Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו 97' מים מבעבעים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקיץ שמתי לב שאחרי נסיעה ארוכה המים התחילו לבעבע במיכל ולאט לאט להתפרץ מרוב הלחץ שנוצר במיכל עצמו.

(יש לציין שלא מלאתי מעל קו הMAX.המשאבת מים הוחלפה לחדשה וכמו כן הפקק של המיכל מים חדש)

אחרי המקרה הנ"ל הלכתי עשיתי ניקוי לראדיאטור,בדקתי בקפידות שהוא ניקה טוב.

לאחר הניקוי הוא הרכיב לי חזרה את הראדיאטור והמשכתי לדרכי.

עכשיו,כעבור כחודש עוד פעם התחיל לי אותוו הסיפור.אחרי נסיעה לא קצרה ולא ארוכה המים מתחילים לבעבע,עד שזה מגיע למצב של לחץ במיכל והמים מתחילים פשוט להתפרץ דרך הפקק מרוב הלחץ שנוצר במיכל מים.

(בדגם S75 אין מד חום)

מה יכול להיות שאחרי ניקוי הראדיאטור הדבר חוזר על עצמו?

פורסם

נלך מהקל אל הכבד.

בדוק תקינות טרמוסטט, יוניט מאוור/חום מנוע(תקינות מגעים)

האם זה קורה כאשר אתה מפעיל מזגן?(אם יש) בדוק נקיון מעברים ברדיאטור(ויזואלית)

האם אתה משתמש בנוזל יעודי של פיאט?(פראפלו)

אם עד כאן הכל נשלל בדוק לחץ במערכת המים ותקווה שאין לך בעיה עם אטם ראש מנוע

פורסם
נלך מהקל אל הכבד

בדוק תקינות טרמוסטט, יוניט מאוור/חום מנוע(תקינות מגעים)- תפרט לי בבקשה איך אני בודק את תקינות המגעים.

האם זה קורה כאשר אתה מפעיל מזגן?(אם יש) בדוק נקיון מעברים ברדיאטור(ויזואלית)- לווא דווקא כשהמזגן מופעל.המעברים ברדיאטור הוא ניקה בקפידות עם מוט ברזל דק.לאחר מכן הכניס זרם מים וראיתי שדרך כל המעברים עוברים המים.

האם אתה משתמש בנוזל יעודי של פיאט?(פראפלו)- לא,אני אשמח אם תוכל לפרט לי על הפראפלו.

אם עד כאן הכל נשלל בדוק לחץ במערכת המים ותקווה שאין לך בעיה עם אטם ראש מנוע-הייתי במוסך גם כן ובדקו לי עם מכשיר מיוחד,אני חושב מד חום כזה שמודד את הטמפ' במנוע,והמוסכניק אמר שהכל תקין.בכל מקרה אותו אחד שניקה לי את הראדיאטור מתכוון לפתוח אותו שוב ולנסות לבדוק שוב את הבעיה האם כדאי לעשות זאת או שזה סתם מיותר?

באדום

פורסם

עשה נסיעה קצרה תעמיד את האוטו חכה שהמאוור שעל הרדיטור יתחיל לפעול עם כעבור מספר דקות המאוור עדיין לא פועל הבעיה משם!! כדאי מאוד ללכת לפרוקיה ולרכוש שעון עם מד חום + יוניט חום עלות של 200 שקל. יכול לחסוך אלפי שקלים.

פורסם

המאוור פועל גם אחרי נסיעה קצרה.

לגבי התקנת שעון החום,אותו אחד מי שעשה ניקוי לראדיאטור אמר לי שאין צורך להתקין שעון חום לאחר הניקוי.

פורסם

כבעל פונטו לשעבר גם אני נתקלתי בבעעיה דומה הייתי מציע פשוט לבדוק שאין אוויר ברדיאטור כלומר כשהרכב קר לפתוח את הפקקים של הרדיאטור ( אחד מהם נמצא מהצד שפונה לכיוון המנוע בצד ימין למטה והשני משמאל) ולהתחיל למלאות נוזל קירור עד שמתחיל לנזול מהחורים ולסגור את הפקקים ולהמשיך במילוי עד למקסימום ואז לנסות לנסוע שוב ולבדוק האם נוזל הקירור ממשיך לבעבע

• תוכן חדש...