Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק דפוק - מה לעשות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם - בעיה שצצה ברגעים אלו -

לבן דודי יונדאי גטס שנת 2003. היום בבוקר הוא תדלק בפז בדרך נמיר (הירקון) ואחרי כרבע שעה המנוע כבה. לאחר כמה נסיונות לא נותרה ברירה והרכב נגרר למוסך יונדאי.

בהתחלה סברו שהמדובר במים בדלק אבל אחרי בדיקה הם טענו שהאוקטן גבוה מדי (!), המנוע נדפק ויש 2 אפשרויות - האחת להחליפו בעלות של כ-7000 ש"ח והשניה היא לנקות את מיכל הדלק והמנוע, ולקוות לטוב.

כמובן שהם מסרבים לתת לו דיאגנוסטיקה בכתב. הם המליצו שיקח שמאי רכב להעריך את הנזק.

מה אתם מציעים? לשאוב דלק ולשלוח למשרד התמ"ת? או שאולי למעבדה? לפנות לשמאי או למהנדס רכב?

מה לעשות? למי לפנות? האם מישהו שמע על בעיה שכזו (למיטב הבנתי אוקטן גבוה יותר הוא כבר דלק סילוני ממש - יכול להיות? זה גורם נזק למנוע?)

מכיוון שאני בחיפה והוא בת"א (עולה חדש מאוסטריה, מפחד שידפקו אותו כפי שאנחנו הישראלים יודעים לעשות כ"כ טוב למי שלא "משלנו") אני פונה לעזרתכם הדחופה.

בתודה מראש, מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אם אתם בטוחים שמדובר בדלק לא תקין (ולא שאתם מילאתם דלק לא נכון) קודם כל:

1. לשמור את קבלת התדלוק.

2. ליצור קשר שירות הלקוחות של פז, למסור את הפרטים ולשמוע אם הם מכירים את העניין.

אם אתם בטוחים שהדלק לא תקין אל תגעו ברכב. יש לקחת דגימה ממיכל הדלק ולשלוח אותה לבדיקה במעבדה מוסמכת לבדיקת דלק.

פורסם

איך בדקו כל כך מהר שהאוקטן גבוה ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

סתם קישקוש או חוסר הבנה ובחיים לא שמעתי על מהילת דלק עם דלק משופר יותר...ברור שזה אבסורד!

בקצרה, אוקטן גבוה מידי לא יגרום לנזק מנוע ולדעתי גם דלק מאוד מטונף או מזוהם לא יעשה נזק למנוע כל כך מהר.

כדאי באמת לערב שמאי או מומחה רכב לצורך אבחון יותר מסודר לתקלה והתנהלות מול תחנת הדלק/פז, במקרה של דלק מהול.

פורסם

ממש אבחנה "אוקטן גבוה מידי" :lol:

לדעתי זה קשקוש אחד גדול.

אם קבעו שהלך בהמנוע אז למה הם הציעו לנקות את מיכל הדלק, מה אחרי הניקוי יש סיכוי שהמנוע יחזור לעצמו אם הוא שבק?

תחליף קודם כל מוסך שיודע על מה הוא מדבר, או שיתכן ואתה לא הבנת מה שהסבירו לך.

פורסם

תוכל לבקש בדיקה מהבחור הזה:

מדובר באחראי על הבדיקות בכול הארץ,

עמרם אזולאי [email protected]

אני מאמין שתוכל גם להיוועץ עימו.

בברכה

שגיב

למכירה מאוורר חשמלי לרדיאטור פיאט (מנוע GATE)

===========================

רוצה להצחיק את הקב"ה? תכנן את היום שלך...

===========================

פורסם

אני הייתי משלם על גרירת רכב למוסך אחר ומקבל הערכת מצב נוספת. בחיים שלי כבר נפלתי במצב של דיאגנוזות פזיזות ושגויות וטוב שאנני מאמין למוסכניקים.

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

• תוכן חדש...