Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרגיש לבד בעולם אחר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תומר אני משתמש בשיטה זו הרבה פעמים ואני ממש מזדהה עם תחושות הכעס והסיפוק שבתוצאה אבל בכביש רטוב הסיכוי שיקרה לו משהו גרוע מסתם בהלה רגעית ותסכול הוא גדול ממה שאני מוכן לקחת על מצפוני.

ברור שעם מכונית חזקה כמו שלך, לך לא צפויה כל סכנה אבל מהתאור שלך מצבו של האדיוט היה ממש על גבול התאונה.

לא מפחיד אותך הענין הזה :shock:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1 לא. לקוחות שלי שבאים למסור ד"ש נכנסים לקפה ולא מאותתים בהיבהובים היסטריים.

2 כשאני רואה פיאט אני ישר ננעל על המספר שלה וזוכר אותו. רק צריך לזכור 3 ספרות שמסמלות סריית ייצור. הוא לא לקוח שלי.

3 אבל אני יודע מי הוא ואיפה הוא גר. גישה למאגרי מידע ממוחשבים היא דבר נפלא. 8)

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
כן, ככה אני מרגיש כשאני נוהג בימי החורף הגשומים.

לא שבימים האחרים המצב טוב בהרבה, אבל התופעה מחמירה כאשר יורד גשם וקר.

הנה כמה מסממני התופעה :

1. נהגים מפעילים את המגבים על המהירות הגבוהה ביותר וגם כשכבר אין גשם 10מעל דקות, הם כלל לא שמים לב שהמגבים עובדים על יבש.

2. אדים על כל החלונות, ומנגבים את החלון הקידמי בשיטת הסמרטוט/יד.

3. נוסעים 30 קמ"ש בנתיב השמאלי אבל שומרים מרחק של 0.5 שניה מהרכב שלפנים.

4. לא מדליקים אורות - או מדליקים יותר מדי אורות (פנסי ערפל) בשביל כל טיפה.

5. לא מתכננים עצירה מוקדמת יותר מאחורי האוטו שברמזור על מנת למנוע עצירה חזקה ברגע האחרון (שעשויה להסתיים החלקה).

6. נכנסים לשלוליות כאילו הן לא קיימות.

ועוד ועוד ...

ואז,

בגלל לא עושה את הדברים הללו ובעוד כולם מסביבי כן,

אני מרגיש לבד, שונה, חריג ... שנת 2003 .... הלו, אנשים, להתעורר !!!!!!!!!!

אם להיות פייר,

אז פה ושם יש כמה יחידי סגולה ששייכים לעולמי.

במחשבה שניה, אולי בכל זאת אני לא לגמרי לבד.

דני G.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

כ"כ נכון !!!!

ונסכם את זה בשלוש מילים :

הנהג הישראלי הממוצע

הוצאת לי את המילים מהפה. אני איתכם...

פורסם

והרשיתי לעצמי ליסוע מהר. (תודה לדניאל שהתקשר באותו רגע).

נו, אתה רואה :?: זה לא באמת היה מאאאתיים :wink:

ת'רד מוצלח וצודק מאוד.

חבל שהוא מתאים גם לימים בהירי-שמיים (רק 30 קמ"ש פלוס למהירות

הממוצעת על הכביש. לא לך, תומר 8) )

:(

נ.ב.

למה אני צריך להגיע למצב שאני אומר לעצמי שאני שונא אנשים שאני לא מכיר :?:

כואב להתחשב :?::roll:

:cry:

MCS 2008

פורסם
כואב להתחשב :?:

להתחשב :?::?::?::lol:

הצחקת את עם ישראל :!::!::!::lol::lol::lol:

:(

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
עזוב.

בד"כ אני משתדל לא לעשות את זה-אבל הוא באמת עלה לי על העצבים. כביש ריק.

אני בא מהר. הוא בשמאל. רואה אותי. פרנציפ לא זז.

(...)

.

נראה לי אקסטרה מוגזם תומר, בחיים לא הייתי עושה את זה למשתמש אחר בכביש.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אישית, אני מנסה לרסן את הייצר הנקמה שלי. חוסר דאגה לשלום הרכב (ליסינג :D ) + רצון אז להפטר ממנו (לנטיס :(:(:( ) יכולים לגרום לנזקים ברכוש ובנפש...

אז בד"כ מספיק לי לעשות את עצמי "לא שם לב", ולבדוק עד כמה מאוחר אני יכול לבלום ולא להכנס בו :) רוב התושבים של הנתיב השמאלי בורחים די מהר. (זה אחרי שהבהבתי עם אור גבוה ושמתי ווינקר שמאל הרבה לפני שהתקרבתי עליו)

אבל מדי פעם יש כאלה שלא מבינים את הרמז. אז אני נאלץ לבדוק כמה קרוב אני יכול להקוף אותו בלי לפגוע במראה :) :) :)

הציפצופים, הבהובים ומשחקי הגה של האידיוט התורן נשארים מאחור

רק מה - כשנוהגים בלנטיס :(:(:( צריך לבחור קורבנות בזהירות...

פורסם
עזוב...

אתמול בלילה חזרתי מחברים דרך כביש החוף הישן. אחרי שעוברים את המצלמה שאחרי הגשר,בואכה ת"א אפשר להרביץ.טיפטוף קל בחוץ וכולם נוסעים 40. האספלט שם טוב (לא מהסוג עם פיניש של מראה אלא מהסוג ש"בולע" את המים - הסוג שבו הצמיגים לא מרעישים) והרשיתי לעצמי ליסוע מהר. (תודה לדניאל שהתקשר באותו רגע). בנתיב השמאלי התנחלה פונטו ספייס (לקוח?!?!) ולא זזה. יש גשם,אז מכורח הנסיבות חובת ההיצמדות לימין בטלה מכל וכל.

אני נדבק,מהבהב ובסוף עוקף מימין. הבן *** מתחיל להבהב לי כמו משוגע.

אנחנו אשכרה כמעט לבד על הכביש והוא מהבהב (וכמובן נשאר בשמאל) כאילו שאין מחר.

אני חולה על הקטעים האלה.

אפשר לחזור ל200 ולהתעלם ואפשר להאיט -רק כדי לראות אותו פותח חלון ומסביר לי שבגללי יש יותר הרוגים בתאונות ממה שבמלחמות ישראל.

ואפשר לעשות עוד דבר...

אני יודע שזה לא יפה,אבל אני חולה על זה. אני יורד ל130 וממתין. הוא כמובן מאיץ (פתאום מהירות זה לא מסוכן) כדי להבהב לי עוד.

אני מכניס שלישי ,קלאצ,בפנים וממתין...הוא מתקרב.

כשמושכים הנדברקס אין אורות בלם... כשיש דראמים אחוריים מוגדלים אז ההנדברקס מ-א-ו-ד חזק...

אני מחייך,משחרר קלאצ' ומושך בהנדברקס.האפקט מיידי. בלימה חזקה ללא אורות בלם. דבר נפלא.

צריך להסתכל כל הזמן במראה כדי לראות אם לא נכנסים בך מאחור.

האפקט מיידי ומשמח. נהג הפונטו מסחרר את ההגה בסגנון נהג אגד ואני מצטער שחשוך ואני בקושי רואה את ההיסטריה בה הוא מסובב.

טוב שבפונטו ספייס יש ABS.

ככה הגלגלים לא ננעלו לו-והוא עף 2 נתיבים ימינה. אני רק רואה במראה איך הוא עוצר בצד.

הוא בטח כ"כ גאה בעצמו על שהוא (ולא הABS) השתלט על האוטו...

אידיוטים...

תומר, קרה לי מקרה שבוע שעבר (שסביר להניח לעולם לא יקרה לך עם אוטו מהיר כמו שלך) - אבל מי שלא נוהג על אוטו כמו של תומר (כולנו), כדאי שישים לב:

אני נוסע בנתיב השמאלי, מאיץ מהר ביחס לתנועה מסביבי ומוביל ראשון לאחר יציאה מרמזור אדום.

לפתע, נדבקת אליי סובארו לגאסי 1.6 ישנה (90-94') לישבן ומהבהבת.

אני קולט את רצונו של הנהג, רוצה לאותת ולעבור לימין, אבל הנודניק לא מאפשר את מאית השניה שהפקודה תעבור מעין למוח ואז ליד להפעלת האיתות, ע"מ שאני אפנה לו את הנתיב !

נגיעה קלה בברקס, הלגאסי בולמת בעוצמה ועוקפת אותי מימין.

לאחר שהיא סיימה לעקוף אותי, הנהג החליט שהוא "מלמד אותי לקח" ועוצר.

בכביש שבאות מכוניות מאחוריי במהירות של 110 קמ"ש, הוא עוצר עצירה מלאה.

תומר, אתה מבין את האבסורד ? נהג הלגאסי יסכן את כל הסובבים אותו, כולל עצמו, בתאונת שרשרת - רק בשביל לחנך מישהו...שתבין לאן הגענו.

הדלקתי אורות מצוקה עד שראיתי את התנועה אחרי עוצרת בבטחה.

ניתקתי אורות מצוקה, הפעלתי איתות ימינה ושמרתי על מרחק (את הבלימה קודם לכן ביצעתי בהדרגה ע"מ שלא יכנסו בי מאחור).

ברגע שהתפנה מקום בנתיב הימני, "עקפתי" מימין ומשכתי כל הילוך למנתק.

ברגע שחלפתי על פניו (בין הילוך ראשון לשני, לא היה לו ממש סיכוי), חתכתי אותו שמאלה והמשכתי לנסוע. כשהיית על 170 הוא כבר היה נקודה קטנה במראה שלי, אבל חשוב שתבינו שמקרים כאלו יכולים להיגמר בתאונת שרשרת נוראית ונזק נפשי וכספי גבוה.

כאחד שחווה פגיעת רכב מאחור (פעמיים) שלא באשמתו (אחת מהן היתה כשהייתי נהג טרי) - מדובר בחוויה לא נעימה ומי ששמע או יודע, יש אנשים שגם מתים מזה בו במקום (פגיעה ישירה במפרקת כתוצאה מהמכה החזקה מאחור).

אז לעיתים אתה מנסה לחנך מישהו וזהו עובד - ולפעמים לא (וזה יכול לגרום לאסון).

אני לא מפחד בכביש, גם לא מאלו שיוצאים מהמכוניות... כשזה מגיע לשלומי האישי ויקיריי ברכב, אני גם יעלה עם הרכב על מי שיצא מולי מהרכב ללא יסורי מצפון מיותרים.

בכל מקרה, שימרו על עצמכם. עם ישראל הוא עם דפוק, זה מה יש.... חישבו פעמיים לפני שאתם עושים משהו ע"מ שלא תיצטערו לאחר מכן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא היית עושה את זה למשתמש אחר...

אני בכלל לא הייתי נותן למשתמשים לעלות על הכביש... :shock:

:lol:

בדיוק נזכרתי שהעירו את תשומת ליבי : שני סוגי אנשים בעולם קוראים ללקוחות שלהם- משתמשים - אנשי SYSTEM ו...סוחרי סמים. 8)

פורסם

תומר, גם אני מאוד שונא את האנשים האלו והלוואי שהייתי יכול להוריד אותם מהכביש בלי להרוג אותם, אבל לעשות דבר כזה על כביש מהיר זה מסכן מדי את נהג ונוסעי הפונטו.

קרה לי בדיוק אותו מקרה עם מיצובישי L300 עד כמה שזה נשמע מצחיק, הבן אדם "רדף" אחרי בכניסה לשוהם על כביש רטוב, כיכר ראשונה אני לוקח אותה על מגבלות האחיזה המטורפות של הטולדו (ז"ל) :lol: והמיצובישי אחרי באטרף רק שהוא הנעה אחורית הצצה במראה האחורית ואני רואה את המיצובישי בספין. זה נתן לי הרגשה טובה בזה שהנהג למד לבד לקח. בלי שאני אגרום לו לעשות זאת.

קשה לי להאמין שאנחנו נצליח לחנך את כולם, למרות שאני מנסה להבהב ולצפצף ולחבר זמבורה לפגוש הקדמי ולצפור כאשר איזה אישה תקועה על 80 בנתיב השמאלי בסופו של דבר היא זזה צוחקת כמו מפגרת וממשיכה בנסיעה שלה היא ועצמה בלי להתייחס לאף אחד בכביש קשה לי להאמין שאנחנו נצליח לחנך כאלו אנשים.

I don't drive fast, I fly low

פורסם

1. להרכיב עוד זוג אורות גבוהים.

2. אם אפשר שיהבהבו בצבע כחול (או אדום או ירוק או סגול, אבל נראה לי כחול הכי טוב :lol: )

3. להחזיק עלייך נשק.

4. לחלשי הלב, אלת בייסבול בבאגאדג' תספיק.

ועצה אחרונה,

להתיישר איתו בנתיב השני, לתת לו להגיד 2 מילים (לנסוע קצת במקביל אליו) ואז באלגנטיות להוריד הילוך ולברוח ממנו..... לתת לו להאיץ ולהבין שאין לו סיכוי.

חכה עד שהוא יסביר לזאתי שישבה לידו, למה לא עומד לו בלילה, וכמה הוא רצה להיות כמו ההוא שגזר אותו בגלגול.

נקמה מתוקה .

:mad::mad::mad:

הלוואי והיה שאפשר לעשות MULTICAST ולהשתיל דיסקט חדש במוח של 99% מהישראלים.

פורסם

אוי, אוי, אוי ...

לא זה מה שרציתי שיקרה בת'רד הזה !!!

אני לא תולה את האשם בך תומר ובהודעה ה... מיותרת משהו, מפני שזה נראה יותר כאילו אתה פתחת רק את הדלת, אבל כל האחרים באו מרצונם - ובריצה...

אני יודע שכולכם כבר מומחים בלימוד וחינוך של נהגים אחרים ובמקרים רבים אפשר לומר שאפילו מגיע לנהגים האחרים.

אבל, תרשו לי להפתיע אתכם ולומר ש...

אפשר גם אחרת !!!

כן ! זו לא מתיחה !!

מנסיון, אפשר לנהוג אחרת !

מאז שחזרתי לארץ (קרוב ל-3 חודשים), לא צפרתי לאף אחד, לא סימנתי עם האורות לאף אחד, לא ניסיתי לחנך אף אחד ... יותר מזה - לא ממש התעצבנתי מאף אחד !!!

שלא תבינו לא נכון, עד לפני מספר שנים הייתי בדיוק כמוכם - מנהל מלחמות בכביש, עושה פרנציפים, מנסה לחנך אחרים ועוד. אבל בוא נקרא לילד בשמו - זו אלימות בכביש !!

אבל, החלטתי שאני משנה את אופי הנהיגה (מה שמסתבר משפיע טובה גם על דברים אחרים - לא רק בכביש), ומפסיק עם הדברים הללו. יותר מזה, בדקתי והגעתי למסקנה שלהרבה "בעיות" בכביש יש שני פתרונות : אקטיבי ופסיבי.

האקטיבי - סימון עם האורות, צפצוף וכד'.

פסיבי - המתנה ו/או מציאת נתיב חלופי.

זה עובד !!!

אם הצלחתי כבר כמעט 3 חודשים לפעול בשיטה הפסיבית, להישאר רגוע, ולהגיע ליעד בשלום, אז כנראה שזה עובד.

תמיד תזכרו את המשפט :

"טיפשות היא להתעצבן מטפשותם של אחרים !!"

יום טוב ורגוע לכולם,

דני G.

פורסם

טוב, אז גם אני אגיב.

אתמול קראתי את השרשור הזה, וזה נראה לי ממש ממש רעיון טוב!

היום על הבוקר התקשרתי ללימור לבנת (שרת החינוך, עדיין) ושאלתי אותה מה קורה היום בירוש-ל-י-ם. היא ענתה שהכל בסדר, ושמזג האויר טוב. שאלתי אותה אם אפשר להיפגש לאיזה קרואסון במזנון איתי ועם אריק (שר התחבורה הזמני), והיא נענתה בהתלהבות.

תוך כדי בליסת הקרואסונים הראיתי לשניהם את הדף עליו הדפסתי את השרשור הזה, ושאלתי אותם מה דעתם להעסיק "מחנכים ניידים" בשכר. הם אמרו לי שאפשר לשקול את הרעיון, אבל הכל תלוי בסילבן. מזל שסילבן עבר בדיוק במקום. קניתי לו קרואסון וארבעתנו ניסינו לבדוק מאיפה אפשר להשיג תקנים ל"מחנכי כביש".

המסקנה בסוף היתה, שבשנת התקציב הבאה משרד התחבורה מקבל תוספת תקציב לצרכי מצלמות מהירות, ולכן אי אפשר להשיג תקנים ל"מחנכי כביש". אם כבר אנחנו מדברים על תכנית רב שנתית, שתתחיל בשנת 2004 בלבד.

ההוצאות הצפויות (לא מחייב, רשמנו את זה על מפית) -

הכשרת כל "מחנך" - 50,000 ש"ח (כולל נהיגה מתקדמת, טכניקות חינוך, קורס לחגורה שחורה בנינג'יטסו... למקרי חירום, וקורס עזרה ראשונה)

הוצאות רכב למשרה מאלה (500 ק"מ ביום - 10,000 ש"ח בחודש) - כ- 20,000 ש"ח בחודש (לא לשכוח - צריך רכב חזק!)

טפסים - 7,000 ש"ח בשנה,

מערכת מחשוב - 250,000 ש"ח

אחזקה חודשית - 5,000 ש"ח

עלות שכר חודשי של "מחנך כביש" - 20,000 ש"ח בחודש

עלות שכר חודשי של מנהל היחידה - 50,000 ש"ח

עלות שכר חודשי של אמרכל - 35,000 ש"ח בחודש

עלות שכר חודשי של מזכירה בכירה - 25,000 ש"ח בחודש

עלות שכר חודשי של ספרן - 70,000 ש"ח (צמוד לבנק ישראל)

בקיצור - עלות יחידה הכוללת עשרה "מחנכים" בלבד -

הקמת היחידה - 750,000 ש"ח (לא כולל עלות משרדים!)

עלות שנתית - 4,860,000 ש"ח. :shock:

בעלות כזאת (כ- 20% מעלות של קמפיין שלם!) לא ניתן להקים את היחידה, ולכן הנושא ירד מהפרק. :cry:

אני לא מוכן לחנך אף אחד בחינם

איתן.

נ.ב.

הרעיון של בלימת מנוע בשילוב עם בלם יד... צריך לנסות את זה. :D

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

דני, עם כל הכבוד, יש גבול למה שאתה יכול לעשות, וכמה אתה מוכן לסבול.

אם נהגים לא נותנים לך בכוונה לעבור, רק בגלל שהם רוצים לחנך אותך לא ליסוע מהר, או עושים לך דווקא, זה מביא את הקריזה.

ואז אחרי שאתה עוקף אותם בדרך שהיית מעדיף להימנע ממנה, אבל אין לך ברירה, והם מתיישבים אחריך עם אור גבוה ומסנוורים, או מהבהבים בלי סוף, זה מעצבן, ומה לעשות, לדעתי לא מגיע להם שתתעלם מהם.

נכון ברוב המקרים אני מוריד הילוך, ועף מהם, אבל יש מקרים שפשוט לא ניתן להתעלם מהם.

• תוכן חדש...