Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוויק 5D מול גולף TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעניינים ברכב חדש (ואיכותי) והאופציות כרגע צומצמו לסיוויק 5 דלתות מול הגולף TSI בעלת 122 כ"ס.

אני מאוד אוהב את הגולף כי בכל זאת מדובר ברכב גרמני איכותי מאוד בסגמנט שלו, מורכב לעילא, והאיבזור לא רע בכלל.

מצד שני יש את הסיוויק שקורצת, מנוע קצת יותר חזק (140 כ"ס) זריזה יותר מהגולף על הנייר (גם במיאוץ הקלאסי ל-100).

הדרישותן הן: רכב זריז, איכותי - מאובזר ונוח (אמין?). מבחינת צריכת דלק, ע"פ הנתונים הן די זהות למרות ה-1.4 של הגולף.

אשמח לשמוע דעות לגבי השוואה בין שני הרכבים (גם מבעליהן). כמובן שנעשה נסיעת מבחן אך מפאת חוסר זמן זה עוד לא יצא לפועל.

(הצעה לרכב אחר שאולי לא חשבתי עליו ויכול להתאים, יכולה לבוא בחשבון)

תודה, ושבת שלום! 8)

:evilbat:
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההונדה לא זריזה יותר גם על הנייר, אלא אם אתה מתכוון לידני. ההפרש באוטומט הוא כשניה וחצי. וזה משמעותי.

הגולף עדיפה בכל מובן על ההונדה.

אופציה אחרת לשקול: 308 טורבו. אמנם פחות נאה ופחות אופה, אך נוחה ונעימה לשהייה.

אני הייתי הולך על ה- 122, אבל אני משוחד - יש לי 160 ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הביצועים של הגולף 122 טובים יותר מכל משפחתית וקומפקטית עם מנוע 2 ליטר (בלי טורבו) וגם מההונדה סיוויק.

בינתיים, אחרי חודש עם TSI 122 אני מאד מרוצה מהקנייה.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
ההונדה לא זריזה יותר גם על הנייר, אלא אם אתה מתכוון לידני. ההפרש באוטומט הוא כשניה וחצי. וזה משמעותי.

הגולף עדיפה בכל מובן על ההונדה.

אופציה אחרת לשקול: 308 טורבו. אמנם פחות נאה ופחות אופה, אך נוחה ונעימה לשהייה.

אני הייתי הולך על ה- 122, אבל אני משוחד - יש לי 160 ;-)

308 בוודאי יותר יפה מהגולף השמרנית מדי..דווקא ההונדה נראית מצויין לדעתי,מבחינת אופה,אז ל308 התנהגות כביש,הנאה,מרווח,עיצוב תא נוסעים,וביצועים ברמה גבוהה יותר משל השתיים וזאת למרות שאתה משוחד..

פורסם

לפני שנה הגעתי לפינש עם אותו צמד. הייתי יכול לבחור בין סיוויק 5D, גולף TSI דור 5 140 כ"ס או דור 6 122 כ"ס. בחרתי בסיוויק. את גולפים רק ראיתי בסוכנות (את 5) ודור 6 בהשקה בנמל ת"א.

למה? השפיע עלי לרעה הכול מה שמצאתי באינטרנט על צ'מפיון מוטורס, תקלות של דור 5 (עם DSG 6) ואחריות מקוצרת של שנתיים. את המידע השגתי מהפורומים של VAG בחו"ל. ואם אני משלם עבור רכב חדש, אז לפחות שיהיה ראש שקט (עד כמה שאפשר).

לא נסעתי ב-TSI, לכן אני יכול לספר רק על סיוויק, אחרי שעשיתי 25000 ק"מ. זה רכב זריז ומאוד יציב על הכביש עם מתלים מכוילים לכיוון הקשיח. גם אם גולף עושה 0-100 יותר מהר ובסל"ד יותר נמוך, אני לא חושב שיש לזה משמעות ביום יום. יש לסיוויק רזרבות מעל ומעבר (גם בתאוצה וגם במהירות). ולי יוצא כול שבוע לעקוב משעיות בעליה. מנוע שקט, כול עוד לא מגיע לסל"ד מאוד גבוע.

גם סלון של סיוויק אני מעדיף על גולף 122 TRENDLINE (גולף 160 זה כבר סיפור אחר). במיוחד את הפטנט של הספסל האחורי, שאני משתמש בו כול הזמן. אבל זה כבר עיניין של טעם.

פורסם

טוב, אז עשינו נסיעת מבחן על הסיוויק 5 דלתות, לקחנו את האוטו לבד והסתובבנו קצת.

והאמת? התאכזבנו.

האבזור די דל, הגימור ממש רע! הופתעתי מאוד מהפלסטיקה הגרועה, הקונסולה המרכזית הרגישה זולה, הלחצנים מוזרים וקשים ללחיצה, התאים השונים הרגישו זולים, מרגיש ממש כמו להשתמש בנגן סיני זול ועלום שם לעומת נגן איכותי כמו איפוד.

האמת שלפני הנסיעת מבחן היו לנו מס' דקות פנויות, נכנסו לסוכנות של מאזדה שנמצאת באזור בשביל להעביר את הזמן, ישבנו ב-3 החדשה 2 ליטר, ומדובר ברכב מאובזר הרבה יותר, רמת גימור גבוהה מאוד! הופתעתי לטובה.

הסיוויק 5D מתחילה מ-141K שבמחיר הזה מקבלים את הגרסא הבסיסית והערומה ביותר אפילו ללא ג'אנטים! (ממש בדיחה מצד היבואן ואפילו מוגזם). לעומת זאת, המאזדה 3 בגרסא המאובזרת ביותר עם המנוע החזק יותר היא רכב שמרגיש איכותי הרבה יותר וב-136K, לגרסא הבכירה 5 דלתות! ללא ספק מדובר בעסקה משתלמת יותר וטובה יותר כמעט מכל זווית לעומת הסיוויק.

בכל מקרה, מהסיוויק כנראה ירדנו סופית, לא ציפיתי להיות מופתע לרעה בצורה כזו, לומר את האמת.

כנראה נזמין את הגולף TSI, האמת שאני קצת פוזל לכיוון ה-3 המפתיעה, התרשמתי מאוד לטובה, ה-3 התגלתה כרכב איכותי מאוד. הבעיה הגדולה של ה-3 היא המוניותה.

מה דעתכם? האם בכלל להכניס את ה-3 בגרסאת ה-2 ליטר למשוואה?

פורסם

זה שהגולף 122 טרנדליין עולה עוד 7000 שקלים ועדיין לא מציעה חישוקי מגנזיום זאת לא בדיחה עלובה?

מייד יגידו לך כאן שה-3 זאת לא אותה רמה ושהיא לא חסכונית ומדהימה כמו הגולף אבל לדעתי זה רכב מעולה במחיר סביר יחסית. אתה מקבל אבזור מכובד מאוד שכולל גם סאנרוף ומושבים משודרגים וגם את חישוקי המגנזיום הנכספים.

היא עולה 11 אלף שקל פחות. אמנם הגולף תהיה חסכונית יותר אבל לא ברמה של חיסכון בכסף לעומת המאזדה (בהתחשב במחיר הרכישה). מה גם שהגרסה המאובזרת של הגולף ממש ממש יקרה (165 אלף שקלים).

לפני שאתה מחליט אני ממליץ כמובן לבצע נסיעת מבחן שתלמד קצת על ההבדלים בין המכוניות ואז תראה אם אתה מוכן לשלם עוד 11 אלף שקלים בשביל סמל של פולקסוואגן או שאתה מוכן להסתכן בזה שגם לאחד השכנים שלך יהיה אוטו כמו שלך.

גרסת ההאצ'בק של ה-3 הרבה פחות נפוצה אגב.

בהצלחה!

פורסם
זה שהגולף 122 טרנדליין עולה עוד 7000 שקלים ועדיין לא מציעה חישוקי מגנזיום זאת לא בדיחה עלובה?
בדיחה עלובה מאוד.

אבל בכ"ז מדובר ברכב איכותי הרבה יותר. ואין לי הרבה ברירה, אני מחפש איכות, אז הוא חייב להכנס למשוואה.

רוצה באמת להתרגז? ה-GTI עולה בארה"ב 88,000 ש"ח חדשה מהדילר על הכביש.

לפני שאתה מחליט אני ממליץ כמובן לבצע נסיעת מבחן שתלמד קצת על ההבדלים בין המכוניות ואז תראה אם אתה מוכן לשלם עוד 11 אלף שקלים בשביל סמל של פולקסוואגן או שאתה מוכן להסתכן בזה שגם לאחד השכנים שלך יהיה אוטו כמו שלך.

תבוצע נסיעת מבחן על ה-2 ליטר.

בכל מקרה רק ה-5 דלתות באה בחשבון רק בגלל שהיא הרבה פחות נפוצה 8)

פורסם

בהצלחה!

זה כבר לא כלכך נכון. הרבה אנשים כבר מעדיפים את הגרסא הזו על פני הסדאן. לכן, בין אם הוא קונה אותה סדאן או האצבק, היא תהיה המונית. לא שזה רע, כן?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

חברות ליסינג ממשיכות להזמין סדן.

לכן מזדה 3 האצ'בק תהיה, לדעתי:

1. פחות המונית.

2. יותר מבוקשת בעתיד בתור משומשת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מזדה 3 2.0 משמעותית איטית יותר, המומנט שלה וכ"ס מושגים גבוה מאוד על סקאלת הסל"ד, וממילא הרבה יותר גבוה מאשר בגולף. היא גם פחות נוחה. על אבזור הפנים אני בכלל לא מדבר משום שאין מה להשוות בכלל - הגולף לוקחת בענק.

כדאי אולי להבהיר: פולקסווגן גולף אינה רכב פאר. אבל כשאתה יושב בפנים, היא הרבה יותר מהירה, נוחה ומפוארת מכל מתחרותיה. היא מכתיבה כבר את האבזור בדורות הבאים של שאר המכוניות. כרגע היא היחידה בקטגוריה (למעט חלק מחברותיה לקונצרן) שמציעה מסך מגע מקורי הכולל צ'ינג'ר עם שישה דיסקים MP3, וכן חיבור SD בנוסף ל- AUX וכו'. אני מניח שהדור הבא של מזדה/טויוטה/פורד/רנו/סיטרואן אולי יציע את זה גם (בינתיים, התחליפיים שמציעים לך היבואנים האחרים, של קנווד ושות', לא מתקרבים ברמתם למקורי של VW).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לדעתי הגולף TSI כרכב יותר טוב מהסיויק (הן ידנית והן אוטומטית), אבל וזה אבל גדול, אני לא הייתי קונה את הגולף רק בגלל התמחור השערורייתי של צ'מפיון מוטורס.

לא רואה סיבה לשלם את המחיר המופרז בשביל הגולף. באירופה, הגולף מתומחרת במחיר כמו כל הקומפקטיות בקטגוריה שלה.

בארץ משום מה, המחיר שלה גבוה מאוד.

הייתי בודק אופציות אחרות, כגון הסיאט לאון עם מנוע 1.8TSI, התמחור של הלאון הרבה יותר הגיוני.

ל BAR72: עם כל הכבוד לאבזור, זה עדיין לא מצדיק לשלם 170K על גולף TSI-160, במחיר הזה אני קונה סופרב חדשה אמבינט עם 1.8TSI או מוסיף קצת וקונה את האלגנס.

הסופרב בקטגוריה גדולה, זה רק מוכיח את האבסורד של התמחור השערורייתי של הגולף.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
מזדה 3 2.0 משמעותית איטית יותר, המומנט שלה וכ"ס מושגים גבוה מאוד על סקאלת הסל"ד, וממילא הרבה יותר גבוה מאשר בגולף. היא גם פחות נוחה. על אבזור הפנים אני בכלל לא מדבר משום שאין מה להשוות בכלל - הגולף לוקחת בענק.

כדאי אולי להבהיר: פולקסווגן גולף אינה רכב פאר. אבל כשאתה יושב בפנים, היא הרבה יותר מהירה, נוחה ומפוארת מכל מתחרותיה. היא מכתיבה כבר את האבזור בדורות הבאים של שאר המכוניות. כרגע היא היחידה בקטגוריה (למעט חלק מחברותיה לקונצרן) שמציעה מסך מגע מקורי הכולל צ'ינג'ר עם שישה דיסקים MP3, וכן חיבור SD בנוסף ל- AUX וכו'. אני מניח שהדור הבא של מזדה/טויוטה/פורד/רנו/סיטרואן אולי יציע את זה גם (בינתיים, התחליפיים שמציעים לך היבואנים האחרים, של קנווד ושות', לא מתקרבים ברמתם למקורי של VW).

בכל מקרה מדובר על גולף 122 ולא על גולף 160,ההבדל בביצועים בין הגולף 122 והמזדה הוא קטן עד בלתי קיים,הגולף ממש לא מפוארת מבפנים,להיפך הכל מטרים של פלסטיק שחור ומשעמם להבדיל למשל מה308 שיש לה תא נוסעים הכי מרשים בסגמנט ואפילו המזדה בגרסת 2.0 שמגיעה עם דשבורד בשני צבעים וריפודים בהירים ומרשימים.לגבי הנוחות אז הגולף בפירוש "קשה" על הכביש לא פחות מרוב היפניות,כמובן שהפורד והפיגו נוחות יותר.

לגבי מסך המגע,ניתן להרכיב בכל רכב מסך מגע של alpine או pioneer באיכות גבוהה משמעותית מזה שנמצא בגולף.

בגולף יש שנתיים אחריות לעומת שלוש במזדה או ארבע בפיגו.

הגולף רכב טוב וה160 באמת מהיר,אבל כמוהו יש עוד כמה בסגמנט לא פחות טובים,כמובן כל רכב היתרונות והחסרונות שלו.

פורסם
מזדה 3 2.0 משמעותית איטית יותר VW).

שטויות ה122 איטית יותר, גם על הנייר וגם על הכביש מנסיון לחבר שלי יש ובדקנו את זה, ו160 מהירה ב0.4 שניות על הנייר, אני דיי בטוח שבחיים זה יהיה אפילו לא מורגש.

• תוכן חדש...