Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 90,000 למאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שישי האחרון עשיתי טיפול 90,000 לרכב שלי, רציתי לדעת האם המחיר ששילמתי הוא מחיר טוב, סביר או ש"קרעו" אותי במחיר.

- החליפו לי פלאגים

- פילטר שמן

- פילטר אוויר

- שמו שמן חצי סנטטי

וניראה לי שזהו - לקחו לי 619 ש"ח.

un4get

בעל מאזדה 3 2006 מנוע 1.6ליטרים דגם אקטיב.

פורסם

קרעו אותך? אני כבר ציפיתי שתכתוב ששילמת 2000 שקל...

המחיר שקיבלת לא סתם טוב - הוא מצוין. לפי היבואן עלות של טיפול 90000 היא קרוב ל-1000 שקלים כולל מע"מ. העלות אמורה להיות גבוהה יותר כי מסנן האוויר עולה 200+ שקלים לפני מע"מ (מוחלף פעם ב-60000), אבל האמת היא שב-90000 מה שצריך להיות מוחלף הוא מסנן דלק (פעם ב-45000) שעולה גם הוא יותר מ-200 שקלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
קרעו אותך? אני כבר ציפיתי שתכתוב ששילמת 2000 שקל...

המחיר שקיבלת לא סתם טוב - הוא מצוין. לפי היבואן עלות של טיפול 90000 היא קרוב ל-1000 שקלים כולל מע"מ. העלות אמורה להיות גבוהה יותר כי מסנן האוויר עולה 200+ שקלים לפני מע"מ (מוחלף פעם ב-60000), אבל האמת היא שב-90000 מה שצריך להיות מוחלף הוא מסנן דלק (פעם ב-45000) שעולה גם הוא יותר מ-200 שקלים.

רוני

היי רוני,

תשמע אני חייב לציין משהו אחד, אני לעולם לא אדרוך יותר במוסך מרכזי - הם שוחטים ותאמין לי שסתם!

בגלל שהם מביאים לי מכונת קפה, אינטרנט וטלויזיה?! בחייאת רבאק תעשו לי טובה.

הלכתי למוסך שלי שאני מטפל בו שנים (למעלה מ-10) והוא יותר מישר - הוא ממש פלס הבנאדם (אגב, גם זכה ב"יצאת צדיק").

אני ממליץ בחום.

אפרופו מוסך מרכזי - תיקנתי במוסך "רכב דוד" בתל-אביב - הוא אמר לי בטיפול קודם שאני צריך לעשות ברקסים אחוריים כי הם עומדים להיגמר כלשונו.

המוסכניק שלי בדק לי ו... נחש מה.............. במצב מעולה!

מצורף פירוט תיקון + מחירים לפני מע"מ להתרשמות שלכם:

1. שמן מנוע 5W/30 סנטטי מלא - 180 ש"ח (גלון).

2. מסנן שמן מקורי למאזדה 3 75 ש"ח.

3. מסנן אוויר 48 ש"ח.

4. פלגים 88 ש"ח.

עבודה: 140 ש"ח לפני מע"מ.

* יש לציין כי בטיפול הקודם במוסך המרכזי עוד לא נכנסתי בפתח המוסך והטיפול כבר "נשק" לאיזור ה-900 ש"ח לפני מע"מ וכמובן עשו לי את תרגיל הברקסים הידוע כשהרכב על הליפט ואתה לא נמצא בקירבת המוסך (כי השארתי את הרכב ונסעתי לעבודה).

- אחרי קומבינות קשות ביותר שילמתי עבור טיפול 75 + ברקסים קדמיים כולל רפידות כ-1,690 ש"ח - אז, שלא יעבדו עליכם!

המוסך שטיפלתי בו וראוי לציון לשבח הינו "מוסך גלי בע"מ" אשר נמצא ברח' ההגנה 8 באיזור התעשיה החדש של ראשל"צ. מומלץ מומלץ מומלץ.

un4get

פורסם

לא פלא שהמחיר זול, כי כל החלפים לא מקוריים. גם לא הוחלף מסנן דלק וגם פלאגים לא ידוע של איזו חברה. לא הייתי מסתכן בפלאגים בלתי ידועים, כי יש הרבה זיופים. מלא דוגמאות על תקלות יקרות ערך במערכת הצתה וניהול מנוע עקב שימוש בפלאגים מזויפים. המחיר של העבודה סביר, בהתחשב בכך שעל כל חלף רווח נוסף של המוסך של כ-20%.

רי קומבינות קשות ביותר שילמתי עבור טיפול 75 + ברקסים קדמיים כולל רפידות כ-1,690 ש"ח - אז, שלא יעבדו עליכם!

זה לא נשמע יקר, כי צלחות מקוריות עולות כ-1,000 ש''ח. רפידות כ-250 שקל. עבודה כל צד 75-100 ש''ח.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

נו, לא טיפלת במורשה ולא השתמשו בחלקים מקוריים - לכן המחיר הזול. מסנן האוויר, אגב, מאוד זול ומעניין אם יעילותו קרובה לזו של המסנן המקורי שעולה יותר מ-200 שקלים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יאללה מה קשה לאנשים להבין שמוסך מרכזי יש אחד ומורשים יש עשרות?

ואני עוד יחכה לרכב הזה שהמוסכים ה"זולים" למניהם חוסכים להם המון אבל זה רק בטיפולים כי כאשר תיהיה לבחור בעיה אמיתי ברכב נראה לאן יגיע.

ולגביי כל עיניין החלפים הלא מקוריים גם בהם יש מלא קומבינות אבל אתכם מה זה מעניין חסכתם 350 שקלים לטיפול.

ואני הוסיף עוד משהו שגם המוסך שבו היית אם תשאל אותו מהי איכות החלקים ויענה לך שמעולים הוא משקר לך כי הוא בעצמו אין לו שמץ של מושג הוא קונה מחנות החלפים שתשיג בכמה שיותר זול על מנת למכור לכמה שיותר מוסכי "זולים ומעולים".

שורה תחתונה אני מתעלם מהשרשור הזה ומקווה שגם הבאים אחרי יעשו כמותי.

פורסם

ניסן, כול מילה שלך זהב !

לא כולם מבינים מהי המשמעות של פילטר שמן איכותי או פילטר אוויר איכותי לעומת זבל סיני.

חבר בעל מאזדה 6 החליף חיישן חמצן קידמי במוסך 'כול יכול'=אגזוזן בעלות של 250 שקלים עבור חיישן+100 שקלים עבודה.

החיישן עבד מצויין ומעבר למצופה ! חודשים ימים בדיוק.

חיישן חמצן מקורי עבר את ה-150K.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק10 - בילבלתה אותי :lol: לא ללכת למוסך רון או שאפט :shock:

ניסן טוען - רק מקורי , רק מורשה יבואן - רק מרכזי - אתה תומך בכך .

מרכזי VAG , מרכזי אלפא . מרכזי UMI - לכל כלל יש יוצא מהכלל . ואין ואסור הסכמה או שלילה גורפת .

במקרה של ניסן - אכן מרכזי מאזדה טוב מאוד , אבל יש עוד מורשים טובים כגון מוסך חן ברשל"צ ו אקספרס מוטורס בחולון .

ואפשר לטפל במוסכים כלליים מתמחים וטובים , בעלי ניסיון , ולבקש חלפים מקוריים או חליפיים איכותיים תואמים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא הבנת אותי, אני תומך בשימוש בחלקים מקורים או שווה ערך למקורים. המוסכים שציינת ובמיוחד מוסך רון משתמש בחלקים מקורים או שווה ערך למקורים ב-100 אחוז.

דוגמא:

רפידות קידמיות מקוריות עם סמל VW עולים נניח 300 שקל ניתן לרכוש אותם רפידות ללא סמל VW תוצרת ATE שמייצרת גם את המקוריות ב-20 אחוז פחות.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני חייב לציין,

חייב לציין המוסכניק שלי מאוד ישר.

ישר הוא אמר לי מסנן שמן כדאי מאוד לשים מקורי כל השאר לא כזה נורא.

מה גם שהוא שם לי את התחליפי הכי איכותי (גם בתחליפי יש רמות איכות).

יש לציין כי טיפלתי אצלו שנים ברכב הקודם שלי ומעולם לא הייתה לי כל בעיה עם הטיפולים שלו, אם אתם רוצים ללכת למוסך מרכזי ולשפוך הון על טיפול שבחוץ עולה פחות מחצי אז בבקשה אבל אני חייב לציין כי בטיפול הקודם שהמוסך המרכזי רצה ממני כ-2,000 ש"ח לפני ההנחות שקיבלתי המוסך שלי היה עושה את אותו דבר עם החלקים המקוריים של מאזדה בכ-900 ש"ח כולל מע"מ (כולל ברקס מקורי - שאגב המוסך אמר שלא ישרוק והוא שורק כמו גדול! וכן כולל פילטרים פלאגים וכו' כו' והכל מקורי).

אני לא חושב שעצם זה שמוסך נקרא "מוסך מרכזי" יש לו זכות לקחת עבודה 240 ש"ח וחוץ מהעבודה לקחת כ-100 ש"ח על פירוק כל צלחת של ברקס - זה פשוט ביזיון! מה זה לא נחשב כ"עבודה" או שזו "עבודה מיוחדת" ???

בקיצור - לא מוצא שום הצדקה לשפוך הון תועפות על מוסך מרכזי כשמוסכים איכותיים ואמינים בחוץ עושים את אותו דבר (גם לפי בקשתכם לחלפים מקוריים כמו שהמוסך שלי מציע) ולשלם על כך פי 3.

un4get

פורסם
נו, לא טיפלת במורשה ולא השתמשו בחלקים מקוריים - לכן המחיר הזול. מסנן האוויר, אגב, מאוד זול ומעניין אם יעילותו קרובה לזו של המסנן המקורי שעולה יותר מ-200 שקלים.

זה שהמוסך המרכזי קורע את לקוחותיו במחיר של 200 ש"ח לפני מע"מ ממש לא אומר שזה המחיר של החלק בחוץ.

מה אתם לא מבינים? במוסך מרכזי אתם משלמים על "חווית הטיפול" - מה אתם חושבים שסתם משרד התחבורה ביטל את החובה לטיפול במוסך מרכזי כדי לא לאבד את האחריות יצרן על הרכב ??? לא זה בגלל שהשוחטים האלה ניצלו את זה ופשוט קרעו את הלקוחות.

ביפו-ת"א וכו' תוכלו למצוא את אותם החלקים המקוריים בחצי המחיר.

זה כמו לקנות ארמאני בכיכר המדינה ולקנות ארמאני בקניון בב"ש (סתם דוגמא) זה שאתה קונה בכיכר המדינה ומשלם על ה"פלצנות" של כיכר המדינה אתה גם משלם בהתאם - אבל אותו הבגד בב"ש עולה כמה עשרות או מאות שקלים פחות בגלל שאין לך את "חויית הקנייה" הזו.

un4get

פורסם

אני עשיתי טיפול 90000 אלף למאזדה במוסך מורשה,וזאת הפעם האחרונה שאני מתקרב למורשה.רק נכנסת עם האוטו למוסך ונפרדת מ1100 שקל! אני לא מדבר על זה שנפרדתי בסיום הטיפול מ3 וחצי אלף שקל! במהלך הטיפול הם עוד אמרו לי שצריך להחליף תושבת מנוע ב1200 שקל,כי היא כבר גמורה או משהו כזה והיא מתחילה לעשות רעשים.אמרתי להם לא תודה,והיום אחרי יותר משנה,אני עדיין עם אותה תושבת.מה גם שהם החליפו לי בולמים קדמיים,ואחרי שבועיים ההגה התחיל לייצר לי רעשים בשעת הנסיעה.התברר שהבולם בצד ימין בכלל לא הורכב נכון.היום אני מטפל במוסך שהיה מורשה של מאזדה,ככה שלטפל באוטו שלי הוא יודע,וגם המוסך אמין והמחירים נורמלים.

פורסם

שלא תבינו לא נכון יש גם חלפים לא מקוריים מבחינת זה שאין עליהם סמל של מאזדה או פורד אך אותו היצרן מיצר את אותו דגם החלק בפני עצמו (חלקים שבהם משתמשים במוסך רון לדוגמא)

פותח השרשור עדיין לא הבין שיש הבדל בין מוסך מרכזי למורשה אולי ניקוד יעזור פה.

לגבי הבחור שטוען כי "דחפו" לו תושבת ב-1200 שקלים ראשית שאלו אותו והוא לא היה חייב לאשר שנית לא מציע בכלל לנסות אפילו לשים תושבת שאינה מקורית במאזדה יודעי עיניין שנמצאים כאן בפורום יודעים למה.

בקיצור לאחר מכן כשיהיה לכם בעיה שנוצרת בגלל "חמורים" סליחה על הביטוי שמכירים את כל המכוניות ואת כל הצרות במכוניות, ואז תפגשו איתי כאן שוב נדבר.

לסיכום: אני לא פוסל בכלל מוסכים כמו מוסך רון שהוא תותח במכוניות שהוא מטפל אבל הוא מכיר vw ברמת בורג והוא מתמחה במכוניות הללו שנים והוא לא יורד ואף עולה על מוסכים מורשים.

אבל לעומת זאת אותם המוסכים שכביכול יודעים ומכירים את כל סוגי המכוניות על כל צרותיהם שכחו מזה, זה דבר שלא קיים ולא יקרה לעולם.

• 4 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...