Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לא מצליח לכוון מראות ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתגע. אני לא מצליח לכוון נכון מראות בפיאט טיפו 95. יכול להיות בגלל המראות המחורבנות של הדגם. באמת אין לי מושג. כתוצאה מכך אני מפחד לעקוף מכוניות, מפחד להשתלב בתנועה. כמעט דרסתי הולך רגל לפני מספר ימים כי הסתכלתי איזה חצי דקה במראה השמאלית בניסיון להבין אם אני עקפתי את המכונית או לא. אני מפחד לנסוע לשכונות צפופות שדורשות תמרון רב בין התנועה בגלל אותה בעיה.

אז מה הבעיה אתם שואלים. אז ככה: במראה הימנית אני לא רואה כלום. אפס. איך שאני לא מנסה. אם אני עוקף מכונית משמאל אני צריך לעבור איזה 5 מטר ממנה עד שאני רואה שעקפתי. לך תתמרן ככה בין התנועה בגוש דן. ניסיתי לכוון את המראה המרכזית שתפצה על חוסר ראות במראה הימנית, אבל ללא הצלחה ממספר סיבות:

א. אחי התקין ברכב לפני הרבה שנים מראה פנורמית איכותית. (ע"ע מראות מחורבנות בטיפו) הבעיה שמראה כבדה מאד וכאשר הרכב מתחמם המראה המרכזית שוקעת וכל הזמן צריך לכוונה מחדש. גם במהלך הנסיעה עד הרכב מתקרר.

ב. אני עדיין לא רואה כלום גם אחרי הכיוון.

במראה השמאלית המצב יותר טוב, אבל עדיין אני מתקשה להבין אם עקפתי את הרכב או שהחלק האחורי של הטיפו מקביל לחלקי הקדמי של הרכב הנעקף. היום כמעט פספסתי את הפנייה לבית בגלל זה והורדתי מאזדה 3 על הדרך.

אני אבוד עצות. כל האביזרים באוטו דיפו שווים ל-0. במראות הקטנות העגולות אני לא רואה כלום. המראות היותר גדולות מסייעות, אבל עדיין לא מספיק. יש דרך לכוון נכון את המראות? אני מוכן לרכוש מראות של רכב אחר מפירוק. על זה אני לא חוסך כסף.

פורסם

מהיכן אתה בארץ?.

יש עסק ביפו שמתמחה במראות רכב ואם זה מתאים לך, אז כתוב ותקבל פרטיו ושם יוכלו לבדוק את המראות שלך ואם צריך להחליפן ו/או לשפרן וכו'.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מראות פנורמיות הן סכנה בטיחותית.

הרץ חיפוש בפורום (אתה יכול לעשות זאת בשילוב שם המשתמש שלי) ותגלה מדוע.

כיוון מראות נכון הוא אחד הדברים הבסיסיים ביותר שמלמדים בקורס נהיגה מתקדמת (סתם לידע כללי).

אם תגיע לאיזשהו מפגש מתישהו ותתאם איתי מראש, אני מוכן להסביר לך כיצד לכוון את מראותייך נכון על מנת שתוכל לנהוג בבטחה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

המראה האמצעית בטיפו באמת דפוקה אבל אין שום בעיה בצדדיות, פשוט צריך לכוון אותן מדוייק

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

תנסה קודם כל לכוון את המראה מבחוץ - ממש תזיז את הזכוכית עם היד.. ככה זה גם באונו שלי, מבפנים זה לא ממש עובד טוב.

וגם אצלי משום מה המראה הימנית לא מוכנה לזוז עוד החוצה ולא משנה מה (היא פשוט חוזרת למקום הקודם :x) ואני רואה יותר מדיי את עצמי, אבל לא ברמה קריטית כמו שאתה מתאר פה.

מה קורה אצלך שאתה מכוון מבחוץ? זה נשאר מכוון או קופץ בחזרה או שבכלל תקוע?

אם גם מבחוץ אי אפשר לכוון, אני ממליץ לך לקנות מראות חדשות. לפיאט זה בכל מקרה לא יעלה הרבה. ואז תוכל להעיף את המראה הפנורמית והכל יהיה מקורי וטוב.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

שימוש יעיל ונכון במראות מתחלק ל-2 חלקים :

1. כיוון נכון של מראות הרכב.

2. טכניקה נכונה לשימוש בהן.

בכדי להבין מה אתה לא רואה במראות, תחילה עליך להבין מה אתה כן רואה. בהנחה והמראות עצמן תקינות (ולא שבורות או תקועות), עליך לגלות מהו התחום שאתה רואה במראות בעת עמידה במקום. את זה אתה צריך לעשות לגבי כל 3 המראות ולאחר מכן עליך לבדוק האם קיים שטח חפיפה בינהן.

עליך להקטין למינימום את שטח החפיפה בין המראות על ידי פתיחת מראות הצד החוצה, ואז להבין שוב מהו אותו תחום שאתה רואה במראות אצד. אחרי שתדע, יהיה לך הרבה יותר קל לקשר בין השטח הזה לבין הימצאותו של רכב בעת עקיפה.

אני יודע שזה נשמע קצת מסובך כאן (שהרי לא לומדים נהיגה בהתכתבות), אבל זה משום שבמקרה של כיוון המראות רק הדגמה בשטח יכולה לאפשר לך להבין את הדברים. לדעתי החלק העיקרי בבעיה שלך הוא אופן השימוש במראות, ולכן אני רואה חשיבות גבוהה לעניין ההדגמה.

בסופו של דבר, המטרה שלך היא לפתוח את מראות הצד כמה שיותר החוצה, ולא לראת את גוף הרכב שלך בכלל.

אני לא יכול לדבר בשם אחרים, אבל אני יכול לומר שבטכניקת כיוון ושימוש במראות שאני מלמד בקורסים שאני מעביר, ניתן להגיע לאפס שטח מת בתחום הקרוב לרכב, כשבהתאם לסוג הרכב והמראות שלו יתחיל להיווצר שטח מת מספר מטרים הצידה ממנו (ואני כמובן מסביר מה לעשות בקשר לכך).

דני G.

גילוי נאות - אני עוסק בהדרכות נהיגה מתקדמת.

פורסם

פעלתי לפי המדריך של מסלולים ועכשיו אני רואה הרבה יותר טוב. זרקתי את המראה הפנורמית המרכזית וכיוונתי את המרכזית המקורית של היצרן לפי הסרטון. אחר כך כיוונתי את המראה הימנית ועכשיו אני רואה ממש טוב מכוניות בזמן עקיפה משמאל. עכשיו נשאר רק להחליף את המראה השמאלית כי לא מדובר במראה של היצרן אלא סתם חתיכת זכוכית שאחי הכניס לפני הרבה שנים כדי לעבור טסט. המראה המקורית נשברה.

מוסך מורשה של פיאט באשדוד מחזיק מראות של טיפו או שעדיף לנסוע לפירוק?

פורסם

יש לך כמה פירוקיות באשקלון ועוד הרבה באזור. פתח דפי זהב (לא צריך את הספר. יש להם אתר מעולה) ותתחיל לעשות טלפונים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...