Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך עובד גיר בטנק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי חבר שהתחיל עכשיו ללמוד לנהוג בטנק בצבא(מרכבה 3 ממה שהבנתי),הוא לא יודע לנהוג ברכב ולא מתעניין בזה(לפחות עד שהתחיל לנהוג),אבל ככל שהוא מדבר אני רק מתבלבל מאיזה תיבת הילוכים יש בטנק,ממה שהבנתי ממנו יש גיר אוטומטי עם אופציה ידנית 1,2,3 מה שהזכיר לי כל רכב אוטומטי קונוונציונלי רגיל,אבל הוא אמר משהו על מצמד,שאין להם דוושה לו,מה שהחשיד אותי שיש גיר רובוטי,כשנכנסתי לוויקיפדיה לראות איזה גיר יד התבלבלתי יותר ע"י התשובה "חשמלית-אוטומטית עם גיבוי מכני-ידני, 4 הילוכים" האם מישהו יודע איך גיר בטנק עובד?

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יש לטנק גיר אוטומט נישלט חשמלית ומכאנית, ז"א שהידית הילוכים היא חשמלית ולא מתחבר אליה איזה שטנגה או כבל.

יש לגיר מצבים N,D,R,P המצבים הם, ניוטרל, רוורס,D זה נסיעה קדימה, P זה פיוות במצב זה זחל אחד מסתובב קדימה והשני אחורה, והטנק מבצע סיבוב שלם במקום.

יש עוד בורר עם מצבים 1,2,3,A במצבים אלו זה כמו בגיר אוטומט ברכב, מצב A זה פשוט אוטומט, והשאר ה1,2,3 הם גובלים הילוך(כמו ברכב).

עד כאן הכל נישלט כרגיל חשמלית.

ישנה ידית הילוכים מכאנית, שמקרה וכל מה שהסברתי למעלה לא פועל מאיזה תקלה, אז הידית המכאנית היא למקרה חירום שהחשמלית לא פועלת.

אין דוושת קלאץ מן הסתם כי זה גיר אוטומט.

• אהבתי 1
פורסם

תוספת למה שרשמו נכונה מעלי:

במרכבה סימן 3 הגיר הוא תוצרת renk הגרמנית.

הגיר אוטומטי לחלוטין, כולל ממיר מומנט.

המצבים 1,2,3 נועדו בין היתר, ממש כמו בגיר אוטמט, להגביל את התיבה בבחירת ההילוך לצורך ירידה/עלייה חזקה של הכלי ו/או הגבלת הילוך נמוך לטובת כוח ומומנט.

התיבה מפוקדת חשמלית כאמור ומחוברת למחשב ממסרת.

• אהבתי 1
פורסם

שניכם קצת התבלבלתם.

אין מחשב ממסרת בסימן 3, גוש מתכת עם חיישנים שמחוברים לנורות אזהרה(כמובן שזה לא בדיוק ככה אבל הפרטים הקטנים לא חשובים במקום כזה ציבורי).

הממסרת לא תוצרת הארץ, אלא הרכבת הארץ. הממסרת פותחה בחו"ל (וזה באמת לא משנה על ידי מי ומי שהתעניין קצת בנושא גם מבין למה עדיף לשמור את המידע), נרכשת בחלקים ומורכבת בארץ.

עכשיו שליבנת את זה אני רוצה להוסיך משהו בנימה מאוד אישית.

כאן זה פורום, פתוח לכל ואם זה לא מספיק אז הוא גם מככב בגוגל ובשירשורי צבא שלו.

בחייאת דחילק טיפת מחשבה לפני מעשים, פה בפורום ככה בפתוח אתה פותח שאלות לגבי מכניקה פנימית של כלים צבאיים? ואם היה פה איזה מתלהב בן 18 שהיה גם סורק לך כמה תמונות ונותן הסברים קצת יותר מעמיקים על דברים שלא אמורים לדלוף כמו כל מיני מערכות ומאיזה חומרים דברים עשויים תחשוב איזה נזק היה נגרם. ואפילו מה שנרשם פה שהוא לא מידע מסווג בכלל אני בטוח שגרם לנזק כלשהו, זה פשוט אבסורד שמצליחים לשמור את הטכנולוגיה של בוגאטי יותר בסוד מאשר את הכלים הצבאיים שלנו.

להבא בתור עצה מסתם בחור שגם חי במדינה הזאת תריץ חיפוש קטן, הרבה אנשים סיפרו פה בפורום על דברים שהם עשו בצבא אם תשאל אנשים ספציפיים בהודעה פרטית לא יקרה שום דבר רע.

וכן אני לא מתחסד אני גם פתחתי שירשורי צבא עם דיי הרבה מידע בתוכם וגם נידבתי פה קצת מידע כללי על כל מיני דברים ואחרי שקראתי את זה הבנתי כמה שזה מטומטם.

זהו, מצטער על ההתלהמות זה פשוט פרץ ממני.

• לא הבנתי... 1
פורסם
BMW, הגיר תוצרת הארץ

האמן לי, בתור שותף ליחידת הפיתוח של מערכות ההנעה של סימן 4, אני לא טועה ולא מתבלבל.

הגיר הוא תוצרת RENK, כל הפיתוח כולל ייצור החלקים זה תוצרת החברה הגרמנית.

במהלך השנים נפתח ליין הרכבה בארץ ושם מרכיבים את הממסרת מחלקיה השונים.

Kookoo, תשאל שוב את החברה אצלך איך מפוקדת הממסרת ב-3 !! (רמז, יש ועוד איך מחשב)

כאן זה פורום, פתוח לכל ואם זה לא מספיק אז הוא גם מככב בגוגל ובשירשורי צבא שלו.

נכון, עדיף לסתום את הפה, ביקשתי מאחד המנהלים שיעשה סדר במה שאני כן מבין,

מעבר לזה, אני יכול להבטיח לכם שתמצאו את כל התשובות באינטרנט.

• אהבתי 1
פורסם

זה בסדר, ואנונו סגר כבר את הפינה הזאת :)

חבר'ה אני הראשון שתומך בבטחון שדה, ושמירה על מידע.

אם זאת אל לנו להיות פרנודאידים בנוגע למידע כזה או אחר.

מכאניקה של כלים צבאיים גם של ספינות כמו הסער 5 של חיל הים, מפורסם באינטרנט ותתפלאו, אבל גם מפורסם ע"י דובר חיל הים בעצמו.

סער 5 באינטרנט

אפילו הכלים הכי "אינטימיים" שלנו מפורסמים באינטרנט.

הינה דוגמא לכלי מאוד "רגיש"

גיר כזה או אחר, נתונים טכניים אלו דברים שאפשר למצוא מפורסמים באתרים רישמיים ללא שום בעיה

הינה דוגמא קטנה לטנק המדובר והמידע שנמצא עליו

אפילו משקלים מדוייקים לא מפורסמים רישמית מסיבות פוליטיות (הסכם הפסקת האש ברמת הגולן) וממש לא מסיבות בטחוניות.

עם זאת אני אסיים בזה שאכן מוטב שכל אחד מאיתנו ישקול טוב מה הוא אומר לפני שהוא אומר, ואם הוא לא בטוח במליון אחוז שזה מידע שכבר פורסם בעבר, שפשוט לא יגיד.

פורסם

א) טנק זה מכונית גדולה וכבדה עם צריח ותותח על הגג.

ב) מנוע וגיר בטנק דומים מאוד לזה של מכונית. רק שהם בגודל של מכונית משפחתית ממוצעת.

ג) הגיר בטנק מרכבה הוא גיר אוטומטי הידרומכאני קונבנציונלי תוצרת גרמניה. אגב, גם המנוע גרמני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

המנוע התחיל צרפתי, עבר לגרמניה ובסימן 3 קיבל נגיעות אמריקאיות. תבדוק אותי.

הגיר עבר תהליך קצת שונה.

לגבי המחשב ממסרת, אמנם פיקוד חשמלי אבל כל העסק הזה מאוד רחוק מלהקרא מחשב.

פורסם
אין לנו בכלל אטום, זה כור לצרכי שלום בלבד! :wink:

ואני היחידי שהייתי בטוח שזה מפעל ליצור סוסי נדנדה מחומרים ממוחזרים וידידותיים לסביבה? :shock:

אגב, היו פעם טנקים שהיו עם הילוכים ידניים, מי שלא יצא לו ה"עונג" לנהוג בכזה דבר - לא יעריך משהו "מעודן" טיפה...

גילי

• אהבתי 1

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
המנוע התחיל צרפתי, עבר לגרמניה ובסימן 3 קיבל נגיעות אמריקאיות. תבדוק אותי.

הגיר עבר תהליך קצת שונה.

לגבי המחשב ממסרת, אמנם פיקוד חשמלי אבל כל העסק הזה מאוד רחוק מלהקרא מחשב.

אין לי מה לבדוק אותך,

אתה עברת קורס הנעה ותובה סימן 4 ואני, מלבד הקורס הזה, גם העברתי 3 שנים ביחידת הפיתוח של מערכות ההנעה של המרכבה.

שכל אחד יעשה את המתמטיקה.

פורסם

למען האמת החלק ההוא היה מיועד לבחור שרשם שכל החט"כ של סימן 3 גרמני.

בקטע הזה בהחלט אין לך מה לבדוק אותי הגיעו לעיניי מסמכים מאוד...מיוחדים(בזכות קצת חיטוט יצירתי בגוגל).

ושוב אמנם אין שום ספק לגבי ההבדל בין מה שאני עושה למה שאתה עשית. אבל שוב אני קצת מתקשה לקרוא לאוסף חיישנים מחשב.

בוא נסכים שהמחשב בסימן 4 הוא 50 רמות מעל מה שנמצא בסימן 3 והוא באמת זכאי להקרא מחשב בזכות מה שהוא עושה. לדעתי לקרוא למה שיש בסימן 3 מחשב זה לא יותר מסלאנג. במיוחד שמדובר בעצם בטכנולוגיה של סימן 2 שכולנו יודעים מאיזה שנים הטכנולוגיה.

פורסם

גם אטארי/קומודור וכד' היה מחשב לפני 30 שנה. בכל זאת הם היו קצת יותר מאוסף חיישנים.

אם הם אינם מחשב כיום, אז גם סיטרואן טרקסיון בוודאי אינה מכונית כיום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

Kookoo, המנוע סימן 3, כמו גם הסימן 2 והסימן 1 (ומנוע הפומה ועוד כלים רבים) הם כולם תוצרת אמריקאית אסלית!!

אם תרצה, אשלח לך בפרטי כמה לינקים ליצרן שאיתו יצא לי לעבוד 3 שנים (אגב, הגרמנים שעשו את מנוע הסימן 4 לא רואים את החברה האמריקאית ממטר).

וכמו שאמר יפה מאוד אמיר שליט מעליי, גם אוסף של חוטים שמחוברים לכמה לוחות אלקטרונים ששולחים (ומקבלים) פיקוד לחיישנים, זה מחשב לכל דבר.

:-)

אמיר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...