Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלי להכנס לדגמים ומוצרים - הרכב הוא 307, כידוע האצ'בק משפחתי.

המערכת מורכבת מרמקולים קדמיים מורכבים בדלתות (למטה) - קומפוננט 6.5", הטויטרים בדשבורד לפני הנהג והנוסע.

רמקולים אחוריים full-range בגודל 5.25" בדלתות האחוריות למטה גם.

סאב 12" בתיבה אטומה בבגז' (עם מגבר דו ערוצי מגושר נפרד), מופנה החוצה.

הקומפוננטים והרמקולים האחוריים מוגברים ע"י מגבר 4 ערוצי.

אשמח לקבל המלצות/עצות בדבר כיול אופטימלי למערכת (עיקר המוזיקה היא רוק ואלקטרוני קל):

דגשים על:

1. הוספת דיליי (תיקון זמן) לכל רמקול בנפרד לקבלת "במה" מדוייקת - כמה:?:

2. חיתוכי תדרים לכל זוג רמקולים וסאב - איפה:?:

3. שינוי ספציפי מומלץ באקולייזר פר רמקול/זוג/סאב- איזה:?:

4. משהו ששכחתי או השמטתי ..

תודה!

פורסם

לא שאלתי אם יש לי אפשרות לעשות את הכיוונים האלה, אלא שאלתי על פרמטרים מדוייקים לכיוונים שציינתי, משמע:

יש לי את האפשרות לעשות אותם.. :shock:

אם זה ממש משנה: אז מדובר על HU מקורי + Rockford 3Sixty.2

תודה

פורסם

תנסה לעבור על שרשור שהעלתי לא מזמן, הוא יענה לך על רוב השאלות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=288798

TA ניתן לכוון או משמיעה בלבד:

כבה את הטויטרים והמידים, במידה ויש לך ותשמע את המיד באסים ותשים שיר בעיקר וואקלי

שאתה יודע שהבמה שלו ממורכזת, דיסקי בדיקה של פוקל טובים מאוד בהקשר זה.

בהתאם למירכוז שלה (כלומר היכן נשמע הקול של הזמר/ת) תשחק בTA. אם הזמר נשמע

יותר מדי לכיוון ימין תעלה את ערכי הTA של רמקול ימין עד שהבמה תתמרכז. אם הזמר נשמע יותר מדי

בצד שמאל של הבמה תעלה את ערכי הTA של הרמקול השמאלי, שוב עד שהבמה תשמע במרכז.

תחזור על התהליך גם עם המידים וגם עם הטויטרים בנפרד.

אפשרות אחרת היא להזין את המרחקים של כל רמקול בנפרד בפרוססור ולתת לו לבצע את כל העבודה

כשבסוף תצטרך אולי רק כיוונים עדינים למירכוז סופי.

מקווה שעזרתי

אלי

פורסם

היי אלי

א. עזרת, ומאוד. תודה.

ב. קראתי את המאמר המתורגם שלך, אם אין לי 3 חלקים (קומפוננט רגיל - מידים וטויטרים, ומאחורה full range וסאב) פשוט לא להתייחס לסעיף 3? ועוד משהו - את היפוך הפאזה אפשר לעשות על הקרוס?

ג. יש לך אולי לינק להורדה של דיסק כיול מומלץ (אפשרי של FOCAL)? על הדיסק של ה360 יש פינק נוייז אז בקטע הזה אני "מסודר" :-)

ד. אין לי בפרוססור (360) אפשרות להזין מרחקים, רק דיליים פר אלמנט. יש נוסחא/כלל אצבע לעניין הזה לפני שאני מתחיל מאפס?

ושוב תודה

פורסם

היפוך פאזה מבצעים אחרי הקרוס, ולא לפניו.

לגבי הTC, יש כאלה שניסו למדוד מרחק עם מכשיר מדידה, ואח"כ להזין מרחק ישירות למכשיר, הדיווחים היו שזה לא קולע.

כמו שאלי אמר: מעלים לאט לאט ערכים של האלמנט שהבמה נמשכת לכיוונו, עד שהיא מתמרכזת, עבור כל זוג אלמנטים בנפרד.

עבור האחוריים נדמה לי שזה קצת מיותר, תנסה אם יש לך סבלנות.

מתחדשת*

פורסם

לגבי דיסקי פוקאל, אני מאמין שאין חבר פורום שמכבד את עצמו שאין לו אותם כך שתוכל

להגיע למפגש ואני בטוח שתוכל לשנורר איזה דיסק. לא משנה איזה, הטראקים בדיסקים

ממורכזים כך שלא משנה באיזה תשתמש הוא יהיה אמין ותוכל לכוון לפיו.

אם לא, שלח לי ה"פ ונפתור את הבעיה:wink:.

כמו שרומק אמר, רצוי להתחיל מכיוון ידני, אם בכל זאת בכלל האצבע אתה מעונין,

חפש באינטרנט מנואלים של PXA H-701 (הפרוססור). שם תמצא את הנוסחא לפיה מחשבים את הדיליי.

אלי

פורסם

במנואל של אקליפס יש נוסחא ,לא יודע עד כמה זה יתאים לך

מרחק בין הנהג לאלמנט המרוחק ביותר (טוויטר ימני) מינוס מרחק בין הנהג לאלמנט שרוצים לכוון לו TC (כל זה בס"מ)

ואת התוצאה לחלק ב34. הערך המתקבל הוא בmsec.

ככה יוצא שטוויטר ימני אתה משאיר ב0,וככל שהאלמנט קרוב אלך,ככה הTC גדול יותר

*אני ניסיתי את זה ולא ממש עבד

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

+1

הנוסחא הנ"ל לא כל כך עובדת, בזמנו ניסיתי לעבוד לפיה עם ה701 שהיה לי, התוצאות היו מזויעות.

בP-9 ובביט 1 אין נוסחא, מזינים ישירות את המרחק של כל אלמנט מהראש והתוצאה שמתקבלת כמעט מושלמת מלבד כיוונים נוספים עדינים מאוד שהייתי צריך לבצע.

אלי

פורסם

פשוט הלכתי עם השיטה שלך - להגדיל את הדיליי לרמקול שלכיוונו נמשכת הבמה, עד שקיבלתי מירכוז.

שמתי לב גם שטעיתי וב3SIXTY ערכי הדיליי נמדדים ב-feet/inch (כלומר מרחק, לא זמן). כשסיימתי למרכז את הבמה בדקתי את הדיליי שהוספתי לרמקול הימני הרחוק ממני ומדדתי את הפרש המרחקים בין שני הרמקולים לראש שלי - והפתעה: זה יצא בדיוק המרחק הזה (עד רמת הרזולוציה של 2 אינץ'). אז אני חושב שהנוסחאות כן עובדות (והלכתי בכוונה בכיוון האמפירי קודם).

ולשאלה:

לא התייחסתם לחיתוכים (תדרים) וסלופים מומלצים לכל אלמנט?

(קומפוננט קדמי, פול-ריינג' אחורי, סאב)

תודה

פורסם

נק' החיתוך תלויות מאד ברכיבים, ונק' החיתוך ומתלולי החיתוך תלויות בתוצאה הווקאלית שלהן.

אי אפשר לקבוע אותם שרירותית, אלא רק ע"י נסיון וטעיה בזמן אמת.

מתחדשת*

• תוכן חדש...