Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מבקש ייעוץ לרכב עד 120K


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים

אתמול נמכרה האיביזה, בצער רב וביגון קודר

לא רציתי להיפרד מהרכב אך החיים מכתיבים כך ואנחנו חוזרים למשפחתית 4 דלתות.

 

לאחר בדיקה בהמון אתרי יבואנים עדיין לא גיבשנו דעה מוחלטת ולכן פניתי אל חכמי הפורום לקבלת ההכוונה האחרונה ובע"ה רכישת הכלה החדשה.

נכון שאחרי נסיעה "ספורטיבית" בFR יהיה קשה להשוות כל רכב למשפחומטית שתגיע לאחר מכן, אך פה באה ההתפשרות היחידה שלי.

 

אין לי כל בעיה לרכוש מכונית מיני או משפחתית, לא בכך עסקינן אלא בדרישות הבאות:

רכב חדש מהיבואן

4 מושבים - 4 או 5 דלתות.

אוטומט

בטיחות

סחירות עתידית

והכי חשוב אמינות - אין לי כל רצון לרוץ למוסכים כל יום יומיים.

כמובן שאני מבקש את מקסימום התמורה על המחיר של הרכב.

התקציב הוא עד 120K.

 

דבר אחרון בנוסף - ייתכן והרכישה תדחה לינואר כך שאם יש דגמים חדשים או שינויים חזותיים במרכבי הרכב זה דבר שאפשר לקחת בחשבון.

 

אבקש את עזרתכם

בברכה עידן

 

עריכה:

לאחר שרשמתי את הכותרת שמתי לב שהיא לא הכי תקינה - אז אם צריך לשנות נא לשנות בהתאם תודה

Confidence In Motion

פורסם

ממליץ לבצע נסיעת מבחן על הפורטה.

אני עוד לא מכיר את ביצועי הרכב, אבל נשמע שהרכב מרשים:

גירסת ה EX המאובזרת יותר מתאימה לך כלכלית, היא עולה 116K,

היא מצוידת בכל האיבזור המפנק כדוגמת בקרת אקלים אלקטרונית, ציפוי עור להגה ולידית ההילוכים,

ג'אנטים מגנזיום שליטה מההגה על מערכת הסאונד MP3 מגלגל ההגה, חיבור USB לאייפוד, וכו' וכו'.

אין שטחי הפקר גם בפן הבטיחותי וגם כאן יש 6 כריות אויר ובקרת יציבות.

דבר מיוחד שיש אצל יבואן הרכב שהוא מעניק 7 שנות אחריות (גם לסיד).

דבר נוסף שראוי לשבח הוא קבוצת הזיהום של רכב- 5 מתוך 15 שזה מעולה.

רק נשאר לבצע נסיעת מבחן, ואם הכול בסדר, אני אומר לך על זה.

שלומי.

פורסם

יש את הג'טה מנג'ר DSG שתחסוך לך 8 אלפי שקלים אבל אין בה אבזור נוחות מיוחד וניתן לקנות אותה רק בשחור ולבן.

הואפציה הנפוצה יותר, אך לא רעה לדעתי היא כמובן המאזדה 3 שבתוספת של 2000 שקל תוכל לרכוש את גרסת הקומפורט שמאובזרת יותר.

גם הקורולה באה בחשבון אבל מבחינת הבטיחות היא נחותה משום שחסרות לה 2 כריות אויר, כמו לסקודה אוקטביה ביזנס.

יש גם יונדאי I30, פורד פוקוס, שברולט קרוז ועוד רבות וטובות.

אני הייתי מחכה לראות את הרנו פלואנס פנים מול פנים, ולדעת מה המפרטים והאבזור. נראה שתא הנוסעים ביצע קפיצת דרך ביחס לאיכות הבינונית של התא במגאן שנראה כאילו הורכב מצעצועים תוצרת המזרח הרחוק.

 

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

תודה רבה על התגובות אתייחס לכל אחת מהן.

 

שלומי - לגבי הקיה, אני חושב שיש סיבה שהיא משווקת כבר חודש וחצי בצורה מאוד אגרסיבית וטרם ראינו אותה על הכביש

בנוסף אם אני זוכר נכון, בדגם הנ"ל המנוע הוא מנוע ותיק של קבוצת קיה. אם ניקח עתידית את נושא הסחירות שגם הוא אמור לעמוד על הפרק - אני יכול ליפול עוד שנתיים שלוש ולמכור את הרכב הרבה מתחת למחירון ובנוסף הוא גם ייאבד המון מערכו על הדרך.

בכל אופן נבדוק לגבי נסיעת המבחן - אולי אשנה דעתי ב180 מעלות.

 

גל - לגבי הקרוז - כבר הייתה לי בעבר שברולט אחת, כמו בתגובה לשלומי, איבדה מערכה כ50% תוך שנתיים ולבסוף נמכרה הרבה מתחת למחירון, זה פשוט הפסד כלכלי, לגבי היונדאי, סחירות עתידית צריך לבדוק את הנושא, הוא עלה על הפרק בצורה מאוד חיובית וייתכן שאפזול לכיוונה.

 

מייק - לגבי הג'טה, בבדיקה קצרה אתה צודק מאוד, לא מביאה הרבה תמורת המחיר - זה אפילו כלום לעומת המחיר, אתה מקבל צבע של אוטו, שילדה, ואת היכולת לנסוע, באתר http://www.icar.co.il שם ניתן לבדוק רכבים בצורה מהירה זה מה שרשום על הג'טה מנג'ר כתוספת מי שרוצה:

צבע מטאלי - 1,600 שקל. 8 כריות אוויר - 1,100 שקל. חישוקי מגנזיום מקוריים - 4,400 שקל. חבילת "Executive" הכוללת חישוקים קלים מקוריים, חלון שמש בגג, פנסי ערפל קדמיים ומערכת לסיוע בחנייה בהתקנה מקומית - 14,900 שקל. חלון שמש בגג - 8,500 שקל. מחשב דרך מורחב ושליטה מההגה על מערכת השמע - 2,100 שקל. חבילה הכוללת מערכת בקרת שיוט, חיישני חנייה אחוריים-מקוריים והתראה על ירידה בלחץ אוויר בצמיגים - 4,300 שקל. חבילה הכוללת ריפודי עור, מושבי ספורט קדמיים והגה מתכוונן חשמלית - 26,500 שקל.

מה עוד שלקנות שוב רכב מקונצרן פולקסווגן לא בדיוק הוא בראש מעייני כרגע, התאכזבתי משנה אחת איתם וגם יש המון תגובות בפורום שייחזקו אותי בנוסף.

לגבי המאזדה - שחקנית מאוד חזקה אצלי כרגע - לבסוף אם באמת לא תיהיה אפשרות אחרת אוסיף את ה2K על מנת לרכוש את גרסת הקומפורט.

לגבי הסקודה אוקטביה ביזנס - היכן ראית מפרט טכני ומחיר? באתר שלהם ובאתר icar/motocar/auto לא מופיע הדגם הנ"ל. אם תוכל לכוון אותי אליו אודה לך, אם מדובר באותו סגנון כמו הג'טה עדיף לוותר כבר מראש.

לגבי הפוקוס - לא כל כך נשקל הנושא, אני אבדוק יותר לעומק. תודה.

כנ"ל לגבי הפלואנס, יש תאריך שיווק מסויים?

 

לא ייחסתם כלל חשיבות לקבוצת הקטנות, האם כדאי לוותר ולא לפזול לכיוונם כלל?

 

אם מישהו יכול לחזק/להפריך טענות אלו שציינתי, אודה מאוד, אני לא מחפש לקנות מרצדס בעטיפה של הסכום הנ"ל, אך דברים מינימליים אני כן מבקש.

Confidence In Motion

פורסם

בקשר לקרוז אני יכול לשער שהדגם הזה ספציפית ישמור על ערך שוק סביר, נכון לא מדובר בקורולה ולקרוז יש את את כל הנתונים לירידת ערך אבל יצא לי לראות לא מעט קרוז כשאני יוצא לכביש, הוא צובר תאוצה והוא מתאים בצורה מושלמת לדרישות של השוק הישראלי. אבל מן הסתם אתה צודק ויכול מאוד להיות שאני טועה, שברולט לא מאוד משתלם בארץ. בחיים לא תשכנע את הישראלי הממוצע שצרפתיה טובה יותר מיפנית.

 

אם ירידת ערך מדאיגה אותך מאוד (ואני מבין אותך, אתה מחפש משהו משתלם - אם היית רוצה להנות היית עוד נוסע באיביזה) ואתה רוצה ראש שקט, מאזדה 3 הבחירה המושלמת עבורך. והיא גם די מהנה בשביל משפחטומטית.

פורסם

לדעתי הדבר היחיד שיכול אולי "לבאס" בפורטה, זה השם של קיה בארץ והסחירות העתידית... כל שאר הדברים (איכות ברמה של כל המתחרות ואף מעל חלק מהן, אבזור בשפע במעט כסף, מנוע נראה לי הכי חזק בקטגוריה, אגב מנוע בן שנתיים הוא לא כזה ותיק והוא בין הטובים כיום, המנוע מהמאזדה 3 הוא בכלל יש לו איזה 6 שנים לפחות, אז דווקא זה מה שמפריע לך... בכלל בימינו הקוריאניות הן ברמה של כל יפנית ממוצעת והפורטה היא המועמדת המובילה שלי בקטגוריה, לדעתי אם אתה לא ממש מפחד למכור את האוטו בכמה אלפים פחות מקורולה או מאזדה 3, אתה תרוויח מכונית הרבה יותר מפנקת וטובה. אותו מקרה לגבי שברולט קרוז וקיה סיד. יש גם את הI30 שהיא תימכר בקצת יותר לדעתי כיד שניה, ויש לך אופציה של סטיישן או האצ'בק רגיל.. בקיצור, הקוריאניות רק הולכות ומשתפרות ויש גם את העניין של האחריות הגדולה אצל קיה.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

האוקטביה מאובזרת כמו הג'טה מינוס 2 כריות אויר.

 

ואל תתיחס לתוספות שראית. חבילת אקזקיוטיב הוצעה רק עם מנוע ה-2 ליטר בזמנו. למנג'ר אפשר להוסיף מגנזיום, חיישניי רוורס ומערכת שמע, כולם בהתקנה מקומית. על מערכת שמע מקורית של פולקסוואגן בהתקנה מקומית רוצים כ-5000 שקלים.

זה דגם שיוצר במיוחד בשביל ישראל עם גיר ה-DSG. הם פשוט ייצרו סדרה של מכוניות זהות עד כמה שניתן. עקב כך גם אין מבחר של צבעים. תוספת של כריות אויר, ריפודי עור, מחשבי דרך, וכו' היא בדרך כלל הזמנה מיוחדת מה שלא עושים בדגם הזה. הוא מגיע ארצה באבזור אחיד וכך הוא נמכר. התוספות מורכבות רק לאחר שהרכב הוא כביכול כבר בבעלות הלקוח והכלב מטרה להיכנס לקבוצה 2.

 

קשה לי לחשוב על סופר מיני שתתאים כמכונית למשפחה מלבד סקודה פביה ספייס. היא מרווחת יחסית בתא הנוסיעם ומציעה תא מטען שיכול להכיל ציוד למשפחה. תוכל לרכוש את גרסת ה-1.6 ברמת גימור גבוהה (אלגנס) וישאר לך קצת עודף ביד. זאת אופציה טובה לדעתי משום שהרכב מאוד איכותי ומאובזר וגם נראה טוב.

 

נראה לי שיתחילו למכור את הפלואנס רק בינואר, אבל אולי הם יזרימו כמה מאות לליסנגאים לפני הרפורמה בשווי שימוש, אין לדעת.

 

רוב הדגמים לא הולכים להשתנות או לקבל מחליפים בינואר, גש לסוכנויות להתרשמות מוחשית יותר ואולי גם לנסיעות מבחן ואז תהיה חכם יותר. אולי גם יוצעו לך דילים משתלמים של "סוף עונה", שווה לבדוק.

 

בהצלחה ושבוע טוב!

פורסם

שוב תודה על התגובות

אני באמת אבדוק לעומק את נושא הקיה למרות שמנסיוני האישי, רכשתי ב2005 אופטרה LS 5 דלתות, בסביבות ה115

לאחר 4 שנים, נמכרה בכמעט 50, הפסד אדיר לעומת המאזדה שאנחנו מחזיקים שלא איבדה כל כך הרבה בשלושת השנים האחרונות.

 

מה לגבי סובארו B3?

רמת גימור RXI אוטומט 1.5

סדאן/5 דלתות

 

מישהו מכיר? יכול לתת חוות דעת?

 

בכל אופן אין ספק שהצעד הבא הוא לגשת לסוכנויות הרכב ובאמת לבדוק בעיניים שלי מה שהולך

Confidence In Motion

פורסם

הסובארו לדעתי נחותה מהמתחרות בנושאים כמו אבזור ואיכות תא הנוסעים וגם בביצועים המעט מנומנמים.

היא נחשבת למאוד נוחה אבל בשבילי היא קצת מתנדנדת מדי וזוויות הגלגול גדולות מדי.

 

בדוק את הפביה ספייס, כשחשבתי על זה היא באמת מאוד מתאימה למשימה.

×
×
  • תוכן חדש...