Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשלנות תורמת מה הכוונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשלושה חודשים עשיתי תאונה עם הרכב שלי. איזה בן בליעל פנה שמאלה ולא נתן לי זכות קדימה ונכנסתי.

האוטו הלך לעולמו יחד עם חלק מהפיקה של הברך שלי לצערי.

כמובן התאונה לא היתה באשמתי אלא באשמת הרכב השני ועם זה אין בעיה.

היום לאחר כמעט שלושה חודשים מתקשר אלי הסוכן ביטוח שלי ואומר לי שהגיע הציק והאם אני רוצה לבוא לקחת אותו או שהוא ישלח לי אותו בדואר. כמובן שהלכתי להביא את הציק, ואני רואה שהורידו לי 20% מהסכום.

מסתבר שבגלל שהתאונה היתה בצומת אז מדובר ברשלנות תורמת. מה זה אומר רשלנות תורמת?

נאמר לי שאני יכול להגיש תביע נגד חברת הביטוח ואולי לקבל את ה20% הנותרים.

האם מישהו מכיר את המושג הזה?

תודה רבה ומצטער על ההודעה החופרת.

יום טוב לכולם

פורסם

לא הבנתי,אתה המשכת ישר והוא פנה שמאלה בלי לתת זכות קדימה ונכנסת בו? אז איפה פה בדיוק הרשלנות התורמת,מה אתה סופרמן? :?

נראה כמו שיטת מצליח,תתבע את הסכום מחברת הביטוח,ומאחל לך שתקבל אותו במלואו.

כמובן שמה שכתוב למעלה זה ממה שהבנתי,אם אני טועה,תקנו אותי :wink:

פורסם

רשלנות תורמת

זא אומר שבמקרה תאונתי זה חלקך בגרימת התאונה הוא כ 20%

כמו כל נהג אתה אמור לצפות מקרים כאלו ולמנוע אותם .

פורסם

"רשלנות תורמת" זו דרכה של חברת הביטוח לא לשלם את כל המגיע לך, ושזה ישמע "משפטי". אם אכן לא היה לך כל חלק באחריות לגרימת התאונה, לך לבית המשפט. הבעייה היא שרבים מאוד לא מבינים, או מתעצלים / מפחדים להלחם. שיטת "הולך" הולכת בגדול!

:turn-l:
פורסם

זה בעיקר אומר שאל תבטח שום דבר אצל חברת הביטוח הזאת. גם תשכנע את חבריך ומכריך לא לבטח אצלם.

רשלנות תורמת זה אומר שחברת הביטוח מנסה להתנער ממך. לצערי זה דיי נפוץ.

לך ללא חשש לבית משפט לתביעות קטנות ותבע את המגיע לך.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
שיטת "הולך" הולכת בגדול!

זה נקראת שיטת מצליח.

בכל מקרה, אם הנתונים שמסרת לנו נכונים, פנה לבית משפט עם כל החומר שיש לך, כולל דוחות משטרה למיניהם אם היו מעורבים, ותתבע את הסכום שמגיע לך.

שים לב שמאחורי הצ'ק יש לך כתב ויתור תביעות עתידיות. אל תחתום על זה. קודם תודיע להם שאתה מתכנן לתבוע אותם, אח"כ אם לא יחזרו בהם, תתבע.

מה שכן, אם הכסף דחוף לך, יקח זמן עד שתראה אותו. כי בלי חתימה על הויתור תביעות הצ'ק יחזור.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

דבר ראשון תודה על התגובות.

דבר שני בואו אני יחדד לכם את זה.

אני נסעתי בכביש ראשי ורכב שבא ממול רצה לפנות שמאלה, לא נתן זכות קדימה ונכנסתי בו.

אשמתו המלאה גם לפי דברי המשטרה וגם לפי דברי בן הבליעל.

אני תבעתי את הביטוח של הרכב הפוגע והיום קיבלתי את הציק מחברת הביטוח של הרכב הפוגע, פחות 20% בגלל רשלנות תורמת.

לפי מה שהבנתי רשלנות תורמת זה אומר שהתאונה היית גם באשמתי, תקנו אותי עם אני טועה.

האם הדרך היחידה לקבל את ה20% הנוספים היא לתבוע את חברת הביטוח, או שאפשר לאיים עליהם קצת ולקבל את הכסף שמגיע לי?

אין לי כח לעוד משפטים גם ככה יש לי מספיק.

תודה רבה והמשך יום נפלא.

פורסם

ישנן כמה סוגיות עליהן יש לענות לפני שאוכל לענות לשאלותיך.

היכן נפגע רכבך ובאיזה חלק של הרכב של צד ג' פגעת ?

בגדול, ייתכן כי קיימת רשלנות תורמת כזאת או אחרת ויש לנתח את נסיבות האירוע על ידי בעל מקצוע ואז לקבוע את שיעורה - אם בכלל.

בגדול, בד"כ התופעה אותה אתה מתאר נראית לי כשיטת "מצליח" ואם ההורדה נעשתה ללא אסמכתא כלשהי (חוות דעת מומחה או דומה) אז לא תהיה לך בעייה בתביעה כנגד המבטחת בבית המשפט לתביעות קטנות. לפחות מהפן הפורמאלי אתה תנצח בידים קשורות עם הטיעונים הנכונים משפטית.

פורסם

אם המשטרה החליטה שהנהג השני הוא האשם הבלעדי אז הוא האשם הבלעדי.

שיטת מצליח כבר אמרנו?

תבקש מהסוכן ביטוח שלך שיתחיל לעבוד בשביל העמלה שהוא מקבל וילחם את המלחמה שלך.

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

לא ידעתי שחברות הביטוח גם גונבות כסף מאדם שלא אשם בכלום !.

אז אם הבנתי נכון הם פשוט מנסים לקחת לך כסף ואם אתה לא נלחם אז הם פשוט עוברים לאדם הבא ?.

פשוט חוצפה !.

STi = Subaru Tecnica International

i know now !!! T_T

פורסם

חברות הביטוח כמו שכבר רשמו ,הולכים על שיטות מצליח ובגיבוי בתי המשפט,לטענתם לכל נהג ,בכל תאונה כמעט ישנה איזושהיא אחריות באי מניעת התאונה ולכן גם הצד ה"לא אשם" מבחינתם (על פי ייעוץ משפטי שלהם כמובן) יש לו "רשלנות תורמת".

לדעתי אם זה סכום מספיק מכובד תגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות בצירוף כל העדויות,במידה ובסיס התביעה שלך באמת מוצק ומגובה בראיות כפי שצריך ,יש סיכוי שחברת הביטוח תתפשר עוד לפני המשפט או תחזיר את כל הסכום(מן הסתם תתבע אותם על יותר -תוספת של עוגמת נפש ובזבוז זמנך).

בהצלחה.

פורסם

אכן קיים דבר כזה "רשלנות תורמת", המגדירה מצב שבו אתה לא עשית כל שביכולתך בכדי למנוע את התאונה.

כלומר, נכון שהוא אשם אבל מרגע שהוא עשה את הטעות שלו עדיין יכולת אתה למנוע את התאונה ולא ביצעת את חלקך.

יחד עם זאת, מי שמוסמך לקבוע דבר כזה הוא רק בית משפט. חברת הביטוח של הנהג הפוגע אינה רשאית להחליט בעצמה מי אשם ובכמה אחוזים. לכן, עליך לפנות אליה בכתב ולטעון כי אינך מקבל את דעתה וקביעת המשטרה בנידון עומד לצידך. דרוש ממנה לשלם את מלוא הסכום לאלתר ולא תפנה לבית המשפט ותדרוש בנוסף גם פיצויים נוספים ועלות שכר עו"ד.

ייתכן וחברת הביטוח תסכים וייתכן ולא.

בכל מקרה, ממליץ לך לא לוותר.

דני G.

• תוכן חדש...