Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופני כביש, מה כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפשת לרכוש אופני כביש.

אופניים משומשות במחיר של עד 1500-2000 ש"ח (קיים?)

אין לי מושג מה לחפש, דגמים ומה טווח המחירים.

אשמח לקבל ייעוץ הכוונה לדגמים, חנויות שמוכרות משומשים במחיר שפוי.

*למי שיש מה להציע ואין לו הרשאת כתיבה באוף, אשמח לקבל הודעה פרטית.

תודה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כאלה עם מנוע בנפח 50 סמ"ק לפחות :mm_cool:

מה היעוד שלהן?

אם מדובר באופניים לרכיבה למטרות כושר/ספורט זה משהו אחד ואם כאופניים לטיול בשד/ רוטשילד זה משהו אחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מציע יד שנייה, אפשר למצוא אופניים נהדרות במחירים האלו. יאני יודע שיש חנות מאוד טובה (שני חברים קונים שם, אחד מתעסק בפרי רייד והשני ברכיבת כביש למטרות כושר, שוניהם מאוד מרוצים) החנות נמצאת באיזור התעשייה של שפיים, מה שנקרא חצר שפיים. ליד הום סנטר נדמה לי.

פירמות דוגמת merida, trek, mongoose, specialized ועוד מייצרות אופניים שיוכלו להתאים.

בכל מקרה לפני דגמים, צריך לדעת מה את מתכננת לעשות איתם, רק כביש? גם קצת שבילים? תחרותי? כושר? יעזור לנו לעזור לך

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אופני כביש בלבד? או שאופני זנב קשיח גם תופס ?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני מחפשת אופני כביש בלבד, עד עכשיו רכבתי על אופני שטח פשוטות, אבל המהירות והמרחקים קורצים לי מאוד ובשביל התענוג הזה צריך להשתדרג.

האופניים מיועדות עבור כושר וגמיעת מרחקים ארוכים עד כמה שאצליח.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אישית? זנב קשיח יד שנייה ושידרוג לג'אנטים קלים+צמיגי כבהיש טיובלס. ישפר פלאים את הרכיבה (המשקל של ג'אנטים שמיועדים לשטח דורש הרבה יותר כוח מג'אנט קל + צמיג טיובלס כביש קל.

אופני כביש אפשר לקנות חדשות באיזור ה3K לפי מה שראתי אצל מצמן ימ"ש. שוב. יד שנייה!!!

Stay tuned

פורסם

ליטל, כדאי שתלכי לפני הכל לחנות הקרובה לביתך, תשבי על כמה זוגות אופניים ותראי איזו מידה הכי מתאימה לך.

משם, את יכולה להתחיל לחפש את האופניים שמתאימות לך מבחינת גודל, משקל, איבזור וכו'.

כמו שכבר ראית, אופני כביש זה לא ממש התחום שלי אבל אני תמיד מוכן לעזור :D

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אופני כביש זה סיפור משל עצמו,כמו שאופני שטח.

זה לא נגמר בללכת לקנות אופניים.(אני יודע,אחי מדורג בין הראשונים בארץ ברכיבת שטח לגילו).

כאשר את קונה את האופניים מומלץ או אפשר להגיד בגדר חובה ללכת לבחור אשר עושה חישובים של מידות הגוף ובכך מכוון לך את האופניים למצב אופטימלי,ולא אני לא מדבר על גובה כיסא.(עלות של כיוון כזה עולה בסביבות ה400-600 ש"ח).

אמליץ לך על מצמן בת"א,יש שם חנות יד שניה ענקית עם מבחר מאוד גדול של אופניים.

אחי רוכב על פוג'י ועל ספשלייז והוא מאוד מרוצה משניהם.

בן.

Got To love It

פורסם

ממליץ לבדוק את TREK, בזנב קשיח ושיכוך מלא לא נהניתי על אף זוג של חברה אחרת כמו שנהניתי ברכיבה ב TREK (ובסוף גם רכשתי). אגב , ארמסטרונג רכב על TREK כשזכה בכל הטור דה פרנסים :)

אני לא יודע איזה מרחקים את עומדת לגמוע, אבל כבר הגעתי לנסיעות של 40 ק"מ עם אופני זנב קשיח וצמיגי שטח ולא הרגשתי אי נוחות או כאבים כלשהם.

יש חנות של TREK בחשמונאים ואפשר לקחת שם זוגות אופניים לנסיעת מבחן.

לדעתי עקרונית את צריכה לתפוס איזה שישי בבוקר (או כל יום אחר) ולחרוש את גיזרת החשמונאים עם התמקדות על TREK ,מצמן ורוזן אנד מינץ (שאליהם אני לא נכנס עקב שירות אנטיפטי שגרם לי לנסוע עד פתח תקווה לבדוק שם את אופני מרידה ו GT).

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב שלא שלחת אותה לחנות הכי יקרה, מצמן שוחטים רק כי הם יכולים. בעקרון, אופני כביש חייבים "למדוד". אופני שטח "מוסבים" הם אופציה לא רעה להתעלה, כמו שאמרתי אפשר לקנות זוג ג'אנטים קלים יותק וצמיגי טיובלס ומשנה לגמרי את הנסיעה לטובה ברמת הכביש. התנסיתי באופניים מוסבים כאלו על שלדת של איירוןהורס, וממש נוח לפדל איתם אחרי ההסבות האלו. והם ממש מתאימות לכביש גם אחרי שהבולם הקידמי כוון לעומס כמעט מקסימלי, כמעט ולא אבד כח בדיווש.

Stay tuned

פורסם

כשמדובר על מהירות וגמיעת מרחקים, אי אפשר להשוות אופני שטח מוסבות לאופני כביש אמיתיות.

יחסי העברה שונים לחלוטין, הפרשי משקל משמעותיים, תנוחת ישיבה שונה לגמרי ועוד.

ב2000 ש"ח יש לך אפשרות לקנות אופני כביש משומשים ברמת כניסה סבירה ביותר, רק צריך לחפש.

שימי דגש על מכלולים (מעבירי הילוכים, גלגל"ש ושיפטרים (ידיות העברת ההילוכים)) במצב טוב וברמה גבוהה ככל האפשר,

לא חושב שיש סיבה להתחיל לחפש רכיבי קרבון באופניים לכזו מטרה ובכזה סכום.

יש לך ציוד נוסף? קסדה (טובה!), משאבה, פנימית וכו'? או שהסכום אמור לכלול גם אותם?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

משמעותיים?

עד כמה משמעותיים?

בוא נבדוק רגע

sepclized allez 27, דגם כניסה, לאופני כביש טהורות

שוקלות בערך 20 LB, משהו כמו 9 ק"ג. מחיר? 3300.

specelized tarmac elite דגם תחרותי פשוט לכביש

18.7 LB, 8.5 ק"ג בערך. מחיר 9900.

ו אחורן חביב, אופני כביש ב איזור 2000 ש"ח.

specelized hardrock sport

30 lb, משהו כמו 13 קילו. תחליף ג'אנט וצמיג לקלים יותר, זה עניין של 500 600 ש"ח? וירדת לאיזור 12 ק"ג, אולי 11.5

וסאיזה הבדל? כמעט 100 ש"ח

מילא שבמשקל הזה לא היא לא תרגיש הבדל אלא בכמויות היסטריות.

במקרה חבר שלי, זה עם האפוניים המוסבות, הגיע אתמול מת"א לאיזור תל מונד, ברכיבה של קצב 25-30, ולא ממש הגיע עייף. מדובר על רכיבה של 25 ק"מ. שזה הרבה לכל דעה. גם לספורטאי.

Stay tuned

פורסם

הבדל של 21% במשקל זה לא משמעותי?

ובוא נבדוק שניה את עניין יחסי ההעברה:

המהיר ביותר באופני כביש (נקח לדוגמא מערכות שימנו 105) 53 שיניים בקראנק (גלגל שיניים קדמי) ו11 בקסטה (גלגל"ש אחורי). יחס העברה של 1:4.8.

לעומת זאת, באופני שטח (הספשלזייד הארדרוק ספורט שהצעת?) 32 שיניים בקראנק ו11 בקסטה. יחס העברה 1:2.9.

די משמעותי.

היתרון של אופניים מוסבות הוא בעליות. לאופני שטח יש יחסי העברה הרבה יותר נמוכים ע"מ לאפשר יותר כח.

אם את גרה באיזור עם הרבה עליות, אולי שווה לבדוק את הנושא.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

הנוחות של אופני שטח עולה על זו של אופני כביש ללא עוררין, בעיקר אם מדובר על שיכוך מלא ולא זנב קשיח.

יחד עם זאת, יתרון צבירת ושמירת המהירות של אופני כביש גם הוא מובהק,

לא רק בשל משקל נטו אלא בשל מסה של חלקים נעים (פדלים, ג'אנט, וכו').

אפשר לרכב הרבה עם אופני שטח, זה פשוט קשה יותר. אם המטרה היא להשיג מקס' מאמץ במינימום זמן פידול,

יש כמה מפלצות DH שיעשו את העבודה היטב... 40 ק"מ על מפלצת כזו זה בערך כמו 100 ק"מ על אופני כביש תחרותיות :D

אם המטרה היא לרכב כמה שיותר מרחק, כמובן שעדיף אופני כביש.

הייתי נמנע מהרשתות הגדולות ועושה סיבוב דווקא ברחוב החשמונאים בחנויות הפרטיות.

הבחירה האישית שלי היא "סללום", ידע מקצועי, יחס אדיב, והגדלת ראש עצומה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
משמעותיים?

עד כמה משמעותיים?

בוא נבדוק רגע

sepclized allez 27, דגם כניסה, לאופני כביש טהורות

שוקלות בערך 20 LB, משהו כמו 9 ק"ג. מחיר? 3300.

specelized tarmac elite דגם תחרותי פשוט לכביש

18.7 LB, 8.5 ק"ג בערך. מחיר 9900.

ו אחורן חביב, אופני כביש ב איזור 2000 ש"ח.

specelized hardrock sport

30 lb, משהו כמו 13 קילו. תחליף ג'אנט וצמיג לקלים יותר, זה עניין של 500 600 ש"ח? וירדת לאיזור 12 ק"ג, אולי 11.5

וסאיזה הבדל? כמעט 100 ש"ח

מילא שבמשקל הזה לא היא לא תרגיש הבדל אלא בכמויות היסטריות.

במקרה חבר שלי, זה עם האפוניים המוסבות, הגיע אתמול מת"א לאיזור תל מונד, ברכיבה של קצב 25-30, ולא ממש הגיע עייף. מדובר על רכיבה של 25 ק"מ. שזה הרבה לכל דעה. גם לספורטאי.

חבר,רכיבה של 25 ק"מ לרוכב אופניים שמתעסק בדבר בתור "ספורט" זה החימום במקרה הטוב.

אחי בן 15 והוא רוכב בימי שבת בסביבות ה4 שעות רכיבה נטו במהירות של 35-40 קמ"ש. חישוב קצר יצא לך 140 ק"מ.

זה נסיעה מת"א עד ראש הנקרה! אז נסיעה מת"א עד תל מונד זה ממש אבל ממש חימום.

אתה לא יכול להשוות בין אופני שטח מוסבות לבין אופני כביש נטו,הן מבחינת משקל והן מבחינת מכלולים.

כמו שמישהו אמר למעלה,יחסי העברה שונים,האופניים קשיחות לגבי(למזלג הקדמי אין בולמים),אתה יכול להגיד שאפשר לנעול בולם באופני שטח,זה ממש לא אותו דבר.

בנוגע לאופניים,אכן TREK הם חברה מעולה אשר ספונסרים של רוכבי ת"א(הקבוצה של אחי) והרבה מהם רוכבים עליהם.

הסניף שהם רוכבים את הציוד/אופניים נמצא באזור כבר שמריהו כמדמוני,אוכל לברר יותר פרטים מחר בבוקר עם אחי אם תרצי.

לגבי כיוון אופניים,תאמין לי אם היא מתכוונת לרכב גם בתור תחביב אם זה 30 ק"מ בסופש הכיוונים האלו יצילו אותה מכאבי ברכיים וגב.

אל תשווה אופניים שאמסטרונג רוכב למה שהיא תוכל לרכוש בטרק או שום חברה אחרת. האופניים שלו נבנות למידות שלו ובלי שום אופציה למשחק עם הגובה של הכסא או מרחק הכידון,עלות האופניים היא מעל 100K.

בן.

Got To love It

• תוכן חדש...