Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעית גיר ידני פולו 16V.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הרכב לפני חודש. לא היתה בעיה בכלל. אחרי איזה שבוע (יכול להיות שסתם לא שמתי לב) לפעמים כשהעברתי לרוורס זה היה כאילו ההילוך "לא נתפס". הייתי משחרר קלאצ' והרכב היה משמיע רעש מוזר ולא זז. בשילוב חוזר הכל היה תקין. זה היה די נדיר, אבל קרה. כמו כן, הילוך רביעי היה קצת קשה. הקטע עם הרוורס התחיל לקרות יותר ויותר, אבל עדיין מעט, יחסית. בכל מקרה, אתמול זה נראה כאילו הגיר נפל על הראש. כל ההילוכים נהיו קשים. לפעמים כשאני מעביר מראשון לשני, לדוגמה, אני שומע רעש של גלגלי שיניים חורקים, כשהקלאץ' לחוץ, כמובן. הבעיה עם הרוורס מופיעה יותר עכשיו. כשאני מעביר הלוך ושוב בין ההילוכים הם הופכים להיות חלקים שוב, אבל אחרי כמה זמן הם "מתקשים". הרעש ממש מפחיד אותי ואני בכל מקרה נוסע למוסך מחר. רציתי לדעת רק מה זה יכול להיות, ואיפה לעזאזל נמצא מיכל השמן גיר בפולו 16V. יש מדיד?

האוטו שנת 2001, אם זה משנה.

פורסם

הרכב עבר 142000 ק"מ. טופל בזמן ובמורשה חוץ מהטיפול האחרון שנעשה על ידי באיחור של 5000 ק"מ (טיפול קטן).

יש לציין שאין ספר טיפולים מעודכן, אבל לפי הפלט של המוסך הם אכן נעשו.

עוד דבר ראוי לציון - בהחלפת רצועת טיימינג (רצועות?) לא הוחלפה משאבת מים.

הרכב עבר בדיקה ונמצא תקין, פרט לאיזון פרונט שתיקנתי וכמה שריטות. יש גם ירידה בהספק של המנוע מ100 כ"ס ל86, אבל אמרו לי שזה בגבול הסביר. לא היו כלל בעיות בגיר בבדיקה. הן התחילו רק לפני כמה ימים, חוץ מעניין הרוורס, שתמיד היה, אבל לעיתים נדירות. סתם היה נדמה לי שלא הכנסתי את ההילוך עד הסוף.

פורסם

אל תשחק עם הגיר יותר מידי וכנס למוסך לבדיקה.

אם אתה שואל אותי יש פה שילוב של גיר + חוסר נסיון שלך.

בהצלחה

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

לא חושב שזה חוסר ניסיון שלי. עובדה שהגיר היה בסדר עד לפני כמה ימים.

חוסר הניסיון שלי מתבטא בדברים אחרים שלא קשורים לבעיה.

אגב, בלי שום קשר לשאלה למעלה - בהעברת הילוך בנהיגה "רגילה" - לוחצים על קלאצ', עוזבים גז בו זמנית, מעבירים להילוך הרצוי, מרימים את הקלאצ' עד ל"נקודה" ואז מחליקים לאט למעלה תוך כדי הוספת קצת גז, לאיזור ה2500 סל"ד. ממש כמו בשיעורי נהיגה.

איך זה נעשה בנהיגה ספורטיבית? הרי זו נהיגה בטורים הרבה יותר גבוהים וההורדה הזאת של הרגל מהגז גורמת לאובדן כוח וכל ההתעסקת הזאת עם הקלאצ' גורמת לאובדן זמן יקר בין הילוך להילוך. אפילו אם זה בערך שניה וחצי. זה מעניין אותי רק ברמה התאורטית, כי אני לא נוהג ככה...

פורסם

כמה אפשרויות (לאו דווקא לפי סדר הגיוני)

1. קלאץ' לא מפריד כמו שצריך.

2. בעיה בידית ההילוכים- משהו נשבר או שיצאה מכיוון.

3. תושבות גיר לא תקינות שגרמו לתזוזה של הגיר ממקומו הטבעי.

4. בעיה בגיר עצמו.

נדרש קצת נסיון כדי להבדיל מה בדיוק הבעיה.

אני מציע שתיגש לאחד מבעלי המקצוע המומלצים ע"י הפורום, שיעשה בדיקה במקום.

• ספונסר פורום
פורסם

לי נראה שיש לך בעיה עם המצמד ,הוא לא מפריד מספיק

טוב ולכן יש לך בעיה בשילוב ההילוכים .

זה כמובן גם יכול להיות בעיה עם הכיוון של מנגנון הידית .

בכל מקרה זוהי בעיה דחופה מאד כי לא כדאי לגרום לנזק לתיבה

שהיא מאד יקרה וקשה להשגה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

1-לבדוק שמן גיר.

2-לבדוק את הקלאץ' יכול ליות שהוא גמור.

אצל אחי(פולו 99 ידנית)היה אותו סיפור החלפנו שמן גיר והכל הסתדר.(היה חסר שמן וגם מה שהיה לא היה סמיך)

אם שותים לא נוהגים.

פורסם

יש לי בעיה זהה. עשיתי החלפת קלאץ' (שמו לי חליפי)כולל שמן גיר לפני חודשיים וחצי. לאחרונה שמתי לב לבעיה בהכנסה לרברס.

והתקשות הילוכים כמו שתואר כאן.

כשהייתי באותו מוסך אתמול לניקוי מצערת בעל המוסך ניסה לזרוק את הבעיה על הגיר.

עכשיו אני צריך לשכנע אותו שיערוך בדיקה נוספת על הקלאץ. סביר להניח שהוא ינסה להתנער מאחריות. רואים על הבן אדם

לפי מה שהוא אמר לי בזמנו אני צריך גם לחשוב על להחליף כבל קלאץ. יכול להיות שזה גם קשור?

רון, מתי עושים כיוון מנגנון ידית זה טיפול נפרד? עלות משוערת?

תודה מראש

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• ספונסר פורום
פורסם

אם יש לך גם פולו אז הסבירות שיש בעיה בכבל היא נמוכה ביותר ,

כנס לבעל מקצוע אוביקטיבי לבדיקת הקושי המדובר הזה .

המערכת היא מכנית ומאד פשוטה ונראה לי שתקבל מיד תשובה עיניינית .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...