Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בסיטרואן XM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סיטרואן לא החליטו אלא פג'ו החליטו בשבילם. ה- XM חלקה פלטפורמה עם ה- 605 והשתמשה באותם מכללי הנעה אחד לאחד.

שוב פעם אתה קובע שמדובר במנוע "ידוע לשמצה" בלי שום סימוכין. המנוע הזה יוצר ברצף במשך 24 שנים ובמגוון רב מאוד של גרסאות. לא מעט בשביל מנוע כה בעייתי.מערכת זו הוצעה כציוד תקני בכל XM שהיא, למעט מספר מצומצם של מכוניות ברמת אבזור בסיסית שיועדו לשוק הצרפתי בלבד.

פשוט לא נכון. לא אלקטרוני ולא נעליים...

מנוע ה PRV היה רחוק מאד מלהיות פאר היצירה, וזה בלשון המעטה.

זה שהוא יוצר במשך 24 שנה עדיין לא הופך אותו למנוע טוב.

בכל מיבחני הדרכים שנערכו למכוניות שצוידו במנוע הנ"ל, הוא צויין כבינוני למדי, גם כשהן היו חדשות.

למנוע ה PRV היה מומנט בינוני למדי, רעש מכאני מעצבן ובנוסף הוא היה סרבן סל"ד.

שים לב איך לאט אבל בטוח כל השותפים לפרוייקט נטשו אותו - וולבו פיתחה מנוע 6 טורי חדש לחלוטין עבור ה 960, מנוע שהיה טוב לעין שיעור מה PRV.

לנצ'ייה הפסיקה אף היא את השימוש במנוע בגירסת ה V6 שלה, שהיתה די מיותרת מלכתחילה.

בשנת 97' הופסק כליל ייצור המנוע הנ"ל, שבנוסף גם לא הפגין אורך חיים מרשים במיוחד, ורנו ופיג'ו שוב שיתפו פעולה בפיתוח מנוע V6 חדש לגמרי, רק שהפעם לשם שינוי הוא יצא מוצלח..

מערכת ההידראקטיב הוצעה כאופצייה בגירסת ה 2.0 המוזרקת וכציוד תקני בגירסת ה 3.0.

רק גירסת המאייד הוצעה עם מיתלים הידרופנאומטיים "רגילים".

לגבי מנגנון החזרת ההיגוי - ברור שהמנגנון חייב להיות מכאני, והוא היה מבוסס על החזרת שמן בלחץ גבוה, למען מירכוז ההגה.

הפיקוח על ההחזרה בוצע אלקטרונית, וזה היה ההבדל העיקרי בין מערכת ההחזרה של ה CX לזו של ה XM.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 406
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא חושב שהויכוח על המנוע הוא במקום פה.

סיטרואן ופיג'ו לא בלטו במיוחד אף פעם במנועים מעולים ומי שקונה סיטרואן הידרו פניאומטית לא מתעניין בעיקר בביצועי מנוע חזקים.

מי שזה העיקר בשבילו יכול לקנות הונדה אקורד ולגמור עניין.

לא נהגתי אף פעם בXM אבל אני לא מאמין שמנוע ה3 ליטר גרוע כמו שחן מתאר אותו,זה שגיר הZF לא משהו זה נכון,אני לא יודע איך זה מורגש ב 3 ליטר.

לא נראה לי שמנוע שהורכב ב605 ובXM ולפני זה גם ב604 ו504,505 במשך כל כך הרבה שנים יכול להיות כל כך גרוע.

אולי בינוני אבל לא גרוע.

פורסם

במקרה הזה לXM הזאת אין גיר ZF

ואני יכול להגיד לכם שהמנוע שלה נעים ,שקט ונוסע

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

פורסם

לא טענתי לרגע שהמנוע שלה גרוע, וכתבתי בפירוש שגירסת ה 3.0 שהותקנה ב XM ושנה מאוחר יותר בפיג'ו 605 מהווה שיפור ניכר.

זה נכון שבניגוד לאלפא, לדוגמא, המנוע אף פעם לא היה "לב" המכונית בסיטרואן, אבל מנוע ה 2.0 של ה XM, ובייחוד בשידוך עם הגיר האוטומטי, היה רחוק מאד מלהיות פאר היצירה, וזה בהחלט פגע במכונית.

המנוע הזה נותר בייצור שנים ארוכות, בעיקר מהטעם הפשוט שהמכוניות שצויידו בו לא היו חשובות עבור יצרניהן; ה 505 קיבלה את המנוע הזה לאחר שהוצגה ה 405, שהפכה את ה 505 ללא רלוונטית בן לילה, הרנו 25 יועדה בעיקר לפקידות הממשלתית הצרפתית, והסיטרואן CX כלל לא צויידה בו.

פורסם
זה שהוא יוצר במשך 24 שנה עדיין לא הופך אותו למנוע טוב.
אבל בוודאי לא הופך אותו לקטסטרופה שמשתמעת מדבריך.
שים לב איך לאט אבל בטוח כל השותפים לפרוייקט נטשו אותו - וולבו פיתחה מנוע 6 טורי חדש לחלוטין עבור ה 960
"לאט אבל בטוח"... לקח לשותפים, כאמור, 24 שנה "לנטוש". וולוו הציגה את ה- 960 בשנת 1991, כשהמנוע הזה כבר היה בן 17...

ה 505 קיבלה את המנוע הזה לאחר שהוצגה ה 405
דווקא שנתיים לפני.

הרנו 25 יועדה בעיקר לפקידות הממשלתית הצרפתית
שזה שוק גדול וחשוב שאין לזלזל בו, אבל בלי קשר המנוע הזה הותקן גם ברנו 25 טורבו, רנו אספאס, ספראן ולגונה - אף אחד מהן לא חסרת חשיבות ליצרן.

בנוסף, אתה מוזמן לחפש מבחני דרכים של אלפינה A610 (שגם בה הותקן המנוע הזה). יש אפילו אחד של טופ-גיר. דעתך הנחרצת על המנוע לא חילחלה למסקנות הבוחנים.

והסיטרואן CX כלל לא צויידה בו
ה- CX תוכננה למנוע וואנקל ולכן תא המנוע הקטן שלה לא יכל לאכלס מנוע V6. אין לזה שום קשר לחשיבותה בעיני היצרן.

מערכת ההידראקטיב הוצעה כאופצייה בגירסת ה 2.0 המוזרקת וכציוד תקני בגירסת ה 3.0.
לא ניתן לשנות את העבר, גם לא באמצעות פונט מודגש.
הפיקוח על ההחזרה בוצע אלקטרונית, וזה היה ההבדל העיקרי בין מערכת ההחזרה של ה CX לזו של ה XM.
ככל שהיכרותי המצומצמת עם סיטרואן מגעת, DIRAVI זו מערכת מכנית לחלוטין שאינה עושה שום שימוש בחשמל.

אתה בהחלט מוזמן להאיר את עיני לגבי הדרך שבה מתבצע הפיקוח על ההחזרה ב- XM.

אני תמיד שמח ללמוד.

פורסם

רק לצורך קנה מידה מנוע ה2 ליטר 8 שסתומים (1998 סמ"ק) ללא טורבו באמת קטן על הXM ועוד בשילוב גיר הZF.

המנוע הזה עם בלוק ברזל מוצלח ואמין מאוד ואין לו את המחלה של החורים בבלוק כמו במנועי האלומיניום אבל הורכב במכוניות קלות וקטנות בהרבה מה XM וה605.

306 ZX,קסנטיה ו405 .

בקשר לאמינות הV6 אין לי מושג.

פורסם

תודה לחן ולארנון על השיתוף בידע הנרחב שלכם.

על כך אמר הכתוב: "אָמַר רַב חַמַא בַּר חַנִינָא :אֵין סַכִּין מִתְחַדֶּדֶת אֶלָּא בְּיָרֵךְ שֶׁל חֲבֶרְתָּהּ, כָּךְ אֵין תַּלְמִיד-חָכָם מִתְחַדֵּד אֶלָּא בַּחֲבֵרוֹ" (בראשית רבה ס"ט).

דווקא חילוקי הדעות שלכם מגלים עוד ועוד אינפורמציה מעניינת ומחכימה הרבה יותר משרשורים סתמיים של קורטינה ש"זזה" או "לא זזה" ובפעם האלף שרשורים בהם שואלים מישהו שהביא רכב מחו"ל: כמה עלה?

וכמובן, ברכות לאקסל על הרכישה ובהצלחה בהרפתקאה.

פורסם

תודה על המחמאות. :-)

...הרבה יותר משרשורים סתמיים של קורטינה ש"זזה" או "לא זזה" ובפעם האלף שרשורים בהם שואלים מישהו שהביא רכב מחו"ל: כמה עלה?
אני שותף לתחושות בדבר ריבוי שרשורים סתמיים וזו אחת הסיבות שבגללן לא מזדמן לי לכתוב כאן לעתים קרובות.

במקום דיונים אמיתיים בין קבוצת אנשים החולקים תחביב, יש כאן בעיקר עוד ועוד תמונות של אותן המכוניות, אותם המפגשים ואותן השאלות.

למשל נפתח אתמול שרשור על מכונית מדהימה עם סיפור מרתק מאחוריה על ידי חבר קהילה חדש.

זה בדיוק סוג השרשורים שנבראו בשביל פורום "רכבי אספנות" אבל לצערי לא קורה איתו כלום ולא בפעם הראשונה.

השרשור לא הולך לשום מקום ולא נוצר בפורום שום דיאלוג סביב המכונית או סביב החבר. רק רצף של ברכות "תתחדש".

אני משער שהדיאלוגים יווצרו פנים אל פנים אם וכאשר המכונית תושק בהיכל נוקיה.

פורסם

ארנון, התחושה שלי- הדיונים הרבה יותר "פעילים", כאשר מדובר ברכב, שיש לו איזשהו קשר לכמה שיותר אנשים! ובהקשר לדברים כמו היגואר, שהבאת לדוגמה- אז, מה באמת אפשר להגיד, חוץ מ"וואו, איזה אוטו מדהים! מזל טוב!" ? כי מה לעשות- זה באמת ככה- האוטו אכן מדהים, סיפור מעניין- אבל אותי אישית, וככה בטח חלק לא קטן של הפורום מעניין יותר איך נוסע ה-XM מהשרשור הזה, כי מה לעשות- היא אחת מהחלומות שלי, שאני יודע שאגשים יום אחד, ולא כ"כ רחוק מעכשיו. מה, שלצערי אינני יכול להגיד על היגואר, ואיתי ביחד גם לפחות 80% ממשתתפי הדיון כאן, כי מה לעשות- יגואר כזאת מדהימה ככל הנראה לא תהיה לנו בגלגול הזה כבר...:roll: וגם יש כאן לא מעט אנשים, שכאמור היה להם כבר, או יש להם, או שהם נהגו בכזה אוטו. אז מכאן הההתעניינות הרבה יותר ערה והדיון יותר מתמשך... כי שוב- להגיד: "איזה אוטו מדהים!!!" זה משהו אחד, ולעבור על כל מכלוליו זה משהו אחר!:-D לפעמים, אני נכנס לשרשור, רואה, ואפילו לא מגיב- כי מה הטעם להוסיף עוד פעם את ההערה הסתמית- הרי ברור, שצריך להיות עיוור, כדי לא להגיד על היגואר הזו (שוב לדוגמה) שהיא מדהימה! כמובן, זוהי דעתי הבלתי-מחייבת בעליל!:wink::-D:twisted:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
ואיתי ביחד גם לפחות 80% ממשתתפי הדיון כאן, כי מה לעשות- יגואר כזאת מדהימה ככל הנראה לא תהיה לנו בגלגול הזה כבר...:roll:

אני מאחל לך (וגם לשאר קוראי הפורום וגם לי...) גם XM וגם יגואר ולדעתי שתיהן מדהימות כל אחת בדרכה.

אין מה לעשות את ה"מחלה" שלנו אי אפשר לרפא עם מכונית אחת או שתיים או עשרים... מי יתן ונשיג את כל המכוניות שנרצה.

פורסם

תודה!8):-D גם לך!:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שוב, לא טענתי שמנוע ה PRV היה מנוע גרוע, הוא היה סתם מנוע ממוצע, ורוב המכוניות שצויידו בו הפגינו ביצועים בינוניים למדי.

בנוסף, בגירסאות הראשונות שלו המערכות ההיקפיות שלו היו מסובכות ללא שום צורך - למנוע הפיג'ו 604, למשל, היו זוג מאיידים - מאייד סולקס בודד, 34' שהיה אחראי על סל"ד הסרק בלבד, ומאייד סולקס כפול 35\35 שנועד לנסיעה.

מערכת מוטות מורכבת היתה אחראית על סגירתו של המאייד הקטן בנסיעה ולפתיחתו של הגדול.

גם המפלג, מתוצרת דוסלייר כמובן (ונא להגות את השם במבטא צוחפתי כבד, בבקשה:-P) לא נימלט מהסיבוך האופייני.

בתוך המפלג שכנו להן זוג פלטינות וזוג קבלים, מה שאמר שהפעם הבודדת בה המכונית היתה מכוונת כיאות, היה היום בו היא עזבה את משרדי היבואן..

כמובן שעם השנים שופר המנוע ועודן, והמעבר להזרקת דלק ולהצתה אלקטרונית הקל על התחזוקה, כשאת השדרוג המשמעותי ביותר ביצעו PSA כשהוצגה ה XM.

שנה לאחר מכן, עם הצגת הפיג'ו 605, הוצגה גירסת 24 שסתומים של המנוע, ויחד עם השיפורים שבוצעו בו קודם, הוא הפך למנוע טוב.

מספר השנים שיוצר מנוע מסויים אינו בהכרח מעיד על טיבו; גם סידרת מנועי ה B של וולבו יוצרו משנות ה 50' עד 98', אז זה הופך אותם למנועים טובים ?!

(אגב, כל מנועי הבנזין של וולבו סומלו באות B, הכוונה היא לגירסאות ה B 14 עד B 23).

ובקשר למיתלים - יש לי את הפרוספק המקורי של המכונית, ובה מסומן בפירוש שהמיתלים ההידראקטיביים הינם אופצייה בגירסת ה 2.0 המוזרקת - רוצה, תיתווכח עם הפרוספקט..

לגבי מנגנון החזרת ההגה - החזרת ההגה בוצעה בדיוק באותה דרך כמו ב CX וב SM, אלא שלגירסת ה 3.0 של ה XM היה הגה כוח מתוגבר בהתאם למהירות הנסיעה, בדומה לסרווטרוניק שהיה מותקן ב.ב.מ.וו, בלנצ'ייה ועוד.

בשל הפיקוד האלקטרוני, החזרת ההגה נעשתה בהתאם למהירות הנסיעה, ולכן בעמידה במקום ההחזרה היתה איטית למדי, בשונה מה CX למשל.

יחדת ההגברה היתה מורכבת ויקרה מאד לתיקון, וזו הסיבה מדוע הושבתו מרבית המכוניות הללו.

פורסם

על "מנוע ממוצע" אפשר להסכים. זה לא מה שהשתמע מהדברים שכתבת בהודעות הקודמות שלך.

ובקשר למיתלים - יש לי את הפרוספק המקורי של המכונית, ובה מסומן בפירוש שהמיתלים ההידראקטיביים הינם אופצייה בגירסת ה 2.0 המוזרקת - רוצה, תיתווכח עם הפרוספקט..
ה- XM נטולת המתלים האקטיביים היתה (בין השאר) נטולת מראות חשמליות וחלונות חשמליים מאחור, נטולת מושב אחורי מתפצל, נטולת בקרת אקלים.

אפילו הפעלת תאורה פנימית בפתיחת דלתות אחוריות לא היתה בה.

היא לא היתה מכונית המנהלים שה- XM היתה, אלא דגם זול שיוצר במספר מצומצם של עותקים בעיקר לשוק הצרפתי.

אם הפרוספקט שלך גורס אחרת - אשמח לראותו.

לגבי מנגנון החזרת ההגה - החזרת ההגה בוצעה בדיוק באותה דרך כמו ב CX וב SM, אלא שלגירסת ה 3.0 של ה XM היה הגה כוח מתוגבר בהתאם למהירות הנסיעה, בדומה לסרווטרוניק שהיה מותקן ב.ב.מ.וו, בלנצ'ייה
לא דומה ולא נעליים.

בכל מערכת הגה-כח סטנדרטית יש קשר מכני בין ההגה לגלגלים, ותגבור שנועד לסייע לנהג.

ב- DIRAVI אין קשר מכני ישיר בין ההגה לגלגלים ומה שמשתנה בהתאם למהירות הנסיעה זה המרכוז האוטומטי שמתנגד לנהג.

במהירות איטית המרכוז האוטומטי חלש, במהירות גבוהה הוא חזק.

זו מערכת מכנית לחלוטין ואתה יכול לקרוא על אופן פעולתה כאן.

תמונות של הגוברנור, הרכיב שמשנה את מידת התגבור כתלות במהירות הנסיעה ב- XM אתה יכול לראות כאן.

מכני לחלוטין.

פורסם

ארנון וחן,

חילופי הדברים בינכם מאלפים. תודה.

מסכים לצערי עם ארנון בכך שרב השירשורים לא "מיתרוממים".

תמיד שמח ללמוד על סיטרואן. ואם כבר בסיטרואן עסקינן....מקווה שאוכל להציג בקרוב את הID שנת 1960. היום הגיעו סוף סוף הצמיגים. לך תבין את זוללי הצפרדעים, הרכב מצויד(כמו גם הטרקסיון)

במידה של צמיגים שקימת רק ברכב הזה, ורק מישלוין מיצר אותם.- 165x 400

אריה

פורסם

נכון שיש דברים שמרגיזים כמו הפלסטיקה והדברים שמתפרקים למינהם

אך בכל זאת יש בה דברים שאין בשום רכב אחר!!!

חן-מה עם הדברים המדהימים בXM ?

ויש כאלה!!!

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

• תוכן חדש...