Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשעה טובה ומוצלחת קניתי פולו GTI

אני מעוניין לשפר את הרכב , לא בצורה חזירית מידיי, בכמה שפחות כסף, ושלא ייגרם נזק למנוע....

אז ככה -אני שוקל להוסיף לרכב אגזוז לחז, ופילטר פתוח ולהוריד לו את הממיר (אני לא כל כך מבין אז תקנו אותי אם אני טועה...)- אני מעוניין לדעת עד כמה השיפור יהיה משמעותי?

כמה זה עולה בערך? איפה כדאי לעשות את זה? ואיזה רכיבים מומלצים???

בעתיד יש אופציה לצ'יפ ואני גם רוצה לדעת כמה עולה בערך צ'יפ מתאים? כמה הוא משפר את הכח? ואיזה צ'יפ מומלץ?

תודה מראש לכל העוזרים.... 8)

בסוף הכל אותו דבר!!!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, ידוע לך שבאתר ישנה אופציית חיפוש, נכון?

ידוע לך גם שהנושא המדובר דובר פה בערך 90 מיליון פעם, נכון?

אז בפעם ה-90 מיליון ואחת: אגזוז, פילטר, ממיר וצ'יפ הם שיפורים מינוריים והשפעתם סמלית. האוטו חדש אצלך, נכון? אז תנהג בו קצת, תלמד אותו, ואח"כ תחליט אם אתה רוצה לשפר בו משהו.

אה, ותתחדש!! (ושים לב לחתימה שלך, היא נכונה במקרה הזה)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מישהו יודע אם צריך לשים ברכב 95 או 98 כי בעלת הרכב אמרה שבמוסך של פליקס אמרו לה 95 ואני שמעתי שרצוי 98 מישהו יכול לסגור את הפינה אחת ולתמיד?!

ובקשר לשיפורים, אם יש למישהו משהו לומר, אני עדיין מעוניין לישמוע....

בסוף הכל אותו דבר!!!

פורסם

תנסה את מנוע החיפוש. וותחדש.

(אין צורך לכתוב שוב תודה, ולשאול שוב לגבי שיפורים).

גם העונה השלישי יפנה אותך למנוע החיפוש.

טיפ קטן - אם תמשיך כך 14 פעמים, בתשובה ה-15 תקבל את מבוקשך,

או שלא.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
תנסה את מנוע החיפוש. וותחדש.

(אין צורך לכתוב שוב תודה, ולשאול שוב לגבי שיפורים).

גם העונה השלישי יפנה אותך למנוע החיפוש.

טיפ קטן - אם תמשיך כך 14 פעמים, בתשובה ה-15 תקבל את מבוקשך,

או שלא.

טיפ קטן , הסבלנות של המסמר האחרון בארון המתים מגיעה עד 4 פעמים ... :wink:

פורסם

השיפור המשמעותי ביותר נותן הצ'יפ.

אחר כך, אם תרצה תחליף גם את האגזוז, תפתח את הפילטר ותוריד את הממיר. כל אלו הם שינויים מינוריים לעומת הצ'יפ.

בכל מקרה, מאחר ורכב זה הוא רכב חדש אצלך, אני ממליץ כי תיסע כמה אלפי ק"מ ותכיר את המנוע ואת התגובות של האוטו לפני ההחלפה. אולי הן תספקנה אותך ? במידה ולא - תחליף צ'יפ - זה השינוי המשמעותי ביותר שתרגיש.

את כל ה"שיפורים" הללו כדאי לבצע אך ורק אצל מקומות מוכרים ולא כל מיני "חאפרים" למיניהם.

בהצלחה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

אחר כך, אם תרצה תחליף גם את האגזוז, תפתח את הפילטר ותוריד את הממיר. כל אלו הם שינויים מינוריים לעומת הצ'יפ.

בכל מקרה, מאחר ורכב זה הוא רכב חדש אצלך, אני ממליץ כי תיסע כמה אלפי ק"מ ותכיר את המנוע ואת התגובות של האוטו לפני ההחלפה. אולי הן תספקנה אותך ? במידה ולא - תחליף צ'יפ - זה השינוי המשמעותי ביותר שתרגיש.

את כל ה"שיפורים" הללו כדאי לבצע אך ורק אצל מקומות מוכרים ולא כל מיני "חאפרים" למיניהם.

בהצלחה.

אני לא מומחה גדול אבל אני יכול להגיד כי יש לך הרבה טעויות פה !

להוריד ממיר קטליטי זה אולי מעלה טיף טיפה את ההספק כ"ס אחד או משהו אבל אז הרכב לא יעבור טסט אז מה הרווחת !! כלום !

צ'יפ זה שיפור טוב לרכבי טורבו .

בכל מקרה תחכה לתשובה ממבין , אבל להסיר ממיר לא מומלץ בכלל !

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

בהצלחה.

להוריד ממיר קטליטי זה אולי מעלה טיף טיפה את ההספק כ"ס אחד או משהו אבל אז הרכב לא יעבור טסט אז מה הרווחת !! כלום !

הממיר הקטליטי נועד על מנת לסנן מעט את הגזים שיוצאים מהאגזוז ולאחר כמה עשרות אלפי ק"מ הפעתו פגה ולכן הוא אינו מועיל יותר.

בטסטים הטסטר אמור לבדוק האם אכן יש ממיר קטליטי אך לא תמיד עושה זאת לכן בד"כ אלא שמורידים את הממיר לא מחוייבים לשים חדש על מנת לעבור טסט.

כמו-כן צ'יפ מועיל לרכב רגיל ולרכב טורבו כאחד (יכול להיות שלטרובו יותר).

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
אז בפעם ה-90 מיליון ואחת: אגזוז, פילטר, ממיר וצ'יפ הם שיפורים מינוריים והשפעתם סמלית. האוטו חדש אצלך, נכון? אז תנהג בו קצת, תלמד אותו, ואח"כ תחליט אם אתה רוצה לשפר בו משהו.

אה, ותתחדש!! (ושים לב לחתימה שלך, היא נכונה במקרה הזה)

אורן, תתחדש :!:

במקרה הזה אני באמת חייב להסכים עם רוני, בייחוד בנושא החתימה. :wink:

האוטו משנת 2000, נכון?

אני בטוח שהבדיקה לא יצאה נקייה כמו גליון ההרשעות של האפיפיור. נכון?

סגור את כל הפינות שצויינו בבדיקה ותגיע למצב שבו האוטו מתחוזק במצב

מושלם ומשם תמשיך הלאה. זו דעתי הענווה.

דניאל

נ.ב.

היא כל כך עגלה? :wink:

MCS 2008

פורסם

הורדת ממיר לאו דווקא אומרת שפיזית אין לך ממיר.

אפשר לפרק אותו, לרוקן אותו ,ולהחזיר אותו עם צינור מעבר בתוכו (למניעת רעשים עמומים) ואף אחד לא יידע לעולם :twisted:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הורדת ממיר לאו דווקא אומרת שפיזית אין לך ממיר.

אפשר לפרק אותו, לרוקן אותו ,ולהחזיר אותו עם צינור מעבר בתוכו (למניעת רעשים עמומים) ואף אחד לא יידע לעולם :twisted:

רק שזה לא דבר לעשות לבד, כי אם תעשה את זה לבד - האונקולוג שלך כבר יידע על זה... :twisted:

פורסם

בהמשך למה שנאמר על ריקון הממיר-

עשית את זה ,יפה, אבל גם התעסקת עם חומרים כימיים בתוך הממיר- לא מומלץ בכלל, וגם בטסט חוץ מהבדיקה של אם יש ממיר או לא בודקים גם את כמות הגזים הרעילים שפולט האוטו אז בטוח שזה לא מה שממש יעזור :!:

אני פירקתי את הממיר לגמרי, ובטסט כבר מסתדרים באיזו קומבינציה ישראלית טיפוסית... :wink:

פולו 16V - רק אם אתה מתאים לה...

(מודה - נגנב מאלפא..)

http://www.pbase.com/itays

פורסם

בהצלחה.

הממיר הקטליטי נועד על מנת לסנן מעט את הגזים שיוצאים מהאגזוז ולאחר כמה עשרות אלפי ק"מ הפעתו פגה ולכן הוא אינו מועיל יותר.בטסטים הטסטר אמור לבדוק האם אכן יש ממיר קטליטי אך לא תמיד עושה זאת לכן בד"כ אלא שמורידים את הממיר לא מחוייבים לשים חדש על מנת לעבור טסט.

כמו-כן צ'יפ מועיל לרכב רגיל ולרכב טורבו כאחד (יכול להיות שלטרובו יותר).

השפעתו של ממיר ישן לא פגה,

אלא אט אט "חונקת" יותר את המנוע, וגורמת לו להתאמץ יותר

ע"מ להקיא את הפליטה שלו... לכן מומלץ להוציא ממיר ישן,

אבל כמובן להזהר מהחומרים הכימיים שבו ולא להוציא בצורה חאפרית.

אפשר לגרום למערכת הפליטה להיות בלי ולהראות עם.

צ'יפ מוסיף כח משמעותית רק ברכב מוגדש, והשפעתו מזערית ממש ככליפת השום

ברכב אטמוספרי.

בכלל אנ'לא מבין את הבולשיט של לשפר רכב כשבקושי קנית אותו.

קודם כל תשתמש בו קצת, ואם תראה מחסור בכח - תשתולל עם "אגזוז לחץ"

ושאר קשקושים.

זה מאד נחמד הרעש של האגזוז, וגם לעמוד ליד האוטו במפגש עם שלט

גדול באותיות קידוש לבנה - "יש לי צ'יפ".

ת'כלס? חבל על המזומנים.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם
מישהו יודע אם צריך לשים ברכב 95 או 98 כי בעלת הרכב אמרה שבמוסך של פליקס אמרו לה 95 ואני שמעתי שרצוי 98 מישהו יכול לסגור את הפינה אחת ולתמיד?!

בקשר לסוג הדלק:

אם תתדלק 98 אז מה שאתה מקבל זה חור בכיס(בזבוז של כסף) ואולי,אולי, אולי, פחות בלאי לרכב במידה כזאת שאם תתדלק ככה במשך שנים- הבא שיקנה ממך את הרכב ישפץ מנוע 4 שנים מאוחר יותר ממה שהיה צריך להיות.

בקיצור, במכוניות כאלה, אין חשיבות לאוקטן 98.

95 זה הדלק הממוצע שהאוטו ידרוש.

98 נועד למנועים המתקדמים יותר, החדישים יותר, ובעלי נפח גדול יותר..שמתופעלים עם מערכות כגון הוולוטרוניק ושאר המערכות המתוחכמות.

שמעתי מאנשים שהם הרגישו הבדל בהתנהגות הרכב לאחר התדלוק ב-98..

אני הבנתי שזה בולשיט-הכל פסיכולוגי, המנוע לא מנצל גם ככה את האיכות של האוקטן הזה.

פורסם

בקשר לסוג הדלק:

אם תתדלק 98 אז מה שאתה מקבל זה חור בכיס(בזבוז של כסף) ואולי,אולי, אולי, פחות בלאי לרכב במידה כזאת שאם תתדלק ככה במשך שנים- הבא שיקנה ממך את הרכב ישפץ מנוע 4 שנים מאוחר יותר ממה שהיה צריך להיות.

בקיצור, במכוניות כאלה, אין חשיבות לאוקטן 98.

95 זה הדלק הממוצע שהאוטו ידרוש.

98 נועד למנועים המתקדמים יותר, החדישים יותר, ובעלי נפח גדול יותר..שמתופעלים עם מערכות כגון הוולוטרוניק ושאר המערכות המתוחכמות.

שמעתי מאנשים שהם הרגישו הבדל בהתנהגות הרכב לאחר התדלוק ב-98..

אני הבנתי שזה בולשיט-הכל פסיכולוגי, המנוע לא מנצל גם ככה את האיכות של האוקטן הזה.

אתה אומר את זה על סמך ניסיון ספציפי עם פולו GTI או שסתם אתה מכליל את כל רכבי שנת 2000 באותה קטגוריה??? :?:roll:

דווקא בפולו GTI ספציפית כן מומלץ לתדלק 98 אם כי לא חובה...

דניאל

• תוכן חדש...