Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם.

אז אחרי שהתקנתי באיביזה FR 2007 שלי צ'יפ אפסולוט, פילטר עם נשם, אינטרקולר חזית של קופרה, אינלט סיליקון, התקנתי גם שעון גדישה של RACE-TECH אלקטרוני, לפי המלצתו של "תמירFR" (תודה תמיר)

תמונת השעון מצורפת.

סוף סוף אני יודע מה קורה אצלי מבחינת הגדישה(פחות או יותר) :wink:

השאלה היא כזאת:

אני מתחיל ללחוץ בשני מ 2200 סל"ד, והגדישה בשעון עולה בהדרגתיות ל 1.1BAR ונשארת עד העברת הילוך, ואז בהילוכים שלישי ורביעי לקראת 4000 סל"ד הגדישה עולה ל 1.3BAR ונשארת כך קבוע עד 5500 סל"ד ואז קצת יורד ל 1.2. (זה גם בשלישי וגם ברביעי).

השעון אמור להיות מדויק, אך אני לא רואה שום "פיקים" שאנשים מדברים אליהם. אצלי זה עולה ונשאר.

האם זה נורמלי?

תודה לכל העונים

race_tech.jpeg

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דבר ראשון תתחדש, דבר שני אם הגדישה שלך נשארת מעל 1 באר כשאתה עובר את הסלד של 5500, המצב שלך מעולה!

הפיק הוא כשאתה לוחץ בשלישי/רביעי זה אמור לעלות ל1.4 למשל ולרדת ל1.2 1.3.

Flash Red VW Corrado 16V

פורסם

פיק נמדד אך ורק ברביעי וחמישי

ברביעי זה מורגש הכי הרבה מ80 קמ"ש ולחיצה מלאה על הדוושה 100% שתראה שהמחוג על 1.4-5 למשך כמה שניות ואז ירד ל1.2-3 ומשם למטה.

נ.ב

בכיף ;)

פורסם
הגדישה שלך בסדר גמור. תגיד תודה שלא נתקלת בסרג'ים עדיין... זו תופעה מוכרת באיביזות עם אפסולוט.

מה זה?

פורסם

סרג'ים זו תופעה מעצבנת שמתרחשת כשהמחשב חותך גדישה.

הצ'יפ גודש גבוה מהניהול מנוע המקורי וכשהמחשב רואה שהוא לא מקבל מספיק אוויר או מספיק דלק כדי להתמודד עם הגדישה

הגבוהה אז הוא מוריד אותה.

זה קורה בעיקר בלחיצה בריאה בהילוכים גבוהים מטורים נמוכים.

מה שמרגישים בפועל אלו קיטועים בהאצה, כאילו בזמן האצה מישהו תופס את האוטו ומשחרר, תופס ומשחרר.

הפתרון לזה הוא צ'יפ שגודש פחות גבוה.

פורסם

סרג'ים זה מושג מאוד כללי שיכול לקרות מכל מיני מצבים

סרג'ים משמעותו שהגדישה לא יציבה ומשחקת ... כלומר ניתן לראות בשעון גדישה

שהוא עולה ויורד

יכול להיות בגלל פיק גבוהה מדי והמחשב מנסה להוריד גדישה (מה שבני קרה צ'יפ אגרסיבי)

יכול לקרות בגלל בריחות אויר או פורק לא תקין

יש מצבים שבוסט קונטורלר גורם לסרג'ים (ב- SPEC2 בלבד)

יש גם מצבים בוטורבואים גדולים שזה קורה בגלל הWG החיצוני ... אבל אני לא סגור על זה

אני מקווה שעזרתי לך

פורסם

קופרה, באיזה סל"ד זה קורה? האם הגדישה באמת יורדת ועולה?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אין סל"ד ספציפי שזה קורה בו, זה בעיקר בזמן האצה חזקה מסל"ד נמוך.

נניח אתה על 2000 סל"ד בהילוך רביעי ולוחץ על הגז עד הסוף אתה תרגיש קיטועים בזמן ההאצה

ואם תסתכל בשעון גדישה אתה תראה שהגדישה עולה ויורדת בקטנות כאלה.

בגדול התופעה הזאת מורגשת בעיקר בתאוצות ביניים.

ושוב, זה קורה רק בגלל שהצ'יפ של אפסולוט גודש גבוה. הציעו לי לעבור לצ'יפ שגודש נמוך יותר

אבל עם הכוח שאפסולוט מוציא, זו תופעה שאני מוכן לחיות איתה.

עוד פתרון לתופעה זה בוסט קונטרולר אבל אנחנו כבר גולשים מהנושא של פותח השרשור.

פורסם

אוקיי, האם הגדישה היא מקסימלית בסל"ד הזה?

כלומר, האם נגיד בהילוך רביעי שאתה לוחץ מ 2000 סל"ד, האם אתה בפול בוסט שהצ'יפ גודש? עד איזה סל"ד הקיטועים ממשיכים? האם הקיטועים מורגשים בעיקר בסל"ד נמוך ונפסקים בבינוני ומעלה?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לא חושב שזה קשור לגדישה הגבוה,אף פעם לא פגשתי אוו נתקלתי במישהו שסבל מדבר כזה,אלה עם זה היה קרטועים של חוסר דלק,משאבה עצלה,אינלט יניקה קטן מידי...ועוד.

בזמנו הייתי נותן פיק של 1.8-1.7 והרכב היה נוסע חלק כמו שהוא היה נוסע בבאר 1.

פורסם

חברים יקרים, היום לחצתי ברביעי וחמישי מהתחלה ועד הסוף והגדישה עלתה ל 1.5BAR ואז ירדה ל 1.3BAR קבוע.

אז הכל בסדר :roll:.

ולגבי התופעה של הסרג'ים, אז אין לי את זה בינתיים. טפו טפו טפו

פורסם
אוקיי, האם הגדישה היא מקסימלית בסל"ד הזה?

כלומר, האם נגיד בהילוך רביעי שאתה לוחץ מ 2000 סל"ד, האם אתה בפול בוסט שהצ'יפ גודש? עד איזה סל"ד הקיטועים ממשיכים? האם הקיטועים מורגשים בעיקר בסל"ד נמוך ונפסקים בבינוני ומעלה?

לא הבנתי מה הכוונה שאני בפול בוסט שהצ'יפ גודש?

הקיטועים עצמם נמשכים עד סל"ד גבוה יחסית אבל מורגשים יותר בסל"ד בינוני.

אם אתה באמת מתעניין אני אצלם את השעון גדישה שלי בזמן תאוצת ביניים חזקה ואולי זה יעזור לך להבין את הכוונה שלי.

לא חושב שזה קשור לגדישה הגבוה,אף פעם לא פגשתי אוו נתקלתי במישהו שסבל מדבר כזה,אלה עם זה היה קרטועים של חוסר דלק,משאבה עצלה,אינלט יניקה קטן מידי...ועוד.

בזמנו הייתי נותן פיק של 1.8-1.7 והרכב היה נוסע חלק כמו שהוא היה נוסע בבאר 1.

לא יודע איך לא נתקלת בתופעה הזאת, כל מי שאני מכיר עם קופרה וצ'יפ מדף של אפסולוט נתקל מתישהו בתופעה הזאת.

זו תופעה מוכרת והרבה פתרו אותה בעזרת בוסט קונטרולר.

ביניקה יש לי אינלט סיליקון של פורג' ופילטר פתוח אז אין בעיה של יניקת אוויר.

חשבתי בזמנו להחליף למשאבת דלק של וולברו 255 אבל אמרו לי שזו לא ערובה לפתרון הסרג'ים.

• תוכן חדש...