Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קצת טנקים ביוטיוב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהקשר לסירטון הראשון,

עצוב לראות כמה נגמ"שים מעולים יש בעולם ולדעת שבישראל,המדינה שהכי צריכה נגמ"שים טובים וממגונים,עושים עדיין שימוש בברדלסים המיושנים שאפילו קליע 5.56 מ"מ חודר בנקודות מסויימות,שלא לדבר על RPG שיכול לחדור לנגמ"ש מצד אחד ולצאת מהצד השני.

וכן,אני יודע שזו בעייה של תקציב וכו',אבל חיי חיילים מספיק חשובים כדי לדאוג גם לזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

היום כבר יש נמ"ר (נגמש מרכבה). שתכלס נראה דומה מאוד לאלוף העולם בנגמשים מהסרט הראשון.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אם RPG יכול להכנס מצד אחד ולצאת מהשני מבלי להתפוצץ זה נחשב די בטיחותי לא?:roll:

ובנימה רצינית יותר, הנמ"ר עולה כ"כ הרבה ומסובך לייצור ומעלה מאוד את רף הרמה בתחזוקה שיקח עוד כמה עשרות שנים עד שהוא יחליף את הנגמ"ש.

פורסם
היום כבר יש נמ"ר (נגמש מרכבה). שתכלס נראה דומה מאוד לאלוף העולם בנגמשים מהסרט הראשון.

על הנמ"ר אני שומע כבר לא מעט שנים,עוד מהתקופה בה אני שירתתי (רמז-אני משוחרר כבר 6 שנים).

עד שהנמ"ר יכנס לשימוש מבצעי (אם בכלל) בכל יחידות החי"ר יעברו עוד המון שנים.....

פורסם

בסרטון האחרון מופיע המרכבה מקום 9 והצנטוריון מקום 4 או 5.

לדעתי לא הגיוני בעליל דבר כזה. הפומ"ה של חיל ההנדסה בנויה מהצנטוריון ולדעתי כולם יסכימו איתי שהמרכבה הרבה יותר טובה מהפומ"ה!

פורסם

אם היית קורא בתחילת הסרטונים רשום שהסידור שלהם הוא דעתם של עורכי הסרטון, ואני מאמין שאף אחד לא הסמיך אותם לבוחני טנקים בין לאומיים. אני לא זוכר אם פרסמתי פה אבל היה סרטון שבו שרמן(כן כן השרמן הישן והטוב) לקח מקום 10, הטנק הראשון בעולם (WW1 TANK) והצנטוריון לקחו מקום יותר טוב מהמרכבה סימן 2 (שהיא הייתה היחידה שצויינה שם) שמוקמה במקום 8. ומקום ראשון לקח (תחזיקו חזק) T-34/6 הרוסי.

לגבי הנמ"ר הוא כבר מבצעי. פשוט בכמויות קטנות. וכמו שאמרתי יקח עשרות שנים לייצר נמ"רים בכמויות שיחליפו את הנגמ"ש

פורסם

לגבי הנמ"ר הוא כבר מבצעי. פשוט בכמויות קטנות. וכמו שאמרתי יקח עשרות שנים לייצר נמ"רים בכמויות שיחליפו את הנגמ"ש

זה שהנמ"ר מבצעי ידוע,מה שהסברתי הוא שעד שהוא ייכנס לשירות מבצעי לכל היחידות שבהחלט זקוקות לו,יעברו עוד הרבה הרבה שנים.

על רובה תבור בוודאי שמעת,אתה יודע כמה שנים מדברים על זה שהוא יהפוך למבצעי ?

מעל 14 שנה פחות או יותר.

כמה יחידות משתמשות בו כיום ?

אני יודע על אחת.

יכול להיות שיש עוד יחידות שמשתמשות בו,אני מקווה שיש עוד יחידות שמשתמשות בו (הוא פשוט יותר טוב מהפלטופ וה-M16), אבל עד שהוא ייכנס לשימוש מבצעי מלא,שוב,יעברו הרבה הרבה מים בנהר.

לגבי הסרט של הטיל שנורה ונופל ליד המשגר,לא נעים,אבל לא נורא, קורה לא מעט פעמי,לי אישית קרה עם RPG, מלחיץ לאיזו שנייה עד שאתה נזכר שיש לו מנגנון שמונע ממנו להדרך (מלשון דריכה) לפני שעבר מרחק מסויים.

זו גם חלק מהסיבה שבצה"ל כמעט ולא מבצעים תרגילים חמים עם טילי לאו,הבעייה שלהם פחות עם הקטע של השיגור, יש להם יותר בעייה עם הקטע של הפיצוץ......יש להם המון נפלים,זו הסיבה שמי שמקבל פק"ל לאו זוכה לכך ששאר המחלקה תצחק עליו שהוא קיבל פק"ל סס"ל (הסרט הלבן שאיתו מסמנים נפלים בשטח....).

פורסם

לפי מה שאני יודע הנמ"ר כבר נמצא במספר יחידות קרביות בעיקר באלו שמשתמשות בסימן 4(הפיתוח שלנו החל בין השאר בגלל שהעבירות של הנגמ"ש הייתה לא טובה מספיק ואילו הסימן 4 הוא אחד מהכלים הכי עבירים בעולם והנגמ"ש פשוט מגביל אותו בצורה בלתי הגיונית), הייצור שלו ארוך, מורכב ויקר ולכן יקח לו הרבה מאוד זמן להכנס לכל היחידות במיוחד אם תראה את כמויות הנגמשים שלנו שהוא אמור להחליף.

לגבי התבור אני מכיר כמה וכמה יחידות שמשתמשות בו, אמנם לא רבות מידי אבל קיימות.

פורסם

כשאתה אומר "הוא נכנס לשימוש ביחידות שמשתמשות במרכבה 4",אתה מודע לזה שאין דבר כזה יחידת חי"ר שמשתמשת במרכבה סימן 4?

יחידת חי"ר מקבלת הקצאה של גדוד\פלוגה\מחלקת שריון בהתאם למה שקיים כרגע בקו או בהתאם לסבב החטיבות שריון.

אין שידוכים קבועים.

היום יחידה מסויימת תיהיה עם עם מחלקת מג"חים ת"פ שלה,מחר אותה יחידה תיהיה עם מרכבה 3 ת"פ שלה ועוד חצי שנה היא תיהיה עם מחלקת מרכבה 4 ת"פ שלה.

הסיבה העיקרית לפיתוח של הנמ"ר זה פחות העבירות כמו הבעייה של מיגון הברדלסים,הוא חדיר להכל בצורה זוועתית.

כל לוחם חי"ר שראה לחימה בתוך שטח בנוי ידע לספר לך כמה זמן ועצבים הוא שרף במילוי שקי פק"ל בחול על מנת לשים בתוך הואיזטות של הנגמ"שים כדי שאם יירו עלינו (RPG או קלצ') זה אולי יעצור אותם מלחדור לתוך הנגמ"ש,ואני אפילו לא מדבר על כמה זה מסרבל את הנגמ"ש עוד יותר וכמה זה מסרבל את הלוחמים שצריכים להיות בחוץ על העמדת מאג\מק"כ\מקל"ר.

זה הוליד את הצורך לנגמ"ש חי"ר שיהיה ממוגן כראוי,וכערך מוסף זה גם יישפר לו את העבירות כי לא תצטרך להיות התוספת של שקי הפק"ל.

עוד לפני בעיות ייצור יש בעיות של תקציב ובירוקרטיה שמעכבת כמו תמיד את כל העסק.

לגבי התבור,זה שיש כמה יחידות שמשתמשות בו זה טוב ויפה,זה שלוקח מעל 14 שנה להכניס אותו לצבא זו בעייה אחרת.

על בעיית הייצור של התבור התגברו מזמן,גם על בעיית התיקצוב שלו התגברו מזמן,יש עוד דברים שמפריעים לו להפוך רשמית ל"נשק הבא של צה"ל".

ולא,זה לא האמריקאים.

פורסם

במגבלותיו של בטחון מידע,מה ההיתרונות של תבור על M16?

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

אין כאן שום עניין של בטחון שדה.

יתרונותיו של תבור מול M16 ומול הפלאטופ:

1.נשק קל יותר משמעותית (למעט בקנה והקפיץ מחזיר,הנשק עשוי חומר פלסטי\פולימרי).

2.הרבה יותר אמין (פחות מעצורים בשטח).

3.קצר וקומפקטי יותר.

4.כוונות אופטיות מובנות בחלק מהדגמים,סמני ליזר מובנים בדגמים אחרים וכו'.

5.יתרון קל מבחינת דיוק פגיעה.

החסרון של התבור:

מי שכבר רגיל לעבוד עם M16\פלאטופ צריך להתרגל לעניין שהמחסנית יושבת בכת (בתבור) ולא במרכז הנשק,עניין שיכול להפתר בשבוע אינטנסיבי של אימונים.

פורסם

עידן תודה לך על הפירוט,יש לי ידידה שעכשיו עושה קורס מדריכי צניחה והיא קבלה כזה.

אסטרה GSI סהעלת סרטון ממש מעניין! עושה לי חשק לבקש להתגייס לחטיבה 401=\ למרות שאני חושב על 7.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

• תוכן חדש...