Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם יש מיניואן ידני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שבאמת, הדבר הקרוב ביותר למה שאני מחפש הוא הפיקסו, בהנחה שאוכל להסתגל לתיבה הרובוטית. המבחן הזה באמת אומר "תפעול ידני של התיבה באמצעות המנופים שמאחורי גלגל ההגה נוח ונעים לשימוש". יופי. מצד שני, כנראה שהאישה לא תאהב אותה. לפי המבחן הזה "תיבת ההילוכים בגרסה הזולה של C4 פיקאסו (151 אלף שקל) היא סיפור בפני עצמו. זו תיבה רובוטית ידנית ללא דוושת מצמד עם פיקוד אוטומטי אלקטרוני, כמו בטויוטה קורולה החדשה. זו תיבת קסמים שמושפעת ישירות ממצב הרוח של הנהג. אם הנהג אכל לפני חצי שעה ארוחת בוקר עם שתי ביצי עין, סלט ירקות קצוץ דק ושני טוסטים פריכים, התיבה תפעל נהדר ותחליף הילוכים בסגנון חלק ונטול טלטולים. אבל אם הנהג התעורר מאוחר, לא הספיק להכניס כלום לפה והוא מאחר לפגישה חשובה, התיבה תחליף הילוכים בעצבנות רבה".

דבר שמאד מוצא חן בעיני הוא "בשורה האמצעית של מאזדה 5 אפשר להושיב רק שני מבוגרים וילד מצומק. בסיטרואן C4 פיקאסו אפשר להושיב שלושה מבוגרים בגודל מלא". ועוד יש 2 מושבים מתקפלים מאחור. שיהיה.

עוד כתוב שם "C4 פיקאסו משווקת בארץ בשתי גרסאות מנוע: בנזין 2.0 ליטרים (143 כ"ס) עם תיבת הילוכים אוטומטית-רובוטית או אוטומטית רגילה, ודיזל 1.6 ליטרים (110 כ"ס) עם תיבת הילוכים אוטומטית-רובוטית". יש טעם לבחור בדיזל? כאן כתבו "מנוע הדיזל (המצורף לתיבה הרובוטית) חסכוני אך לא חזק על המרכב הכבד" אז נראה לי שכדאי לוותר עליו.

ולכל האנשים הטובים שהציעו מכוניות שאין להן גם 5 כוכבי בטיחות וגם ESP, תודה אבל לא תודה. יש לי 3 ילדים והם הדבר היקר ביותר שיש לי. אם אני הולך להשקיע כל כך הרבה כסף בהחלפת המכונית, אין שום מצב שאתפשר על הדברים הללו.

רק חבל שאנחנו לא באנגליה. גם פחות חם וגם אפשר לקנות S-MAX ST. :(

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני שוב מציע - במקום להתפשר חכה חודשיים ותראה מה ההיצע החדש.

כמו שאמרת, זו הוצאה כספית נכבדת אז שיהיה כמו שצריך. גם מבחינת הבטיחות וגם מבחינת גיר ידני נורמלי.

פורסם

לא בהכרח שינוי מבחינת הגיר, אלא מבחינת הבטיחות. החל מה-1 בינואר כל המכוניות החדשות ישווקו עם ESP, מה שפותח בשבילך דגמים כמו הגולף פלוס TDI הידנית (שבמפתיע, מתומחרת נכון להיום בכלל לא רע - כ-148K). לא ידוע לי אם היא עברה מבחן ריסוק, אבל בכל מקרה היא מבוססת על הגולף שקיבלה 5 כוכבים.

יש גם סיכוי שיגיעו דגמים ידניים חדשים לכבוד שנת הדגם החדשה, אבל לא הייתי בונה על זה. עם זאת, חל לאחרונה שיפור מסוים בהיצע הידניות החדשות בארץ. זה עוד לא הגיע למיניוואנים, אבל מי יודע, אולי בקרוב.

פורסם

אפשרות נוספת סיאט אלתיאה, שנת 2006 הגיעה ידנית. נוחה, גבוהה, מרווחת. יש כמה כאלה שמופיעות מדי פעם ביד 2.

יש אותן עם מנוע בנזין וטורבו דיזל.

פורסם
עוד כתוב שם "C4 פיקאסו משווקת בארץ בשתי גרסאות מנוע: בנזין 2.0 ליטרים (143 כ"ס) עם תיבת הילוכים אוטומטית-רובוטית או אוטומטית רגילה, ודיזל 1.6 ליטרים (110 כ"ס) עם תיבת הילוכים אוטומטית-רובוטית". יש טעם לבחור בדיזל? כאן כתבו "מנוע הדיזל (המצורף לתיבה הרובוטית) חסכוני אך לא חזק על המרכב הכבד" אז נראה לי שכדאי לוותר עליו.

As I wrote before, I drive a Scenic diesel which weighs 1400 kg, has 120 bhp, and 30.8 kg-m from 2000 rpm.

So in a race from the traffic lights it not the best car to be in, but for midrange acceleration, overtaking, going up motorway ramps, uphill etc. it is amazing.

I think you'll find that the C4 1.6 diesel has more torque than the 2.0 petrol, and much lower down in the rev range.

Until you drive it you won't realise that the bhp number lies.

The 143 horses of the petrol C4 are probably at 5500 rpm. Between us - how many times have you ever revved that high in your Scenic?

The power and torque of the diesel are exactly in the rev range that you use most of the time, and of course the added value of fuel consumption which is at least 30% better than the petrol, makes a strong case for the diesel.

So as I recommended with the robotic box - try it before you strike it off your list.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

תיקון קטן לנכתב פה:

ה- C4 פיקסו בנזין מגיעה היום עם מנוע 1.6 ליטר טורבו שמחליף את המנוע 2.0 ליטר. המנוע החדש חזק ומוצלח יותר מקודמו.

ניתן לקרוא עליה מבחן דרכים מלא בגליון אוטו של חודש ספטמבר האחרון.

פורסם
בוקר טוב,

יש לי רנו סניק 1999 ידני. בסך הכל אני מאד מרוצה ממנו אבל לרגל יומולדת 10 ויותר מ-200,000 ק"מ אני מתחיל לחשוב על משהו חדש יותר. הבעיה, אני לא מוצא שום דבר מתאים. :( הבעיה העיקרית כמובן, היא תיבת ההילוכים. אני רוצה ידנית רגילה. כן, כזו עם קלאץ'. לא אוטומטית, לא טיפטרוניק. ידנית פשוטה ורגילה. עשיתי חיפוש ולא נראה לי שיש אחת כזו, גם אם מוציאים לרגע את נושא המחיר מהמשוואה.

יש עוד כמה דברים קטנים אבל הם פתירים.

• יש לי 4 כוכבי בטיחות. אני רוצה 5.
  • אין לי ESP. אני רוצה אחד כזה.
  • יש לי מאחור 3 מושבים אמיתיים, לא 2.5 כמו ברוב מכוניות הליסינג. אני רוצה להשאר עם זה.
  • יש לי מרחב פנימי גדול. אני רוצה להשאר עם זה.
  • אין לי 4X4. לא צריך.
  • אין לי 7 מושבים. לא צריך.

גם אם נתעלם משני הפרמטרים האחרים, לא נראה לי שיש מיניואן כזה. אגב, חשבתי גם על דיזל אבל לאור העובדה שאני עושה בערך 20,000 עד 22,000 ק"מ בשנה נראה לי ששכרי יצא בהפסדי. למרות זאת, אם זאת האופציה היחידה אני מוכן לשקול אותה.

יש חיה כזו?

עם כל הקושי שיש בחיפוש מיניוואן ידני, הציפיות שלך מהרכב מוסיפות לקושי בלמצוא אחד כזה.

אם אין אתה מרוצה מהרכב שלך למה שלא תתקדם עם הסניק בכמה שנים ותקנה לעצמך שקט לתקופה ארוכה?

אפשרות נוספת שיש היא המולטיפלה של פיאט.

אפשרות מכוערת למדי ולא ממש מתקרבת בעיצוב לסניק, אך חיסכון בהחלט תראה מהרכב.

יש גם את הסיטרואן קסארה פיקאסו אך איני יודע בוודאות אם יש ידנית, ראיתי כמה מונית אז הסקתי שיש סיכוי.

שאלה נוספת- עד כמה שידוע לי הסניק היא אמנם מיניואן אבל היא מכילה 5 מקומות ואם קשה לך למצוא מיניואן ידני

שהוא לא סניק חוץ מהמולטיפלה והסיטרואן פיקאסו, למה שלא תחפש מכונית משפחתית גדולה ידנית?

אמנם הקושי קיים אבל אני בטוח שיש יותר מבחר ברכבים המשפחתיים והמנהלים.

דבר נוסף שאשמח לדעת זה את התקציב שלך שאוכל להתאים את האופציות לתקציב.

מצטער על החפירה. שבוע טוב.

שלומי.

פורסם
עם כל הקושי שיש בחיפוש מיניוואן ידני, הציפיות שלך מהרכב מוסיפות לקושי בלמצוא אחד כזה.

אם אין אתה מרוצה מהרכב שלך למה שלא תתקדם עם הסניק בכמה שנים ותקנה לעצמך שקט לתקופה ארוכה?

>> עניתי קודם. כי אין כזה ידני.

אפשרות נוספת שיש היא המולטיפלה של פיאט.

אפשרות מכוערת למדי ולא ממש מתקרבת בעיצוב לסניק, אך חיסכון בהחלט תראה מהרכב.

>> עניתי קודם. כי יש לה רק 3 כוכבי בטיחות.

יש גם את הסיטרואן קסארה פיקאסו אך איני יודע בוודאות אם יש ידנית, ראיתי כמה מונית אז הסקתי שיש סיכוי.

>> יש לה 3 מושבים אמיתיים מאחור?

שאלה נוספת- עד כמה שידוע לי הסניק היא אמנם מיניואן אבל היא מכילה 5 מקומות ואם קשה לך למצוא מיניואן ידני

שהוא לא סניק חוץ מהמולטיפלה והסיטרואן פיקאסו, למה שלא תחפש מכונית משפחתית גדולה ידנית?

אמנם הקושי קיים אבל אני בטוח שיש יותר מבחר ברכבים המשפחתיים והמנהלים.

>> עניתי קודם. כי אני מחפש 3 מושבים אמיתיים מאחור. אתה מכיר כאלו ברכבים המשפחתיים והמנהלים? אני אשמח לקבל אופציות נוספות כי כרגע יש לי רק אחת. :(

דבר נוסף שאשמח לדעת זה את התקציב שלך שאוכל להתאים את האופציות לתקציב.

>> כרגע הוא לא מוגדר כי הקניה לא עומדת להתבצע בטווח הזמן המיידי.

מצטער על החפירה. שבוע טוב.

זו לא חפירה. אני שמח לתגובות נוספות. אולי אלמד משהו חדש.

פורסם

לקסארה פיקאסו יש 3 מושבים אמיתיים מאחור, ויש ידני בארץ.

אבל כמו שאמרתי קודם - לדעתי אין בה התקדמות ביחס לסניק 99. הוא יצא לשוק ב 99, ולכן הוא מאותו דור כמו הסניק שלך, ולא מציע יותר ממנו.

לדעתי לא כדאי למכור את הסניק שלך המוכרת לטובת פיקאסו משומשת שאתה לא מכיר.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אני חושב על C4 פיקאסו, לא קסארה פיקאסו, וזו מציעה 5 כוכבי בטיחות ו-ESP. רק צריך לבדוק אם הגיר הזה מתאים לי.

• תוכן חדש...