Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

המעבר שלי לסט שלושה חלקים יצא לדרך הסטפ כלל הנראה יכלול:

וופר - C6

מיד - L3 / L4

טוויטר - L1V2

המיד והטוויטר יחוברו לקרוס של קלארוס שחותך אותם בסביבות 5.5 KHZ.

הוופר כבר מותקן ברכב, ובשבוע הקרוב אני יקנה את הטוויטר והמיד , אבל אני לא סגור איזה מיד עדיף לי.

הטוויטר יותקן בקורות.

מה בעצם ההבדל בין מיד בקורות לבין מיד בקיקים?

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה קל

L4 קיקים

L3 קורות

עכשיו נשאר רק לבחור איזה אלמנט :)

בקורות הבמה גבוה מאוד באופן טיבעי, בלי צורך במשחקים וכו' (למרות שאצלי היא גבוה גם מהקיקים וזה בלי שום כיוון)

מצד שני האלמנט השמאלי קרוב אליך וצריך משחקי TC מאוד אגרסביים כדי להתגבר על זה ולאזן את זה.

בקיקים האלמנטים יחסית שווים אליך במרחק. ולכן הבמה מאוזנת יותר באופן טיבעי

פורסם

אני אוסיף לדברים של עתיד

L4 יהיה לך ממש לא כדאי להתקין בקורות, הוא גדול מידי ודורש בכל זאת נפח כלשהוא בכדי לעבוד נכון בתחום הנמוך - לשים אותו בקורות אלא אם כן יש לך ממש קורות ענקיות - זה לא כדאי.

בשביל זה יש את הL3 באמת.

מה ההבדלים בין מיד בקיק לבין מיד בקורה?

בקיקים

1. רוחב הבמה - בקיק פאנלים הרוחב של הבמה הוא מיטבי - אתה לא תוכל להשיג רוחב יותר גדול מזה כי המידים נמצאים בנקודות הכי רחוקות מהראש שלך וזה יוצר הבשלה טובה יותר של גלי קול זה יוצר תחושה יותר טובה של מרכוז כי הפער ביחסים של המרחקים של הרמקולים מהראש שלך מצטמצם כמעט לרמה זניחה.

בלי להתקין פרוססור אתה תקבל תוצאה שהיא פוקוס ומרכוז כמעט מושלם מהקיקים.

2. הרחבה להבשלת התדרים - הצליל יהיה יותר מקיף, יותר פנורמי כפי שחלק נוטים לציין זאת.

3. גם המידבאסים וגם המידים נמצאים קרוב זה לזה ואתה תקבל חיבור נהדר מהשניים.

יתרונות - במה רחבה, קל להשיג תוצאות של פוקוס, מרכוז, עומק ורוחב.

אם יש לך טוויטרים בהירים - מהקיקים הם לא יצרמו לך כמו מהקורות למשל...

חסרונות - אם תחפש את הבמה - אתה תמצא אותה, כלומר אם תביט לרצפה או לדשבורד, גובה הבמה ירד לך.

היות והתקנת קיק היא התקנה מאוד פסיכולוגית, ברגע שאתה תחפש את הבמה אתה תאמין שהיא איפה שאתה רואה אותה ולא איפה שאתה שומע אותה - ברגע שתביט ישר או תעצום עיניים, אתה פשוט תשכח מזה שהם ברצפה...

בקורות -

1. מערכת מאוד מפורטת ומאוד ברורה.

2. גובה מיטבי.

3. עוצמת הרכיבים יותר מורגשת.

היתרונות -

אין סיכוי שתתאכזב מהגובה של הבמה, אתה מקבל את כל הפירוט של הרכיבים ישר לפרצוף, אפשר להתקין רכיבים קטנים יותר.

שכחתי לציין חסרונות של קורות -

רוחב במה מצומצם לאזור הקורות - מאוד קשה לפרוץ את הגבולות של רוחב הבמה בהתקנת קורות.

פוגע גם קצת בעומק בגלל זה כי הרכיבים מאוד קרובים לפנים.

קשה יותר למרכז ולפקס את הבמה (לא קריטי ברגע שיש פרוססור טוב - לא קריטי בכלל).

בעקרון - אני ממליץ לא להפריד בין המידים לטוויטרים

או שתתקין L31 בקורות

או שתתקין L41 בקיקים

הסיבה לזה היא שהוופרים שלך מנגנים תחום תדרים מאוד מצומצם ולא כל כך כיווני בהתחשב במידים שאתה הולך להשתמש ולכן לא משנה אם תתקין על הקורות או בקיקים - יהיה חיבור טוב לוופרים.

אבל מיד וטוויטר צריכים לעבוד כיחידה אחת ולכן רצוי שיהיו קרובים ככל האפשר אחד לשני.

אם זאת מיד בקיק וטוויטר בקורה הוא שילוב נהדר של כל העולמות עם טיפה וויתורים מכל אחד מהם -

גם יהיה לך גובה תקין לחלוטין, גם יהיה לך רוחב יפה מאוד אם כי קצת פחות רחב מהתקנת קיק מלאה וגם יהיה לך קצת פחות קשה להשיג תוצאות טובות של במה עם פעולה טבעית של הרכיבים.

תלוי בך ובמה אתה מצפה מהמערכת שלך.

בהצלחה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בזמנו קצת כתבתי על זה זה על קצה המזלג.

בסופו של דבר לקיק יש הרבה יותר יתרונות מאשר קורות . היתרון המשמעותי היחידי שיש לקורות זה יתרון פסיכולוגי - אנשים רואים אלמנט למטה ומדמיינים במה נמוכה :wink:

התקנה נכונה של קיקים , בלי שום מניפולציה של פרוססור וכו תניב במה גבוהה ובנוסף תהנה מהמון יתרונות אחרים ביחס לקורות.

מבחינת סאונד נטו - קיקאפנלים זה האידיאל מבחינתי.

אני מציע לך מעבר ללקרוא ולשמוע עצות , לשמוע מערכות בסגנון שאתה רוצה , תשמע מערכת עם קיקים , ומערכת עם קורות ואז תבין לבד. רק אתמול במפגש שמעו אצלי אנשים וראו שהבמה גבוהה נקודה . לא גבוהה יחסית , לא גבוהה בדרך כלל , גבוהה נקודה . נראה כאילו כל הסאונד מגיח מהטוויטרים . הקיקים "מושמצים" רק בגלל בורות וחוסר ניסיון מספק עם התצורת בניה הזו. מי שבחון את התצורה הזו עם ראש פתוח רק מרוויח. :idea:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

יש לך את המערכת של עופר שהיא באמת האמצע בין קיקים לקורות

יש לך את המערכת שלי שהיא קיקים לחלוטין

ושתי המערכות שלי ושל עופר מאוד דומות בסט הקדמי, גם של גורל האמת.

עכשיו רק צריך שמישהו יתקין L31 בקורות ויהיו לך שלוש מערכות להשוואה מצויינת בין שני העולמות והחיבור בינם...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לי ברכב יד L3 על הקורות והטויטרים גם על הקורות.

כל מה שאדי רשם נכון בהחלט: בהתקנה על הקורות הבמה גבוהה מאוד ומאוד מפורטת,

אבל יש צורך בהתערבות אגרסיבית עם הפרוססור ע"י TA כדי להשיג מרכוז טוב.

אנני יודע בלי פרוססור כמה ניתן להשיג את זה.

חיסרון שני הוא רוחב במה מצומצם, כל מה שניסיתי לא עזר להרחיב אותה,

לעומת כל המערכות ששמעתי, ביניהם המערכת של עופר, אדי, דני, תומר ועוד

רבות אחרות בהם המידים בקיקים. הבמה שונה לגמרי מבחינת הרוחב והעומק

לעומת מידית על הקורות. זאת הסיבה שכרגע יוסי בונה לי קיק פאנלים:wink:

אלי

פורסם

למה שיחכה? שן כואבת חייבים לעקור מיד לא? :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

קח עוד משהו בחשבון:

אתה הולך להגביר חצי אקטיבית אם הבנתי נכון. משמע אין לך שליטה מלאה (גם עם מעבד קול טוב) על התזמון של המיד'ים והטוייטרים. האפשרות הכי טובה בשבילך מבין השניים , L4 בקיק'ים או L3...

פורסם

אלי, למה אתה מתעסק עם ta? הנחתה פותרת את הבעיה בקליק

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני עברתי לחצי פאסיב , ה L4 בקיק , הטוויטר בקורות שניהם מחוברים דרך הקרוס , בלי התעסקות של TC בכלל, עם הנחתה של 2 DB לצד השמאלי .

הבמה גבוהה בצורה יוצאת מהכלל , רוחב מושלם , תמונה מפורטת באופן מרשים ובכלל עושה רשום שכל הסאונד מגיע דרך הטוויטרים בלבד .

ממליץ בחום לנסות .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

ניסיתי רק להנחית זה לא כל כך פתר את הבעיה מה גם שההנחתה היתה של 8DB לטויטר בצד

שמאל וגם אז התוצאה היתה לא מספקת.

לפי מה שראיתי ושמעתי כולל במערכת של עופר, הרבה יותר קל להגיע לאיזון עם מידים בקיקים (מה עוד שבקיקים ישכנו בגאון 12M )

כנראה שאז באמת אסתפק בהנחתה.

גורל, כמו שאדי כתב, אם כואב משהו (בין אם זה שן בין אם זה אלמנט) חייבים לטפל מיד,

למען שפיותי:wink:

אלי

פורסם

הנחתה יכולה באמת לגרום לתחושה של מרכוז - אבל עדיין ישארו תופעות בלתי פתורות כשמדובר בהתקנת קורות שהן לא פסיכולוגיות בכלל. (זה מה שעשיתי ברכב של אבא שלי עם הפרוססור רוקפורד - לגרסא הפשוטה אין TC)

אני מתכוון לזה שאם תנחית את צד שמאל במספר הדציבלים שאתה צריך בשביל לגרום לבמה להיות ממורכזת - אתה עדיין תראה את הזמרת יוצאת מקורה ימין כשתביט עליה ואתה עדיין תראה אותה יוצאת מאזור שמאל הרכב כשתביט על הקורה השמאלית.

TC או TA שעובדים היטב יגרמו לכך שאתה תאבד את היכולת לקשור את מיקום הזמרת לרמקולים גם כאשר אתה מביט עליהם.

בין אם הTC מתבצע כתוצאה של אלוגריתם של הנחתה משולבת עם אקולציה או אם מדובר בבאפר אמיתי שיוצר דיליי.

הוכחה לתופעה הזאת היא ההבדל בבחינת הבמה בין הרכב הפרטי שלי לרכב של אבא שלי - התופעות מתקיימות בדיוק כפי שתיארתי אותן.

אפרופו - כשלא בוחנים את הבמה ולא מנסים לקשר מיקומים של ההקלטה לאלמנטים ברכב ופשוט מביטים ישר בתנוחת נהיגה - שתי המערכות משיגות את אותה התוצאה.

Pioneer TS-X150

פורסם

מנסיוני, במספר סטאפים עם מידים בקורות שהאזנתי, הבמה לא הייתה מאוזנת דיה, גם לא בשימוש אינטנסיבי בTA/TC ובEQ. אך אני מניח שלמרות הקושי כן ניתן לאזן זאת, אם ע"י בחירה נכונה של TC, או EQ, או שילוב של שניהם, אם כמובן גם ע"י בחירת אקסיסים נכונים ומתאימים. במערכת של ליאון למשל שהמידים בקורות, הבמה מאוזנת בצורה יוצאת דופן, ממש לפי הספר. בענין זה - שאפו. :-) עכשיו אני ממתין להתקנה של הL3 בקורות של אליקו..:wink:

רק אוסיף ואומר, שמעבר ליתרון השמיעתי שבבניה בקיק, במידים על הקורות יש דבר נוסף בעייתי ולא פשוט. הבניה בדרך כלל, גם אם היא נראית טוב, היא בומבסטית ובולטת מדי - לא פרקטי ומפחיד.

אני לא מדבר על בניית קורות לטוויטרים שיוצאת קלאסית ועדינה, אלא על בניה משולבת של טוויטרים ומידים.

פורסם

צביקה,

הטוויטרים של אלי לא בדיוק קטנים... גם לא הCR101...

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...