Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרצאה של שי אגסי ב TED

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

TED הוא מפגש שנתי שבו אנשים עולים על הבמה ומדברים על פרויקטים ועל רעיונות שישפרו את העולם.

כאן שי אגסי פורש את משנתו לגבי הרכב החשמלי.

נא לצפות בכל הסרטון לפני שמגיבים שטויות.

http://www.youtube.com/watch?v=FcoJt2KLC9k&feature=channel_page דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

הרצאה מעניינת מאד.

אין ספק שהוא יודע לדבר.

הרעיון של השכרת סוללות במקום קנייתן הוא רעיון טוב.

מעבר לזה, אני חושב שהגישה של כפיית האנושות לעבור למכונית חשמלית לא תצליח. דברים בסדר גודל כזה לא קורים בגלל שמישהו החליט, אלא בגלל שהיכולת לעשות אותם הגיעה - וזה לא קשור לחוקים ותקנות.

דני

פורסם

אהבתי את האינטונציה האמריקאית שלו, למרות שעדיין אפשר לזהות פה ושם שהוא לא "מקומי". :-)

לגבי תוכן הדברים, זה נשמע מאד סקסי, אבל הייתי שמח לראות התייחסות לעלות וזיהום האוויר הנוספים שיגרמו בתהליך הפקת האנרגיה החשמלית הנדרשת לפרוייקט שהוא מציע בבטחון כה רב. בינתיים לא ראיתי ולא שמעתי שום מידע רלוונטי מטעמם.

עניין נוסף הוא הנסיון להציג את כל זה כבחירה ערכית ומוסרית ולא כאינטרס כלכלי נטו. כנראה שהחיים בישראל פשוט עשו אותי ציני מדי בשביל להאמין בכך שהממשלה ואנשי העסקים שלנו מונעים ע"י חזון לעתיד ירוק, ולא ע"י מניעים כלכליים. אני מבין שכשמרימים פרוייקט בסדר גודל כזה, כדאי להצטייד בבני ברית "כבדים" כמו משפחת עופר, אבל אני גם מאמין שמי שהולך לישון עם כלבים, סופו שיתעורר עם פרעושים, ולא הייתי רוצה לראות את הפרוייקט הזה גווע מסיבות פוליטיות.

פורסם
אבל הייתי שמח לראות התייחסות לעלות וזיהום האוויר הנוספים שיגרמו בתהליך הפקת האנרגיה החשמלית הנדרשת לפרוייקט שהוא מציע בבטחון כה רב. בינתיים לא ראיתי ולא שמעתי שום מידע רלוונטי מטעמם.

בהרצאה הזאת הוא כן התייחס לעניין זה.

הוא אמר שבדנמרק כל האנרגיה לסוללות תבוא ממקורות אנרגיה של תחנות רוח.

הוא אמר שבישראל תוקם חווה סולרית בדרום הארץ שתספק את כל צרכי האנרגיה.

יש לבנאדם הזה ראייה רחבה ביותר. כשהוא מדבר על Zero footprint הוא באמת מתכוון לזה. הוא לא "שוכח" מעלות הפקת האנרגיה לטעינת הסוללות.

אגב, התובנות הפיננסיות וגאו-פוליטיות שלו לא פחות מעניינות מפרוייקט המכוניות.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

בנושא הזה, הוא אומר שם כמה דברים שלא קשורים אחד לשני. להקים חוות טורבינות להפקת חשמל יכול לקחת 4-5 שנים בכיף במדינה מתוקנת, אז הוא חושב שתוך שנה-שנתיים הוא יקים חווה סולארית בנגב? בוא נהיה רציניים, צריך להפריד בין התכנית שלו להפקת אנרגיה נקיה ובין תכניות הייצור וההפצה של הרכבים עצמם.

אם הפרוייקט הולך להסתמך על מקורות האנרגיה שהוא מציין, אז לא סביר שנראה מכוניות בייצור סדרתי לפני 2015. אם הפרוייקט אמור להגיע לתפוקה מלאה עד 2010-2012, כפי שהובטח בתחילתו, הוא יצטרך להסתמך על מקורות אנרגיה יותר קונבנציונליים, מה שיפגע באופן משמעותי למדי בכל הקונספט ה"ירוק" שלו.

כאמור, לא השתכנעתי. ולמען האמת, התובנות ה"מעניינות" שלו בעניינים גאו-פוליטיים נשמעו כבר לא פעם ולא פעמיים בפורומים שעוסקים באנרגיה ירוקה ומשאבים מתחדשים. הוא לא באמת המציא כלום, רק שינן היטב וארז באריזה יפה שקל למשקיעים לעכל.

פורסם

גם אם זה לא באופן מיידי, הרעיון שלו מאוד הגיוני.

גם אם נתחיל עם פחם ונעבור לאנרגיה סולארית, עדיין בטווח הארוך הוא יעזור לנו להוריד את התלות מהנפט ולחסוך Footprint מהטבע.

אם זה לא יקרה עכשיו, זה יהיה חייב לקרות אחר כך.

בישראל יש תרבות של "בשביל מה? כאן שום דבר לא עובד בכל מקרה".

למרות זאת, אנחנו מדינה שהצליחה לעשות המון דברים שאחרים לא הצליחו. יש כאן כמה מוחות גאוניים.

פרוייקט כזה יכול לשנות (לדעתי) את המפה הפוליטית הבינלאומית, כי האינטרסים והתלות של מדינות במדינות אחרות פשוט ישתנו, ויהיה להן יותר כדאי לעשות עסקים איתנו, שהראינו שאנחנו מתקדמים, במקום להראות שאנחנו חיים מנפט ומוכנים להרוג את כדור הארץ בשביל תחבורה.

ככל שעובר הזמן, העלויות של ייצור אנרגיה יורדות והניצול הפוטנציאלי עולה.

זה צעד הגיוני, פשוט הוא עלה על זה קודם.

אגב, העבר מראה שרוב מי שיודע להרים עסקים ומקבל תמיכה מממשלת ישראל, רבים הסיכויים שהוא יצליח במיזם שלו.

פורסם

אגאסי בחלט לא המציא שום דבר חדש. הקונספט כבר היה קיים מלפני עשרות שנים ונשכח. הרעיון בבסיסו לא רע (כמובן שיש בעיות של קרטל, מונופול וכו') כמו הל מוצר טכנולוגי בשוק מה שיקבע זה תקן שלאחידות. כי באמת שלא צריך את בטר פלייס עבור זה, רק האחידות של התקנים תיצור את האפשרות הזו (בדיוק כמו שיש תקן לשקעים בכל מדינה וכו). אחת הבעיות העקריות של רכב חשמלי זה זמן הטעינה ואכן תחנות החלפה הן הפתרון לכך אל כמו שאגסי ציין זה יהיה רק כאשר הבעלות המוחלטת על הסוללות תהה בידי חברה מסויימת (עמדות הטעינה וכו זה כלל לא קשור בשביל זה יש את חברת החשמל ולא צריך את בטר פלייס בכלל הרי חברת החשמל שולטת בכל השוק ולה יש את כל האמצעים להתקין עמדות טעינה ואם אגסי אומר שגם הוא אז כנראה שהמדינה מכרה אותנו שוב למשפחת עופר) רק בשל העובדה שטיב הסוללה הוא לפי מספר הפעמים שהיא עברה מחזורי פריקה/טעינה אך גם לזה אפשר ליצור פתרון טכנולוגי פשוט. ולא תהה בעיה לדעת את מצב הסוללה ולפיו להעריך את שווי הסוללה כשאלך לתחנת החלפה בדיוק כמו שאני הולך כיום לתדלק נכון שזה יוצר בעיות אחרות ולכן הפתרון באמת הוא בחברה שתחזיק את הסוללות (לא את הרכבים או כל דבר אחר לזאת לא יהיה צורך ואין בעיה להסתמך על המודלים הקיימים כיום של יבואנים ורשתות מוסכים וכנראה הרבה יותר חשמלאי רכב ולא מכונאים).

כן העתיד הוא ללא ספק ברכבים החשמליים (למרות שזה עדיין לא פתרון אולטימטיבי וכנראה שעוד 50-60 שנה יהיה מקור הנעה נוסף, וכל נתוני הטווח כיום יותר מידי אופטימיים הם טובים אולי ליד ראשונה מרופא)

לעשור הקרוב אין ספק שאגסי קצת אופטימי מידי והפתרון יהיה רכבי כלאיים עם מנועי דיזל קטנים ויחידות חשמליות הרכב החשמלי יחדור עוד יותר לציבור הרחב רק עוד עשור לפחות.

קל מאוד לשנוא את החבירה שלו למשפחת עופר ואכן יש דברים שבהן הוא טועה וזה נראה מונופוליסטי מידי (שוב אף אחד לא צריך את עמדות הטעינה של בטר פלייס באמת שלא לזאת המדינה צריכה לדאוג בלבד זה מפגר שחברת החשמל של כולנו תמכור לנו בחזרה חשמל דרך מתווך) אבל הבחור בהחלט בעל מעוף ויש לו את היכולת להניע תהליכים.

• תוכן חדש...