתיב שלו יתפנה והוא יסע. בתקווה שלא יגיע הקולגה שלו מיד אחריו.

נתקו

במקרה ואוטובוס עושה את זה, אני תמיד מתקשר למוקד שלהם כדי להתלונן

ואני ממליץ לכל חברי הפורום שאכפת להם מתרבות הנהיגה בארץ לעשות את זה

התלונות עוזרות ואם נהג יקבל הרבה תלונות בסופו של דבר הוא ירד מהארץ, אז לא להתעצל ולצלצל.

פורסם
התלונות עוזרות ואם נהג יקבל הרבה תלונות בסופו של דבר הוא ירד מהארץ, אז לא להתעצל ולצלצל.
שמעתי שבאגד מתייחסים לתלונות האלה ברצינות, לא ידעתי שעד כדי כך :lol:
פורסם
במקרה ואוטובוס עושה את זה, אני תמיד מתקשר למוקד שלהם כדי להתלונן

ואני ממליץ לכל חברי הפורום שאכפת להם מתרבות הנהיגה בארץ לעשות את זה

"למינים ולמלשינים אל תהא תקווה, וכל הזדים כרגע יאבדו".

לא מסוגל להביא את עצמי להתקשר למלשינונים למיניהם. כנראה משהו בחינוך ה"צ'כונה" שלי.8)

סה"כ, לפגוע למישהו בפרנסה לא מביא גוד קארמה. וגם אם אחסל את כל אגד הרצליה, הנהגים שיחליפו את הצוות הקיים ינהגו אותו דבר.

וזה כבר מטה את השרשור לשאלה "מה יתקן את תרבות הנהיגה הקלוקלת בארצנו היבשה-חינוך מגיל הגן או אכיפת ברזל?"

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...