Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בסיטרואן XM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 406
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אילן הפעם אתה טועה ,ההגה ב XM כן מסתובב כשהרב לא מונע

זאת עובדה,היה לי בעיה בסטרטר ואי אפשר היה להניע את הרכב

אז הנעתי אותו בדירדור ,נכון ההגה קשה אבל אפשרי לסובב אותו

לשמחתך, אני לא מדבר על XM.

מה נשאר ? CX

תאכל הרבה תרד, ותבוא אלי לנסות לסובב ת'הגה כשהמנוע מכובה...

פורסם
לשמחתך, אני לא מדבר על XM.

מה נשאר ? CX

תאכל הרבה תרד, ותבוא אלי לנסות לסובב ת'הגה כשהמנוע מכובה...

דיי, חבר'ה. לא לריב. מישהו רוצה סיבוב בהגה של הג'יפ שלי?????:lol::lol::lol:

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

TURBO CT הכוונה לטורבו בלחץ נמוך,2 ליטר 150 כ"ס עם מומנט 24 קג"מ.

זה המנוע שהיה גם ב605 טורבו ובקסנטיה אקטיבה ונקרא RGX .

רמת הגימור הגבוהה יותר נקראה EXCLUSIVE וכללה גם מושבי עור,סאנרוף וג'אנטים מגנזיום.

פורסם

קראתי עכשיו את זה...

למנוע הפיג'ו 604, למשל, היו זוג מאיידים - מאייד סולקס בודד, 34' שהיה אחראי על סל"ד הסרק בלבד, ומאייד סולקס כפול 35\35 שנועד לנסיעה.

מערכת מוטות מורכבת היתה אחראית על סגירתו של המאייד הקטן בנסיעה ולפתיחתו של הגדול.

גם המפלג, מתוצרת דוסלייר כמובן (ונא להגות את השם במבטא צוחפתי כבד, בבקשה:razz:) לא נימלט מהסיבוך האופייני.

בתוך המפלג שכנו להן זוג פלטינות וזוג קבלים, מה שאמר שהפעם הבודדת בה המכונית היתה מכוונת כיאות, היה היום בו היא עזבה את משרדי היבואן..

ולא יכולתי שלא לצחוק בנוסטלגיה...אוי, כמה חרא אכלתי מלכוון את המנוע הזה, כמה וכמה פעמים. קרבורטורים, הצתה... הבית ספר הכי טוב שהיה לי. אבל כשהוא היה מכוון, אני אהבתי את התוצאה.

אסף.

פורסם
העיניין הוא שב XM 3.0 ההגה משנה את תיגבורו לפי מהירות הנסיעה, וכאן ניכנסה האלקטרוניקה לתמונה בדמות חיישן מהירות וחיישן סל"ד שקבעו את משקל ההגה, וזה כל ההבדל בין ההגה של ה CX לזה של ה XM...

הלחץ שנכנס למערכת קבוע, ומה שמשנה אותו אלו פקודות מחיישני המהירות והסל"ד.

הדברים נאמרו לי ע"י אדם שמכיר מצויין את המכוניות הללו, ועל פניו דבריו נישמעים לי מיהמנים.

חן, אני לא מבין מה תכלית הדברים שאתה כותב.

אתה לא מכיר את המערכת, לא יודע איך היא פועלת, מתעלם מההסברים, השרטוטים והתמונות של בקרת המרכוז המכנית שהעליתי לפורום,

אבל ממשיך להתווכח כי "מישהו שמכיר מצויין את המכוניות האלה" אמר לך.

אם זה המצב, אז אולי כדאי שהמישהו הזה יתכבד להצטרף לדיון ולהשתתף בו.

אם יש לך שרטוט\סכמה חשמלית\מסמך טכני שתומך בטענתך\טענתו, אני אשמח ללמוד. אחרת, זה דיון קצת מפוספס.

וזה גם מה שגרם לעלות שיפוץ מאד גבוהה של המערכת, שלא כמו ב CX למשל
שוב, אין לי מושג מהיכן הביטחון שלך בדברים שאתה כותב.
תשובתך לא ממש מעודדת אותי, ואם זה המצב, אני הולך לשמור מרחק גדול מאוד מכל XM שאראה על הכביש :lol:.

1. אין צנרת שלא נפרצת, בשלב זה או אחר של חיי המערכת, בין אם מכשל פנימי (פיטינג, אטם וכו') ובין אם בשל טראומה חיצונית.

אז כדאי לשמור מרחק מכל מכונית, כי בכולן יש צנרת בלמים.

מה קורה אם מאגר הלחץ (מצבר הידראולי) עצמו כושל?
אז לא קורה כלום. הוא לא כושל באופן מיידי וגם כשהוא מת לחלוטין המשאבה ההידראולית מסוגלת לספק לחץ לרכב.

גם כשהיא כושלת יופיעו חיווים רבים לנהג לפני שהתנהגות הרכב תושפע.

גם ללא משאבה וללא מאגר לחץ (שהסיכוי לאובדן פתאומי של שניהם אפסי) הלחץ במתלים מספיק כדי להפעיל את מערכת הבלימה.

הסר דאגה מליבך.

לא מבין כיצד מערכת שאין בה חיבור מכאני מייצרת כזה בשעת חירום
הכנתי לך ציור. הציר הירוק מחובר להגה. האדום למסרק.

כאשר המערכת תחת לחץ הציר הירוק מפעיל שסתום הידראולי, ומערכת Servo מניעה את הציר האדום כך שהוא עוקב באופן מדוייק אחרי תנועת הציר הירוק.

לא נוצר בינהם לעולם מגע מכני.

ללא לחץ הידראולי יהיה מעט חופש בהגה, והציר הירוק יניע פיזית את האדום. פשוט, לא?

פורסם

יש אנשים שגם במצב שהם לא מבינים כלום תמיד יגידו משהו וימשיכו להתווכח כדי לא להודות בזה שהם בעצם לא מבינים כלום.

לפי מה שאני הבנתי השיפוץ יקר בגלל הסיבוך המכני והחלקים המכניים שלא נפוצים בארץ אבל אני לא יודע אם אני צודק או לא.

מספר הCX -ים והSM-ים שהגיעו לישראל הוא מאוד מאוד נמוך ואני בכלל בספק כמה אנשים יש בישראל היום שיודעים לשפץ מערכת היגוי של רכב כזה או אפילו להסביר איך היא פועלת מתוך ידע אישי ולא ציטוט מתוך איזה חיפוש בגוגל.

אבל להתווכח במילים על משהו שאתה לא מבין בו כלום זה פשוט.

פורסם
דיי, חבר'ה. לא לריב. מישהו רוצה סיבוב בהגה של הג'יפ שלי?????:lol::lol::lol:

דורון, אני ואילן לא רבים ,אנחנו לא יכולים לריב כיוון שיש לנו את אותה מחלה

וזאת אני יכול להגיד לך חשוכת מרפא

וזאת עובדה !!!

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

פורסם

וזאת עובדה !!!

אותה מחלה זו לא סיבה לאי מריבה, ראה פרץ וברק ולצורך איזון ראה ביבי וסילבן, כולם חולים בשגעון גדלות ועדיין לא מפסיקים לריב...

ארז רונן

פורסם

למה מחלה,

המכוניות סופר אמינות.... ואף פעם לא נוגעים בהן חוץ מפה ושם...

וזאת עובדה !!!

DSCF8679.JPG

DSCF6159.JPG

פורסם

שלום ,אני לא מבין גדול ברכבים קלאסיים של סיטרואן ,אבל לפניי מספר ימים ראיתי Citroën BX gti ,שלמרות מצבה העגום (לפחות חיצונית ) סחבה מאוד יפה ונסע מהר מהר (האמת גם עשתה רעש חמוד למנוע 1.9 קטן ) ,בקיצור ניראת שד אמיתי :twisted: .

במראה היא דיי הזכירה את ה xm עם כי קטנה בהרבה ,לכן רשמתי פה בתרד הזה (וגם בגלל שהבנתי שיתקבצו פה להם מספר אוהבי סיטרואין ).

פורסם

דרך אגב, סיטרואן חוגגים בקרוב 90 שנה (מצטער אם זה הוזכר במקום אחר, אני לא קורא קבוע את כל הפורום), וזה הולך לבוא לידי ביטוי בארועים רבים בכל העולם.

פרטים באתר שלהם:

http://www.90.citroen.com/

יבואן סיטרואן בהולנד מארגן שיירה של קרוב ל 100 מכוניות סיטרואן הסטוריות בתאריך 4 באוקטובר.

מקווה שזה לא יהיה רחוק מהאזור שלי.

מעניין אם לובינסקי מארגן משהו...:roll:

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...