Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבצע אכיפה בחניות נכים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"אם אינך נכה-אל תחנה" בסיסמה זו ייערך היום יום הנגישות בנושא חניית נכים.

ראש אגף התנועה במשטרה, ניצב אבי בן חמו, ממליץ להעלות את הקנס מ 500 שקלים, בגין חניית נכים ל 1000 שקלים.

"אולי דרך הכיס נהגים יבינו שבחניה המיועדת לנכים לא חונים", אמר בן חמו.

אלפי שוטרי משטרת התנועה יגבירו את האכיפה נגד עבריינים החונים בחניית הנכים.

במסגרת מבצע האכיפה הם גם יפעלו בתחום ההסברה לכיבוד חניות הנכים.

מאיר תורג'מן "ידיעות אחרונות"

עמוד 26

21/10/09

*בעבר אם זכור לכולנו הקנס על שימוש בסלולר בזמן נהיגה עמד על 500 ש"ח, כיום הוא עומד על 1000 ש"ח אך עדיין אינו מרתיע אנשים מלבצע עברה זו ולהשתמש בו בזמן נסיעה.

העלאת הקנס לדעתי עדיין לא תרתיע את הנהגים, כך הנהג הישראלי נוהג, ויהיה מאוד קשה לשנות לו את התפיסה הזו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוזמה מבורכת, בניגוד ליוזמות אכיפה אחרות שלא תמיד יש בהן הגיון.

בנוסף, מעניין אם הקנס היה 10K ש"ח אם עדיין אנשים היו נשארים אדישים...

אני בטוח שאם זה היה גובה הקנס אנשים היו חושבים אלף פעם לפני שהיו חונים בחניית נכים.

פורסם

יוזמה חצי מבורכת.

אני חושב שבנוסף לאכיפה יש לאכוף את זה שצריך שהנכה יהיה ברכב בזמן שחונים בחניית נכים, אותי יותר מעצבן שבן משפחה של נכה חונה בחניית נכים שהנכה לא ברכב מאשר שאדם שאין לו תו נכה מחנה שם.

פורסם

הבעיה היא לא בגובה הקנס אלא בחוסר אכיפה.

יותר קל לפקחים לעבור סתם ברחוב ולצוד מכוניות מזדמנות מאשר להגיע במיוחד לחניות נכים בתקווה לתפוס שם מכונית אחת בודדה. זה מכניס להם פחות לכיס ביחס לעבודה שהם צריכים להשקיע ולכן אין השקעה מצד הרשויות באכיפה בחניות נכים.

מה שכן, לא רואה סיבה למנוע עליה בסכום הקנס.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מחזק את Nakamichi. אני מכיר זוג הורים גרושים שילד שלהם נכה. כמובן שלכל אחד יש תו נכה על האוטו. והילד... הילד במוסד סגור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אמנם הנהג הישראלי ימשיך לעשות את זה, אבל לפחות הנבלה יצטער יותר כשיתפס!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יוזמה חצי מבורכת.

אני חושב שבנוסף לאכיפה יש לאכוף את זה שצריך שהנכה יהיה ברכב בזמן שחונים בחניית נכים, אותי יותר מעצבן שבן משפחה של נכה חונה בחניית נכים שהנכה לא ברכב מאשר שאדם שאין לו תו נכה מחנה שם.

סליחה, אבל אני בעלת תו נכה כי אני המסיעה של סבתא שלי.

הרבה מאוד פעמים אני חונה בחנית נכים והיא לא איתי באוטו, אז?

מישום מה היא לא תגיע אל האוטו לבד, אני צריכה להחנות, לעלות אליה הביתה ואז ללוות אותה לאוטו.

נראה לך הגיוני שאני אקבל על זה דו"ח?

לא תמיד זה מהבית שלה, לפעמים זה מבית של משפחה, חברים, רופאים וכו.

הגיוני שבגלל שיש אנשים שמנצלים את התו, אלה שעושים בו שימוש כחוק יענשו?

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

נטלי. לפי הגיון שלך גם לחנות בחניית נכים ליד הסופר זה בסדר, כי את קונה מצרכים בשבילה וגם לחנות בחניית נכים בקניון זה לגיטימי, כי הרי הסבתא צריכה את "רגליים" שלה במיטבה.

פורסם

אם הנכה הולך עם נטלי לסופרמרקט, בהחלט זכותה של נטלי לחנות בחניית הנכים. אם נטלי הולכת לבדה לקנות בסופרמרקט, גם אם היא קונה רק לסבתא, אין הצדקה שתחנה בחניית נכים וזה גם לא חוקי

אבל אם נטלי לקחה את הסבתא לבקר את Ahbaromy, מן הסתם מותר לנטלי לחנות בחניית נכים (או בהתאם לנסיבות על המדרכה). בעוד שעתיים נטלי תחזור לקחת הסבתא מביתו של Ahabarony ונטלי שוב תחנה בחניית נכים/מדרכה ותעלה לקחת את הסבתא. אם הסבתא תתמהמה, יכול להיות שנטלי תשב שם עוד שעה תמימה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
סליחה, אבל אני בעלת תו נכה כי אני המסיעה של סבתא שלי.

הרבה מאוד פעמים אני חונה בחנית נכים והיא לא איתי באוטו, אז?

מישום מה היא לא תגיע אל האוטו לבד, אני צריכה להחנות, לעלות אליה הביתה ואז ללוות אותה לאוטו.

נראה לך הגיוני שאני אקבל על זה דו"ח?

לא תמיד זה מהבית שלה, לפעמים זה מבית של משפחה, חברים, רופאים וכו.

הגיוני שבגלל שיש אנשים שמנצלים את התו, אלה שעושים בו שימוש כחוק יענשו?

זה מה שכתבו, יש המון המון אנשים שיש להם תו נכה עם קובינה או בלי קומבינה ומשתמשים בזה חופשי, זה שאת לא משלמת בכחול לבן כשאת לא מסיעה את סבתא שלך זה לא אכפת לי, אבל כשאת נוסעת בלי סבתא שלך לקניון או לסופר וחונה בחנית נכים או עומדת באדום לבן כשלא מפריע לתנועה, זה כן אכפת לי! ואת זה כן צריך לנסות (לא יודע אם אפשר) לאכוף!

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם
אם הנכה הולך עם נטלי לסופרמרקט, בהחלט זכותה של נטלי לחנות בחניית הנכים. אם נטלי הולכת לבדה לקנות בסופרמרקט, גם אם היא קונה רק לסבתא, אין הצדקה שתחנה בחניית נכים וזה גם לא חוקי

.

היכן זה כתוב?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ל',

זאת הפרשנות שלי לחוק החניה לנכים - בסעיף העוסק בעונשין נאמר:

אדם שאינו נכה ואינו מתלווה לנכה, שהחנה רכב הנושא תג נכה במקום שאין החניה מותרת בו, דינו - קנס כאמור בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977.

ההגיון אומר שאם הנכה בבית והנהג בסופרמרקט - הוא בוודאי אינו מתלווה לנכה.

ההגיון אומר שאם הנכה אצל Ahbarony ונטלי באה לקחתה, היא בוודאות מוחלטת ובהקשר ישיר מתלווה לנכה, שכן אילו נטלי לא תחנה במקום שנוח לנכה, הרי שהיא נאלצת לטלטלה למקומות רחוקים יותר שלא בטוח שיש ביכולתה ובכוחותיה להגיע אליהם.

ולמי שרוצה לדעת, בחוק העונשין כתוב "קנס עד 12,900 שקלים חדשים".

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
היכן זה כתוב?

זה לא צריך להיות כתוב.מדובר פה על עניין שנקרא התחשבות.

ובנוסף,נכה שחונה על המדרכה וחוסם את המעבר להולכי רגל,צריך לחטוף גם הוא קנס.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

• תוכן חדש...