Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה נכונה ברכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי 307 ,שנת 2007 מנוע 1.6 ליטר.רציתי לדעת מה הדרך הכי טובה על מנת לשמור על המנוע,כלומר על איזה סלד להמנע מלהגיע,האם זה טוב לפעמים סלד גבוהה?..

נסיעות קצרות?הבנתי שזה גורם פיח למנוע..

רציתי לדעת דברים בסיסיים על מנת לשמור עליו,תודה.

פורסם

תכנן את הנסיעה כך שתסע מעל 10 ק"מ ולא נסיעות קצרות.

ב-3 ק"מ הראשונים אל תלחץ חזק על הגז, אל תאמץ את המנוע.

עשה לרכב טיפול כל 10-15 אלף ק"מ.

אל תמשוך הילוכים , תן לגיר להעביר הילוכים חלק.

פורסם

אם ברצונך לשמור על הרכב למשך זמן ארוך, הנה כמה טיפים בישבילך:

-לנסיעות קצרות ובכלל עדיף להשתמש בשמן מנוע סינטטי מלא איכותי, מכיוון ששמן זה בניגוד לשמן מינראלי או חצי מניראלי לא גורם להצתברות משקעים במנוע.

-למשוך הילוכים עד סל"ד גבוהה(מנתק הצתה) זה דבר טוב מאוד למנוע(לא כל הזמן, אך כמה פעמים בכל נסיעה ורק אחרי שהמנוע כבר חם), מכיוון שפעולה זו מונעת הצתרבות פיח במנוע ושורפת פיח שכבר הצתבר. כמו כן פעולה זו גורמת לעליה של לחץ שמן במנוע וכתוצאה מכך לשימון טוב יותר של המנוע.

אך הפעולה זו גם עלולה לגרום להצתברות דוחות מהירות.:-)

תמשוך הילוכים בלי לפחד, המנוע שלך בנוי לזה וזה בריאה למנוע.

בהצלחה.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
אם ברצונך לשמור על הרכב למשך זמן ארוך, הנה כמה טיפים בישבילך:

-לנסיעות קצרות ובכלל עדיף להשתמש בשמן מנוע סינטטי מלא איכותי, מכיוון ששמן זה בניגוד לשמן מינראלי או חצי מניראלי לא גורם להצתברות משקעים במנוע.

-למשוך הילוכים עד סל"ד גבוהה(מנתק הצתה) זה דבר טוב מאוד למנוע(לא כל הזמן, אך כמה פעמים בכל נסיעה ורק אחרי שהמנוע כבר חם), מכיוון שפעולה זו מונעת הצתרבות פיח במנוע ושורפת פיח שכבר הצתבר. כמו כן פעולה זו גורמת לעליה של לחץ שמן במנוע וכתוצאה מכך לשימון טוב יותר של המנוע.

אך הפעולה זו גם עלולה לגרום להצתברות דוחות מהירות.:-)

תמשוך הילוכים בלי לפחד, המנוע שלך בנוי לזה וזה בריאה למנוע.

בהצלחה.

אני חושב שאתה מיתבלבל עם אופנוע!!!

:)

פורסם

אתם אומרים לפעמים זה בריא למשוך אותי לסלד של 6.5?עד לקו האדום?כי תמיד ניסיתי לא לעבור את ה5 ...

פורסם
אתם אומרים לפעמים זה בריא למשוך אותי לסלד של 6.5?עד לקו האדום?כי תמיד ניסיתי לא לעבור את ה5 ...

אם תשאל אותי...

לא עשיתי את זה מעולם ולא יעיז לעשות את זה לעולם והרכב מתפקד יופי!!

פורסם

vogivog: אתה לא חייב לנסוע על 6.5 כל הזמן, אבל לפחות מדי פעם אתה חייב לעשות את זה ולא פעם אחת ,לפחות כמה פעמים בנסיעה אחת.

אם אתה לא עושה את זה אף פעם יצתבר לך פיח ובוצה במנוע ובסופו של דבר זה יגרום לנזק בכיס שלך ונזק לא קטן בכלל.

משיכת הילוכים לסל"ד גבוהה לא גורמת לשום נזק במנוע תקין.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
vogivog: אתה לא חייב לנסוע על 6.5 כל הזמן, אבל לפחות מדי פעם אתה חייב לעשות את זה ולא פעם אחת ,לפחות כמה פעמים בנסיעה אחת.

אם אתה לא עושה את זה אף פעם יצתבר לך פיח ובוצה במנוע ובסופו של דבר זה יגרום לנזק בכיס שלך ונזק לא קטן בכלל.

משיכת הילוכים לסל"ד גבוהה לא גורמת לשום נזק במנוע תקין.

אני לא אומר שאתה טועה בדבריך...

פשוט לי כואב לישמוע מנוע צועק. :)

פורסם

כמה פעמים בנסיעה ?זה נראה ל כבר שחיטה של הרכב,מילא פעם בשבוע או משהו כזה,אני מחכה לעוד תגובות שזה לא מזיק למנוע....

פורסם

תלוי מרכב ותלוי ממנוע. בספר רכב של BMW למשל אחרי נסיעה איטית ממליצים לנסוע על סל"ד גבוהה במשך יותר מ-5 דקות. הכוונה במקרה הזה לסל"ד גבוהה היא 3500סל"ד כדי למנוע הצתברות של פיח בתאי שריפה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...